Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (4)BAŞBAKAN YILDIRIM GÜMÜŞHANE'DE KONUŞTUGümüşhane Valiliği ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi'nde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine 16 Nisan'ın yaklaştığını hatırlatarak başladı, 'Demokrasi zaferi ve Türkiye'nin...

17.03.2017 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (4)

BAŞBAKAN YILDIRIM GÜMÜŞHANE'DE KONUŞTU

Gümüşhane Valiliği ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi'nde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine 16 Nisan'ın yaklaştığını hatırlatarak başladı, 'Demokrasi zaferi ve Türkiye'nin aydınlık yarınları için var mısınız?' diye sordu. Kalabalığın 'Evet' cevabı üzerine, 'Gümüşhane işi bitirmiş' diyen Yıldırım, 15 kilometrelik Zigana Tüneli'nin temelini attıklarını müjdeledi.

"SSK, İLAÇ KUYRUĞU DEYİNCE AKLINIZA CHP GELSİN"

AK Parti olarak tabelacılığı bitirerek tabela projeciliğini tedavülden kaldırdıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, bunun yerine büyük projeler getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, hızlı treni yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İmkansız denen Marmaray'ı yaptık. Denizin altından trenleri geçirdik. Yetmedi, yanına arabaların geçtiği Avrasya tünelini yaptık. İşte istikrarın, güçlü iktidarın farkı bu. Güçlü iktidar demek daha çok hizmet, proje demek, darbecilere de darbeyi indirmek demek. Türkiye'yi yüksek hızlı trenle tanıştırdık. Şehir hastaneleri yaptık. SSK, ilaç kuyruğu, hastane deyince aklınıza CHP gelsin. Şehir hastaneleri denince aklınıza AK Parti gelsin. İkisinin farkı bu. Aile hekimliği uygulaması, yeni üniversiteler, havalimanları. Bunları yaparken bir yandan şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Hababam önümüz çıktılar. Engelleri koydular, aşa aşa geldik. Torul'dan bu tarafa kaç tünel var, saydınız mı? Tünele gir, çık, bir daha tünele gir. Ama karanlık tünel değil ucunda ışık olan tünel var, aydınlığa giden tünel var. Bunlar Türkiye'yi çıkmaz tünele sokmak istiyorlar. Bunların yolu bu. Gümüşhane'nin güneyi dile gelsin de söylesin şu çevre yolunu. 12 kilometrelik yolun 8 kilometresi tünel. Millet sevgisi olursa kalbinde dağları da delersin, vadileri de aşarsın, milletinle kucaklaşırsın."

"EY KILIÇDAROĞLU AKLINI BAŞINA AL"

Dev eserlerin altına milletten aldıkları güçle imza attıklarını, bunu yaparken muhalefetin hep 'hayır' dediğini ifade eden Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu hayırcılar, istemezukçüler yine piyasada. Türkiye ne zaman ayağa kalksa, aynı çevreler 'hayır' diyerek memleketin geleceğini karartıyor. Kılıçdaroğlu, '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu?' diyor. Niye olmaz? Git oy kullan, ehliyet al, askere git, evlen ama milletvekili olacaksın, belediye başkanı olacaksın, meclis üyesi olacaksın. 18, 20, 24 daha küçüksün. Ta 25'i bitine kadar. Olur mu? Gençleri görmüyor musun? 18-25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al. Bu gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder. Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez. Gençler bizim geleceğimiz. Fatih Sultan Mehmet bir çağ kapatıp bir çağ açarken, gemileri karadan yürütürken sadece 21 yaşındaydı. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al. Ecdat 18-19 yaşında, 'Çanakkale geçilmez' dedi, yedi düvele tarih yazdı. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde meydanları dolduran gençlerdi. Gençler göğüslerini siper etti, bu alçaklara darbeyi vurdu. Sen gençleri ne zannediyorsun? Diyor ki 'gençler tezahürat yapsın, bayrak assın, siyasete karışmasın'. Hadi oradan. Bu gençlik sadece bayrak asmaz, ay yıldızlı sancağı da taşır. Büyük ve aydınlık Türkiye'nin sancağı gençlerin elinde yükselecek."

"KILIÇDAROĞLU GALİBA O GÜNLERİ ÖZLÜYOR"

1982 model darbe anayasasının yamalı bohçaya dönüştüğünü ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, ülkenin eski model anayasası ile yol alamayacağını belirterek, "Geçmişte iki başlı yönetimlerden memleket zarar gördü. Millet zarar gördü, bankalar battı. Borsa çöktü, döviz aldı başını gitti. Faiziler yükseldi, vatandaş fakirleşti. Kılıçdaroğlu galiba o günleri özlüyor. O SSK'nın başındayken böyle işler vardı. Kurumu 2 katrilyon zarara soktu. O günlere hasret duyanlar bugün 'hayır' diye bağırıyor. Siz ne diyorsunuz?" diye sordu, 'Evet' cevabı alınca da, "Gümüşhane'nin farkı bu" değerlendirmesinde bulundu.

"YENİ ANAYASA İLE MİLLİ GELİRİ 25 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

AK Parti iktidarı ile büyük projelerin hayata geçtiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ile yatırımların daha da hızlanacağını belirterek, "Yeni iş, AŞ alanları olacak. Yeni Anayasa ile 10 yıl içinde milli geliri 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokacağız. Daha zengin, daha kalkınmış bir Türkiye vadediyorum. BBP'ye, MHP'ye, SP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; onlar aydınlık Türkiye'den yana. Mutlaka 'evet' diyecekler. CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Bu Türkiye'nin geleceği ve parti seçimi değil. Partiler sandığa gitmiyor. Türkiye'nin geleceğine karar veriyoruz. Fikrimiz ne olursa olsun tek derdimiz memleket ve Türkiye olsun. Yoksa bir hayır türküsü tutturanların dillerine sakız ettiği gibi bu anayasa dedikleri gibi kendimiz için değil, Erdoğan için değil, her doğan içindir. Güçlü hükümetlere ihtiyaç var" dedi.

"BAŞBAKAN ARTIK OLMAYACAK"

Yeni sistem ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın birleşeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yüzde 30'la iktidar olmak yok. En az yüzde 50. Seçmenin oyunun yarıdan fazlasını alacaksın. Çalışan iktidar olacak. CHP çalışmayı sevmez. Bunların hayatı konuşmakla geçiyor. Leyleğin ömrü lak lak ile geçer. Bunlar da öyle. Bu kabul edilince çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok gayret edecekler. Hiç alışmadıkları bir şey. O zaman 'hayır' diyelim diyorlar. Bu sisteme göre aynı gün seçim yapılacak. Seçimin biri yazın bir kışın değil. Aynı günde hem Cumhurbaşkanı, hem Meclis. Hem milletvekilleri, hem Cumhurbaşkan. Seçim bittiği anda memleketi kim yönetecek hemen belli oluyor. Sandıktan çıkıyor, sizin desteğinizi alan işbaşı yapıyor. 5 yıl sonra severseniz bir daha seçersiniz. Ama ikinci dönemden sonra 'bir daha seçelim deseniz' yine yok. 2 dönem 10 yıl. Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla, bakanlarıyla hükümetine kuruyor. Başbakan artık olmayacak. Başbakan ile Cumhurbaşkanlığı birleştirilmiş olacak."

"İKİ TANE Mİ CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ KILIÇDAROĞLU İSTİYOR DİYE"

Yıldırım, "Yeni dönemde sıkıyönetim yok. Sıkıyönetimi kaldırıyoruz. Normal yönetim. İşte yeni Anayasa bu. Hani tek adam? Yeni Anayasa'da demokrasi var. Tek adam doğru. İki tane mi Cumhurbaşkanı seçeceğiz Kılıçdaroğlu istiyor diye. Tabi ki tek adam olacak. Mahalleye iki muhtar mı seçiyorsunuz? Tabii ki bir olacak. Tek adam olacak ama patronu millet olacak. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Yürü dersin yürür, dur dersin durur. Bu kadar basit " dedi.

"ROTTERDAM ORADAYSA GÜMÜŞHANE BURADA"

Hollanda'nın bakanlara konuşma hakkı vermemesine değinen ve Avrupa'yı iki yüzlülükle suçlayan Yıldırım, "Rotterdam oradaysa Gümüşhane burada. Gümüşhane yükselt sesini duysun bunlar. Bu millet tüm Avrupa'ya 16 Nisan'da demokrasi nasılmış gösterecek" ifadelerini kullandı.

"BIRAKALIM GARİBANLAR SEVİNSİNLER"

2007 referandumunu hatırlatan ve verdikleri yüksek desteği tekrar isteyen Başbakan Yıldırım, "yüzde kaç olacak?" diye sorduğu kalabalıktan, 'Yüzde 100' yanıtını alınca, "Yüzde 100 olmaz canım. Yüzde 5'i onlara bırakalım. Garibanlar sevinsin. Yüzde 95 tamam mı?" dedi, Gümüşhane'den rekor beklediğini ifade etti.

"GECE KONDU DEVLET KURAMAZSINIZ"

Terör örgütlerinin de hayır cephesi olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

" PKK, HDP kafa kafaya vermişler. FETÖ, DAEŞ kol kola girmiş 'hayır' diyor. Her halde FETÖ'ye 15 Temmuz'da milletten yediği sille yetmedi. Bir kez daha milletin gücü ile 16 Nisan'da karşılaşınca dünyanın kaç bucak olduğunu anlayacaklar. O alçak darbe girişiminde, 248 vatan evladını şehit verdiğimiz hain terör örgütünü inşallah 16 Nisan 'Evet' kararınız ile bitireceğiz. Yargılamalar başladı. Ele başları da, gelecek hesabını verecek. PKK, HDP kafa kafaya vererek korku imparatorluğu kurmak için çukur siyaseti uyguladılar. Kürt kardeşlerimiz buna en iyi cevabı verdi. 'Siz bu topraklar üzerine gecekondu devlet kuramazsınız' dediler. O çukurların içini devlet millet el ele doldurdu. Bölgede demokrasi ve kardeşlik kuruldu. Şimdi tarihin en ağır darbesini yiyen PKK 'hayır' için kapı kapı dolaşıyor. Dinleyen var mı? Gümüşhane dinler mi? Benim Kürt ve Türk kardeşim de hizmeti. birliği ve beraberliği gördü. Birilerinin rahatsız olduğu gerçek bu. Ama geri adım atmak yok. Yeni Anayasa ile yolumuza terörü bitirerek devam edeceğiz. Artık terör Türkiye'nin başını ağrıtmayacak. Türkiye'nin gündeminde fabrikalar, yollar, köprüler, tüneller olacak."

SALYAZI HAVALİMANI MÜJDESİ

Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane- Bayburt arasında Salyazı mevkiinde havalimanı yapılacağını müjdeleyerek konuşmasını tamamladı. Yıldırım, mitingin sonunda Gümüşhane atkısı açtı, karanfil dağıtarak vatandaşları selamladı.

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler helikopterle Bayburt'a hareket etti.

Haber: Muhammet KAÇAR- Kamera: Osman ŞİŞKO/ TRABZON,

====================================================

Bakan İnce: Babanın dükkanı mı zannettin sen başbakanlığı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Binali Yıldırım'ın, meydanlarda başbakanlığı kaldırın diye seslendiğini belirterek, "Feda olsun diyor Binali'nin başbakanlığı. Babanın dükkanı mı zannettin sen Başbakanlığı da feda ediyorsun. Beleş bulduğu için feda olsun diyor. Sanki babasının evinden getirdi."dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak referandum için bugün Konya'da Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Muharrem İnce, konuşmasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın, mitinglerde Başbakanlığın kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Başbakan Yıldırım'ın, seçimle Başbakanlığa gelmediğini ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Meydan meydan geziyor, meydanlarda, ben gereksizim, ben lüzumsuzum, başbakanlığı kaldırın, başbakanlığı yok edin diyor. Çünkü seçimle gelmedi. 'Abidik gubidik' yöntemlerle geldi. Milyonlarca oy alan Konyalı Davutoğlu'na çekil kenara dediler, sonra kongrede bin 200 kişinin oyuyla başbakan oldu. Ben Konya'da yaşasaydım sadece bu sebep için bile 'Hayır' oyu verirdim. Ne oldu ?'Abidik gubidik' yöntemler, bu yöntemi ben bulmadım ki, Binali Yıldırım'ın kendisi buldu. Şimdi bu yöntemle geldiği için feda olsun diyor, Binali'nin başbakanlığı. Babanın dükkanı mı zannettin sen Başbakanlığı da feda ediyorsun. Beleş bulduğu için feda olsun diyor. Sanki babasının evinden getirdi."

O KADAR DOLAR AYAKKABI KUTUSUNA SAĞMAZ Kİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın meydanlarda İstanbul'daki 3'üncü köprüden bahsettiğini belirten İnce, "Köprü yaptık diyor. O kadar dolar, ayakkabı kutusuna sığmaz ki, artanıyla da köprü yapacaksın."dedi.

O BU ÜLKENİN NEŞESİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın, her gün mitinglerde gaf yaptığını ileri süren İnce, "Milletvekili değil de sadece fizik öğretmeni Muharrem İnce olsaydım, yine hayır derdim. Sadece Binali Yıldırım, kalsın diye. O bu ülkenin neşesi neşesi. Canım sıkıldığında onun videolarını izliyorum. Bakalım bugün ne gaf yapacak diye. Günlük olarak takip edin, eğlenirsiniz."diye konuştu.

İSRAİL EZANLARI SUSTURDU TEK KELİME EDEBİLDİ Mİ?

Muharrem İnce, Konya'daki toplu taşıma minibüslerinin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin olduğunu ve bunlardan bir tanesinde 'Dik dur eğilme, Konya seninle' yazılığı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onun dikliği mi kaldı. İsrail ezanları susturdu, tek kelime edebildi mi? Putin'den özür diledi mi, dilemedi mi? Askerin kafasına çuval geçirildiğinde nota verebildi mi? Ne dedi, Nisan'da Gazze'ye gideceğim, sonra Mayıs'ta, Haziran'da gideceğim dedi, gitti mi Gazze'ye. Dik duruyormuş ne diki, 90 derece eğilmiş, ne diki. Gazze'ye gidemedi, ama Gebze'ye gitti. Neresi dik duruyor, onu almadım."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen İnce, muhtar azasını bile halkın seçtiğini, Cumhurbaşkanı yardımcılarını ise halkın seçmeyeceğini, Cumhurbaşkanı'nın kendisinin atacağını söyledi.

BİR GÜN BUNLARDA İÇERİ GİRECEK

Balyoz ve Ergenekon suçlamalarıyla onlarca kişinin haksız yere cezaevinde hapis yattıklarını ve onları yargılayan hakimlerin ise şimdi FETÖ suçundan cezaevinde olduğunu hatırlatan İnce, " Keser döner, sap döner, bir gün hesap döner, bir günde bunlar içeri girecek merak etmeyin. Bunlar olacak."dedi.

İnce, 18 maddelik Anayasa değişiklik paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylaması yapıldığı sırada oylarını açık olarak kullanan Ak Partili milletvekillerinin FETÖ'cü olduğunu ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Miting alanından detay

Muharrem İnce'den detay

Muharrem İnce'nin konuşması

-Genel ve detay

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

========================================

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (3)

PARLAMENTER SİSTEMDE İSTİKRAR LİDERLERE BAĞLI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Körfez Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda oda üyelerine hitap etti. İktidarları döneminde başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Bozdağ, "Bugün istikrar var ama parlamenter sistemin doğurduğu istikrar liderlere bağlı istikrardır. Atatürk var, siyasi istikrar var, güçlü lider var. Menderes var siyasi istikrar var, Özal var siyasi istikrar, güçlü iktidar. Tayyip bey var siyasi istikrar, güçlü istikrar. sistem lidere bağlı değil, istikrar çıkarması lazım. Bu değişikliği kendimiz için değil, Türkiye'nin bundan sonraki geleceği için istiyoruz. Ak Parti, Tayyip bey, her şey gelip geçici. Öyle bir düzen kuralım ki Tayyip beyden sonra, Ak Parti'den sonra istikrar devam etsin" dedi.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

Bozdağ, Türkiye'nin güçlü olmasının istenmediğini ifade ederek, "Sayın bakanlarımızın başına gelenleri değerlendirmemiz lazım. Avrupa'da yaşadıklarından sonra bu sistemi bugünkü savunduğumdan bin kat daha savunmam gerektiğine inandım. Türkiye'de halk oylaması yapacağız Hollanda, Almanya, İsviçre bir çok ülke telaşta. Devlet televizyonlarında 'hayır" reklamını Türkçe yapıyorlar. Biz sistemi değiştirmek için Türkiye de halk oylaması yapıyoruz. Başka bir ülkede sistemi değiştirmek için yapmıyoruz. Sizi ne ilgilendiriyor ki? Onlar hayır çıksın diye emek veriyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar, istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Ekonomisi ayakta olan bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü yürütmesi, yasaması olan bir Türkiye istemiyorlar. Terörü bitirmiş bir Türkiye istemiyorlar. ya ne istiyorlar. İstikrarsız Türkiye istiyorlar" diye konuştu.

Evet ve hayır için kimlerin çalıştığına bakılmasını isteyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kimler evet için çalışıyor, kimler hayır için çalışıyor buna da bakmak lazım. Ak Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi, Saadet'in tabanı evet diyor. Hayır diyenler HDP, CHP, PKK, DHKP-C ve tüm terör örgütleri hayır diyor. Hayır çıksın diye de büyük kampanyalar yapıyorlar. Yurt içinde de, yurt dışında da. Evet, hayır kararını verecek vatandaş. Vicdanınızın bir tarafına evet demek isteyenleri ve hayır demek isteyenleri teraziye koyun ona göre karar verin. Bölücü terör örgütü Türk milleti lehine bir an olsun nefes alıp vermiş midir? Her gün asker, polisimize tuzak kuranlar evet derler mi? Aklınızı başınıza vicdanınıza koyun ve ondan sonra karar verin. Evet de hayır da demokratik bir haktır. Hakem sizsiniz, karar verici sizsiniz" Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı konuşmasının ardından Bakan Bozdağ'a hediye verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakanın konuşması

-Toplantıdan görüntüler

Haber: Ergün AYAZ/ KOCAELİ,

========================================

Bakan İsmet Yılmaz: "Başkalarının oyuna talipsen o halde uzlaşmacı olacaksın"

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir kimse yönetime talip olabilmek için, yüzde 50'nin üzerinde oy alabilmek için, uzlaşmacı olması lazım. 80 milyonu kucaklaması lazım. Kutuplaştırmaması lazım, ötekileştirmemesi lazım, başka partililerle arasında uçurumlar oluşturulmaması lazımö dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Yozgat'a, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda muhtarlar ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, anayasa değişikliğinin bir memleket meselesi olduğunu belirterek, 16 Nisan'da Türkiye'nin "Evet" demesi halinde uzlaşmacı bir sisteme kavuşulacağını söyledi.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Niçin daha uzlaşmacı bir sistem? Hiçbir partinin oyu yüzde 50'nin üstünde mi? En büyük parti biziz yüzde 50 oyumuz yok. Dolayısıyla da bir kimse yönetime talip olabilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy alabilmek için uzlaşmacı olması lazım. 80 milyonu kucaklaması lazım. Kutuplaştırmaması lazım, ötekileştirmemesi lazım, başka partililerle arasında uçurumlar oluşturulmaması lazım. Bunun içinde başkalarının oyuna talip olması lazım. Başkalarının oyuna talipsen o halde uzlaşmacı olacaksın. O halde ikinci kriterimizde '16 Nisan'da gelecek sistem daha uzlaşmacıdır' dediğimizde doğru bir tespitte bulunuyor muyuz? Yine bu gelecek sistem hukuk devletine daha uygundur. Yeni getirilen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sorumsuz hiç kimse yok. Herkes yetkisi varsa sorumluluğu da vardır. Hem hukuki denetimi vardır, hem de ceza kanunlarını ihlal ederse yüce divana da gönderilebilir.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakanın gelişi

-Salondan görüntü

-Bakanın konuşması

-Valilik ziyareti

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,-

========================================

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı partizan mı olsun (1)

"FRENİ OLMAYAN BİR ANAYASA GETİRİYORLAR 80 MİLYONU BİNDİRİYORLAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çine'de Aydın Büyükşehir Belediyesi Terminali açılış töreninde konuştu. Yeni anayasa ve referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığı kaldırıyorlar. Başbakanlık kalkmasın. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun diyorum. Tarafsız olmazsa cumhuru temsil edemez, mümkün değil. Cumhurbaşkanı partizan mı olsun? Tarafsız olması lazım. Gazi Mustafa Kemal'e verilmeyen yetkiyi bir kişiye vereceğiz. Hangi gerekçe ile vereceğiz? Niye biz aklımızı kullanmayacağız da bir kişi 80 milyon adına bir kişi düşünecek. Şimdi freni olmayan bir anayasa getiriyorlar 80 milyonu bindiriyorlar. Haydi gidelim. Nereye gittiği belli değil. Nereye gittiği beli olmayan bir terene vatandaşlarımızı bindirmeyiz" dedi.

"1920'LERİN RUHUNA İHANET EDİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Şimdi biz 1920'lerin ruhuna ihanet ediyoruz. Meclis'in yetkilerini elinden alıyoruz. Neden?

Görüntü dökümü

-----------------------

-Kılıçdaroğlu'nun açıklaması

-Detaylar

Haber: AYDIN, (Çine),

==========================================

CHP'li Böke İzmir'de neden 'hayır' dediklerini anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Aliağa ve Foça ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İş dünyasına, esnaf ve vatandaşa referandumda neden 'hayır' dediklerinin gerekçelerini anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Konferans Salonu'nda Aliağa iş ve emek dünyası ile esnaf temsilcilerine referandumda oylanacak olan anayasa değişiklik paketini anlattı. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü de Böke'ye eşlik etti. Yoğun ilgi ve katılımın gözlendiği toplantıda Böke, referandumla getirilmek istenen şeyin sistem değil rejim değişikliği olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin demokratik parlamenter sistem yerine tek adam yönetimine dayalı bir sisteme geçiş yapacağını öne sürdü.

"SANDIK BÜYÜK BİR FIRSAT"

Sandığı fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirten Böke, "Türkiye'nin yeniden birbiriyle barışması için, tekrar komşunun, akrabanın, eski dostların, siyasi görüşünden bağımsız bir memleket meselesi etrafında ortaklaşabildiğini gösterebilmemiz için 16 Nisan'da sandık büyük bir fırsat. Bu fırsatı, 16 Nisan'ı beklemeden yapıyor olmanın da kendi başına bir kıymeti var" dedi. Açıklamalarını sürdüren Böke, "Bizler sadece birlikte yaşama kültürümüz için değil, sadece aydınlık yarınlar için değil, daha çok üretebildiğimiz ve bu daha çok ürettiğimiz daha büyük pastayı, daha adil bölüştüğümüz, gerçekten kalkınan bir Türkiye hikayesi için de bugün ayrıştıran siyasete bir ihtar, bir ikaz yapmamız gerekiyor. Ancak o takdirde Türkiye gerçekten üreten, yeniden büyüyen ve bu büyümeyi adil paylaşan yeni bir ekonomik anlayışa kavuşabilecektir" dedi.

"TEK ADAM KEYFİYETİNE HAYIR"

Eleştirilerini sürdüren Böke, "Bu anayasa değişikliği teklifi, kim olduğundan bağımsız bir biçimde, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak herkese, Türkiye'ye dair bütün yetkiyi teslim ediyor. Hem yürütmeyi cumhurbaşkanına veriyor, hem yasama yetkisini kararnameler yoluyla meclisten alıp cumhurbaşkanına veriyor. Meclisin seçimini o partinin genel başkanı olacak olması sebebiyle cumhurbaşkanına bırakıyor, dolayısıyla fiilen meclisi ortadan kaldırıyor. Hem de yargının atamalarını HSYK'nın yarısından fazlasını doğrudan cumhurbaşkanının, neredeyse yarısına yakınını cumhurbaşkanının seçtiği meclisin atayacağı bir yapıya kavuşturuyor. Anayasa Mahkemesi'nin de neredeyse hepsini cumhurbaşkanı atıyor. Kararnamelerle cumhurbaşkanı yasa çıkartıyor. Bakanlar Kurulunu cumhurbaşkanı seçerek yürütmeye cumhurbaşkanı hakim oluyor. Yargıyı cumhurbaşkanı seçtiği için yargıyı da cumhurbaşkanına teslim etmiş oluyorsunuz. Vereceğimiz bir hayır oyunun, bu tek adam keyfiyetine bir itiraz olduğunu ve istikrar için hayır olduğunu, bu çizdiğimiz çerçeve çok somut bir biçimde ortaya çıkartıyor" dedi.

Sandığa giden herkesin üstüne sorumluluk düştüğünü belirten Böke, "Bu düzen en çok kadını yok sayıyor. Çünkü insana insan gözüyle bakmıyor. Her birimizin farklılıkları üzerinden bir siyaset üreterek ve o siyasetle kendini var eden bir iktidar anlayışıyla bakıyor. Onun için de bize baktığında, kadınlığımızı, etnik kimliğimizi, inancımızı, yaşam tarzımızı görüyor. Oysa ki bir devlet, bir insanın kimliğine her boyutuyla kör olmak durumundadır. 928 bin işsiz arasında 328 bini kadın. Özellikle genç kadınlar arasında işsizlik Türkiye'deki en yüksek işsizlik oranı. Her üç genç kadından birisi Türkiye'de iş arıyor ama bulamıyor. O zaman sandığa giderken kızımız için, eşimiz için, yarınlara toplumun yüzde 50'sini ortak etmek için hayır dememiz gerekiyor" diye konuştu.

Sadece son 2.5 yıl içerisinde Türkiye'nin uluslararası sıralamalarda hukukun üstünlüğü anlamında 40 ülkenin gerisine düştüğüne belirten CHP'li Böke şöyle devam etti:

"2.5 yılda biz hukukumuzu kaybetmişiz. Hukukun olmadığı yerde, hakkın savunulmadığı yerde, insana eşit davranılmadığı yerde ne üretim olur, ne fabrikalar açılır, ne istihdam yaratılır, ne de herkesi içine dahil eden bir ekonomik özgürlük ve yarınlar inşa edilebilir. İçine düştüğümüz bu hukuk durumunda, eğer biz bu sandıkta, buna itiraz etmezsek ve bir hayır ile bunu durdurmazsak korkarım ki önümüzdeki 2.5 yıl içerisinde bir 40 ülkenin daha gerisine düşeriz ve 80 milyonun haksızlıkla, hukuksuzlukla üretemediği ve yaşamını da sürdüremediği çok karanlık bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya kalırız."

Selin Sayek Böke, Aliağa'da CHP İlçe Başkanlığı önünde partililerle toplu fotoğraf da çektirdi.

FOÇA'DA VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Aliağa'nın ardından Foça'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, yağmura rağmen Yenifoça Mahallesi'nde halkla ve esnafla görüştü. Yenifoça Mahallesi girişinde aralarında Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer'in de bulunduğu partililer tarafından karşılanan Böke, ilk olarak Balıkhane'ye uğradı. Burada kadın balıkçılardan Yıldız Tut ve diğer balıkçılarla sohbet eden Böke hayırlı işler ve hayırlı günler diledi. Sahilde bulunan balık restoranları ve tarihi çarşı içindeki dükkanlara uğrayan Böke ve beraberindekiler, yoğun ilgiyle karşılandı.

Vatandaş ve esnafla sohbet eden Böke, yaptığı konuşmada 16 Nisan'dan sonra da kimsenin oyununa, keyfine, özeline karışılmayan, işlevini yitirmemiş bir meclis ve halkın seçtikleriyle yönetilmeye devam eden bir Türkiye için tercih yapılmasını istediklerini söyledi. CHP'li Böke, "Bu anayasa değişikliği teklifi Türkiye'nin gündeminde hiç olmayan bir meseleyken, birden karşımıza çıkardı. 16 Nisan'da hepimizin, böyle sofralar altında buluşabileceği, oyun oynayabileceği, birlikte farklı siyasi görüşleriyle kağıt oyunlarına dahil olup olmayacağı, okey oynayıp oynamayacağı, o siyaseti konuşup konuşamayacağına dair bir oylama yapıyoruz. Böyle güzel masalar etrafında biz hep farklı fikirlerle bir araya gelmeye alışmışız. Anadolu kültürünün en güzel yanı bu masa etrafında bütün farklılıkları toplayabilmesi. Böyle kahvehane çatıları da bu fikirlerin konuşulduğu mekanlar olmuş hep. Maalesef artık bu mekanlar da, farklı fikirlerin konuşulamadığı, birbirimizden çok ayrıştırıldığımız yerlere dönüştürülmeye çalışılıyor. 16 Nisan'da biz yine kahvehanelerinde farklı siyasetlerin konuşulabildiği, sofralar etrafında keyifle buluşulan, birlikte yaşayan, ayrışmayan bir Türkiye için 'hayır' demek zorundayız. Foça'da bunun için buluştuk. Umarım Foça'dan bu rüzgarı kaldırıp 16 Nisan'da, tüm Türkiye'de aydınlık günler için bir başlangıç yapacağız. Hayırlı günler diliyorum" dedi.

CHP'li Böke, alkışlarla biten konuşmasının ardından İzmir'e hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (FOÇA):

------------------------------------------

Yağmur altında Yenifoça sokaklarından görüntü

Böke'nin karşılanması

Kadın balıkçı Yıldız Tut ile sarılıp konuşma

Esnaf ve vatandaşlarla selamlaşma ve konuşma

Kahvehanedeki konuşma

Haber- Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ALİAĞA):

---------------------------------------------

İş dünyasına yaptığı konuşma görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Bülent PINARBAŞI/ ALİAĞA (İzmir),

==========================================

14 yaşındaki Suriyeli dilenci kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 70 yaşındaki adam gözaltına alındı

SAMSUN'da sokaklarda dilencilik yapan Suriyeli mülteci 14 yaşındaki E.Z.C. adlı kızı 10 lira karşılığında cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 70 yaşındaki İbrahim A. adliyeye sevk edildi.

Olay dün merkez İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi'nde meydana geldi. Suriyeli mülteci E.Z.C. adlı kız çocuğu bir apartmanın girişinde dilenirken yanına İbrahim A. geldi. İddiaya göre iyi Türkçe konuşamayan kızla 10 lira para karşılığında göğüslerine okşamak için anlaştı. Küçük kız elbisesinin üst kısmını açıp gğüslerini ortaya çıkarttıktan sonra şüpheli cinsel taciz yapmaya başladı. Bu sırada apartmana gelen vatandaşlar olayı görüp şüpheliyi yakaladıktan sonra polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, İbrahim A.'yı gözaltına aldı. Şüpheli polise 10 lira karşılığında anlaştıklarını ancak yakalanınca parayı veremediğini söyledi.

Polisteki işlemleri tamamlanan İbrahim A. bugün 'küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Şüpheliden detay

Adliye ve emniyetin dışından detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

==========================================

Kesilen ağaçların kökleri parka koltuk oldu

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından İnönü Parkı'nda ömürlerini tamamladıkları ve çeşitli hastalıklara neden oldukları gerekçesiyle kesilen kavak ağaçlarının kökleri parka koltuk oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ömrünü tamamladıkları ve çürümeye başladıkları ifade edilen İnönü Parkı'ndaki kavak ağaçlarını kesti. Kavak ağaçlarının içten çürümeye başladığını ve rüzgarlı havalarda da devrilme riski taşıdığını dile getiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kesim kararının İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca verildiğini belirtti. Ömrünü tamamlayan kavak ağaçlarının aynı zamanda yaydığı pamukçuklarla da çeşitli alerjik hastalıklara neden olduğunu ve bu konuda vatandaşların şikayetlerinin de arttığını belirten belediye yetkilileri, bu nedenle kavak ağaçlarının kesildiğini ve kesilen ağaçların yerine de şehir yaşantısına uygun boylu çınar ağaçlarının dikileceğini belirtti. Diğer yandan İnönü Parkı'nda kesilen ve koltuk şekli verilen kavak ağacı kökleri de dikkat çekti. Ağaç köklerinden yapılan koltuklar ilginç görüntü oluştururken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kavak ağacı köklerinden yapılan koltukların havaların ısınmasıyla birlikte bakımlarının da yapılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Parktaki koltuk yapılan ağaçlardan görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

==========================================

Ongözlü köprünün kapatılan gözleri açılıyor

TARİHİ On Gözlü Köprü'nün kapatılan 2 gözünün açılması için iş makineleriyle temizleme çalışmalarına başlandı. DSİ 10'ncu Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makineleri, Dicle Nehri'ne inerek köprünün gözlerini kapatan dolguyu temizlemeye başladı.

Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerindeki tarihi On Gözlü Köprü'nün iki gözünün toprak ile doldurulup, bir kafenin uzantısı haline getirilmesi sonrası medyada çıkan haberler üzerine harekete geçen yetkililer, bugün yıkım çalışmasına başladı. DSİ 10'ncu Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makineleri, On Gözlü Köprü'ye gelerek, dolgu ile kapatılan köprü gözleri yakınından nehire indi. Dicle Nehri'ne inen iş makinesi, betonla doldurulan bölümleri yıkım çalışmasına başlarken, işletme sahibi ve yakınları da bloklar üzerine konulan tabure ve masaları topladı.

Yıkım çalışmalarını yöneten DSİ 10'ncu bölge Müdürü Murat Dağdeviren, haberlerin yayımlanmasının ardından harekete geçtiklerini belirterek, her iki taraftaki kapatılan gözleri yaklaşık 10 gün içerisinde açacaklarını söyledi. Dağdeviren, "Bilindiği üzere dere yatakları akarsu yatakları, kanunlarımız gereği mülkiyete, özel kullanıma konu olamaz. Kamunun ortak malı durumundadır. Bu yüzden işletme sahibinin de hoşgörülü yaklaşımıyla buradaki kapatılan gözler açılacak. Şuan çalışmalara başladık. aynı zamanda buradaki tarihi dokuya da hiç bir zarar vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çalışmalar sırasında nehirde bulunan atıkların da temizlenmesi için ayrı bir çalışma yürüteceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-On gözlü köprünün genel görüntüsü

-Kapatılan gözler

-İş makinelerinin alana gelmesi

-Yıkım çalışmalarına başlanması

-DSİ Müdürü Dağdeviren'in konuşması

-Muhabir anons

-Yıkım çalışmlarından detaylar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement