Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Şanlıurfa'da Suriyeli gerginliğiŞANLIURFA'da, polisin şüphe üzerine kimlik istediği Suriyeli iki gencin direnmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

26.03.2017 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Suriyeli gerginliği

ŞANLIURFA'da, polisin şüphe üzerine kimlik istediği Suriyeli iki gencin direnmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Kısa sürede büyüyen olayda vatandaşlar, Suriyelilerin bulunduğu işyerlerine taşlarla saldırdı. 1 polis yaralanırken Suriyeli 2 genç ise gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Haşimiye Meydanında meydana geldi. Kent merkezinde şüpheli şahıs ve yabancılara yönelik uygulama yapan polis, Suriyeli uyruklu şüpheli 2 gencin üst aramasını yapıp kimlik istedi. Bu sırada kimlikleri olmadığı ileri sürülen Suriyeliler, polisle tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma büyümesi üzerine polise mukavemette bulunan ve bir polisin yaralanmasına neden olan Suriyelileri gören bir grup Şanlıurfalı, duruma tepki gösterdi. Kısa sürede olay yerinde toplanan onlarca vatandaş polislere zorluk gösteren Suriyeliler tepki gösterip linç etmeye kalkıştı. Yaşanan arbedede polis, öfkeli kalabalığın arasında Suriyeli gençleri güçlükle çıkartıp bir fırında koruma altına aldı. Olay yerine takviye çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle birlikte Suriyeliler zırhlı araçlara konularak polis merkezine götürüldü.

Bu arada yaşananlar kısa sürede kent merkezinde duyulması üzerine toplanan vatandaşlar, "Suriyeli istemiyoruz" sloganlarını atıp Suriyelilere ait işyerlerini taşlayarak zarar verdi. Gerginliğin devam ettiği olaylar nedeniyle polis güvenlik önlemleri artırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Suriyelilere tepki gösteren Şanlıurfalılar

Suriyelileri genci bir fırına koyarak kalabalık grubu uzaklaştırmaya çalışan polis

Polisin kalabalık grubu uzaklaştırmak için müdahalede bulunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

======================================

Akşener: İftiraları unutacağım ama şehitlerin hesabını soracağız

ANAYASA referandumunda 'Hayır' oyu için çalışan MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Türkiye'nin patinaj yapmasının önüne geçmek için mücadele verdiğini belirtirek, "Pek çok hakaret ve iftirayla karşılaştık. Namusum şerefim ayaklar altına alındı 1 yaşındaki torunuma kadar iftira atıldı. Sizi şahit tutuyorum namusumla şahsımla arkadaşlarımla ilgili ne söylenmişse bunu kapatıp geçeceğiz, unutacağız ama teröristlerin, hendek kazmaların şehitlerimizin hesabını sormazsak namerdiz" dedi.

"İNSANLARININ KARDEŞLİK HUKUKUNUN YERLE BİR EDİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında İzmir Gündoğdu meydanında yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Sesinin kısıklığı dikkati çeken Akşener, yaptığı konuşmada "Hasta hasta gelmiştim iyileştirdiniz, ateşim vardı düşürdünüz. Yetim Atatürk'ü bağrına basan İzmir onun ilkelerini yaşatan İzmir bugün burada olmaktan ve Cumhuriyet kadını olmaktan gurur duyuyorum. Biz bu ülkenin insanlarının kardeşlik hukukunun yerle bir edildiğini görüyoruz. Kadının erkeğe, erkeğin kadına, çocuğun anaya düşman edildiği bir dönemden geçiyoruz. Millet yoruldu. Dolayısıyla seviyeli bir dile kardeşlik hukukunun öne konduğu bir dile saygılı bir dile, Cumhuriyet değerlerinin öne konduğu bir dile ihtiyaç var. Biz sadece 16 Nisan günü sandıklara gidip 'Hayır' diyeceğiz ve 17 Nisan sabahı bambaşka bir Türkiye'de ayağa kalkacağız" dedi.

"İZMİRLİ KADINLAR ÇOK KIZGIN HABERİNİZ OLSUN"

Anayasa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uydurulmaya çalışıldığını savunan Akşener, "Şimdi böyle bir diktatörlük anayasasına niye ihtiyaç duyuldu. 'Sayın Erdoğan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı, sürekli anayasal suç işliyor bu suçların önüne geçemiyoruz o zaman suçun işlemesine mani olunamadığı için suçlarını kanuni hale getirelim' dediler. Nitekim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ aynı fikirde olduğunu beyan etti. İzmirli kadınlar çok kızgın haberiniz olsun. Burası Atatürk ve Türk'ün İzmir'i. Aradan zaman geçti birden bire beka sorunumuz olduğu ortaya çıktı. Bunun ne olduğuna dair her hangi bir gerekçe duymadık. Bir beka sorunu var ama nedir belli değil. Zamanla anlaşıldı ki meğer koltuğun beka sorunuymuş" ifadelerini kullandı.Kamp

anya süresince önüne sürekli engeller çıkarıldığını savunan Akşener, "Her toplantımız basıldı. Bunların anlamı şu 'Ey Akşener geç yerinde otur dışarı çıkma bak başına ne gelir'. Net bir şekilde söylüyorum bunlar beni, sizi yıldıramaz, korkutamaz" dedi. Referandum süresince iktidarın sözlerini de eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Evet' kampanyası yürütenler konuşmaya başladı. Dakika 1 gol 1, Sayın Başbakan hepimizi terörist ilan etti. Aranızda PKK teröristleriyle masaya oturup pazarlık eden var mı? Buyur Sayın başbakan. Aranızda Oslo'da Türkiye iki paralık edilirken kepaze edilirken PKK'lı teröristlerin karşısında kıkırdaya kıkırdaya konuşulurken o bürokratları oraya gönderen bir kişi aramızda var mı? Habur'da, teröristleri davul zurnayla karşılarken içinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi çıkartılırken, bu talimatı veren bir kişi aramızda mı var mı? Buyur sayın Başbakan. Dolmabahçe'de sebil bardağı gibi dizilip süs biberi gibi oturup Apo'nun 10 emri okunurken ve 10 emrin 3'ü PKK'nın siyasi programından alınmışken o bakanların yanında bulunan bir kişi aranızda var mı? Peşmerge 29 Ekim'de Türkiye'den geçti. 3 gün boyunca alkışlar zılgıtlar eşliğinde geçti sonra yiyip içtiklerini de valiler kaymakamlar ödedi, o peşmergelere geçiş izni veren bir kişi aramızda var mı? Duyun Sayın Başbakan. Peki Barzani geldi, baktılar ki iş kötü, Barzani'nin bölgesel yönetim bayrağını tarihinde ilk kez Türkiye hem Ankara hem de İstanbul'da göndere çekti. Biz Türkiye olarak Barzani'nin bölgesel yönetimini tanımış olduk. Sebebi nedir diye baktık sonra 'Ver evet'i al Kerkük' olduğunu gördük. Şimdi sizlere bizlere terörist diyenler önce yanlarındakine sonra da aynaya bakacaklar."

"İFTİRALARI UNUTACAĞIM AMA ŞEHİTLERİN HESABINI SORACAĞIZ"

Türkiye'nin patinaj yapmasının önüne geçmek için 'Hayır' dediklerini dile getiren Akşener, bu süreçte birçok iftira ve karalamayla karşılaştığını söyledi. Akşener, "Namusum şerefim ayaklar altına alındı 1 yaşındaki torunuma kadar iftira atıldı. Sizi şahit tutuyorum namusumla şahsımla arkadaşlarımla ilgili ne söylenmişse bunu kapatıp geçeceğiz, unutacağız ama teröristlerin, hendek kazmaların şehitlerimizin hesabını sormazsak namerdiz. Kim ne yedi, kim ne içti Türkiye'nin bütün varlıklarını haraç mezat sattılar, en son kalanları Varlık Fonu'na devrettiler. Jölecan'a 850 bin liralık araba almışlar, yakışır. Hani Almanya ile kavgalıyız ya ama işte bu yenilen içilenin muhasebesini mutlaka yapacağız hesabını da soracağız. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Bunların dikili ağacı yok' bizim kişisel olarak dikili ağacımız yok, ama bizim çocuklarımızın Hollanda'da şirketleri de yok. Bu ülkenin hepimizin canıyla kanıyla vergisiyle oluşturduğu o milli varlıklar haraç mezat satılırken ey muhteremler siz bunları babanızdan miras mı aldınız. Onlar bu ülkenin bu milletin dikili ağaçlarıydı" diye konuştu.

BAHÇELİYE SORU YÖNELTTİ

Platformdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanıtlaması için soru da yönelten Akşener, "Ben Sayın Bahçeli'ye seslenmek isterim 'Barzani ya ben' demiştiniz. Binali Bey dedi ki 'Tercihimiz Barzani' sizin ne dediğinizi duyamadık duymak istiyoruz. Kerkük elden gitti, bayram namazı kılacaktınız. Bugün Cuma namazı kılmayı düşünür müsünüz? Barzani'ye peşkeş çekilmiş Kerkük'te Cuma namazı çekmeyi düşünür müsünüz? 17-25 Aralık sizin için yolsuzluk operasyonu mudur yoksa sayın Cumhurbaşkanı'na kurulmuş bir kumpas mıdır? 17-25 Aralık'ta saatinizin pili çıkmıştı o saat hala pilsiz mi yoksa hala duruyor mu?" dedi.

Meral Akşener, "Burada Fırat Çakıroğlu evladımın ruhunu gördüm, Allah rahmet eylesin. Şehit polis Fethi kardeşimin ruhunu gördüm Allah sizden razı olsun. Hepimizin anası Zübeyde Hanım'ı, yetim oğlunun ruhunu gördüm hepinizden Allah razı olsun. '94 yıllık parantezi kapatıyoruz' diyenlere bu o parantez vallahi de kapanmayacak billahi de kapanmayacak, İzmir'in İzmirli'nin kararını gördüm Allah sizden razı olsun" deyerek sözlerini tamamladı.

MİTİNG ÖNCESİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Meral Akşener miting öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde eşi ile birlikte kendisini karşılayan Türkegül Kocaoğlu'nun adını çok beğendiğini söyleyen Akşener, bu ismi gelecekte ödünç olarak kullanabileceğini dile getirdi. Burada yeni bir siyasi partinin kurulmasının düşünülüp düşünülmediği yönünde bir soru üzerine Akşener, "Hayıra odaklandım önce onu çıkartalım ve 'Hayır' çıkacak. Aylık anket yaptırıyorum ve 'Evet' hiç bir zaman 'Hayır'ın önünde çıkmadı" cevabını verdi.

GÖRÜNTÜLER CANLI OLARAK VERİLDİ

Haber: Tufan HAMARAT/İZMİR,

=====================================

Bakan Soylu: Kandil de kalmayacak, PKK da kalmayacak (4)

DÜZKÖY'DE VATANDAŞLARA SESLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzköy ilçesinde vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye siyasi tarihinin darbelerle dolu olduğunu belirten Bakan Soylu, yeni anayasayla Türkiye'nin ve meclisinin daha da güçleneceğini söyledi.

YENİ SİSTEMİ FUTBOLLA ANLATTI

Türkiye'deki sistemin arızaların sistemi olduğunu ifade eden Bakan Süleyman Soylu, "Trabzonspor maça çıktı. Diyelim ki; sol bekten bir gol yedi, 2 gol, 3 gol yedi. Sol tarafın görünüyor, açık veriyorsun. Buraya bir adam koyman lazım. 4 gol, 5 gol, 6 gol yedin. Millet ne yapar? Sahaya iner mi? İner değil mi? Yahu arkadaş, 60 darbesini yedik. 61'de adamımız asıldı. 71 muhtırasını yedik, 2'inci gol. 80 darbesini yedik, 3'üncü gol. 28 Şubat'ı yedik, 4'üncü gol. 27 Nisan'ı yedik, 5'inci gol. Gezi olayını yedik, 7'inci gol. 6-7 Ekim olaylarını yedik, 8'inci gol. 17-25'i yedik 9, 15 Temmuz' da 10'uncu gol. Tam 10 gol yiyoruz, tarafımızı değişmiyoruz. Şimdi diyoruz ki; 10 gol yedik. Artık millet dedi ki, 'Bu takım artık işlemez'. Millet sahaya inecek şimdi. Onlar değil, millet sahaya inecekö dedi.

'HEPSİNİ TARİHE GÖMECEĞİZ'

Terörle mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Dün akşam 19, bu sabah 14 kişi. Öğleden sonra da 3 kişi daha etkisiz hale getirildi. Devam edecek. Hiç merak etmeyin. Zannetmesinler Gabar'da, Cudi'de her yerde bizim adamlarımız var. Hem PKK bitecek, hem de Kandil orada duramayacak. Zaten korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar. Orada ne kadar dostları varsa bütün mühimmatlarını yüklesinler, ne kadar destek olacaklarsa olsunlar. Biz onların ne yaptıklarını biliyoruz. Bilsinler ki hepsini tarihe gömeceğiz hepsini."

'EY KILIÇDAROĞLU MASKEN DÜŞTÜ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere devam eden ve maskesinin düştüğünü öne süren Bakan Soylu, "Kasetle genel başkan oldu. Kaseti FETÖ yaptı, şimdi FETÖ ile beraber. Niçin beraberler? ya ortaklar, ya diyet ödüyor veya esir. Üçünden birisi. Ey Kılıçdaroğlu, masken düştü. Sürdüğün boyalar düştü. Sana nasıl söyleyeyim? SSK'yı nasıl batırdıysan, CHP'li kardeşlerime söylüyorum; CHP'yi de batırıyor, dikkat edin. Bir an önce terk edin bu adamı, bir an önce terk edinö" dedi.

Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN-Osman ŞİŞKO/TRABZON,

======================================

Bakan Çelik'ten CHP'ye Marslı eleştiri

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "CHP'ye yüzde 50 ile hükümet kurmak mı mümkündür yoksa Jupiter'e Mars'a yolculuk yapmak mı mümkündür diye sorsanız. Onlar Mars'a gitmeyi tercih ederiz derler" diye konuştu.

Bakan Ömer Çelik, Adana'da partisinin merkez Sarıçam İlçesi Ata İlkokulu'nda düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Bakan Çelik, halk oylamasından 'evet' çıkması durumunda vatandaşın yetkisinin artacağını belirterek, "CHP tek adamlıktan bahsediyor. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu girdiği tüm seçimleri kaybetmesine rağmen istifa etmedi. Avrupa'da seçim kaybeden genel başkanlığı bırakıp gidiyor. Bizim ise seçim kaybetmeyi siyasi kariyer haline getirmiş ana muhalefet partimiz var. Seçimi kaybeden gitsin. Ne için gitmiyor, sürekli olarak seçim kaybettiği halde yerinde kalmaya devam ediyor. Hala tek adamlıktan bahsediyor" diye konuştu.

CHP'nin referanduma sunulacak Anayasa değişikliğini desteklemediğini kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

"CHP'ye yüzde 50 ile hükümet kurmak mı mümkündür yoksa Jupiter'e Mars'a yolculuk yapmak mı mümkündür diye sorsanız onlar, 'Mars'a gitmeyi tercih ederiz' derler. Bundan sonrasında vatandaşı daha çok ikna etmek daha çok inandırmak gerekecek. Yüzde 50'nin oyunu almak gerekecek. Böyle bir ortamda CHP'nin iktidar olması mı kuvvetlidir başka bir seçenek mi. Derler ki size Jupiter'e Mars'a yapacağımız yolu duble mi yapalım, otoban mı yapalım yoksa çift geliş gidiş mi yapalım."

'KOALİSYON OLSAYDI UCU KARANLIK BİR TÜNELE GİREBİLİRDİK'

Bakan Çelik, daha sonra merkez Yüreğir İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Çelik, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'yi zayıflattığını kaydederek şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi Türkiye'de bir koalisyon olsaydı. Koalisyon hükümetinin bir üyesi olan Adalet Bakanı'ndan başka, İçişleri Bakanı'ndan başka bir talimat gitseydi, hükümetin darbe girişimini engellemesi konusunda tek ses, tek yürek durumu olmasaydı, o gece Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir anlaşmazlık olsaydı emin olun biz o darbeyi engellemekte çok büyük bir sıkıntı çekerdik. Milletimiz çok daha büyük fedakarlıklar ortaya koymak zorunda kalırdı. O gece Türkiye'de koalisyon olsaydı, o darbe girişimini engelleme konusunda ucu karanlık bir tünele girebilirdik. Bizim geçmişte yaşadığımız bütün sıkıntılar koalisyonların yarattığı zayıf hükümet tabloları yüzündendir. 15 Temmuz'da bu tehlikenin geçmediğini gördük."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Salondan detay görüntüler

Bakan Çelik'in gelişi

Bakan Çelik'in konuşması

Bakan Çelik'in mitingine gelen vatandaşlar

Bakan Çelik'in mitingdeki konuşması

SÜRE: 02'27" BOYUT: 226 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Halil Can ÖNDEMİR,ADANA,

========================================

Bakan Çavuşoğlu'dan, başörtü çıkartma tepkisi

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da stant açan Ak Parti Gençlik Kolları'na mensup başörtülü kızlara, 'Hayır' çalışması yapan bir grubun müdahale ederek zorla başörtülerini çıkardığını söyledi. Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Ticaret Borsası'nda Sivil Düşünce Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Anayasa değişikliği paketi konusunda bilgi veren Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının başında, Işıklar Semti'nde 'Hayır' çalışması yapan bir grup tarafından AK Parti Gençlik Kolları'na mensup kızların başörtülerinin çıkartıldığını söyledi. Çavuşoğlu, "Ak Parti Gençlik Kollarımız Işıklar Semtinde stant açmış. Orada başörtülü kızlarımız var. Başörtülü kızlarımızın başörtülerini zorla çıkarmışlar. İnsanlık bu mu işte? Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara 'İnsan' denmez. 'Hayır' çalışmanı git sen de başka yerde yap. Bunların laiklik anlayışı bu" diye konuştu.

'İLLE BENİM GİBİ YAŞAYACAKSIN' ZİHNİYETİ

Bu zihniyetin 'İlle benim gibi yaşayacaksın' zihniyeti olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bir gün Antalya'da Üniversiteli Kadınlar Derneği'ne gittim. Bana oradaki üniversiteli bir hanımefendi diyor ki, 'Mevlüt bey nasıl oluyor da başörtülü bir kadın araba kullanır? Nasıl oluyor, başörtülü bir kadın gördüm 5 yıldızlı bir otelde?' diyor. 'Hanımefendi bakın' dedim. 'Bir tek sen mi çalışıyorsun? Başörtülü bir hanımefendi iş kuramaz mı, ticaret yapamaz mı, akademisyen olamaz mı, o insan değil mi? Senin gittiğin yere o niye gidemesin?' İşte bu zihniyetleri değiştiriyoruz. Bunların anlayışı bu. Türkiye Cumhuriyeti laik kalacakmış. Bir hizmetin var mı, bir hayalin var mı söyle. Yok. Senin cumhuriyete hizmetin yok. Bunlar var ya ancak Cumhuriyetten geçinenler. Cumhuriyetin üzerinde kambur, yük. Atatürk'ten geçinir, Atatürk'ün ilkelerine hiç hizmeti yoktur. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru da hiçbir şeyleri yoktur. Atatürk'ten geçin, cumhuriyetten geçin. Kendisini eleştirince de 'Sen Atatürk düşmanısın' diyor. Atatürk'e niye düşman olayım? Ben seni eleştiriyorum. Senin zihniyetini eleştiriyorum. O yüzden bu tür boş, yalan, dolan, iftira."

TARAFLAR KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDU

Mevlüt Çavuşoğlu'nun basın toplantısında anlattığı olay, bugün Antalya'da saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Işıklar Semti civarında stant açan Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, yoldan geçen Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer'e üzerinde 'evet' yazılı broşür uzattı. İddiaya göre Rahşan Karasu broşürü yırtıp Ak Partililerin üzerine fırlatıp, başörtülerini çekti ve hakaret etti. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Kısa süre sonra polisin olay yerine gelmesiyle taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Ak Partili grupta yer alan Yasemin Kenan ve Nurcan Şekercioğlu, başörtülerini çıkartmaya çalıştıklarını iddia ettikleri anne- kızdan şikayetçi oldu. Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer de onlardan şikayetçi oldu. Taraflar, ifadelerine başvurulmak üzere Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Mevlüt Çavuşoglu'nun Antalya ışıklar semtinde yaşanan kavgayla ilgili açıklamaları

Bakan Cavuşoğlu'nun Sivil Düşünce Platformu toplantısına gelişi ve toplantıdan genel görüntüler

Süre: 2 dk 56 sn

Boyut: 93,5 mb

Haber-Kamera: Mustafa KOZAK-Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

========================================

Şemdinli'de akıntıya kapılan 3 kaçağın cesedi bulundu

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde Hacı Bey Çayı'nı yüzerek yasa dışı yollarla yurda girmeye çalışırken akıntıya kapılan 3 kaçağın cesedi bulundu.

Olay dün gece Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ne bağlı Samanlı Köyü'nde meydana geldi. Irak'tan kaçak yollarla Türkiye'ye girmek isteyen 3 kişi sınırdaki Hacı Bey Çayı'nı geçmeye çalışırken akıntıya kapıldı. Gözden kaybolan kaçakların cesedi yapılan aramalarda bugün sabah saatlerinde bulundu. Yabancı uyruklu 3 kişinin cesedi Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ(Hakkari),

============================

Yüksekova'da 19 PKK'lı terörist öldürüldü (2)

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 22 OLDU

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi İkiyaka Dağları bölgesinde dün başlayan hava destekli Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar operasyonunda öldürülen terörist sayısı 22 oldu. Hakkari Valiliği operasyonda dün 19 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, bugün süren operasyonda 3 PKK'lı'nın daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HAKKARİ,

============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement