Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Bakan Zeybekci: "16 Nisan, CHP'ye de iyi gelecek" (2)ABD'DEKİ O GÖZALTIYI DEĞERLENDİRDİEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Grand İtimat Otel'de Ziraat Odaları'nın başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından referandum çalışmaları kapsamında...

30.03.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Zeybekci: "16 Nisan, CHP'ye de iyi gelecek" (2)

ABD'DEKİ O GÖZALTIYI DEĞERLENDİRDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Grand İtimat Otel'de Ziraat Odaları'nın başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından referandum çalışmaları kapsamında Çardak İlçesi'nde miting yaptı. Bakan Zeybekci daha sonra, Çardak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Öztürk'ü ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere, Halk Bankası Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Zeybekci, gözaltı olayının tasvip edilecek bir konu olmadığını belirterek, "Genel Müdür Yardımcısının 5 gün önce Amerika'ya girip de, bildiğim kadarıyla girişte soruşturma ve kendisiyle görüşme yapılmış, sonra ülkeyi terk ederken havaalanında tekrar gözaltına alınması söz konusu. Burada yalnız algı operasyonu olarak, maalesef Türkiye'de bazılarının Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısının şu anda ABD'de yargılaması devam eden Reza Zarrab'ın meselesiyle ilişkilendirilerek, Türkiye'de ülkemizin itibarlı, halen önemli bir fonksiyonu yerine getiren bir kamu bankasının genel müdürü üzerinden bu işi siyasete alet etmek, siyasete buradan fatura çıkarma gayreti içinde olmak ana resmi ıskalamak demektir. Ana resim şudur. Türkiye'nin önemli finans kurumlarından biri olan Halk Bankası'nın müdür yardımcısının normalde nazik, nezaketli müttefik bir ülkenin yargı sistemi veya soruşturma sistemi, polis sistemi neyse, soruları varsa, bu adam kaçak değil, soruşturması yok. Kesinlikle bilgi ihtiyacı içinde olmamışlar. Soru sorma ihtiyacı içinde bulunmamışlar. Oraya gidip de bir Türk bankasının genel müdür yardımcısına tuzak kurmak, kapı arkasında bekleyerek süte gerisinden bir fırsatçılık yapmak, nezaket, dostluk ve iyi niyet kurallarına aykırıdır. Bütün bu, kaba bir girişimdir. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Öncelikle yöntemi kesinlikle protesto ediyoruz" dedi.

"SİNSİCE GÖZALTINA ALDILAR"

ABD'nin Türkiye'den şimdiye kadar istediği işbirliklerinin hepsinin yapıldığını belirten Bakan Zeybekci, "Bugüne kadar Türkiye'den istedikleri işbirliğinin hangisi yapılmadı? Türkiye'den bugüne kadar terörle mücadelede hangi işbirliği istendi, Türkiye bunun gereğini yapmadı? Bakanlar kurulunda defalarca, onlarca terör örgütüne mensup yabancı kişilerin mal varlıklarına el konması, sorgulanması, gereğinin yapılmasında, terörle mücadele kapsamında hepsi yapıldı. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının orada sinsice gözaltına alınmasını kesinlikle onaylamıyorum. Bugüne kadar da Türkiye'den bilgi istenmedi. İstenseydi Türkiye yerine getirirdi. Yapılan uygulamayı, Türkiye'ye bir saygısızlık olarak görüyorum ve protesto ediyorum. Bekleyip göreceğiz ama hukukta soruşturma aşamasında ya da başlangıçta yaptığınız iş, hukuksuzsa ondan sonra söyleyeceğiniz hiçbir şey de hukuki olmaz. Vereceğiniz kararda hukuki olmaz. Türkiye olarak bakış açımız bu şekilde" diye konuştu.

"DOSTLUK VE MÜTTEFİKLİK BİZİ ŞÜPHEYE SEVK EDİYOR"

Amerika Büyükelçiliğinden darbeci Adil Öksüz'ün aranmasıyla ilgili olarak da konuşan Zeybekci, "Dostuz, müttefikiz diyoruz da, son dönemde ortaya çıkan bazı gerçekler bizi şüpheye sevk ediyor. Darbenin organizatörü, koordinatörü, planlayıcısı, emirlerini alıp getirip de ordu içindeki ihanet çetesi arasındaki koordinasyonu sağlayan Adil Öksüz'ün ABD Büyükelçiliği'nden aranması meselesi gündemde sıcaklığının korurken, bu tür komplo demek ya da Türkiye'ye karşı kasıt aramak uzak ihtimal haline gelmiyor. Diğer taraftan da biz dostluklarımızı çoğaltmak, düşmanlarını azaltmak gibi hükümet olarak prensibimiz var. Yapılan uygulamaları gönlüm istiyor ki, küçük bir azınlık tarafından FETÖ'nün oradaki algı operasyonlarıyla kandırdığı ve bazı şeylerine alet olan onların bir şekilde gaflet anını yakalayarak tuzakladıkları bir uygulama olarak sonuçlanmasını temenni ediyorum. İnşallah öyle olur. Avrupa'da bazı ülkelerle yaşadığımız sıkıntılara bakınca muhteşem ilişkilerimiz olduğu Almanya, 3 milyonun üzerindeki vatandaşımızın bulunduğu güçlü bir bağ oluşması gerekirken, gerek darbeci, gerek bölücü terör örgütün orada başlattığı algı operasyonuyla bir yere doğru Türkiye-Alman ilişkilerini bir yere doğru götürmeye çalışıyorlar. İstiyorlar ki ara bozulsun, ekonomik ticari ilişkiler bozulsun. İstiyorlar ki, Hollanda'yı öyle bir algı operasyonuyla bir noktaya getirilim ki Türk bakanlarına, diplomatlarına dünyadaki kuralları yerle bir edebilir şekilde agresif şekilde davranmaya artık yönlendirin ki bunu da başarıyorlar. Biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Türkiye olarak bize yapılan haksızlıkları, saygısızlıkları ve diplomatik nezaketsizlikleri ve hukuksuzları aynıyla karşılık vereceğiz. Bunların hesabını uluslararası standartlar çerçevesinde soracağız. Terör örgütlerinin ağızlarını sularını akıttığı ve onların olmasını istediği şekilde ilişkilerimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. İzin vermeyeceğiz, sevindirmeyeceğiz" dedi.

"DOSTLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin ABD'yle derin ve kapsamlı ilişkileri olduğunun altını çizen Zeybekci, "ABD ile ekonomik, siyasi, diplomatik ve askeri ilişkilerimiz var. Dünyada ticaret aşağıya giderken ABD'ye olan ihracatımız yüzde 10 arttı. Bunlar bizim için önemli veriler, bunları korumak ama diğer taraftan da onurlu bir müttefik ilişkisi de sağlayarak bunları korumak bizim önceliğimiz. Bunu sağlayamaya devam edeceğiz. Bu süreçte dostlarımızdan anlayış bekliyoruz. Onların bizim içimizden çıkan ihanet çetesine inanası gelmiyor. İnanmakta zorluk çektiklerini biliyorum. Onların böyle bir şey yaşaması istemeyiz, ihanet tecrübeleri yok. Onlar, bizimle işbirliğini sürdürürlerse bizim yargı, hukuk sistemimizle sorgulama ve güvenlik sistemimizle işbirliğini sürdürülürse bence bizi çok da anlamaya başlayacaklarını düşünüyorum. Onun içinde bu süreci sabırla bekleyip, sürdüreceğiz. Ama eğilip bükülmeden yolumuza devam edeceğiz. Sözümüz doğru olsun isterse odun olsun, sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Çardak Belediyesi ziyaretinin ardından Bakan Zeybekci, meydanda kurulan çadırda kazanın başına geçip halka tavuklu plilav dağıttı. Ardından programı kapsamında Bozkurt İlçesi'ne hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Bakan Zeybekci'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

============================================

Mustafa Sarıgül: Anayasa toplumsal uzlaşmayla değiştirilmeli

ŞİŞLİ eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 12 Eylül anayasasının değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun toplumsal uzlaşmayla sağlanmasını arzu ettiğini söyledi.

CHP Niğde İl Başkanlığını ziyaret eden Mustafa Sarıgül, partililerle sohbet etti. Referandumu değerlendiren Sarıgül, "Oldu bitti anayasanın ülkemize hiçbir faydası olmaz. Kardeşlik ve barışın anayasası olması lazım. Ülkemizin güçlenmesi için yurttaşlarımızın yüzde yüzünün güleceği bir anayasa yapmamız lazım" dedi.

Anayasanın toplumsal uzlaşma olmadan çıkmasını doğru bulmadığını da ifade eden Sarıgül şunları söyledi:

"Bunu gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Keşke bir seçime gidilmeden önce bir uzlaşma sağlansaydı. Kaldı ki partimiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Ama ne yazık ki gerekli ilgili göremedi. Ben yaptım oldu mantığı doğru değildir. Bu anayasa 12 Eylül anayasasıdır. Bu anayasa değişmelidir. Ama tüm siyasi partileri sivil topluma sorularak değiştirilmedir. Başbakanlığın kaldırılması doğru bir mantık değildir. 12 Eylül'den önce parlamento ve senato hem de cumhurbaşkanı vardı. Parlamentonun gözünden kaçan bir şeyler varsa parlamento o yasalar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın mutsuzluğu ile ilgili ise millet adına düzenleme yapıyordu. Siz parlamentoyu kaldırıyorsunuz dışarıdan bakan atıyorsunuz. Dışarıdan atanan bakan milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmaz çünkü onun tuzu kurudur. Bu oylamanın sonucu hayır da olsa hemen pazartesi günü sivil anayasa yapmak için yollara düşmek lazım. Bunun için de toplumsal uzlaşma aranması lazım."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sarıgül'ün vatandaşlar tarafından karşılanması

-CHP parti binası içerisinden detay görüntü

-Mustafa Sarıgül'ün açıklaması

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=========================================

AK Partili Elitaş: Kılıçdaroğlu ve Baykal halkı yanıltıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kılıçdaroğlu yeni anayasa maddelerini okumamış, Baykal da bilmiyor, çünkü niyetleri yanıltmak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, referandum çalışmaları için Sivas'a geldi. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) toplantı salonunda esnafla biraraya gelen Elitaş, referandumda neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlattı. Referandumda 'Hayır' oyu verecek halkın düşünmesi gerektiğini söyleyen Elitaş şöyle konuştu:

" 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yeni düşmanlar oluşmaya başladı. Türkiye'nin önünü tıkamak isteyen kitleler oluşmaya başladı. Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre uluslararası ilişkiler adabına uymayan ahlak dışı yöntemlerle bu kampanyada 'Evet' ya da 'Hayır' diyenlerin oradaki seçmenlere konuyu anlatmasına engel oldular. Ama terör örgütü temsilcilerinin davul ile zurna ile her türlü yöntemle 'Hayır' kampanyasını yapmasını teşvik ettiler, desteklediler hatta kendi gazetelerinden Türkçe 'Hayır' kampanyası için manşet attılar. FETÖ'nün temsilcileri 15 Temmuz'da yarım kaldığını düşündükleri işin rövanşını alabilmek için 16 Nisan'da 'Hayır' çıksın diye büyük bir gayretle çalışıyorlar. Hem İmralı'daki hem dağdaki eğer anayasa değişikliği gerçekleşirse PKK'nın sonu olur kaygısıyla, korkusuyla bu anayasaya 'Hayır' demek için gayret gösteriyorlar. Kimin ne oy vereceğini bilmiyorum. Ama 'Hayır' deme niyetinde olan kardeşlerim düşünsün. Avrupa'nın bu ülkelerinin Türkiye'de evet çıkarsa diye korkuları niçin? Bunların bu ülkenin hayrına düşünmeleri mümkül değil."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal'ı da eleştiren Elitaş, şöyle dedi:

"Yeni sistemi ben harf harf biliyorum. Virgül nerede onlar bile hepsi gözümün önünde ve aklımda. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'Şurada şöyle yapıyorlar', 'Tek başına şunu vermişiz', Deniz Baykal'ın söylediği gibi 'Peygambere verse yoldan çıkarır' ifadeleri burada yok. Bu anayasada Baykal ve Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri hiç yok. Kılıçdaroğlu yeni anayasa maddelerini okumamış, Baykal da bilmiyor. Çünkü niyetleri yanıltmak."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Elitaş'ın konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================

Poşet içersinde çöpe atılan ev kirasını böyle buldular

BURSA'nın Merkez Yıldırım İlçesi'nde Ahıskalı ailenin poşet içersinde koyup yanlışlıkla çöpe attığı içersinde kira bedeli olan bin lira, Yıldırım Belediyesi Temizlik Görevlileri tarafından 4 saatlık arayıştan sonra bulundu. Belediye başkanı çöpde poşeti bulan görevlileri takdirname ile ödüllendirdi.

Merkez Yıldırım İlçesi Yeşilyayla Mahallesi Yanbol Sokak'ta oturan Ahıskalı Mehmet Makmidov ev kirası olan bin lirayı poşet içersinde masa üzerine bıraktı. Evde temizlik yapan Makmidov'un eşi çöp sandığı içersinde para bulunan poşeti çöpe attı. Daha sonra poşeti bulamayınca gerçeği öğrenen Mehmet Makmidov çöplerin alındığını öğrenince paniğe kapıldı. Yıldırım Belediyesini arayan Makmidov yardım istedi. Bunun üzerine temizlik işlerinde görevli olan çalışanlar önce mahalledeki çöpleri alan aracın plakasını ve sürücüsünü tesbit etti. Daha sonra çöp sahasına çekilen araçta bulunan yaklaşık 5 ton ağırlığındaki çöpler görevli Taşkın Memo, Birol Ateş ve Mesut Uçar tarafından teker teker arandı. Yaklaşık 4 saat süren arayışın ardından içersinde para bulunan poşete ulaşıldı. Parayı teslim alan Mehmet Makmidov makamında ziyaret ettiği Yıldırım'ın Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edibali'ye teşekkür etti. Bunun üzerine çalışan görevlilere teşekkür eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edibali çöplerden içersindeki para poşetili bulan üç çalışanını imzası bulunan takdirname ile ödüllendirdi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Makamda Belediye Başkanı görevliler ile görüşürken

-Plaket verirken

-Başkanın açıklaması

-Parayı kaybeden ile röp

Haber: BURSA -

==========================================

Gaziantep'te YGS başarısı

GAZİANTEP'te, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri, YGS'de Türkiye ikinciliğiyle birlikte toplam 11 farklı derece elde etti.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Furkan Bulgur YGS 5'te Türkiye ikinciliğinin yanı sıra; YGS 6'da dördüncü, YGS 3'te yedinci, YGS 1'de sekizinci, YGS 2'de 11'inci ve YGS 4'te 17'nci oldu. Barış Alpdoğan ise, YGS 6'da 28'inci, YGS 1'de 39'uncu, YGS 2'de 49'uncu, YGS 5'te 58'inci ve YGS 3'te ise 91'inci oldu. Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri Türkiye genelinde ilk 10'da dört, ilk 50'de dokuz, ilk 100'de 11, ilk 200'de 12, ilk 500'de 28, ilk 1000'de 43, ilk 2000'de 56 ve ilk 5000'de ise toplam 78 derece elde etti.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Mutlu Koçağra, öğrencilerin bireysel ve kitlesel başarılarıyla onurlandıklarını belirterek, "Bunun dışında öğrencilerimizin diğer puan türlerindeki dereceleri de ilk 100'ün üzerinde. İki öğrencimizin toplam 11 derecesi var. Diğer öğrencilerimiz de gerçekten çok başarılı sonuçlar elde ettiler. İlk 500'de 28 öğrencimiz dereceye girdiler, ilk 1000'de 43, ilk 5 binde 78 derecemiz söz konusu. Biz liseler olarak öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Zorlu bir süreçten geçtiler. Bireysel çalışmaları, öğretmenlerinin yönlendirmelerini dikkate almaları ve gerekenleri yapmaları çok önemliydi" dedi.

Türkiye 2'ncisi olan Furkan Bulgur ise, disiplin, düzen ve sabırlı bir çalışmayla amacına ulaştığını ifade ederek, "Bu başarıda okulumun, arkadaşlarımın ve ailemin desteği çok büyük. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Bu sonucu almamda en büyük etkenlerden birisi ise, hocalarımın tavsiyeleri, onlar bu konuda çok bilgili kişiler. Ben de onların tavsiyelerini gerek kendi deneyimlerimden yararlanarak planlı, disiplinli bir şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettim. Bu tarz sınavlara girecek olan arkadaşlarıma tavsiyem; iyi bilen kişilerden destek almaları ve kendilerinin farkında olmaları. Disiplinli, düzenli ve sabırlı bir çalışmayla amaçlarına ulaşacaklarını bilsinler. Eğer isterseler yaparlar, çok zor bir şey değil" diye konuştu.

Öğrencilerden Barış Akdoğan da, düzenli çalıştığını anlatarak, şöyle dedi:

"Sınavda güzel bir başarı elde ettim. Bunda en büyük destekçilerim başta ailem, okulum, idarecilerim, öğretmenlerim ve arkadaşlarım oldu. Bu süreçte özellikle Sanko Okulları'nın bize çok büyük katkısı oldu. Gerek çalışma ortamı sağlamak konusunda, gerekse anlamadığımız yerlerde hocaların bize verdikleri destek konusunda bize yadsınamaz katkıları oldu. Ben bu süreçte çok çalışmaktan ziyade, düzenli çalışmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ve 10'uncu sınıfta yoğun çalışılmasa da çalışılması gerektiğine inanıyorum. Boş bırakınca ilerde sıkıntı yaşanıyor. Son zamanlarda ders çalışmaktan sıkıldığım oldu. O zamanlarda da spor yaptım, müzik dinledim, kendime ara verdim motivasyon düzelmesi için."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Özel Sanko Okulları

Başarı elde eden öğrenciler

Okul Müdürü Mutlu Koçağra ile röp.

Öğrencilerle röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Şahenk Vakfı'ndan gezici sağlık hizmeti

AYHAN Şahenk Vakfı, Gezici Sağlık Çalışmaları Projesi'ne Niğde'de başladı. Vakıf, tam donanımlı sağlık araçları ve uzman sağlık personeli ile 2 Nisan'a kadar Niğde'de hizmet verecek.

Kısa sürede tanı ve tedaviye yönelik olarak donatılan göz ve genel muayene araçları Çiftlik ve Altunhisar ilçelerinde çalışma yaptı. Çalışmaların Bor ve Çamardı ilçelerinde devam edeceği açıklandı.

Araçlarda kan şekeri, üre, kolesterol, karaciğer enzimleri gibi 16 parametreyi içeren biyokimya tahlilleri, tam kan sayımı, tam idrar tahlili ve EKG çekimi yapılabiliyor. Göz muayene aracı da tam donanımlı poliklinik düzeyinde işlemlere olanak sağlıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sağlık aracından görüntü

Bekleyen vatandaşlardan görüntü

Sağlık aracının içerisinde muayene olan vatandaştan görüntü

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement