Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Başından vurularak öldürülen kişinin cesedi su birikintisinin kenarında bulunduKocaeli'nin Körfez ilçesinde 37 yaşındaki Hasan İlker tabanca ile kafasına ateş edilerek öldürüldü.

08.11.2016 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başından vurularak öldürülen kişinin cesedi su birikintisinin kenarında bulundu

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 37 yaşındaki Hasan İlker tabanca ile kafasına ateş edilerek öldürüldü. Su birikintisinin yanında cesedi bulunan Hasan İlker'in cebinden çıkan banka dekontunda ismi yazan kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde, Körfez Yukarı Hereke Mahallesi'nde bulunan su birikintisinin kenarında kafası suyun içerisinde olan bir erkek cesedi bulundu. Dün çevrede oyun oynayan çocukların cesedi gördüğü, korktukları için ailelerine söyleyemediği, bugün ise ailelerine haber verdiği öğrenildi. Çocukların aileleri jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tabanca ile kafasına ateş edilerek öldürülen kişinin cesedini su birikintisinden çıkardı. Ceset üzerinde yapılan incelemelerde cebinden bir bankaya ait dekont içine sarılmış esrar çıktı. Cesedin üzerinden ayrıca iki adet iskambil kağıdı çıktı. Dekontu inceleyen jandarma, dekontun üzerinde ismi yazılı olan F.D.'yi gözaltına alıp olay yerine getirerek cesedi teşhis ettirdi. Cesedin Hasan İlker'e ait olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan F.D. jandarmaya Hasan İlker'i üç gün önce gördüğünü, üç gündür kendisinden haber alamadığını söyledi. Jandarma su birikintisinin olduğu yerde silah olabileceği düşüncesiyle suyu boşaltırken, ekipler çamur olan alanın kuruması için bir süre aramaları durdurdu. Ekipler sabah tekrardan aramalara başlayacak. Soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yerinden görüntüler

Jandarma ekipleri

Nabi YAZICI-Faruk KIYAK/ KÖRFEZ(Kocaeli), -

==============================================================

Nizip'te huzur operasyonu

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen huzur operasyonunda 12 işyeri denetlendi, 546 araç arandı, 778 kişinin de kimlik sorgusu yapıldı.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde Sebze Hali Meydanı'nda çok sayıda resmi ve sivil kıyafetli polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Meydanın girişlerini kapatan polisler, 12 işyerini denetledi. Polisler 548 aracı da durdurup aradı. Yapılan aramalarda 3 araca çeşitli nedenlerle toplam 6 bin 461 lira para cezası uygulandı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde 778 kişinin de üst araması yapılarak kimlik sorgusundan geçirildi. İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman'ın da ekipleri koordine ettiği huzur operasyonlarının devam edeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sebze Hali Meydanı

Polislerin araçları araması

Kimlik sorgusu

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY/ GAZİANTEP-DHA)

==============================================================

Ak Parti İlçe Başkanının işyerine ses bombası atıldı

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz'a ait işyerine kimliği belirlesiz kişiler tarafından ses bombası atıldı.

Olay, gece saatlerinde Dikili Mahallesi Suruç Belediye binasının arkasındaki bulunan Deniz Sokak'ta meydana geldi. Henüz kimlikleri saptanamayan kişiler, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz'a ait işyerinin önüne ses bombası attı. Paniğe neden olan patlamada çevredeki bazı dükkanların camları kırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Ali LEYLAK, Ömer ŞULUL/ SURUÇ (Şanlıurfa),

==============================================================

Yarış motosikleti ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, yarış motosikleti ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün akşam saatlerinde Yeni Yol Caddesi'nde bulunan Merkez Komutanlığı A kapısı girişi önünde meydana geldi. Elif Şahin (31) idaresindeki 48 SN 145 plakalı otomobil, Merkez Komutanlığı'nın lojmanlarına giriş yapacağı sırada Yeni Yol Caddesi'nden süratli geldiği ileri sürülen Muhammet Sait Karakuş (22) kullandığı 58 TL 203 plakalı yarış motosikletiyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve arkasındaki yolcu Kaan Kızıleroğlu (23) fırlayarak otomobilin önünde beton zemine sırt üstü düştü. Nöbet tutan askerler, polis ve sağlık ekiplerini aradı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası Otomobil sürücüsü Elif Şahin, arka koltukta oturan ve kazanın şokunu yaşayan kızını sakinleştirmeye çalışırken bir yandan da yaralı kişiler için gözyaşı döktü. Hastanede tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, sürücülerin yapılan muayenede alkolsüz oldukları belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

Kaza yerinden görüntü

Sağlık ekiplerinin müdahalesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==============================================================

Muş'ta PKK operasyonu: 14 kişi gözaltına alındı, 2 EYP imha edildi

Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 650 kilogram amonyum nitrat bulunurken, 2 adet 18 kilogramlık el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerce, Bulanık İlçesi'nin Örenkent Köyü'nde PKK/Kongra-Gel terör örgütünün (sözde Köy Komitesi, Kent Meclisi, Adalet Komisyonlarının) faaliyetlerinin tespiti maksadıyla yapılan çalışmalar sonucunda, 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, 14 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ev, iş yerleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda ise 650 kilogram Amonyum nitrat, 3 ruhsatsız av tüfeği, 15 CD ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan, merkeze bağlı Suluca Köyü Başak Mahallesi bölgesinde düzenlenen operasyonda ise PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından araziye yerleştirildiği tespit edilen 2, 18 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ,

==============================================================

Ereğli'de 19 öğrenci yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 19 öğrenci yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Olay, Gülbahçe İMKB Ortaokulu Yatılı Pansiyon'unda meydana geldi. Pansiyonda kalan öğrenciler akşam çorba, pilavlı tavuk ve tatlı yedi. Yemeğin ardından bazı öğrencilerde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri başladı. Bunun üzerine 19 öğrenci ambulans ve otomobillerle yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yemeklerin TOKİ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde hazırlandığı ileri sürüldü. Geçen ekim ayında da TOKİ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Yurdunda kalan 28 öğrenci yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Eylül ayında Ereğli ve Halkapınar'da taşımalı sistemle eğitim gören 215 öğrenci, farklı liselerde aynı özel yemek şirketinden gelen yemeği yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Okuldan detay

Öğrencilerden detay

Öğrencilerin hastaneye getirilmesi

Haber- Kamera: Atilla ATMACA/ EREĞLİ (KONYA)

=======================================

Billecik'te FETÖ şüphelisi akademisyenler adliyede (2)

10 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

Bilecik'te FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 öğretim görevlisinden 10'u tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cafer ELMAS/ Bilecik,

=======================================

Firari mahkum 2.5 saat sonra yakalandı (2)

POLİSİN ELİNDEN KAÇMIŞ

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, çeşitli suçlardan verilen 18 yıl 10 gün hapis cezası nedeniyle hükümlü bulunduğu cezaevinden sağlık kontrolü için getirildiği devlet hastanesinde firar eden E.B.'nin polisin elinden kaçtığı, olayla jandarmanın ilgisinin olmadığı belirtildi.

ÖDEMİŞ (İzmir),

=======================================

Kırıkkale'de FETÖ şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'ndeki F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi bir kişi intihar etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'ndeki F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konan bir kişi, intihar etti. Konu ile ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı adli soruşturma, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü ise idari soruşturma başlattı.

İntihar eden FETÖ şüphelisinin kimliği ise açıklanmadı.

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, -

==============================================================

Keşan'da orman yangını (EK)

KONTROL ALTINA ALINDI

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde çıkan orman yangını, şiddetli lodosun etkisini kaybetmesi ve yağmur yağışının başlamasıyla kontrol altına alındı. Yangında, meşe ağaçlarının bulunduğu 6 hektar ormanlık alan zarar gördü.

İlçeye bağlı Danişment ile Yayla Köyü sahili arasındaki ormanlık alanda, elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu çıkan yangın, akşam saatlerinde lodosun etkisini kaybetmesi ve yağmur yağışının başlamasıyla Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, meşe ağaçlarının bulunduğu 6 hektar ormanlık alanın yandığı kaydedildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/ Edirne,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti
    09:47 İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük sonucu hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri bölgeye sevk edildi.

  • Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı
    09:47 Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı

    Myanmar Devlet İdare Konseyi, geleneksel Myanmar Yeni Yılı'nın ilk günü olan Çarşamba günü 3.000'den fazla mahkumu affetti. Affın insani kaygılara hitap ederken aynı zamanda Myanmar'ın geleneksel Yeni Yıl Günü'nü kutlamak, halka neşe getirmek ve ilgili ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirmek amacıyla çıkarıldığı belirtildi. Konsey ayrıca bazı mahkumların cezalarını altıda bir oranında indirdi.

  • Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor
    09:46 Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor

    Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor. Havaların güzelleşmesiyle birlikte turistik alanlara olan ziyaretler yeniden başladı. Yabancı vatandaşlar Porsuk Çayı'nda gondola binip tarihi alanları gezdi. Eskişehir'i tercih eden turistler bolca fotoğraf çekip anı biriktirmeyi de ihmal etmedi.

  • OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor
    09:45 OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı
    09:45 Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı

    Myanmar'da askeri cunta, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'nin cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındığını açıkladı. Cunta sözcüsü, önlemin aşırı sıcak nedeniyle alındığını belirtirken, Suu Kyi'nin nereye götürüldüğü hakkında bilgi vermedi. Suu Kyi daha önce de 15 yıl boyunca ev hapsinde tutulmuştu. Myanmar'da yapılan askeri darbenin ardından Suu Kyi ve pek çok yetkili tutuklanmıştı.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.

  • Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi
    09:43 Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce elektrik direğine çarptı ardından bir eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Freni patlayan kamyon vinç yardımıyla evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı
    09:43 MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM), terör örgütü DHKP-C'nin sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Meşe'nin daha önce DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katıldığı biliniyor ve hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:42 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,51 liradan, euro ise 34,59 liradan satılmıştı.


Advertisement