Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Tunceli'de PKK'nın aracını yaktığı kişiden 2 aydır haber alınamıyorTunceli'nin Hozat İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, 2 aydır haber alınamadığı belirtildi.

10.11.2016 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de PKK'nın aracını yaktığı kişiden 2 aydır haber alınamıyor

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Babasını bulmak için yaşadığı yurt dışından gelen oğlu İsa Kayalıalp, İHD Tunceli Şubesine başvurarak yardım talebinde bulundu.

Hozat İlçesindeki orman kesimi için 1 arkadaşı ile görüşme yapmak için Yenibaş Karakolu'na giderken 9 Eylül'de yol kesen PKK'lılar tarafından durdurularak aracı yakılan Mehdin Kayalıalp'ten 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede yanan araç içerisinde bulunan cesedin araçta olan Ramazan Mağra'ya ait olduğu ortaya çıkarken, Mehdin Kayalıalp'ın ise izine rastlanmadı. Babasını bulmak için yurt dışından Tunceli'ye gelen İsa Kayalıalp, ailece Bingöl'de yaşadıklarını belirterek, 2 aydan beri kayıp olan babasını bulmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesine başvurdu. Babasının ölü yada canlı olduğunu bilmediklerini, bunun da çok acı verici bir durum olduğunu anlatan Kayalıalp, "Babam 2 ay önce bir karakola giderken araçları bomba ile patlatıldı. Araçta bir kişi vardı. Ramazan Mağra o öldü, babamın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Ama hiçbir haber alamıyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Babam ölü, yada canlı ise bize teslim edilsin, tarifi imkansız acılar çekiyoruz. Ben babamın en büyük oğluyum, yurt dışında yaşıyorum. Bu olaydan sonra Bingöl'e geldim ve 2 aydır babamın izine rastlamak için çaba harcıyorum. Babamın olayı Eylül ayında oldu ve o günden beri kendisinden haber alamıyoruz. 60 gündür çalmadığımız kapı kalmadı. Kime gittiysek, 'haberimiz yok' dediler. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum; Allah rızası için babam canlıysa da, ölüyse de bize teslim etsinler. Ben burada herkese çağrı yapıyorum; kimsenin ölmesini istemiyoruz. Babamız nerde? Bilmiyoruz. PKK kaçırmışsa bize söylesin, yada öldürmüşse yine bize söylesin. Devlet bu konuda bize yardım etsin ve babamızın izine rastlayalım. Ölüyse cesedini alalım. Biz babamıza kavuşmak istiyoruz lütfen yardım etsinler bize" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-İsa Kayalıalp'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ,

===========================================

Otomobilin yakıt deposunda 27 tabanca ele geçti

Şanlıurfa'da polis tarafından şüphe üzerine durdurularak aranan otomobilin yakıt deposunda ruhsatsız 27 tabaca ve 52 şarjör ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentin girişinde oluşturdukları kontrol noktasına yaklaşan 34 PU 0588 plakalı otomobili, sürücüsü Mehmet Sultan Ç.'nin hareketlerinden şüphelenip durdurdu. Yapılan aramada otomobilin yakıt deposundaki poşetlere konulmuş ruhsatsız 27 adet tabanca ve 52 şarjör ele geçirildi. Tabanca ve şarjörlere el koyan ekipler, otomobil sürücüsü Mehmet Sultan Ç.'yi gözaltına aldı.

Görüntü dökümü

-----------------------

Durdurulan otomobil

Otomobilde arama yapan polis

Yakıt deposu

Tabancalar

Ele geçirilen geçirilen tabancalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,

===========================================

Tepki olunca mağazanın vitrinindeki reklam fotoğrafı kaldırıldı (YENİDEN)

İzmit'te, Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, bir alışveriş merkezindeki ünlü bir mağazanın vitrininde öpüşen kişilerin olduğu ve 4 yıldır duran reklamı sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından mağaza yetkilileri vitrindeki reklamı kaldırdı.

Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, dün Outlet Center adlı alışveriş merkezindeki tanınmış bir jean (kot) mağazasının vitrininde bulunan öpüşen bir çiftin olduğu reklama tepki gösterdi. Muharrem Tutuş, mağazanın vitrinindeki reklamın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, "Burası Kocaeli. Kaldırıma mal koyma, camda film oynat. Yuh olsun" diye yazdı.

Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından birçok kişi destek vererek, "Evet tahrik oluyor millet, çoluk çocuk geçiyor", "Özgürlük demek, ahlaksızlık demek değildir", "Bu dükkanın önünde bir protesto yapılsa edebiyle tepki gösterilse muhakkak geri adım atarlar ama kim uğraşacak değil mi" gibi yorumlar yapılırken, tepki gösterilmesi ile ilgili yorumun ardından "Ben hazırım", "Ben varım" ve "İnancın yarısı utançtır. Herşeyi tam olsa da utancını kaybetmiş bir millet sağlıksızdır, ahlaksızdır. Bu ahlaksızlıkları yıkmaya ben de varım" gibi yorumlar yapılırken, belediyeye şikayetçi olacaklarını belirtenler oldu.

REKLAMIN KALDIRILDIĞINI DUYURDU

Tepkiler üzerine mağazasının vitrininde bulunan reklam kaldırıldı. Muharrem Tutuş yine sosyal medya aracılığıyla reklamın kaldırıldığını şöyle duyurdu:

"Mağazanın kullanmış olduğu fotoğraf ile ilgili tepkilerimizden sonra; İlgili alışveriş merkezi yönetimi, bugün tarafımı arayarak ilgili fotoğrafın şikayetler üzerine kaldırıldığını beyan etmiştir. Duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere gerici yakıştırması yapan tüm güruhlara da, aslımızı ve neslimizi bizlere sürekli hatırlatıp kendimizi diri tutmamıza vesile oldukları için teşekkür ediyorum."

İYİ NİYETİMİZİ KULLANARAK KALDIRDIK

Mağaza yöneticileri, reklamın uzun süredir vitrinde bulunduğunu belirterek, "Dün reklamla ilgili paylaşımda bulunulmuş. Bunun neden, ne ile ilgili olduğunu biz de bilmiyoruz. Amerika'daki merkezimize kadar aramışlar. Konu ile ilgili şubemiz arandı. Bilgi aldılar. 4 yıldır duran reklamı iyi niyetimizi kullanarak kaldırdık. Kendisi ile ilgili irtibata geçtik, görüşmek için gelmesini bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Sosyal medya paylaşımlarından görüntü

-Mağazadan görüntü

-Kaldırılan afişten görüntü

Mesut ÇATAK - Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

Suriyeli genç bıçakla yaralandı

Şanlıurfa'da iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan kavgada Suriye uyruklu 24 yaşındaki Muhammed Altallap bıçakla yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. İki grup arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Suriye uyruklu Muhammed Altallap sırtından bıçaklandı. Altallap, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Suriyeli'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, Altallap'ı bıçaklayan kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hastanenin acil servisi

Ambulansın gelişi

Yaralının acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================================

Siverek'te aileler kavga etti: 2 yaralı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde akraba iki aile arasında bilinmeyen nedenle çıkan tabanca, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı.

Kavga, akşam saatlerinde Hasan Çelebi Mahallesi'nde meydana geldi. Akraba olan Dağdeviren ve Deniz ailelerine mensup kişiler, Siverek Caddesi'nde bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışma, kısa sürede büyüyerek tabanca, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan Cuma Deniz ve Mahmut Dağdeviren yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralıları ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi. Polis, olası gerginliğe karşı mahallede önlem aldı.

Görüntü dökümü

------------------------

Olay yeri

Kalabalık

Polisin çalışması

Yerdeki kovonlar

Güvenlik önlemi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/ ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

Fethiye'de işyeri yangını

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tadilat yapılan işyerinde çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürülürken, işyerinde maddi hasar oluştu.

Yangın, bugün saat 17.00 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Paspatur Çarşı'ndaki Kemal Yedekçioğlu'na ait 2 katlı işyerinin 2'inci katında başladı. Tamamıyla ahşap yapıdan yükselen dumanlar, ilçenin farklı noktalarından görülürken, olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri, işyerinin tamamına yayılan alevlere güçlükle müdahale etti. Çevrede toplanan bazı vatandaşlar yangını korkulu gözlerle izlerken, bazıları söndürme çalışmalarını cep telefonlarıyla görüntüledi. Yangın 1 saat süren müdahalenin ardından çevredeki binalara ve işyerlerine sıçramadan söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın sonrası işyeri kullanılamaz hale gelen Kemal Yedekçioğlu, "İşyerinde tadilat yapıyorduk. Eski tahta parçalarını şömineye atmıştık. Fazla malzemeleri de kamyona yükledik ve götürdük. Biz ayrıldıktan sonra yangın başlamış. İşyeri ahşap olduğu için alevler bir anda büyüdü. Güçlükle kontrol altına alındı. Hemen tadilat çalışmalarını başlatacağız ve kısa sürede iş yerini eski haline getireceğiz. Komşularım yangında zarar görmedi. Tesellimiz bu oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Yangın alanından görüntü

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü

Kemal Yedekçioğlu'nun konuşması

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

=====================================================

Şanlıurfa'da 'torbacı' operasyonu: 6 gözaltı

Şanlıurfa'da 'torbacı' denilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, okul önlerinde ve parklarda gençlere uyuşturucu satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polisler yaptığı araştırma sonucunda şüphelilerin kaldıkları adreslerine operasyon düzenledi. Operasyonda aranan adreslerde bir miktar esrar ve eroin ele geçirilirken Ali Ş., İsmail Ç., Yusuf M., Remzi M., Mahmut D., Ferhat Y., gözaltına alındı.

Şüpheliler, sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polislerin evlerde arama yapması

Ele geçirilen esrar ve eroin

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================================

Kırsal Tıfıllar mahallesi Atatürk büstüne kavuştu

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin kırsal Tıfıllar mahallesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi tarafından yaptırılan Atatürk büstü, ulu önderin ölümünün 78'inci yıldönümünde törenle hizmete açıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi'in geçen 22 Ekim'de düzenlediği dayanışma kahvaltısından elde ettiği gelirle Ayvalık'a 21 kiloımetre mesafedeki Tıfıllar mahallesinde yaptırdığı Atatürk büstünün açılışıiçin düzenlenen törene, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Ayvalık Şube Başkanı İsa Arslan, Tıfıllar Mahallesi Köy Muhtarı Mehmet Karaman, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) temsilcileri, gaziler ve çok sayıda köylü katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, büstün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür edip, "Büstü yaparak büyük önder Atatürk'ü putlaştırmadıkl. Aksine onun düşüncelerini gündeme taşımayı amaçladık. Düzenlediğimiz kahvaltıya gelen arkadaşlarımızın katkılarıyla elde ettiğimizin gelirin tamamının buradaki büstün yapımında kullandık. Bu bir halk dayanışmasıdır. Her şeyi birilerinden beklemiyoruz. 'Elimizden gelen imkanlarla ne yapabiliriz' diye oturup konuşup hep birlikte sizden gelen desteklerle yapıyoruz. Buna sahip çıkacağız. Bazı yerlerde büstlerin kırılıp, saldırıya uğradığını biliyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca bu yapıldı. Bundan 66 yıl önce bir dernek tarafından büstlere saldırı olunca Atatürk'ü koruma yasası çıkarılmıştı. Sadece Tıfıllar için söylemiyorum. Ülkemizin birçok yerinde büst var ve insanlar sahip çıkıyorlar. Bugün ayakta kalmamızın nedeni onun ilke ve devrimleridir. Atamız'a sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, büstün açılış kurdelasını beraberindeki protokol üyeleri ve Tıfılllar mahallesinde yaşayan ve Atatürk öldüğü'nde 1 yaşında olan Naciye Akkaş kesti. Açılışın ardından katılımcılara lokma ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

-Büstün açılış kurdelasının kesilmesinden görüntü

-Atatürk büstünün görüntüsü

-Büstün açılışına katılanlardan görüntü

-Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç'in konuşmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement