Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Siirt'te bakır madeninde facia; 4 işçi öldü, 12 işçi aranıyor (8)ARAMA ÇALIŞMALARI İLK KEZ BU KADAR YAKINDAN GÖRÜNTÜLENDİSiirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları...

18.11.2016 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te bakır madeninde facia; 4 işçi öldü, 12 işçi aranıyor (8)

ARAMA ÇALIŞMALARI İLK KEZ BU KADAR YAKINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Siirt ve çevre illerden gelen 90 kişilik ekibin katıldığı çalışmalarda, iş makinelerinin yanı sıra Van depreminde 4 kişinin hayatını kurtardığı belirtilen arama kurtarma köpeği Naz da kullanılıyor.

Akşam saat 20.00 sıralarında arama ve kurtarma çalışmaları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Yetkililer, ailelerin aramaların yavaş ilerlediği yönündeki endişelerinin giderilmesi amacıyla basın mensuplarının arama çalışmalarının yapıldığı noktadan görüntü almasına izin verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Arama çalışmaları

-İş makinelerinin çalışmaları

-Naz köpeğin arama çalışmaları

-Afad ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DH)-

=======================

İzmit'te cinsel istismar düzenlemesini protesto etmek isteyen gruba polis müdahalesi: 14 gözaltı

İZMİT'te, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etmek isteyen kadınlara polis müdahale etti, 14 kişiyi gözaltına aldı.

Kocaeli Kadın Platformu üyesi 30 kişilik grup, akşam saatlerinde İzmit Yürüyüş Yolu'nda bir araya gelip, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklaması yapmanın yasaklandığını belirterek gruba dağılmalarını, aksi halde müdahale edileceğini söyledi. Bir süre polis yetkilileri ile görüşen kadınlar, 'tecavüze sessiz kalmayacağız' sloganları atarak basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Polis, gruba müdahale edip 14 kadını gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Polis ile kadınlar arasında yaşanan diyaloglar

Polisin müdahalesi

Kadınların gözaltına alınması

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

======================

Cinsel İstismar düzenlemesine kadınlardan tepki

İZMİR Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 18.30'da toplanan Kadın Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişilik grup cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti. Sık sık "AKP elini çocuklardan çek" diye slogan atan grup adına basın açıklamasını İzmir Kadın Platformu sözcüsü Işık Barç yaptı. Düzenlemeye tepki gösteren Barç, "Çocuklara ve kadınlara dokunmanıza asla izin vermeyeceğiz. Ensar'ı aklayanlar, tecavüzcüleri ve kadın katillerini koruyanlar, çocuk ve kadın derneklerini kapatanlar, fıtrat diyenler asla kabul edilemeyecek rezil bir önerge daha dün AKP'nin oylarıyla meclise getirildi. O yasayı meclise getirmeye dahi cüret eden ellerinizi, kadınların ve çocukların üzerinden çekin" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Gruptan görüntü

Slogan atanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

==========================

Bakan Özhaseki: Sıcaklığın artışı felaketin habercisi (2)

'NEFİS KÖTÜLÜK İSTİYOR'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Projesi'nin temel atma töreninin ardından Antalya Valiliği'ni ziyaret ederek, anı defterini imzaladı. Bakan Özhaseki, bir gazetecinin TBMM Genel Kurulu'nda cinsel istismarla ilgili yapılan çalışmaları sorması üzerine "Ben dün genel kurula katılmadım. Tasarının içeriğini bilmiyorum. İnceleme fırsatım da olmadı. Eğer içeriği hakkında bilgim olsaydı, mutlaka sorunuzu cevaplandırırdım" diye yanıt verdi.

Bakan Özhaseki valiliğin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen kasım ayı daraltılmış il toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Özhaseki, hayatın mücadele olduğunu belirterek, hem iç alemde, hem de dış alemde bu mücadelenin devam ettiğini söyledi. Nefsin kötülük istediğini belirten Özhaseki, "Nefis, ben duygusunu ön planda tutmak istiyor. Kalp da bunun tam tersini söylüyor. Bu ikisi mücadele ediyor. Kimin elini tutuyorsak, o kazanacak. Biz iyilerle beraber olursak iyiler kazanacak" dedi.

3 ALANDA BÜYÜK BAŞARI

Ak Parti'nin 3 alanda büyük başarı sağladığını dile getiren Özhaseki, 'hükümet' etmekte başarılı olduklarını kaydetti. Bu konuda başlarının dik olduğunu kaydeden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Vesayetçi bir yapı vardı ve Türkiye'nin başına belaydı. Kimse bunun altından kalkamıyordu. Bunlar, resmi kurumların gayri resmi yöneticileriydi. Vesayetçi yapı, insanların seçtiklerine güvenmiyordu. Allah bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider verdi de onun sayesinde bu yapı sona erdi. İnançlar üzerinde de baskı var. Aleviler ve Kürtler üzerinde baskı vardı. PKK bir hak mücadelesi gibi ortaya çıkıp taban buldu. İnançlı kesimler üzerinde zulüm vardı. Bu alanlarda bizim iktidar dönemimizde başarı sağladık."

'KURT ADAMA DÖNÜŞTÜLER'

17-25 Aralık süreciyle algı operasyonuna girildiğini de belirten Bakan Mehmet Özhaseki, "Hükümeti yıkmaya kalktılar. Bunları dost diye içimize giren kişilerle birlikte yapmaya çalıştılar. Bu nasıl düşmanlıktır? 15 Temmuz süreciyle senelerce içimizde bulunanlar bir gecede adeta 'kurt adam'a dönüştü. Yapabilecekleri en büyük kötülükleri yaptılar. Dünya sadece seyretti. 'Nasıl başarılı olamadık' diye üzülmeye başladılar. Türkiye'de bir türlü başarılı olamadılar. Paris'te devlet büyükleri terör saldırısı sonrasında kol kola girerken, Türkiye'ye samimi bir geçmiş olsun bile demediler. 248 kardeşimiz şehit oldu. Buna bir şey demeyenler, 'Meclis'i bombalayanlara kötü muamele mi yapıyorsunuz' diye sorular soruyor" diye konuştu.

'AB'YE GİRMEK UMURUMUZDA DEĞİL'

Batıdan merhamet beklemediklerini ifade eden Bakan Özhaseki, Avrupa Birliği'ne girmenin umurlarında olmadığını söyledi. Bakan Özhaseki, "Biz sadece oradaki standartları almaya çalışıyoruz. Ülkemizi yüceltmeye çalışıyoruz. Adımızı oraya yazdırmak gibi bir derdimiz yok. Güçlü olacağız" dedi.

HDP'Lİ BELEDİYELER

CHP'yi, HDP'li belediyelere verdiği destekten dolayı kınadığını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

"Belediyenin yapacakları kanunda belirtilmiştir. Belediye, teröristlere destek olmak için çukur açar mı, belediye gelen paraları Kandil'e nasıl gönderirim diye pis hesaplar yapar mı, belediye öz yönetim ilan edip devleti böler mi? Bunları yapıyorsan, bunların da bir cezası var. Bunlar seçilmiş insanlar. Yapmayın ya, yeni bir şey mi buldunuz. Hiçbir gemi kaptanı bir bilet aldı diye yolcunun gemisini batırmasına izin vermez. Onlara oy verenler, onlar bölücülük yapsın, hırsızlık yapsın, ahlaksızlık yapsın diye oy vermedi, hizmet etsin diye oy veriyor. Hizmet etmiyorsa bunun bir cezası var."

'TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİYLE KANDİL'E PARA GİDİYOR'

Belediyelerin bütçelerinin vergilerden oluştuğunu dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, gelen paraları Kandil'e çantayla götürme yöntemi dışında yeni yollara başvurduklarını söyledi. Özhaseki, "Toplu sözleşme yapıyorlar. Seçim öncesi Patnos Belediyesi HDP'deydi, kaybedeceğini anlayınca toplu sözleşmesini yapmış. Geçici işlere verdiği maaş 6 bin 300 lira, işçilere verdiği maaş 7 bin 500 lira. Keşke paramız olsa da çalışanlarımıza daha fazla versek. Bu paraları işçilere vermiyorlar, paraları Kandil'e gönderiyorlar. İhalede 300 kişi çalıştıracağız diyorlar ama 50 kişi çalıştırıyorlar. Bunları seyir mi edelim? Teröristler belediyelerin her imkanını kullanıyor. Terörle içli dışlı olmuş bu insanları izlemek saflık olur. CHP birtakım kibar laflarla HDP'li belediyelere destek vermeye devam ediyor."

'ALLAH HEPİMİZİN ÖMRÜNÜ ALSIN ONA VERSİN'

Seçilenlere saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Terör insanlık suçudur, hiçbir dünya devletinde teröre destek verilmediği gibi övücü söz söylenemez, yazı da yazılmaz. Seçim öncesi Cumhuriyet gazetesi, PKK'lılarla röportaj yaptı, onları çiçek çocuklar olarak gösterdi. Biz de çok safız ya, yedik bunları. Bunlarla ölümüne mücadele edeceğiz. Yurt dışındaki ağa babaları bizi istedikleri gibi kınasın. Başımızda Allah hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Allah hepimizin ömrünü alsın ona versin."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Çevre bakanı valilikte soruları cevaplaması

Parti binası katılımcıların görüntüsü

Bakan Özhasekinin konuşması

Bakan Özhaseki fıkra anlatması

Detaylar

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==========================

Adıyaman'da alacak kavgası: 1 ölü, 4 yaralı

ADIYAMAN'da iki grup arasında alacak nedeniyle çıkan ve tabanca da kullanılan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Eskisaray Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Bulvarı'ndaki bir işyerinde karşılaşan iki grup arasında aralarındaki alacak nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada kullanılan tabancalardan çıkan kurşunlarla Serdar Dişkaya, Hüseyin Erdengi, Fahri Akıncı, Hacı Yusuf Sarıkaya ve Ömer Dişkaya yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan yaralılar, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Serdar Dişkaya, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından işyerinde inceleme yaparak boş kovanları toplayan polis, tabancaları ateşleyen kişilerin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürü Metin Alper de olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Yaralılar

Sağlık görevlileri

Yaralıların ambulanslara alınması

Güvenlik önlemi

Toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

============================

Hamile kadın kazada yaralandı

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde 2 otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu Fatih Emir ile hamile olan eşi Yasemin Emir yaralandı. Yasemin Emir vatandaşlar tarafından yere yatırılırken, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kaza akşam saatlerinde, Kaynarca Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. Adapazarı istikametine gitmekte olan Fatih Emir idaresindeki 41 TN 799 plakalı araç ile karşı yönden gelen Rasim Duran idaresindeki 54 ZD 291 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Fatih Emir ile Yasemin Emir yaralandı. Araçtan çıkarılan Yasemin Emir yere yatırıldı. 112 Acil Servis ekibi olay yerine gelerek yaralılara müdahalede bulundu. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fatih Emir ile Yasemin Emir tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Olay yerinden görüntüler

-Hamile kadına müdahale edilmesi

Haber: KAYNARCA(Sakarya), -

=============================

Forklift devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, kontrolden çıkan forkliftin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 15.30 sıralarında İhsan Alyanak Bulvarı Saniye Hasan Saray İlköğretim Okulu yakınlarında meydana geldi. Limontepe'den Esendere Mahallesi yönüne giden bir inşaat firmasına ait Turan Oyuktepe yönetimindeki forklift, sürücüsünün kontrolünden çıkıp devrildi. Kazada, Oyuktepe hafif yaralanırken, forklift altında kalan yanındaki 30 yaşındaki Bekir Gökdere'nin ise kolu koptu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Bekir Gökdere, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, Turan Oyuktepe ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan Gökdere, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Bekir Gökdere'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi.

Forklift sürücüsü Oyuktepe, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Kaza yapan forkliftten görüntü

Olay yerinden görüntü

Bekir Gökdere'nin fotoğrafı

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement