Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü, 22 yaralıAdana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı.

30.11.2016 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü, 22 yaralı

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 54 öğrencinin kapasiteli ve 34 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

12 ÖLÜ: 22 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, yangın hakkında, ilgili Bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adana'ya gidiyor.

VALİ DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yangının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11'i öğrenci 1'i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını aktardı. Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğu üzerinde durulduğu söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Yanan yurdun görüntüleri

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ -Çağlar ÖZTÜRK - Uğur SELÇİK/ Aladağ - Adana

29.11.2016 - Haber Kodu : 161129241

29.11.2016 - Haber Kodu : 161129246

29.11.2016 - Haber Kodu : 161129249

30.11.2016 - Haber Kodu : 161130002

=================================================

TSK: Suriye'de 2 askerle irtibatımız kesildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 asker ile irtibatın kesildiğini açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de 98 gündür yürüttüğü Fırat Kalkanı Herakatı'nda 2 askerle irtibatın kesildiğini açıkladı. Açıklamada, "Devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Mücahit YOLCU/ KİLİS,

=================================================

Kayganlaşan yolda 7 araç çarpıştı, 1 otomobil alev alev yandı

Alparslan ÇINAR-Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -ANTALYA'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen zincirleme kazada 7 araç birbirine girdi, bir otomobil ise alev alev yandı.

Muratpaşa İlçesi Dumlupınar Bulvarı Antalyaspor Kavşağı'ndaki kaza, 20.00 sıralarında meydana geldi. Dumlupınar Bulvarı'nda seyir halindeyken kavşağa gelen otomobiller kırmızı ışıkta durdu. İddiaya göre bu sırada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda Recep Dibekçi yönetimindeki 07 TA 065 kamyonet duramayarak önünde duran Ali Çolak'ın kullandığı 07 DHD 41 plakalı otomobile çarptı. Ali Çolak da Zeynep Ak idaresindeki LPG'li olduğu belirlenen 07 CCC 82 plakalı otomobile çarptı. 7 aracın karıştığı zincirleme kazada, Zeynep Ak idaresindeki otomobilin motor kısmında bir anda duman ve alev yükseldi. Alevler in sardığı otomobilden inen sürücü Ak ve yanındakiler durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Çevredekiler, bu sırada alev alev yanan otomobili cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapandı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazada, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Polis ve itfaiyenin çalışmalarının ardından hasarlı araç çekici yardımıyla yoldan kaldırılarak bulvar yeniden trafiğe açıldı.

Kazaya karışan kamyonet şoförü Recep Dibekçi, "Ne olduğunu anlamadım. Aracım yüklüydü. Kaydım, ışıkta bekleyenlere çarptım" dedi. Bir görgü tanığı ise en arkadan gelen kamyonetin duramayarak öndeki araçlara çarptığını ve en öndeki aracın bir anda alev aldığını anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

7 araçlı zincirleme kaza görüntü dökümü:

-Kaza yapan araçlardan detay

-kamyonet ve yanan otomobil detayı

-polis ve itfaiye ekipleri detay

-çevredeki vatandaşlardan detay

-Recep dibekçi kamyonet sürücüsü röp

-2 görgü tanığı röp

-yoldan genel görüntü

-yanan aracın alevli görüntüsü cep telefonu kaydı

76 MB////2.22 DK

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR- Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

===================================================

Tunceli'de Çatışma: Ovacık yolu kapatıldı

Tunceli-Ovacik karayolu güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma nedeniyle çift yönlü olarak taraflğe kapıtıldı

Tunceli-Ovacik karayolunun 30'uncu kilometresinde bulunan Karaçaydan bölgesinde operasyon yürüten güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında akşam saatlerinde çatışma çıktı. Kalabalık olduğu tespit edilen PKK'lı grup ile güvenlik güçleri arasında catişmalar devam ederken Tunceli-Ovacik karayolu güvenlik amaçlı çift taraflı trafiğe kapatıldı.

Devam eden çatışmanın sonuçlarına ilişkin henüz resmi kaynaklar tarafından bir açıklama yapılmadı.

TUNCELİ,

===================================================

İntihar girişimini internetten canlı yayınlayıp, selfie yaptılar

Konya'da erkek arkadaşı ile kavga ettiği iddia edilen 26 yaşındaki Filiz K., bir alışveriş merkezinin teras katındaki korkuluklara çıkarak intihar girişiminde bulundu. Filiz K., polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirilirken, vatandaşların selfie yapması ve intihar girişimini internetten canlı yayınlaması dikkat çekti.

Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Erkek arkadaşı ile kavga ettiği iddia edilen Filiz K., alışveriş merkezinin terasında bulunan korkuluklara çıkarak intihar girişiminde bulundu. Alışveriş merkezinin görevlilerinin ihbar etmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Filiz K.'nın atlama ihtimaline karşın yere hava yastığı açtı.

SELFİE YAPIP İNTERNETTEN CANLI YAYINLADILAR

Teras kata çıkan ekipler uzun süre Filiz K.'yı ikna etmek için uğraştı. Filiz K., ara ara ayağa kalkarak atlayacağını belirtip gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada alışveriş merkezi önünde toplanan vatandaşlardan bazıları Filiz K.'yı da aynı kare içine alarak selfie yapması, bazılarının ise intihar girişimini cep telefonlarıyla internetten canlı yayınlaması dikkat çekti. Filiz K., polis ekiplerinin 30 dakika süren ikna çalışmaları sonrası aşağıya indirildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Filiz K.'nin korkuluklardaki görüntüsü

Polisin Filiz K.'yı ikna etme çabası

İtfaiye ekiplerinin hava yastığı açması

Canlı yayın ve selfie yapan vatandaşlar

Filiz K.'nın polis tarafından aşağıya indirilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement