Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Muş'ta 9 PKK gözaltısıMuş'ta HDP eski il başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı ve Bulanık Eski Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

06.12.2016 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta 9 PKK gözaltısı

Muş'ta HDP eski il başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı ve Bulanık Eski Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK/KCK Terör Örgütüne üye olmak, Kobani olaylarında barikat kurma talimatı vermek, terör örgütü mensuplarına erzak götürmek, PKK/KCK Terör Örgütü adına vergi toplamak suçları kapsamında yürütülen çalışmalarda; İl Genel Meclis Başkanı, HDP Eski İl Başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı, Bulanık Eski Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve yazılı örgütsel doküman ile 1 adet ruhsatsız silah, 1 adet av tüfeği ve çok sayıda mermi ile demokratik özerklik metinleri ve PKK/KCK YPG Terör Örgütlerini simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmekte olup, ilimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi

Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

=====================================================================

Elazığ Harput Devlet Hastanesi'nde silahlı saldırı (1)

Elazığ Harput Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören bir kadın ve kendisine refakat eden başka bir kadın, silahlı saldırıya uğradı. Kadınlardan biri hayatını kaybetti diğeri de ağır yaralandı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Elazığ, DHA

=====================================================================

Şizofreni hastası evini ateşe verdi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, şizofreni hastası olduğu belirtilen 38 yaşındaki Ali Mede, oturduğu iki katlı evi ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü evden polis zoruyla evden çıkartılan Mede, gözaltına alındı.

Tepe Mahallesi'nde bulunan Kale Sokağı'nda iki katlı apartmanın birinci katında oturan Ali Mede, bugün saat 20.00 sıralarında evini ateşe verdi. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri geldi. Polis ve itfaiyeye Mede'yi evden çıkması için yarım saat dil döktü. Evden çıkmamakta direnen Mede'yi çevik kuvvet ekipleri içeri girerek zorla dışarı çıkardı. İtfaiye ekipleri ise yangına müdahale ederek çevredeki evlere sıçramadan yangını söndürdü. Gözaltına alınarak polis merkezine götürülen Mede'nin daha önce de iki kez evini yakmaya çalıştığı öğrenildi. Mede'nin polise verdiği ifadesinde evi taş fırın yapmak için tutuşturduğunu söylediği belirtildi.

MAHALLELİ İSYANDA

Ali Mede'nin iki defa evini yakıp serbest kalmasından dolayı korku ve endişe yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, "Bu yıl iki defa evi yaktı. Çocuk akıl hastası ve yaptığı hareketler nedeniyle çocuklarımızla birlikte endişe yaşıyoruz. Yine serbest kalacak ve gelerek mahalleliye korku salacak. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

Yanan evden görüntü

Ali Mede'nin polis tarafından gözaltına alınması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ Muğla,

=====================================================================

Salihli'de zincirleme kaza: 21 yaralı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan minibüsün aralarında bulunduğu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 21 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 19.00 sıralarında Salihli- Köprübaşı Karayolu Taytan Mahallesi Bezirganlı mevkiinde meydana geldi. Salihli'den Köprübaşı yönüne seyir halinde olan İbrahim Demir (22) yönetimindeki 45 L 1290 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen Ali İhsan Pöge (27) yönetimindeki tarım işçilerini taşıyan 45 LB 652 plakalı minibüs çarpıştı. Bu sırada aynı yöne seyir halinde olan Bülent Coşkun (37) yönetimindeki 45 LM 161 plakalı midibüste bu iki araca çarptı. Çarpışmanın etkisiyle tarım işçilerini taşıyan minibüs devrilerek yan yattı. Kazada 3 sürücü ile birlikte çoğunluğu tarım işçileri olan 21 kişi yaralandı. Kazayı gören yoldan geçenler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kaz yapan araçlardan görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ekrem Çağlar/ SALİHLİ (Manisa),

=====================================================================

Orhangazi'de trafik kazası 4 ölü, 1 ağır yaralı

BURSA'nın Orhangazi ilçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon karşı şeride geçti. Bir hafif ticari aracı altına alarak 50 metre sürükledikten sonra iki araçta şarampole yuvarladı. Hafif ticari araçta bulunan dört kişi hayatını kaybederken kamyon sürücüsü ağır yaralandı.

Kaza Orhangazi ilçesi Bursa – İstanbul yolu Küçük Sanayi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Orhangazi ilçesi'nden Bursa istikametine seyir halinde olan 53 yaşındaki Ahmet Ahmetoğlu idaresindeki 16 YR 766 plakalı kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçti. Karşı yönden gelmekte olan içinde dört kişinin bulunduğu 27 SY 121 plakalı hafif ticari aracı altına alan kamyon yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra her iki araçta şarampole yuvarlandı. Kamyon sürücüsünün ağır yaralandığı kazada hafif ticari araçta bulunan dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri tarafından araç içinden çıkarılan ölen dört kişi kimliklerinin belirlenmesi ve Cumhuriyet Savcısı tarafından otopsi yapılmak üzere Orhangazi Devlet Hastanesi Morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Hasan BOZBEY-BURSA/

============================================

Hatay'da ByLock kullanan 15 polis tutuklandı

HATAY'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu ve ByLock kullandığı iddia edilen 15 polis, tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen Cuma günü gözaltına alınan 15 polis, bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Sağlk kontrolünden geçirilen şüpheli polislerden birisi gazetcilere dönerek, "Selam söyleyin eşe dosta, herkesten vazgeçeriz, vatandan aslaö dedi.

Cumhuriyet Savcısı'ının sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 polis, tutuklanarak Antakya Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şüpheli polislerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Şüpheli polislerden birinin ellerini havaya kaldırıp "Selam söyleyin eşe dosta, herkesten vazgeçeriz, vatandan aslaö demesi

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 1'56" BOYUT: 60 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/ HATAY,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement