Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Hakkari'de FETÖ'nün il imam yardımcısı tutuklandıHAKKARİ'de, Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılaması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda FETÖ'nün Hakkari imam yardımcısı olduğu iddiasıyla yakalanan H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

14.12.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de FETÖ'nün il imam yardımcısı tutuklandı

HAKKARİ'de, Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılaması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda FETÖ'nün Hakkari imam yardımcısı olduğu iddiasıyla yakalanan H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konu ile ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlarından arandığı tespit edilen ve Hakkari ili FETÖ/PDY yapılanmasında il imam yardımcılığı ve Hakkari Üniversitesi akademisyen abisi olarak bilenen H.A. isimli şahıs 13.12.2016 günü İlimiz merkezine bağlı Akçalı Köyü'nde yakalanarak gözaltına alınmış, 14 Aralık 2016 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir"denildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hakkari,

=======================================

Doğu kar hapsinde (6)

HALI SAHA ÇÖKTÜ: 1 YARALI

Muş merkez Yaygın beldesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir halı sahanın çatısı çöktü. Okulların tatil olması nedeniyle futbol oynamaya giden lise öğrencilerden Fevzi Ekmen çöken çatının altında kaldı. Ağır yaralanan Yaygın Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Fevzi Ekmen ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma olay yerinde inceleme yaparak tutanak tuttu.

TENDÜREK GEÇİT VERMİYOR

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek dağı geçidi kar ve tipi nedeniyle kapanırken, Karayolları da yolun kapalı olduğunu duyurarak asker araçların geçişine izin vermedi.

Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle vatandaşlar, donma tehlikesi geçirdi. Rüzgar hızının saatte 60 kilometreye ulaştığı Tendürek Dağı geçidinde güvenlik güçlerinin uyarısını dinlemeyerek köy yollarından gitmeye çalışan çok sayıda sürücü, Gülizar köyü yakınlarında mahsur kaldı. Karayollarının aranması üzerine yolda kalan sürücülere yardım için çok sayıda iş makinası bölgeye gönderildi. Görüş mesafesinin birkaç metreye indiği bölgede karayollarının çalışmaları devam ediyor. Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-İş makinalarının çalışması

-Yolda kalan TIR'lar

-Yolda kalan sürücüler

-Yoğun tipi ve sis

-Devrilen tır

-Yusuf İba'nın anonsu

Haber-Kamera: Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yeri

-Vatandaşla ile röp.

-Genel, detay

-Ambulans

-Afad'ın gelişi

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

=======================================

Doğu ve Güneydoğu'da kar esareti (2)

KAR, KARLIOVADA HAYATI FELÇETTİ

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde tipi ve fırtına ile birilkte Karlıova'da etkili olan kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 2 metreyi bulurken, sosyal yaşam ise felç oldu. Fırıncı esnafı dışında kepenklerin açılmadığı ilçede, elektrikler ve içme suyu şebekesi kesik. Kar yığınları nedeniyle evlerinden çıkamayan halka, Karlıova Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, kepçelerle ekmek ve günlük gıda maddesi taşıyor. İlçe merkezinde bulunan ve sürekli makineye bağlı hayat sürdüren diyaliz hastaları ise paletli ambulanslarla evlerinden alınarak hastane ve sağlık merkezlerine götürülüyor. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrencilere de belediyeye ait iş makineleriyle ekmek götürüldü. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle dün ve bugün ilçe merkezi ile köylerde tatil edilen okullar, yarın da bir günlük tatil edildi.

DİYARBAKIR-BİNGÖL YOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilirken, Diyarbakır- Bingöl karayolunun Tabantepe mevkiinde bir çok aracın mahsur kaldığı belirtildi. Diyarbakır'dan Bingöl istikametine giden ve karşı yönden gelen yaklaşık 15 aracın yolun kardan kapanması nedeniyle Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Tabantepe mevkiinde mahsur kaldıkları belirtildi. Karayolları ekiplerinin yolu açmak için gönderdikleri araçlarında yol açma çalışmalarında önlerinde bulunan kamyonlar nedeniyle sıkıntı yaşandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Paletli ambulansla hastaların alınması

-Bir vatandaşın konuşması

-Kar, tipi ve fırtına

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

=======================================

Siirt, Mardin ve Elazığ'da terör saldırısı protesto edildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı, Siirt, Mardin ve Elazığ'da düzenlenen yürüyüş, miting ve çeşitli etkinliklerle protesto edildi. Siirt'te yapılan yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katılırken, Elazığ'da sivil toplum kuruluşları terörü protesto mitingi düzenlerken, Mardin'de ise, polis noktaları ziyaret edilerek polislere çorba ikramında bulunuldu.

İstanbul'daki terör saldırısını protesto etmek için Siirt Gazi Güvenlik Korucularının Derneği binası önünde toplanan kalabalık grup, eski hükmet konağına kadar sağanak yağmur altında yürüdü. Yürüyüşe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili, Şehit Gazi Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Burada toplanan vatandaşlar, İstanbul'da terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve şehit polis memurları için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudular. Şehit olan polis memurlarının isimleri tek tek yüksek sesle okunduğu etkinlikte Şehit Gazi Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen bir konuşma yaptı. Sözen, askeri, polisi vuran teröristin cenazesine giden sözde milletvekillerini de unutmadıklarını belirterek, "Bizim verdiğimiz vergilerle halka hizmet etmek yerine, halkın parasını dağdaki teröriste gönderen, silaha-bombaya gönderen sözde belediye başkanlarını da unutmadık. Onları unutmadığımız gibi Çanakkale'den bugüne kadar kutsal vatan toprakları için şehit olan şehitlerimizi de unutmadık. Çanakkale'de kahramanlıkları ile destan yazan şehit onbaşıyı da unutmadık, 15 Temmuz gecesi, o ihanet gecesinde, o şerefsiz generali alnının ortasında vuran kahraman şehidimiz Ömer Halis Demir'i de unutmadık. Tek amacı, tek gayesi bölge halkına hizmet olan ve alçakça, haince, kalleşçe şehit edilen Derik Kaymakamımızı da unutmadık. Bugün de Siirt'te, İstanbul Beşiktaş'ta haince saldırıcı sonucu şehit olan 44 kişi için sokaklardayız ve yürüyoruz"dedi.

MARDİNLİ GENÇLERDEN POLİSLERE ÇORBA İKRAMI

Mardin ise, bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik gençlik grubu, kenttin çeşitli noktaların görev yapan polislere çorba ikramında bulunarak, İstanbul'daki patlamada şehit olan polislerden dolayı taziye dileklerini iletti.

Nöbet kulübeleri ve zırhlı araçlarda görev yapan polisleri ziyaret eden gençler, İstanbul'da hain saldırı sonucu şehit olan güvenlik güçleri için dua ederek, şehit olan polisler için taziyelerini iletti. Polislere destek ziyaretine katılan gençlerden AK Parti Gençlik kolları başkanı Halil Yomak, Mardinli gençler olarak her zaman devletin yanında olduklarını söyledi. Terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırıları lanetlediklerini anlatan Yomak, "Bugün bir gram bile olsa yüreğinizi ısıtmaya geldik. Memlekette huzurumuzu ve mutluluğumuzu daim eden insanlarsınız. Duamızı rabbimizden gücümüzü de sizden alıyoruz. Biz Mardinli Türk, Kürt, Süryani ve Arap gençleri olarak her zaman yanınızdayız. Bizler sizin için varız ülke bizim ülkemiz polis bizim polisimizdir. Size yapılan her saldırı bu millete yapılmıştır. Mardinli gençler olarak bu saldırılara sesiz kalmayacağız ve her zaman polisimizin yanında olacağız" diye konuştu. Mardin Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Aksakal ile bir süre görüşen gençler daha sonra polislere çorba dağıttılar.

YOĞUN KAR YAĞIŞI ALTINDA TERÖRE LANET MİTİNGİ

Elazığ'da da, aralarında Memur-Sen, Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneğinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşun katımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında teröre lanet mitingi düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu, Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, Emniyet müdürü Doğan Cangül, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz Demokrasi meydanında toplanan kalabalık teröre tepki sloganları atarak, yoğun kar yağışı altında Gazi Caddesinden Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, mitingde yaptığı konuşmasında, devletin yanında olduklarını ve terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Konuşmanın ardından Şehitler için okunan fatihanın ardından kalabalık dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

SİİRT

-Şehit Koruyucular Derneğinden başlayan yürüyüş

-Siirt Atatürk Bulvarından yapılan Yürüyüş

-Yürüyüşte atılan sloganlar

-Eski Siirt Valiliğinin önüne gelen vatandaşlar

-Yapılan Yürüyüş ile ilgili açıklama

-Genel ve detay

ELAZIĞ

-Meydanda toplanan kalabalıktan detay

-Protokolden detay

-Kalabalığı solan atarak yürümesi

-Caddede yürüyen kalabalıktan detay

-Meydanda toplanan kalabalıktan detay

-İstiklal marşı

-Fatiha okunması

MARDİN

-Çorba dağıtımından görüntüler

-Gençlerin polislerle sohbet etmesi

-Yapılan duadan görüntüler

-Gençlerin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ-Nezir GÜNEŞ-Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/ELAZIĞ-MARDİN-SİİRT -

=======================================

Seraları rüzgarla yırtılan çiftçiler zamanla yarışıyor

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar, naylon seralarda hasara neden oldu. Gece yarısına kadar devam edecek rüzgarın şiddetini azaltmasının ardından, don beklendiğinin açıklanması üzerine çiftçiler seralarını tekrar naylonla örtmek için zamanla yarışmaya başladı.

Seydikemer'in Karadere Mahallesi'nde bugün saat 04.00'ten itibaren etkisini arttıran şiddetli rüzgar, domates seralarının naylonlarını yırttı. Rüzgar bazı seraların çatılarını tamamen uçururken, içeriye dolan soğuk hava domateslere zarar verdi. Çiftçiler sabahın erken saatlerinden itibaren seraları yeniden naylonla kaplamak için çalışmaya başladı. Ancak rüzgarın şiddetini azaltmaması nedeniyle başarılı olamadı. Bazı seralarda dondan etkilenen bitkiler, çiftçiler tarafından demirlerinden sökülerek yere yatırıldı.

"ZARARIMIZ BÜYÜK"

4 dönümlük seralarının 1 dönümünün şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gördüğünü anlatan çiftçi Kezban Kıvrak, "Şuan 1 dönümlük alandaki domateslerin üzeri açık. Rüzgar naylonu yırttı. Sabah saatlerinden bu yana naylonu kapatmak için uğraşıyoruz. Domateslerimizi söküp yere yatırdık. Zararımız büyük" dedi.

Seraları yırtılan komşularına yardıma geldiklerini belirten Hasan Otgöz de büyük zarara uğradıklarını söyledi. Saat 04.00'ten bu yana ayakta olduklarını aktaran Otgöz, "Şu anda serada yaklaşık 8 bin lira zarar var. Yırtılan naylonu çekmeye çalıştık. Ama şuana kadar başaramadık. Rüzgar etkisini hiç kaybetmedi. Bu gece de don var. Naylonu tamir edemezsek seranın tamamı zarar görecek. O zaman zararımız 100 bin lirayı bulur" diye konuştu.

RÜZGAR DİNECEK, DON BAŞLAYACAK

Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü, şiddetli rüzgarın gece yarısına kadar saatte ortalama 50 kilometre hızla esmeye devam edeceğini bildirdi. Rüzgarın şiddetini azaltmasının ardından Seydikemer'de don beklendiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Seraların naylonlarının görüntüsü

-Yerdeki domateslerin görüntüsü

-Çiftçilerin tamirat çalışmalarından görüntü

-Çiftçilerle röp.

Haber-Kamera: Ergün TOS/ SEYDIKEMER, (Muğla),

==========================================

Epilepsi hastası, evdeki yangında can verdi

ÇORUM'da epilepsi hastası 46 yaşındaki Cengiz Kurukaya, evde çıkan yangında hayatını kaybetti.

Yangın bugün Çorum'un'un Mecitözü İlçesi Söğütyolu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evde tek başına olan ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Cengiz Kurukaya, sobayı yakmak istediği sırada kriz geçirdi. Yere yığılan Kurukaya'nın üzerine sobayı yakmak istediği ateş düştü. Daha sonra ise alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye geldi. Yapılan müdahalede yangın kontrol altına alındı. Cengiz Kurukaya'nın ise yanarak öldüğü belirtildi.

Cengiz Kurukaya'nın cansız bedeni Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yanan evden görüntü

Yanan evin odası

Ölenin yakınları Çetin Saçmacı ve Metin Saçmacı ile röportaj

- İtfaiye soğutma çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=======================================

Sobadan zehirlenen üniversite öğrencisi 2 kız hastaneye kaldırıldı

KARAMAN'da kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen üniversite öğrencisi 2 kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, merkez Hatun Mahallesi 1400 Sokak'ta meydana geldi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mimari ve Dekoratif Sanat bölümü 2'nci sınıf öğrencileri 21 yaşındaki Emine Yılmaz ve ev arkadaşı 23 yaşındaki Rabia Üren, gece sobayı kömür atıp uyudu. 2 öğrencinin derse gitmemesi üzerine, arkadaşları önce cep telefonuyla ulaşmaya çalıştı. Telefonu açan olmayınca arkadaşları eve gidip, kapının zilini çaldı. Uzun uğraşlar sonucu Rabia Üren, yarı baygın halde kapıyı açtı. Eve giren arkadaşları Emine Yılmaz'ın da baygın halde görünce 112 Acil Servis'i aradı. Karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen 2 öğrenci, ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç kızların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Ambulansın gelişi

Üniversiteli gencin ambulanstan indirilip, acil servise alınması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==================================

İşçi temsilcilerinden baş sağlığı

İZMİR'de Türk İş'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı ziyaret etti. Türk İş 3'üncü Bölge Müdürü Süleyman Yıldırım, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı için de, emniyet müdürüne baş sağlığı dileklerini sundu. Aşkın'da, terörle kararlılık içerisinde mücadelelerini sürdüreceklerini ve asla yılgınlığa düşmeyeceklerini, söyledi.

İstanbul'da 44 polis ve sivil vatandaşın şehit olduğu çifte terör saldırısından sonra İzmir'deki işçi temsilcileri, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'a başsağlığı ziyaretinde bulundu. Türk İş 3'üncü Bölge temsilcisi Süleyman Yıldırım başkanlığındaki heyet, kentte kısa süre önce göreve başlayan emniyet müdürüne hoş geldik dileklerini de sundu. Heyet adına açıklama yapan Süleyman Yıldırım, "Acımız, üzüntümüz kelimelerle ifade edilmeyecek kadar büyüktür. Uzun bir süreden beri devletimizi ve milletimizi, bölgesel küresel bir aktör olma hedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak, uydu devlet haline getirmek için çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikardır. Çok cepheli savaşa, top yekun mücadele vermek bir yükümlülük, zorunluluktur. Emekçiler olarak her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan büyük fedekarlıkla görev yapan polisimizi, güvenlik güçlerimizi destekleme kararlılığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz" dedi. Toplantıda söz alan Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da, terörle kararlılık içerisinde mücadelelerini sürdüreceklerini ve asla yılgınlığa düşmeyeceklerini, söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Toplantıdan görüntü.

-Konuşmalardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement