Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

15Kırşehirli şehidin Osmaniye'deki evine ateş düştüFIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ramazan Karaca'nın Osmaniye'deki evine acı haber ulaştı.

23.12.2016 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ - 15

Kırşehirli şehidin Osmaniye'deki evine ateş düştü

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ramazan Karaca'nın Osmaniye'deki evine acı haber ulaştı.

Osmaniye Garnizon Komutanlığı'nda görevliyken yaklaşık bir ay önce geçici görevle Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Uzman Çavuş Karaca'nın, şehit olduğu İstiklal Mahallesi'nde yaşayan eşi Gülnaz Tan Karaca ve annesi Sevim Karaca'ya askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince bildirildi. Acı haberi alan şehidin eşi ve annesi fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne Sevim Karaca, tedavi sonrası yeniden eve getirildi. Sedye ile eve çıkartılan anne Sevim Karaca, "Oğlum nereye gittin, biz sensiz ne yaparız. Bir daha dönmeyecek oğlum, keşke senin yerine ben öleydim" diyerek gözyaşı döktü.

KIRŞEHİR'DE DEFNEDİLECEK

Evin tek çocuğu olduğu öğrenilen ve Umut adında bir çocuğu bulunan Şehit Karaca'nın evinin bulunduğu sokağa Osmaniye Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulup, evine de Türk bayrağı asıldı. İskenderun'daki bulunan 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay da Osmaniye'ye gelerek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin yarın düzenlenecek törenin ardından memleketi Kırşehir'in Mucur ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Şehidin Osmaniye'deki evi, askerler, eve gelenler

Şehidin evinin önünde bekleyen 112 Ambulansı

Şehit Annesinin getirilişi, eve sedye ile taşınması, annenin ağlaması

Şehit evi önündeki taziye çadırı

Şehit evine Türk bayrağı asılması

Haber/Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=====================================

Diyaliz hastaları paletli ambulansla tahliye edildi

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal bölgedeki evlerinde mahsur kalan diyaliz hastaları, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün tahsis ettiği kar paletli ambulanslarla hastaneye ulaştırıldı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Akseki İlçesi'nde günaşırı diyalize giren 3 hastanın yoğun kar yağışı nedeniyle evlerinde mahsur kaldığını belirtti. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı ilçede normal ambulansın görev yapmadığını anlatan Dr. Hülür, "Hastalarımızı hastaneye götürmek için bölgeye kar paletli ambulans sevk ettik. 3 hasta evlerinden alınarak Akseki Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'ne götürüldü. Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra da evlerine bırakıldı. Hastalarımızın sağlık durumu iyi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Hasta ve ambulanstan görüntü

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: ANTALYA, -

==================================

Kılıçdaroğlu: İnternette görüntüler var, Hükümetten cevap bekliyoruz (2)

İCRALIK KÖYE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'ndaki programın ardından banka ve kooperatiflere olan kredi borçlarının ödenememesi nedeniyle neredeyse tüm yaşayanların icralık olduğu Banaz İlçesi'ne bağlı Düzkışla Köyü'ne gitti. Muhtar Alpay Duman ve köylüler tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, köy evinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

MUHTAR SIKINTIYI ANLATTI

Köyün neden icralık duruma düştüğünü Kılıçdaroğlu'na anlatan Köy Muhtarı Alpay Duman, "Köyümüze daha önce hiçbir genel başkan gelmedi. Köyümüze ilk siz geldiniz, şeref verdiniz. Bazı muhtarlar bizimle dalga geçiyor. 'Kılıçdaroğlu ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım sanki sizin borçlarınızı ödeyecek' diye dalga geçiyorlar. Bizim gibi Banaz çevresinden 10'dan fazla köy var. Fakat bir tanesi çıkıp da bunu dile getirmiyor. Biz dile getirince de onlara abes geldi. 1.5 yıllık muhtarım, 13 aydır maaş alamıyorum. Banka, maaşıma haciz koyup kestiriyor. Bir çöpçünün bile maaşını kestiremeyen devlet, muhtarın maaşının tümünü kestirebiliyor. Beştepe'ye muhtar çağırmakla muhtarın hakkı savunulmuyor" dedi.

'KEŞKE ŞENER ŞEN İLE GELSEYDİM'

Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, Züğürt Ağa filmine atıfta bulunarak, "Daha önce bilseydim buraya, Şener Şen ile gelirdim. Sorununuzu biliyorum, Meclis'te çözmek için çalışacağız" diyerek köylülerin verdiği banka evraklarının örneklerini alarak köyden ayrıldı.

AFYON'DA ŞEHİT EVİNE ZİYARET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta Kayseri'deki patlamada şehit olan Sıhhiye Er Kamil Tunç'un Afyonkarahisar'a bağlı Hocalar İlçesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Şehidin babası İsmail, annesi Hamiyet Tunç ve şehidin kız kardeşi Emine Yalçın ile basına kapalı görüşme yapan Kılıçdaroğlu, ardından ilçede bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla sohbet etti.

'TERÖRÜN FİNANS KAYNAKLARINI KESMENİZ LAZIM'

Kahvehanede terörü değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı ortak payda oluşturmamız gerekiyor. Terörün finans kaynaklarını kesmemiz lazım. Eğer bu kaynakları kesmezseniz, terörde başarı elde edemezsiniz. 5 bin kişiyi besleyen bir terör örgütü düşünün. Her gün yemek vereceksiniz. Elbise, su vesaire. Para nereden gelir? Bu paranın giriş kaynaklarını kesilmesi lazım. Nerede Almanya'da, nerede Fransa'da, nerede İngiltere'de, gidip görüşeceksin. Türkiye'de kim yapıyorsa, alıp yakalayacaksın, bırakmayacaksın. Dış politikada teröre destek veren, destek verdiğini düşündüğünüz veya o şekli ile imajı olan devletlere, bu terörün insanlık suçu olduğunu anlatıp, 'Bize bulaştı, yarın size de bulaşır' diyeceksin. Nitekim Suriye'de gördük. Dış politikanın bu çerçevede gelişmesi ve oluşması lazım. Mesela Suriye politikamız yanlış" dedi.

'TÜRKİYE TERÖR BATAĞININ İÇİNE GİRDİ'

Suriye, Mısır ve Libya konusunda hükümetle ayrı düştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim Suriye'de ne işimiz var? Suriye'de demokrasi yok. Olabilir, ona bakarsak birçok ülkede demokrasi yok. Nasıl Türkiye'de biz demokrasiyi geliştirmeye çalışıyorsak, Suriye'de de demokrasi olmalı. Ama bunu söylem olarak uluslararası alanda BM'de Arap Birliği'nde veya o çerçevede gittiğimiz yerlerde seslendirebiliriz. Ama sana ben zorla demokrasiyi getireceğim dediğin zaman olmuyor. Birisi gelse, bizim ülkemize müdahale etse hep beraber mücadele ederiz. Dış politikanın bu bağlamda düzeltilmesi lazım. Benim dilimde tüy bitti. Silah göndermeyin dedik. Gönderirsen silah bir gün sana geri döner. El Bab'a gönderdik. Halbuki biz yetkiyi sınır güvenliği için aldık. Türkiye'nin çıkarı var mı, var. Sınır güvenliği sağlayacağız. Orada olmalıyız. Ama Suriye'nin içinde değil. IŞID terör örgütü ile mücadele sadece Türkiye'nin mücadelesi değil. Rusya, Amerika, 'Türkiye'yle mücadele edeceğim' diyor. Peki şimdi El Bab'da Türkiye dışında kimse yok. Onlar da mücadele ediyordu. Amerika ile Ruslar ne yapıyor? Bir tek askeri ölmesin diye uçakla füzeyle vuruyor. Biz giriyoruz. Sorumlulukla düşünmediğimiz taktirde ben bodoslama girerim, ben bu işi hallederim derseniz, gerçekçi olmamız lazım olmuyor. Hepimizin oturup tekrar düşünmesi lazım. Rahmetli Ecevit 2002'de iktidarı teslim ederken, Türkiye'de terör sıfırdı. Apo'yu yakalamış ve hapse atmışlardı. Olaylar bitmişti. Ne oldu şimdi? Türkiye terör batağının içine girdi. Bir eksiğimiz ve yanlışımız var" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kahve sohbetinin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Düzkışla Köyü ziyareti

Köylülerin konuşması

Muhtarın konuşması

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Şehit evini ziyaret

Şehit evinden çıkması

Kahvehaneye girmesi

Vatandaşlar sohbet

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR- Ramazan ÇETİN/ UŞAK- AFYONKARAHİSAR,

===============================

Vatandaşın kaydırak keyfi güldürttü

KONYA kent merkezinde 3 gündür etkili olan kar yağışı vatandaşların eğlenceli anlarına tanıklık etti. Bir vatandaşın yaptığı ağaçtan kaydırağı aracın arkasına bağlayıp sokaklarda tur atması ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Bir vatandaş ağaçtan yaptığı kaydırağı açık kasa aracın arkasına bağlayıp sokaklarda tur atması ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Vatandaşın araç sürücüsü ile girdiği diyologlar ise güldürttü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntü birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Vatandaşın kaydırak keyfi görüntüleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement