Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

ALANYA'DA DEV DALGALAR RESTORANI YIKTIANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde gece etkili olan şiddetli yağış ve saatteki hızı 100 kilometreyi geçen fırtına boyu 6 metreyi bulan dalgalar oluşturdu.

11.01.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALANYA'DA DEV DALGALAR RESTORANI YIKTI

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde gece etkili olan şiddetli yağış ve saatteki hızı 100 kilometreyi geçen fırtına boyu 6 metreyi bulan dalgalar oluşturdu. Dev dalgalar nedeniyle bir restoranın sahil kıyısındaki bölümleri yıkıldı, masa ve sandalyeler başta tüm eşyalar denize uçtu.

Alanya'da dün etkili olan şiddetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü verilerine göre yağış nedeniyle ilçedeki hava sıcaklığı 15 dereceye düşerken, rüzgarın hızı ise saatte 106 kilometreye ulaştı. Yağış miktarı ise metrekareye 44.3 kilogram ölçülürken, rüzgar sonrası denizde boyu 6 metreye ulaşan dev dalgalar oluştu. İskele Meydanı'nın sahil kısmında denize sıfır bir restoran dev dalgalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

MASA SANDALYE DENİZE DÜŞTÜ

Restoranın büyük bölümünün bulunduğu cam ve plastik örtüyle kapatılmış kıyı şeridine kadar ulaşan dev dalgalar, buradaki camları kırıp, plastik örtüleri parçaladı. İçerideki masa ve sandalye gibi eşyalar dalgalara kapılarak denize düştü. Dalgalar sonrası restoranın büyük bölümünde maddi hasar meydana geldi.

'ELLE TUTULACAK BİR ŞEY KALMADI'

İşletmenin büyük bir bölümünün kullanılmaz hale geldiğini belirten işletme müdürü Hasan Yıldırım, dalgaların restorana saat 03.30 sıralarında girmeye başladığını söyledi. Fırtına sonrası oluşan dalgaların şiddetiyle işletmenin su altında kaldığını kaydeden Yıldırım, "İşletmenin tüm camlarını, barını, sandalye ile masalarımızı kırdı ve döktü, bir kısmını da denize aldı. Biz de bu olaylar olurken buradaydık fakat dalgalardan dolayı müdahale edemedik. Dalgalar aniden geldiği için hiçbir şey yapamadık. Sadece uzaklaştık çünkü dalgalar restorana vurduğunda üzerinden aşarak diğer tarafa geçiyordu. Restoranımızda şu an elle tutulacak bir şey kalmadı. İşletmemizin sadece mutfak kısmı zarar görmedi. Geri kalan tüm restoran zarar görmüş durumda. Zararımızı şu an bilemiyoruz" diye konuştu.

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri sabahtan itibaren güneşli havanın etkili olduğu ilçede yağışların yarın da devam edeceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yıkılan restorandan genel ve detay görüntüler

RÖP: Hasan Yıldırım

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

========================================

DENİZLİLİ İŞADAMI "CAİLLOU" NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞ

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Ozantekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Katrancı, başına gelenlerin 2010 yılında çizgi film karakteri Caillou'nun lisans hakkını satın aldığı firmaya yaptığı 370 bin liralık ödemeden kaynaklandığını söyledi. Katrancı, "Bundan sonra lisanslı ürünleri bırakın, ürünlerimizi sattığımız firmaları bile çok dikkatli inceleyeceğiz" dedi.

Denizli'in üretim kapasitesi en yüksek ev tekstili firmalarından olan, yıllık 90 milyon dolar ihracat yapan, 300 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunan, 1750 kişiyi istihdam eden Ozantekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Katrancı, geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 380 işadamıyla birlikte gözaltına alındı. Denizli'de gözaltına alınan işadamı Katrancı, İstanbul'a götürüldü. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakılan Katrancı, Denizli'ye döner dönmez basın toplantısı düzenleyerek yaşadıklarını anlattı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu'ndaki basın toplantısında konuşan işadamı Katrancı, ünlü Fransız çizgi film karakteri Caillou'nun lisans hakkını 2010 yılında Metropol Şirketi'nden satın aldığını belirtip, "İki yıl Caillou desenli nevresim takımı ürettik. Linsans anlaşması kapsamında söz konusu firmaya 370 bin lira, banka kanalıyla ödeme yaptık. 44 yıllık geçmişe sahip Ozanteks Şirketler Grubu olarak her türlü ticari işlemlerimizde olduğu gibi telif hakkı ödemesini de bu çerçevede yaptık" dedi.

Avrupa Birliği ülkeleri dahil, Amerika'dan Japonya'ya kadar 50'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını, ürünlerinin dünya piyasalarında genel kabul gören ve kalitesini ispatlamış bir markaya sahip olduğunu vurgulayan Katrancı, "Ozanteks Grubu olarak Türkiye'ye yönelik her türlü tehdidin ve tehlikenin karşısında devletimizin yanındayız. Yasalara ve hukuka saygılıyız. Türkiye'mizin kalkınması için üretmeyi, istihdam yaratmayı ve ülkemize döviz kazandırmayı bir yurtsever olarak görev sayıyoruz. Çünkü biz ülkemizi ve insanlarımızı seviyoruz" dedi.

"MAALESEF CAİLLOU YÜZÜNDEN GÖZALTINA ALINDIM"

Gözaltına alınma nedeninin lisansı satın aldıkları firmanın FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilmesi olduğunun altını çizen Katrancı, "Telif hakkını elinde bulunduran şirketin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY kapsamında soruşturulan bir şirket olduğunu ben de sonradan öğrendim. Kaldı ki bizim telif hakkını aldığımız 2010 yılında böyle bir durum söz konusu değildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra savcılığa bile sevk edilmedim. Emniyetteki ifademin ardından savcının kararıyla serbest bırakıldım" dedi.

"SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI, YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYECEĞİZ"

Katrancı, fabrika çalışanlarını uyardığına dikkati çekip, "Bundan sonra lisansları, etiketleri ya da yan ürünleri alırken kimin ne olduğunu bilmemiz zor. Bunları araştıracağız. Bundan sonra lisanslı ürünleri bırakın, ürünlerimizi sattığımız firmaları bile çok dikkatli inceleyeceğiz, ona göre hareket edeceğiz. Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Benim bu tür camialarla işim olmadığı için onlar tarafından da sevilmiyorum" dedi.

Ayrıca Katrancı, Ozanteks şirketler gurubunun kendi markası olan Hobby'nin yanı sıra lisanslı olarak Transformers, Caillou, Barcelona, Benten ve Marwel kahramanlarının tekstil ürünleri üreten şirket olduğunu, İngiltere Prensesi Kate Middleton'ın Prens Edward ile düğününün davetiyelerini ürettiğini sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İşadamı Zafer Katrancı'nın açıklamasından görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================

OTEL ÇATISINDA YANGIN PANİĞİ

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde 4 katlı otelin çatısında çıkan yangın paniğe yol açtı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın güçlükle kontrol altına alınıp söndürülürken hasar meydana geldi.

Bugün Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Şarkiye Mahallesi'nde 4 katlı otelin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın çatıyı kaplarken, bitişiğinde bulunan banka ve işyerlerindeki çalışanlar da paniğe kapıldı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın güçlükle kontrol altına alınırken, otel ve yangının yakınındaki işyerlerindekiler tahliye edildi. İtfaiye yangını söndürüp soğutma çalışmaları yaparken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

-Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yangından görüntü

-İtfaiyenin çalışmasından görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

============================================

ÇAPADAN KURTULAN HACİZLİ GEMİ 3 MİL SÜRÜKLENİP KARAYA OTURDU (EK)

ESKİ YERİNE ÇEKİLDİ

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde şiddetli rüzgarda çapasından kurtulup 3 mil kadar sürüklendikten sonra karaya oturan Moldova bayraklı 'Esi Winner' adlı kuru yük gemisi için Sahil Güvenlik ve Aliağa Liman Başkanlığı harekete geçti. 2 römorkör, gemiyi karaya oturduğu Şakran Bozburun Mevkii'nden eski yeri olan hacizli gemilerin bulunduğu Karadut Mevkii'ne çekti. Geminin Perlas Commercial Ltd. adlı şirkete kayıtlı olduğu, üzerinde seferden men ve haciz şerhi bulunduğu belirtildi. Öte yandan; geçen ay bu gemiye giren 3 hırsız, içerdeki hurdaları çalarken yakalanmış, sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

Haber: Bülent PINARBAŞI/ ALİAĞA (İzmir),

============================================

BULGARİSTAN'DAKİ KAR KAPIKULE'DE 8 KİLOMETRE TIR KUYRUĞU OLUŞTURDU

EDİRNE'de ihraç yüklerini yurtdışına götüren TIR'lar Bulgaristan'a açılan Kapıkule'de 8, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 5 kilometrelik kuyruk oluşmasına neden oldu. Yetkililer, kuyruğun Bulgaristan'da yoğun kar yağışı nedeniyle TIR'ların aralıklarla alınmasından kaynaklandığını söyledi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yükleriyle yurtdışına çıkış yapmak için gelen TIR'lar, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Yetkililer, kuyruğun Bulgaristan'da aşırı kar yağışı nedeniyle aldıkları önlem gereği, sınırlı sayıda araçların aralıklarla geçişine izin vermesinden kaynaklandığını söyledi.

İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Danimarka'ya götürmek için 5 gün önce yola çıktığını ve dün gece yarısı Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruğa girdiğini belirten TIR sürücüsü Mustafa Üzümlü, "İhraç yüküyle 5 gündür ülkeden çıkış yapamadım. İstanbul'dan 5 gün önce yola çıktım. Yolların kardan kapalı olmasından dolayı mahsur kaldım. Yaklaşık 4 günde ancak Kapıkule Sınır Kapısı'na gelebildik. Bugün 5'inci gün burada bekliyoruz. Soğuk havada çaresizce burada bekliyoruz" dedi.

Almanya'ya kumaş götüren Ataman Kasap ise, "Dün gece burada 5 kilometreden kuyruğa girdik. Kar ve soğuk havada aç susuz çaresiz çıkış yapmayı bekliyoruz. Bize neden beklediğimizi de söylemiyorlar. Beklemek bizim kaderimiz ama mazotumuz çok azaldı eğer biterse soğukta burada perişan oluruz. Burada ne yemek yemek için bir yer, ne de ihtiyaç gidermek için bir tuvalet var. Aç susuz çaresiz burada bekliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Kuyrukta bekleyen TIR'lar

-Araçlardan detaylar

-Sürücülerle röportaj

-Kar yağışı

-Kapıkule Sınır Kapısı

-Türkiye tabelası

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/ EDİRNE,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement