Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Polisi şehit eden şüpheli adliyeye zırhlı araçla getirildi (2)16 KİŞİ TUTUKLANDIAdana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli'yi şehit ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları...

05.12.2016 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polisi şehit eden şüpheli adliyeye zırhlı araçla getirildi (2)

16 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli'yi şehit ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden, aralarında Saddam kod adlı PKK'lı Sedat Şimşek'in de bulunduğu 16 kişi tutuklandı, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar, geniş güvenlik önlemi altında adliyeden çıkartıldı, Saddam kod adlı Şimşek ise diğerlerinden ayrı olarak çelik yelek giydirilip, zırhlı polis aracıyla cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliye arkasında bekleyen zanılaların yakınlarının, polis tarafından uzaklaştırılması

Çelik yelek giydirilen Saddam kor adlı PKK'lı Sedat Şimşek'in adliyeden çıkartılıp, zırhlı polis aracıda bindirilmesi

Diğer zanlıların, polis midübüslerine bindirilmesi

Araçların gidişi

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=========================

Adıyaman'da 550 polisle huzur operasyonu

ADIYAMAN ve ilçelerinde 550 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerinde 550 polisin katılımıyla gece saatlerinde huzur operasyonu düzenlendi. Oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerleri de denetlendi. Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda kapalı alanlarda sigara denetimi yapıldı. Yapılan uygulamalarda 6 işyerine işlem yapılırken, 47 işyeri kontrol edildi. 45 araca ceza uygulanan denetimde 206 araç da arandı. Bin 295 kişinin kimlik sorgulamasının yapıldığı uygulamada ruhsatsız 3 av tüfeği ve 3 tabanca ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Polislerin denetim yapması

Polis ekipleri kimlik sorgulaması yapması

Şüpheliler üzerinde arama yapılması

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=========================

Adıyaman'da kavga: 2 yaralı, 6 gözaltı

ADIYAMAN'da iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı.

Altınşehir Mahallesi'nde akşam saatlerinde yolda karşılaşan iki grup arasında, bilinmeyen nedenle başlayan sözlü tartışma, kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüştü. İhbar üzerine gelen polislerin ayırdığı guruptaki 2 kişi darp sonucu yaralandı. Yaralılar, çağırılan sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumu iyi olduğu belirtilldi. Polis, kavgaya karışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Şüpheliler araçlara bindirilmesi

Polis güvenlik önlemi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

============================

Üç ayrı olayda, 1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan saldırgan Uşak'ta yakalandı

GAZİANTEP'te çaldığı otomobille gittiği bakkal dükkanında kendisini hırsızlık yaparken fark eden Hacı Mustafa Y. ile kırmızı ışıkta beklerken aracını gasp ettiği Naci İ.'yi silahla vurup yaralayan, ardından para isteyip olumsuz yanıt aldığı 54 yaşındaki Arap Özkoyuncu'yu da öldürüp kaçan 19 yaşındaki Ömer Altun, Uşak'ta yakalandı.

Binevler Mahallesi'nde geçen Cuma günü bir otomobil çalan Ömer Altun, gittiği Kavaklık Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanına hırsızlık amacıyla girmeye çalıştı. Altun, hırsızlık yaptığını fark eden fırıncı Hacı Mustafa Y.'ye yanındaki av tüfeğiyle ateş açıp yaraladıktan sonra kaçtı.

İstasyon Caddesi'nde çaldığı araç arızalanınca Ömer Altun, bu kez kırmızı ışıkta bekleyen Naci İ.'ye, av tüfeğiyle ateş açıp otomobilini gasp etti. Naci İ. yaralanırken, Altun gasp ettiği otomobil ile GATEM Toptancılar Sitesi'ne gidip Arap Özkoyuncu'dan para istedi. Altun, kendisine olumsuz yanıt veren Özkoyuncu'ya tüfekle ateş açıp otomobili burada bırakarak kaçtı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Özkoyuncu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından polis ekipleri, Altun'u yakalamak için çalışma başlattı. Polisin GATEM'de düzenlediği operasyonda, Altun'un her üç olayda da kullandığı av tüfeği ile çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayların yaşandığı yerlerdeki işyerlerinin güvenlik kamera ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Altun'un otobüsle Uşak'a gittiğini saptadı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Uşak polisi ile irtibata geçip bilgi verdi.

Polisin bir dükkana düzenlediği operasyonda Ömer Altun gözaltına alındı. Altun, akşam saatlerinde Gaziantep'e getirildi. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Altun, emniyetteki ilk ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını ve olanları net olarak hatırlayamadığını söylediği belirtildi.

Altun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Emniyet Müdürlüğü

Hastane

Şüphelinin getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement