Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Yolcu otobüsünde 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildiUŞAK'ta polisin yolcu otobüsleri üzerinde yaptığı uygulamada, bir yolcu otobüste 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

08.12.2016 02:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolcu otobüsünde 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildi

UŞAK'ta polisin yolcu otobüsleri üzerinde yaptığı uygulamada, bir yolcu otobüste 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, dün Uşak-Ankara Karayolu Şeker Fabrikası Kavşağı'nda uygulama noktası oluşturdu. İzmir yönüne giden yolcu otobüsleri durdurularak arama yapıldı. Narkotik köpeği Tora, bir yolcu otobüsünün bagajında valizlerin arasında iki adet streç filme sarılı ve naylon poşete gizlenmiş şekilde esrar tespit etti. Valizleri açan polis, naylon poşetlerde 2 kilo 135 gram esrar buldu. Ele geçirilen uyuşturucuya el koyan polis, M.K.'yı (20) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

Yolcu otobüsünden görüntü

Narkotik köpeği TORA'nın otobüsün bagajında araması

TORA'nın esrarı bulması

Esrardan görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

==============================

Uluslararası güvenlik şirketinin CEO'su kazada yaralandı

BOLU'da, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak dereye uçan otomobilin sürücüsü 46 yaşındaki Hasan Alsancak yaralandı. Alsancak'ın uluslararası bir güvenlik şirketinin CEO'su olduğu belirtildi.

Kaza, saat 21.15 sıralarında Abant Tabiat Parkı yolunda meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden, Hasan Alsancak yönetimindeki 34 KB 7521 plakalı otomobil, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak dereye uçtu. Araçta sıkışan Alsancak yaralandı. Yaklaşık 45 dakikalık çalışmayla kurtarılan Hasan Alsancak, ambulansla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Alsancak'ın vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi.

ULUSLARARASI ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİNİN CEOSU

Hasan Alsancak'ın 1992 yılında Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra emniyet teşkilatında üst düzey görevlerde bulunduğu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi'nde kıdemli ülke güvenlik ve güvenlik danışmanı olarak da çalıştığı belirtildi. Alsancak'ın resmi görevinden ayrıldığı ve şu anda uluslararası bir özel güvenlik şirketinde CEO olarak görev yaptığı bildirildi.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ

---------

-Kaza yerinden görüntüler

-Yaralının aracından çıkarılması

-İtfaiyenin ve sağlık ekiplerinin çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================

Mevlana'yı anma törenleri başladı

KONYA'da Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl 7- 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 'Uluslararası Mevlana'yı Anma Törenleri'nin ilk günü sema gösterisiyle başladı. Sema gösterisine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde, bu yıl 'Birlik Vakti' temasıyla düzenlenen törenlerin ilk günü, sema gösterisiyle başladı. Gösteri öncesi konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, insanları birlik ve beraberliğe davet etti. İnsanları bir araya getiren, 'Birlik Vakti' fikrinden hareketle konuşan Kurtulmuş, bu seçilen sözün çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti. Konya'da cadde ve sokaklara asılan Mevlana'nın yıllar ve asırlar öncesinden gelen sözlerinin her birinin üzerinde günlerce konuşulacak sözler olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu sözlerin bir kere daha hatırlatılmasının modern insanın sorunlarına çözüm olacağı, içerisinde yaşadığımız çağın problemlerini ortadan kaldıracağı anlayışıyla o sözler seçilmiş ve pankart haline getirilmiştir. Bu sözlerden bir tanesi de, 'Biz, bu dünyaya bölmeye, parçalamaya, irili ufaklı hale getirmeye gelmedik. Biz bu dünyaya birleştirmeye, derlemeye, toparlamaya, ululamaya ve büyütmeye geldik' sözüdür. Bu çerçevede 'Birlik vakti' sloganı anlayışı son derece anlamlı ve bu seneki törenlere rehberlik edecek bir sözdür. İnşallah bu sözün hem ülkemiz, hem de maalesef paramparça edilmiş coğrafyamız için yeniden uyarıcı, hatırlatıcı bir mahiyetle hepimizi yeniden uyandırmasını temenni ediyorum" dedi.

Mevlana'nın 'Gel, Ne olursan gel' sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hz. Mevlana insanları 'Gel ne olursan ol gel' diye çağırarak insanları bir olana, tek olana, insani olana, irfanı olana, hikmete ait olana, insanın derununda var olana davet etmiştir. Aslında Hz. Mevlana insanları, tek kelime ile insanları kesret içinde vahdete, kesret içinde tevhide davet etmiştir. İşte o davet, bugünlerde çok daha fazla ihtilacımız olan bir davettir. İnsanların mezhep ve meşrepleri üzerinden ayrılmaya çalışıldığı, insanların etnik kimlikleri üzerinden birbirinden farklılaştırmaya çalışıldığı, insanların hayat tarzları ve dini inanışları dolayısıyla birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı günümüzde, her şeyden daha çok bu kesret içinde vahdet anlayışıyla tevhidin birleştiriciliğinde birlik olma vakti ve zamanıdır. Bu sene 743'üncüsünü icra edeceğimiz Mevlana ihtifallerinin Şeb-i Arus törenlerinin, başta bizim insanlarımız olmak üzere, bu coğrafyanın insanları olmak üzere, bütün insanla birlik meselesini yeniden hatırlatmasını diliyorum"

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Özhan, tarafından Türk Tasavvuf Müziği konseri verildi. Daha sonra Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema gösterisi sundu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/KONYA,

=======================================

Mengen'de eğitime kar engeli

BOLU'nun Mengen İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu ve ilçelerinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Mengen İlçesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada kar yağışı nedeniyle Mengen İlçesi'nde eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

Haber: Murat KÜÇÜK/ BOLU,

======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.

  • Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi
    09:39 Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi

    17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ankara-Tatvan turistik tren seferi ile ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, turistik seferlerin bölgenin tanıtımına katkıları ele alındı ve hazırlıklar masaya yatırıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü ve TATSO Başkanı da seferlerin son durumu ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Toplantıda yapılan istişarelerle birlikte organizasyon sona erdi.

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Çanakkale'de jandarmadan sahte alkol operasyonu
    09:35 Çanakkale'de jandarmadan sahte alkol operasyonu

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bir evde yapılan operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ise serbest bırakıldı.


Advertisement