Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Kafede silahlı çatışma: 3 ölüMALATYA'da bir kafede iddiaya göre haraç isteme meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

20.03.2017 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafede silahlı çatışma: 3 ölü

MALATYA'da bir kafede iddiaya göre haraç isteme meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında Kanalboyu caddesinde bulunan Blue Star isimli kafede meydana geldi. Bir süre önce kafeye gelerek iddiaya göre haraç isteyen silahlı bir grup bu akşam tekrar geldi. İçeride müşterilerin bulunduğu bir sırada henüz ismi öğrenilemeyen kafe sahihipleri ve çalışanlarla çıkan tartışmanın ardından gelen silahlı çatışma çıktı. Haraç istediği öne sürülen grubun açtığı ateş sonucu müşterilerin korku içinde kaçıştığı kafeterya kan gölüne döndü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken,ihbar üzerine çatışmanın yaşandığı kafeye polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen vucutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaşamını yitirdikleri belirlenen Burak.A, Hakan.K ve Serdar. Ö'nün cenazeleri Adlı Tıp Kurumun'a gönderildi. Yaralanan 9 kişi ise ilk tedavileri yapıldıktan sonra ambulanslarla, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Olay nedeniyle kafeleri ile ünlü Kanalboyu caddesindeki tüm işyerlerinde bulunan müşteriler hızla uzaklaştılar. İşyerleri kapılarını kapatırken, günün her saati kalabalık olan bölge bir anda sessizliğe büründü.

POLİS YOLLARI TUTTU

Çatışmanın yaşandığı kafeye gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı, cadde iki yönlü trafiğe kapatıldı. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

AYNI KAFEDE 1 HAFTA ÖNCE YİNE KAVGA ÇIKMIŞTI

Bu arada çatışmanın yaşandığı kafede yaklaşık 1 hafta önce kafe sahibinden haraç isteyen bir grubun yine kavga çıkardığı, ancak olay büyümeden sona erdiği öğrenildi. Kafeleriyle ünlü Kanalboyu ve Fahrikayahan'da son dönemde bazı kişilerin kafe ve restoran sahiplerinden haraç istedikleri, alamadıkları zamanda tartışmaların yaşandığı öne sürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELIT/ MALATYA, -

=========================================

Baykal; Atatürk, tek adam olmayı reddeden adamdır (3)

'SAYIN CUMHURBAŞKANI BU ŞEHİT BABASI TERÖRİST Mİ?'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Bartın'da partililerle bir araya geldi. Baykal yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan ekranlara çıktıkları zaman milletin yarısına küfür ediyor. Nasıl ediyor? Terörist diyor, yakışır mı? Bu yani bir Cumhurbaşkanına, terörist demek yakışır mı? Demin beni karşılayanların arasında bir şehit babası vardı. Şehit babası 'içim kan ağlıyor' diyordu. 'ben hayır diyeceğim bana kim nasıl terörist diyebilir' diyordu. Şimdi ben Bartın'da söylüyorum, ben hayır vereceğim. Bana terörist diyenin alnını karışlarım. Hayır diyecekleri terörist gibi tasvip etme çabalarını, bu meydan okuyuşlarını engelleyeceğiz. Bu bir haktır hak. Herkes hakkını kullanacak. Referandum kararını sen almışsın, iki tane milletin önüne seçenek koymuşsun. Birisi evet, birisi hayır. Hayır diyen teröristtir. Bu ne biçim iştir."

ŞEHİT BABASI BAYKAL'IN YANINA GELDİ

Mardin Kızıltepe'de 23 yıl önce şehit olan asker Gürdal Çakar'ın babası 67 yaşındaki Mustafa Çakır, Baykal konuşurken elindeki Türk Bayrağı ile platforma çıktı. Şehit babasını yanına alarak konuşan Baykal, "Sayın Cumhurbaşkanı bu şehit babası terörist mi? Bilmeden teröre mi alet oluyor? Sana karşı çıkmak teröre evet demek mi? Sayın cumhurbaşkanı yakışır mı size bu?" dedi.

Şehit babası Mustafa Çakır ise, "Oğlum şehit olalı 23 yıl bitti. Ben 23 senedir kim olursa olsun o teröristlerle oturup pazarlık edenlerin Allah belasını versin" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mustafa Çakır, ardından platformdan indi. Baykal ise konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Baykal'ın gelişi

-Deniz Baykal'ın konuşması

-Şehit Babası Mustafa Çakır'ın konuşması

-Şehit Babasının ağlaması ve ayrılması

Haber: Ayhan ACAR/ BARTIN,

====================================================

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanına Akhisar'dan cevap verdi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Uğur Dündar'ın sunduğu Halkın Arenası isimli program için Akhisar'a geldi. Özel ve Böke program öncesi CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek basın açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Uğur Dündar'ın sunduğu Halkın Arenası programına katılmak üzere bugün Akhisar'a geldi. Program öncesinde CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Özel ve Böke'yi CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Özel ve Böke burada birer basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol zirvesinde yaptığı açıklamalara cevap verdi. Özel yaptığı açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugün yapılan Uluslararası 2'nci Futbol Zirvesinde ve Haliç Kongre Merkezinde bir konuşma yaptı. Futbol gibi bu ülkenin zor zamanlarında ülkeyi birleştiren, hepimizin ortak olarak bir yandan sporu desteklerken bir yandan stresimizi attığımız ayrılıklarımızı unuttuğumuz tribünleri bölmek doğru değil. Futbolu siyasete alet etmek doğru değil ama bütün siyasetini kutuplaştırma, ötekileştirme üzerine kurmuş olan Sayın Cumhurbaşkanı bugün ki futbol zirvesinde Sayın Genel Başkanımız için onun jübile zamanı geldi, şu kadar maç yaptı kaybetti gibi küçümseyici taraftarsız bir Cumhurbaşkanına yakışmayan ve futbolu siyasete alet etmeye çekinmeyen bir konuşma yapmıştır. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınadığımızı ifade etmek isteriz. Yapacağı benzetme illa spora dahi ise o bugüne kadar şu kadar maç kazandım demesin. 16'sında bir ünvan maçı var, dizleri titriyor. Bugüne kadar devlet imkanlarını kullanarak o sebeple, bu sebeple kazandığı maçlar ona güven verdi. Bir maça daha çıktı ama çıktığı bu maç bu sefer bu bir ünvan maçı. Bu maçı kaybettiğinde geçmişte kazandığı maçlardaki mutluluktan kendisi için eser kalmayacağı anlaşılıyor. Biz bu işi bir ölüm kalım mücadelesine çevirmemesini 16 Nisan'da seçimin sonucu ne olursa olsun, kazananın kaybedenin olmayacağını, tek kazananın millet olacağını, demokrasi olacağını ve bu ülkeyi felakete götürmekte olan Başkanlık sistemine karşı milletin dur diyeceğini biliyoruz. Bunu bir maça, bir rekabete dönüştüren ve buna herşeyi alet eden Cumhurbaşkanı'nın bu yaklaşımını kınıyoruz. Futbol herkes için var. Tüm takımlarda tüm siyasi görüşlerden insan var, evet diyenler de, hayır diyenler de başımızın tacıdır. Başımızın tacı olmayan tek anlayış ülkeyi bölmek isteyen futbola bile siyaseti karıştıran bu anlayıştır. Bu anlayışı da kınadığımızı açıkça ifade etmek istiyoruz" dedi.

"17 NİSAN'DA BURADA UMUT OLACAK"

16 Nisan'da verilecek oy ile inşaa edilecek müthiş bir demokrasi hikayesi olduğuna dikkat eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Basın Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Bu demokrasi hikayesini bugünden başlattığımız taktirde 17 Nisan'da burada umut olacak, burada özgüven olacak, burada aydınlıklar olacak. Şimdi bize düşen bizi kutuplaştıran bizi ayrıştıranlara inat, biz biriz demek, biz siz diyenlere inat, biz hepimiz hikayesi anlatmak. Bunu yaparken de sadece kendimizi yücelten değil hep birlikte birbirimizi yücelten bir siyasi anlayışını yerleştirmekten geçiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Özgür Özel'in konuşmasından görüntü

Selin Sayek Böke'nin konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement