Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Eş Başkanlar Coşkun ve Söylemez tutuklandıMalazgirt Belediyesi Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez akşam saatlerinde Malazgirt Adliyesi'nde verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

29.11.2016 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eş Başkanlar Coşkun ve Söylemez tutuklandı

Malazgirt Belediyesi Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez akşam saatlerinde Malazgirt Adliyesi'nde verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Terör operasyonları çerçevesinde 18 Kasım Cuma günü gözaltına alınan Malazgirt Belediye Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez ile DBP'li Maşallah Burhanlı Muş Adliyesindeki sorgularının arından akşam saatlerinde savcının tutuklama istemiyle Malazgirt Adliyesine sevk edildi. Burada sorgulanan Eş Başkanlar Halis Coşkun, Memnune Söylemez ve DBP'li Maşallah Burhanlı alınan ifadelerinin ardından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Emniyet güçlerinin Malazgirt Belediyesi önünde aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor. Belediyeye giriş ve çıkışlarda kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Tutuklu eş başkanların fotoğrafları

Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

=============================================================

Batman'da polis karakoluna saldırı

BATMAN'da akşam saatlerinde İluh Mahallesi'nde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi'ne teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

İluh Mahallesi'nde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi'ne, akşam saat 21.00 sıralarında teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristerin düzenlediği saldırıda can kaybı yaşanmadı. Polis merkezinde görevli emniyet personeli, çevredeki evler nedeniyle havaya ateş açarak karşılık verdi.

Saldırı sonrası olay yeri inceleme ekipleri, çevrede inceleme başlatarak, boş kovanları topladı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde de aynı polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, can kaybı yaşanmamıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Zırhlı polis araçları

-Polis boş kovan ararken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

=============================================================

Elektrik kesintisini yol kapatarak protesto ettiler

ŞANLIURFA'da 6 gündür elektrik verilmediğini öne süren mahalleli, karayolunda lastik yakarak eylem yaptılar.

Merkez Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Uğurlu Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş, 6 gündür evlerine elektrik verilmediği gerekçesiyle Şanlıurfa- Akçakale karayolunda eylem yaptı. Mahallenin ortasında geçen yolda lastik yakan mahalleli, araçların geçişine izin vermedi. Araç sürücülerinin ihbarıyla gelen jandarma ekiplerinin görüşüp ikna ettiği mahalleli eyleme son verip evlerine döndü. Yolda yanan lastikler ise TOMA'dan su sıkılarak söndürüldü ve yol yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Yolda lastik yakan grup

Olay yerinde toplanan kalabalık slogan atması

Bölgeye jandarma ekipleri gelmesi

Uzun araç kuyrukları oluşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA - DHA)

===========================================================

İzmir'de sağanak yağış nedeniyle alt geçitleri su bastı

İZMİR'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentteki bazı altgeçitler su basması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış bugün akşam saatlerinde İzmir'de hayatı felç etti. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Daha önce de su baskını yaşanan Mersinli Mahallesi'ndeki Yunuslar Alt Geçidi yine suyla dolması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı. Yunuslar Altgeçidi'nde her yıl su baskını olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Şehmuz Kaymaz, "Mersinli Mahallesi'ni görüyorsunuz. Her sene, her yağmurda bu bölge su doluyor. Ağaçların olduğu yer okul. Benim kardeşim o okulda okuyor. Yarın okula gidecek. Nasıl gidecek? Üzerinden mi atlayacak, neresinden geçecek? Bu okulda nasıl eğitim verilecek? Bu mikrobun içinde çocuklar nasıl eğitim görecek? Mahallede herkes evlerinin önüne barikat kurdu su girmesin diye. Her sene biz bunu yaşıyoruz. Bütün eşyalarımız suyun içinde duruyor. Artık biz alıştık. Tahtaların, kasaların üzerinde duruyor eşyalarımız. Beyaz eşya diye bir şey kalmadı, yatak yorgan her şeyi suyun içinde kaldı bıktık artık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yunuslar Altgeçidi'nden görüntü

Belediye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Şehmuz Kaymaz ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=============================================================

Silvan'da nöbet değişimine giden koruculara saldırı: 1 şehit, 2 yaralı (2)

SİLVAN'DAKİ 6 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLANI

Akşam saatlerinde 1 güvenlik korucusunun şehit olması, 2'sinin yaralanmasının ardından Kaymakam Murat Kütük imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, kırsal alanda bulunan 6 mahallede ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakam Kütük'ün imzasıyla yapılan açıklamada, "Bölücü trör örgütü mensuplarının yakalanması huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa meteallik emniyetin kamu huzurunun sağlanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı'ınca 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereğince 28.11.2016 günü saat 22: 00'dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan İlçesi Eskiköy, Susuz, Gündüzköy, Otluk, Karahacı, Üçbasamak kırsal mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

Diyarbakır,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement