Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit acısı Yozgat'a düştüSURİYE'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak'ın şehadet haberi, Yozgat'ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki ailesine ulaştı.

21.12.2016 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit acısı Yozgat'a düştü

SURİYE'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak'ın şehadet haberi, Yozgat'ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki ailesine ulaştı.

Şehidin acı haberi, ailesine İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Durak'ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin de yaklaşık 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit Durak'ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı belirtildi,

Görüntü dökümü

------------------------

-Şehidin baba evinden görüntüler

-Taziyeler

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/ÇAYIRALAN(Yozgat), -

============================================

Asker intihara teşebbüs etti

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bunalıma girdiği belirtilen piyade er K.Ş.K., tüfekle intihar girişiminde bulundu. Yaralı asker, hastanede tedaviye alındı.

Olay, gece saatlerinde 2'nci Piyade Hudut Bölüğü'ne bağlı Yıldıran Karakolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, piyade er K.Ş.K., girdiği bunalım sonucu tüfekle intihar girişiminde bulundu. Silah sesi üzerine arkadaşları tarafından yaralı halde bulunan K.Ş.K., askeri ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralı asker, Harran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ceylanpınar Devlet Hastanesi

Acil servis

Ambulansın gelişi

Genel Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Şafak SAĞ-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Didim'de taksicilerden teröre tepki konvoyu

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde bir grup taksici, ülkede yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla Türk bayrakları ile süsledikleri araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı. 'Şehitlere saygı, Teröre karşı lanet' adı altında gerçekleşen konvoya şehir içi minibüsleri ile Didim Seyahat şoförleri de katılarak destek verdi.

Didim'de bugün bir araya gelen taksi, şehir içi minibüs ve şehirlerarası otobüs şoförleri, son günlerde artan terör olayları sebebiyle araçlarını Türk bayraklarıyla donatıp, şehir merkezinde tur atarak teröre tepki gösterdi. 75. yıl sanayi sitesi kavşağında toplanan şoförler, Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla konvoy oluşturdu. Didim Kaymakamı İskender Yönden de özel aracıyla konvoya katıldı. Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı ve 19 Mayıs Caddesi'nde devam eden konvoy, vatandaşlardan da destek gördü. Türk bayrağıyla şehir turu atan taksicilere, vatandaşlar ile Anadolu Güneş Kadınları topluluğu üyeleri de alkışlarıyla destek verdi.

Yaklaşık 1 saat boyunca kent merkezinde tur atan taksiciler, daha sonra basın açıklaması yaparak teröre tepki gösterip eylemlerine son verdi. Konvoya katılan taksiciler, terör saldırılarının ve şehit haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Taksiciler adına konuşan İlgin Var, "Özellikle son günlerdeki terör olaylarında güvenlik görevlilerimizin şehit edilmeleri tüm vatandaşlarımızı üzdüğü gibi bizleri de derinden etkiledi. Bizlerde ticari alanda faaliyet gösteren taksiciler olarak araçlarımızla tur atarak, teröre karşı tepkimizi göstermek istedik. Umarız bu tür acı olaylar en kısa zamanda sona erer" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Yapılan konvoydan görüntü

Araçlardan görüntü

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

=============================================

Züccaciye dükkanı yangında küle döndü

ADANA'da 3 katlı binanın en alt katında bulunan bir züccaciye dükkanı, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında küle döndü. İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangın, çevrede paniğe neden oldu.

Yangın, saat 21.15 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Hanedan Mahallesi 35009 Sokak'ta bulunan Emir Er'e ait züccaciye dükkanında çıktı. Kapalı olan dükkanın kepenklerinin altından dumanların yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar, itfaiyeye ve işyeri sahibi Emir Er'e haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangını söndürmekte zorlanınca 2 itfaiye aracı ve 2 tanker daha sevk edildi. Vatandaşların da yardımıyla dükkanın kepenklerini söküp, camlarını kıran itfaiye erleri, tazyikli suyla yangına müdahale etti. Yangın yerine gelen Emir Er'in yakınları ise söndürme çalışmalarını gözyaşı dökerek izledi. Dükkanda bulunan çoğu ürünün plastik olması nedeniyle yangın, yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Korku ve paniğe neden olan yangın, züccaciye dükkanını küle çevirirken, depo olarak kullanılan üst katlara ise büyük bir zarar vermediği belirtildi.

İtfaiyenin uzman ekibi, yangının kesin çıkış nedenini bulmak için olay yerindeki incelemesini sürdürürken, polis de yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yangın yerinden görüntü

İtfaiye erlerinden görüntü

Ağlayarak yangın yerine gelen kadınlar

İtfaiye erlerinin dükkanın kepenklerini sökmesi

İtfaiye ve vatandaşların dükkanın camını kırması

İtfaiye erlerinin dükkanın içine su sıkması

İtfaiye araçlarından görüntü

Dükkan sahibi Emir Er'in ağlayan yakınları

Dükkanın içindeki yanan eşyalar

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement