Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Bakan Ağbal: AB ile ekonomik ilişkiler daha artacak(3)BAKAN KARŞILAMA KUYRUĞUMali Bakanı Naci Ağbal, Konya'nın Güneysınır İlçesi'ndeki referandum çalışmasının ardından Çumra İlçesi'ne geçti.

14.03.2017 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Ağbal: AB ile ekonomik ilişkiler daha artacak(3)

BAKAN KARŞILAMA KUYRUĞU

Mali Bakanı Naci Ağbal, Konya'nın Güneysınır İlçesi'ndeki referandum çalışmasının ardından Çumra İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde Çumra Çatalhöyük Bisiklet Takımı tarafından karşılanan Bakan Ağbal, konuşma yapacağı salona kadar bisikletliler eşliğinde gitti. Çumra Belediyesine ait düğün salonu önünde kalabalık tarafından karşılanan Bakan Ağbal, uzun bir kuyruk oluşturan partililerle tek tek tokalaştı. Ardından salona giren Bakan Ağbal, partiler tarafından ellerinde 'Evet' yazılı dövizlerle karşılandı. Yüzlerce 'Evet' yazısının arasındaki 'Taşerona kadro' yazılı bir pankart ise dikkat çekti. Bakan Ağbal, burada partililere Anayasa değişiklik paketini anlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bakan Ağbal'ın karşılanması

Salondan detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/ KONYA DHA))

===================================

Demiryolu tamir makinesi devrildi: 3 işçi öldü (2)

FRENİ BOŞALMIŞ

Yol tamir makinesinin freni boşaldığı için devrildiği ortaya çıktı.

Hacıkırı İstasyonu'nda manevra yaptığı öğrenilen yol tamir makinesinin, freni boşaldığı için 'dağ yolu' olarak nitelenen yola girerek devrildiği öğrenildi. Öte yandan kazada yaşamını yitirenlerin tren teşkil memuru Erdal Acar, taşeron şirkette çalışan demiryolu işçileri Sedat Aktaş ve Semih Tezcan olduğu bildirildi.

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA,

===================================

Yol tamir makinesi devrildi: 3 ölü

ADANA'da demiryolunda yol tamir makinesinin devrilmesi sonucu 3 işçi öldü.

Karaisalı İlçesi'ndeki Varda Köprüsü yakınlarındaki demiryolunda bakım ve onarım çalışması yapan yol tamir makinesi saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre yol tamir makinesi üzerinde bulunan 3 demiryolu işçisi yaşamını yitirdi. TCDD Adana 6'ıncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kaza yerine giderek inceleme yaptı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Devrilen vagon

Kaza yerinin genel görüntüsü

Ekiplerin çalışması

Rayların üzerindeki kamyon

Parçalanmış kamyonun genel görüntüsü

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA,

===================================

Gaziantep'te, 250 polisle huzur operasyonu

GAZİANTEP'te, 250 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Kentteki kahvelerde bulunanların kimlik kontrolünden geçirildiği operasyonda, bir yardımlaşma derneğinde yapılan aramada kumar oynandığı saptanan dijital oyun makinelerine el konuldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri öğleden sonra 250 polisin katılımıyla kent merkezinde çok sayıda kahve ve umuma açık iş yerlerine yönelik huzur operasyonu düzenlendi. Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan bir yardımlaşma derneğinde yapılan incelemede ise kumar oynatıldığı belirlenen 5 oyun makinesi ile bazı oyun kartları ele geçirildi. Makine ve kartlara el koyan polis, dernek yöneticileri hakkında işlem başlattı, içeride bulunan 30 kişiye de Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uyguladı. Öte yandan amacı dışında kumar oynatıldığı tespit edilen dernek binası da mühürlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kumarhanenin bulunduğu sokak

Arama yapılması

Kimlik sorgulaması

El konulan kumar makineleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Aile sağlığı merkezi bahçesinde doğum yaptıran hekimlere yılın aile hekimi ödülü

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde doğum sancıları tutması nedeniyle Aile Sağlığı Merkezi'ne ticari taksi ile gelen Halime Kılıç'a taksi içerisinde müdahalede bulunarak doğumu gerçekleştiren aile hekimleri Yılın Aile Hekimi seçilerek ödüllendirildi.

Körfez'de oturan Halime Kılıç geçen hafta doğum sancıları başlayınca eşi Zafer Kılıç ile birlikte ticari taksi ile evlerine yakın olan Güney Aile Sağlık Merkezi'ne gitti. Taksi sağlık ocağının bahçesine gelirken, aile hekimleri Metin Şimşek ile Murat Turgay Sezgin ve hemşirelerin yardımıyla doğum yapan Halime Kılıç'ın kız bebeği, hemen sağlık ocağına alındı. Vücut ısısının düşmemesi için elektrikli ısıtıcı yardımıyla bebeğin vücut ısısı dengelendi.

Bugün Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından aile hekimleri Metin Şimşek ve Murat Turgay Sezgin Yılın Aile Hekimi seçilerek ödüllendirildi. Güney Aile Sağlık Merkezi'nde yapılan ödül törenine Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özer, federasyonun ikinci başkanı Mehtap Aslan, Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan, Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Nur Serttaş ile doktor ve hemşireler katıldı.

Genç meslektaşlarının başarıları nedeniyle gurur duyduklarını söyleyen Gürsel Özer, "Meslektaşlarımın gözünde özveriyi gördüm. Yine bizim iş ortağımız hemşire arkadaşlarımızın da gözünde ışıltıyı gördüm. Geleceğe inançla bakıyorum, çünkü onlar gelecekte bize bakacaklar. Biz kendi sağlığımızı onlara teslim edeceğiz. Böylesine gencecik insanların bu tür başarılar göstermesinden meslektaşları olarak onur ve gurur duyuyorum. Biz kendilerine hatırlanmasın ve Türkiye'ye örnek olması için plaket vereceğiz" dedi.

Aile hekimi Metin Şimşek ise "Hekimlik mesleğinin gerekliliklerini yaptık. Doğumu gerçekleşen çocuk hastanede ve sağlık durumu çok iyi durumda. Aile Hekimleri Federasyonu uygun görerek bize ödül verdiler. Bu sektörde bulunan doktor, hemşire ve sağlık görevlileri zaten özverili çalışıyorlar. Zordu tabi kolay değildi insan canını yaşatmak ciddi bir mesele ve elimizden geleni yaptık. Bizim için de sevindirici olan yanı o" diye konuştu.

Aile sağlık merkezinde ilk defa bir doğum gerçekleştirildiğini söyleyen aile hekimi Murat Turgay Sezgin, şöyle konuştu:

"Daha önce çeşitli vakalar görmüştük ama doğum ilk defa gerçekleşti. Doğum özelinde farklı bir durum ama acil olaylara alışık bir ekibiz. 1'inci basamak sağlık hizmet sunucusuyuz. Daha çok görevimiz gebe takip, bebek takip, çocuk takip ve aşılanma gibi hizmetler sunuyoruz. Bu da bizim bir görevimiz. İkinci ve üçüncü basamaklarda normalde verilen bir hizmet ama hastaneye ulaşım imkanı olmadığında ilk müdahaleyi yapmakta görevimiz ve bunu gerçekleştirdik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından aile hekimleri ve doğuma yardımcı olan hemşirelere plaket verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Plaket töreni

-Aile hekimleri ile röp

-Federasyon başkanı ile röp

Haber: HABER: ERGÜN AYAZ-KAMERA: ORHAN UZUN/ KÖRFEZ(Kocaeli), -

===================================

YGS kalemleri köy okullarına gönderilecek

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, YGS sınavı için ÖSYM tarafından adaylara dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşlar, AKUT Fethiye ekibi tarafından köy okullarındaki öğrencilere gönderilmek üzere toplandı.

AKUT Fethiye Ekibi, geçen Pazar günü Fethiye'de YGS'ye giren üniversite adaylarına yönelik 'Kalemim köy okuluna' kampanyası başlattı. AKUT gönüllüleri, ilçedeki 9 okulda ellerindeki kutularla adayların sınavdan çıkmasını bekledi. Sınavdan çıkan adaylardan ÖSYM tarafından dağıtılan, içinde 2 kalem, silgi ve kalemtıraş bulunan kırtasiye kutularını, köy okullarındaki öğrenciler için bağışlaması istendi. AKUT gönüllüleri 1 saat süren çalışma sonucu 346 kırtasiye kutusu topladı.

"KALEMLERİN MENEVİ DEĞERİ VAR"

Taşyaka Mahallesi'ndeki AKUT Toplanma Merkezi'nde kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık, toplanan kalemlerin manevi değer taşıdığını söyledi. Kalemlerin sınava giren adayların geleceklerini belirlediğini anlatan Işık, "Malzemeler şimdi köy okullarındaki öğrencilere dağıtılacak. Bu kalemler belki onları üniversite sınavına taşıyacak, hatta daha da ileri gitmelerini sağlayacak. Bu nedenle önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kampanya fikrinin sınavdan hemen önce doğduğunu ve hiç duyuru yapma imkanları olmadığını aktaran Işık, "Bu ilk kampanyaydı. Sadece 9 okula kutu gönderebildik. Duyuru yapabilsek katılım çok daha yüksek olurdu. Bundan böyle düzenli hale getireceğiz. Herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Toplanan kırtasiye malzemelerinin görüntüsü

Kalemlerin yakın plan görüntüsü

Malzemelerin kutulara konulması

Fatih Işık ile röp

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

============================================

Sivas'ta okullar bölgesine 'bar açılmasın' tepkisi

SİVAS'ta faaliyet gösteren 64 sivil toplum kuruluşu, okullar bölgesinde bulunan alışveriş merkezi içinde bar açılacak olmasına tepki gösterdi.

Sivas'ta faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği, Ravza Derneği ve Memur-Sen ile birlikte 64 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, 3 ay önce kentte açılan ve okullar bölgesinin yanında yer alan alışveriş merkezi içinde bar açılması çalışmasına tepki gösterdi. Kent meydanında toplanan yaklaşık 150 kişi, 'Okulda alkol istemiyoruz' şeklinde sloganlar attı. Eyleme katılan lise öğrencileri ise ellerinde, 'AVM'de içkili mekan istemiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, "Tazecik beyin ve kalplerimizin yoğunlukta bulunduğu okullar bölgesinde sözde kahve mekanı olan ama aslında bir bar ve disko hizmeti veren bir mekanını açılmasını ve gençlerimizin zehirlenmesini asla kabul edemeyiz. Bizler Sivas'taki STK temsilcileri olarak kesinlikle meşru ölçüler çerçevesinde hiç kimsenin ticaret yapmasına, kazanç sağlamasına asla karşı değiliz. Hatta meşru ölçüler içerisinde eğlenmek herkesin hakkıdır. Ancak alkollü eğlence mekanlarının özellikle de genç yavrularımızın bulunduğu okullar bölgesinde açılmasına karşıyız. Bu yanlıştan, bu büyük hatadan bir an önce geri dönülmelidir. Halkımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak bu yanlışa acilen bir son verilmelidir" dedi.

Öte yandan sosyal medyadan bu yönde çok sayıda mesaj alan Sivas Valisi Davut Gül ise yaptığı açıklamada, "Okullar bölgesinde bar açılacağı şeklinde bilgi kirliliği var, tesis turizm belgeli, izin almasına gerek yok ve işletmenin böyle talebi yok" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Grubun görüntüsü

-Açılan dövizler

-Açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

Atatürk Üniversitesinde öğrencilerin beyaz önlük heyecanı

Atatürk Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesin birinci sınıfında okuyan 360 öğrenci, beyaz önlük giyerken heyecanlandı.

Atatürk Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Salonunda geleneksel önlük giydirme töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Erzurum Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Ayhan Kul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin hazır bulunduğu etkinlikte, günün önemini anlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hekimlerin mesai gözetmeksizin hastaların sağlık bulması için ellerinden gelen hizmeti verdiğini belirtti. Deprem ve afetlerin yaşandığı bölgelerde hekimlerin canlarını ortaya koyarak çalıştıklarına işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, kutsal mesleğin mensuplarının olağanüstü özveriyle hizmet vermeye devam ettiklerini bildirdi. Sağlık hizmetlerinde kalitenin arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Çomaklı, üniversiteye ait hastanede her türlü organ nakli ve ameliyatların yapıldığını, nitelikli hizmet verildiğini bu yüzden yurt dışına giden hasta sayısının azaldığını ifade etti. Prof. Dr. Çomaklı, "Sağlıklı ve mutlu hayat sunma çabası içerisinde olan tüm hekim ve akademisyen ile sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum"dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Tıp Fakültesinde görevli 9 profesör ve 5 doçente cübbeleri, 360 öğrenciye de beyaz önlükleri giydirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, beyaz önlük giydirdiği öğrencilere birer steteskop da hediye etti. Törende öğrencilerin ve yakınlarının heyecanlı oluşları dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Salondan detay

-Törene katılan protokol

-Akademisyenlerin cüppe giymesi

-Akademisyenlere çiçek verilmesi

-Ellerinde önlükle beykleyen öğrenciler

-Öğrencilerin önlük giymesi

-Ömer Çomaklı'nın konuşması

Haber - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

==============================================

Atatürk'ün Gelibolu'da Karargahı bulunan köye ziyaretçi akını

HER YER ATATÜRK, HER YER TÜRK BAYRAĞI

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü kutlamalarının gerçekleştiği şu günlerde, Atatürk'ün askeri dehasının belirlendiği ve 19'ncu Tümen Karargahı olarak kullandığı evin bulunduğu Eceabat İlçesi'ne bağlı Bigalı Köyü ziyaretçi akınına uğruyor. Köy, her evin önünde asılı olan Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk resimleri ile 102 yıllık 'Çanakkale Geçilmez Destanı'nın maneviyatını ve 'Çanakkale Ruhu'nu ziyaretçilere en etkin bir biçimde hissettiriyor.

Yılın 365 günü her evin önünde bir Türk bayrağı asılı olan ve yine çok sayıda Atatürk portresi bulunan Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Bigalı Köyü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Kara Savaşları'nda Anafartalar grup komutanıyken, 19-25 Nisan tarihleri arasında 19'uncu Tümen Karargahı olarak kullandığı Atatürk Evi, özellikle Çanakkale Savaşları'nın yıldönümü törenlerinde ziyaretçilerin akınına uğruyor. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı gezmeye gelenler, köyün etkileyici atmosferi nedeniyle Atatürk'ün maneviyatını en çok burada hissederek yaşıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasının belirlendiği köy olan Bigalı, OPET tarafından Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirilen 'Tarihe Saygı Projesi' ile 2006 yılında restore edildi. Köy Meydanı, Atatürk Parkı, Atatürk Sokağı, Atatürk Evi ve 19'ncu Tümen Müzesi yenilendi. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Köyün taş evlerinin dış görünümü tek tip hale dönüştürüldü. Her evin önüne Türk bayrağı asıldı. Köy, o gün bugündür ziyaretçilerini, rengini şehitlerin kanından alan Türk bayraklarıyla karşılıyor. Atatürk Evi Sokağı'nda yürüyen ziyaretçiler Türk bayrakları arasında Atatürk'ün maneviyatını daha fazla hissediyor.

Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin, 2006 yılındaki restorasyon çalışmaları sonrasında köyün bütün sokaklarında evlerin kapısında Türk bayrakları asılı olduğunu belirtip, "Türk bayrakları 11 yıldır evlerin önlerinde dalgalanıyor. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bayraklarımız yılın 365 günü aynı şekilde evlerin önlerinde durur. 11 yıldır bu görüntüyü korumaya özen gösteriyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler sanki umreye gitmiş, hacı olmuş gibi manevi duygularla ayrılıyorlar. Yani ağlayanlar bile oluyor içlerinde, bu duyguyu ve düşünceyi paylaşırken" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Bigalı Köyü'nden görüntü

-Atatürk Evi Sokağı'ndan görüntü

-Köye gelen ziyaretçilerden görüntü

-Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================================

Hollanda'ya Kangal köpekli protesto

HOLLANDA'daki siyasi skandalın ardından yaşanan olaylarda bir polis köpeğinin gurbetçi bir vatandaşı ısırmasına tepki gösteren kangal köpek sahipleri, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, "Bilsinler ki bir Türk dünyaya, bir kangal Hollanda'ya bedeldirö dedi.

Kayseri'de bir grup kangal köpeği sahibi, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, Hollanda'daki polis köpeğinin Türk gurbetçiyi ısırması olayına tepki gösterdi. Kangal cinsi köpekleri ile Hollanda'ya kendilerince gözdağı veren köpek sahipleri, Hollanda'yı kınadıklarını açıkladı. Köpek sahipleri adına konuşan Murat Yaşar, "Bir Türk dünyaya, bir kangal Hollanda'ya bedeldirö şeklinde konuştu.

"Yürekleri varsa gurbetçi kardeşimizi ısıran köpeği buraya getirsinlerö diyerek meydan okuyan Yaşar, "Devletimizin, vatanımızın, gurbetçilerimizin hep yanındayız. Bu uğurda üzerimize ne düşüyorsa gerekeni de yapmaya hazırızö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Cumhuriyet Meydanındaki Köpeklerden Genel Görüntü

Vatandaşların şaşkın bakışları

Kangal köpek besleyenler adına açıklama

Detay görüntü

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ DHA)

==============================================

Oltaya balık yerine Kaleşnikof takıldı

ADANA'da amatör balıkçı Bahri Zeydanlı'nın oltasına balık yerine uzun namlulu silah takıldı.

Sinanpaşa mahallesinde oturan Bahri Zeydanlı, öğle saatlerinde balık tutmak için Seyhan Nehri kıyısına geldi. Barajdaki savakların kapalı olması nedeniyle debisi düşük olan nehirdeki su birikintilerinde balık tutmak isteyen Zeydanlı, oltasını attı. Balık tutmak için kamış kullanan Bahri Zeydanlı'nın oltasını çektiğinde kancaya takılan Kaleşnikof marka silah da birlikte çıktı. Uzun süre suyun içerisinde kaldığı için paslanıp, bazı bölümleride parçalanmış olan silahı kıyıya çıkaran Zeydanlı, polise haber verdi.

Zeydanlı'nın ihbarı üzerine nehir kıyısına Olay Yeri İnceleme ile Asayiş Şubesi'nden ekipler sevk edildi. Ekipleri gören meraklı vatandaşlarda nehir kıyısına akın etti. Parçalanmış Kaleşnikof ile ilgili çalışmasını yapan ekipler, silahı balistik inceleme için kriminal laboratuarına götürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Nehir kenarında inceleme yapan polisler

Balıç tutan vatandaşın görüntüsü

Bulunan silah

Çürümüş olan silahın görüntüsü

Balıkçı ile Röp.

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Ahmet ÖZMENADANA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.


Advertisement