Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 4 şehit, 17 yaralı (8)TÜRK JETLERİ EL BAB'DA DEAŞ HEDEFLERİNİ VURDUSuriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk jetleri, El Bab'da bulunan terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi.

25.11.2016 02:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 4 şehit, 17 yaralı (8)

TÜRK JETLERİ EL BAB'DA DEAŞ HEDEFLERİNİ VURDU

Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk jetleri, El Bab'da bulunan terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, belirlenen DEAŞ hedefleri savaş uçakları tarafından imha edildi. Harekatın ardından uçaklar üslerine döndü.

Bu arada, rejim güçlerinin Türk askerlerine yönelik yeni bir hava saldırısı düzenlendiği yönündeki bilgilerin ise asılsız olduğu ifade edildi.

Haber: Mücahit YOLCU/ KİLİS,

==============================

Kılıçdaroğlu, Suriye için hükümete sağduyu çağrısı yaptı (6)

SARAY'DA İMAM HATİP CEVABI

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 16'ncı olağan toplantısının konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, ANSİAD Bakanı Abdullah Erdoğan'ın moderatörlüğünde işadamlarının sorularını yanıtladı.

Bir ülkenin geleceğini belirleyen en temel unsurun eğitim olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğu, Türkiye'deki eğitim sisteminin tamamıyla değiştirilmesi gerektiğini anlattı. 15 Temmuz darbesi sonrasında Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bahçeli'nin bulunduğu ortamda eğitim sistemini nasıl bozduklarını söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim fizikçiye, kimyacıya, matematikçiye ihtiyacımız var. Bunların olmadığı bir ülkenin büyüme şansı yok' dedim. Bana verdikleri cevap, 'İmam hatip okullarında da bunlar okutuluyor.' Biz imam hatiplere karşı değiliz, kurulabilir, ilahiyat fakültelerine de karşı değiliz, aydın din adamları yetişmeli, toplumun ahlaki düzeyi yükseltilmeli. Bütün bunların hepsi olabilir ama matematiğe kimya fiziğe bizim ihtiyacımız" dedi.

ATILAN AKADEMİSYENLERLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Toplantı öncesinde Akdeniz Üniversitesi'nden son KHK ile atılan iki akademisyenle görüştüğünü dile getiren CHP Genel Başkanı, "Hangi gerekçeyle üniversiteden atıldığını bilmiyorlar. OHAL kararnamesiyle 8 öğretim üyesinin üniversiteyle ilişiği kesilmiş. 'FETÖ'yle, hiçbir terör örgütüyle ilgimiz yok' diyorlar. 'Sadece bir sendika üyesiyiz, SES sendikasının ve bizim işimize son verdiler.' Çok güzel bir söz vardır, 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.' Bir düşünce adamının ölümü, dünyanın ölümüdür" dedi.

'YOLSUZLUK YAPANLARIN YÜKSELDİĞİ BİR TÜRKİYE'

George Washington Üniversitesi'nde iki bilginin bir araştırmasını anlatan Kılıçdaroğlu, "İslamiyet'in doğuş kurallarına bakıp 'En Müslüman ülkeler hangileridir' diye bakıyorlar. 160 ülkede bunları değerlendiriyorlar. İlk 33 ülkede bir tek Müslüman ülke dahi yok. Finlandiya, Norveç, İsveç gibi sıralanıyor. Hıristiyan ülkeler ama ahlaki ve İslamiyet'in öngördüğü değerlerde. 33'üncü sırada Malezya, 103'üncü sırada Türkiye var. Hangi ahlaki değerden söz ediyoruz. Yolsuzluk yapanların yükseldiği bir Türkiye" dedi.

'OSMANLI, EĞİTİM SİTEMİ BOZUK OLDUĞU İÇİN BATTI'

Osmanlı İmparataorluğu'nun eğitim sisteminin bozuk olduğu için battığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Osmanlı niye battı, eğitim sistemi bozuk olduğu için battı. Örnek mi istiyorsunuz rahmetli İsmail Cem'in kitabında. Fatih Sultan Mehmet İstanbul surlarını dövecek top yapacak, ustayı dışarıdan getirirler. Çünkü Osmanlı'da usta yok ama kimsenin aklına şu gelmemiş; bari bizden de 3 kişiyi yetiştirsin, olmamış, yapmamış. Dumlupınar'a gittim ve elde edilen silahlarla müze yapmışlar. Duvarda asılı tüfekler Alman, Rus, Amerikan tüfeği Osmanlı tüfeği yok. Devasa Osmanlı'yı düşünebiliyor musunuz, eğitimsizlikten nereye geldiğini" diye konuştu.

OSMANLI ASLINDA BİR AVRUPA DEVLETİDİR

Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, AP'nin kararının Türkiye için ağır bir karar ve düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa'nın Türkiye'den, Türkiye'nin Avrupa'dan vazgeçemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Osmanlı aslında bir Avrupa devletidir, batı uygarlığının bir parçasıdır. O yüzden biz batı uygarlığının bir parçasıyız. Ama şu anlama gelmemeli, sırtımızı İran'a, Ortadoğu'ya dönelim, hiç görmeyelim gibi değil. Her tarafla dost, iyi ilişkiler kuracağız" dedi.

HUKUK FAKÜLTELERİ NE ZAMAN KONUŞACAK

Ülkemizde hukuksuzluk olduğu ve önüne hep birlikte geçileceğini de dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Barolara büyük görev düşüyor. Çünkü hukuk fakültelerinden hiç ses çıkmıyor. Hukuk fakülteleri şimdi konuşmayacaksa ne zaman konuşacak. Demek ki ortada üniversite yok" diye eleştirdi.

'DAVUTOĞLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI DA DARBEDİR'

15 Temmuz darbesinden söz edildiğini, ama ondan önce de darbe olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun seçimle geldiği ama görevden alındığını ve bunun da bir darbe olduğunu belirterek, "Bunun adı demokrasi mi hayır. İtiraz eden, Sayın Davutoğlu'nun hakkını savunan oldu mu, hayır. Benim dışımda savunan olmadı. 'Sayın Davutoğlu seçimle geldi, seçimle gitmelidir, bu görevden alınması darbedir' dedim" diye konuştu.

'BAŞKANLIK, TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNE YOL AÇAR'

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin bölünmesine, parçalanmasına yol açacağını dile getiren CHP Genel Başkanı, "Gayet açık ve net. Başkanlık sistemini savunan içeride de bir kişi var. Abdullah Öcalan, arzu eden İmralı Notları kitabını açar okur. Türkiye'nin bekası konusunda hepimizin çok dikkatli olmamız lazım ve geleceğini bir kişiye teslim ederseniz, örnek mi Almanlar Hitler'e teslim etti, tüm dünya kana bulandı. ya ertesi gün savaş ilan ederse ne olacak. Onun çocukları mı askere gidecek, onun çocukları mı ölecek hayır" dedi.

'ADİL ÖKSÜZ'ÜN YAKALANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

FETÖ örgütüyle ilgili de daha çok şey konuşulacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, aranan listesindeki Adil Öksüz'le ilgili gözaltına alınma sürecindeki uygulamalardan bahsederek, "Yakalanma şansının hemen hemen olmadığını düşünüyorum ki; yakalanırsa pek çok soru açığa kavuşur. Şu soruyu sorduk, 15 Temmuz darbe girişiminden hükümetin önce haberi var mıydı? Hiçbir hükümet yetkilisi buna cevap vermiş değil. Darbeyle ilgili kafamızda çok sayıda kuşku ve soru işareti var" dedi.

18 adanın Yunan işgali altında olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan CHP Genel Başkanı, "Milliyetçiyiz falan diyorlar, ama bunlarınki başka bir milliyetçilik. 18 adada şu anda Yunan bayrağı çekiliyor, şu anda egemenlik hakkı Yunanistan'a devredilmiş ve işgal altında" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve oturanların görüntüsü

-Salondan görüntü

-Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere çiçek vermesi

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR/ ANTALYA,

================================

TEM Otoyolu'nda TIR dehşeti: 5 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda önce otomobile ardından da bariyerlere çarparak devrilen TIR'a arkadan gelen 3 araç çarptı. Zincirleme kazada yaralanan 5 kişi tedavi altına alınırken, TEM Otoyolu Ankara istikameti uzun süre ulaşıma kapandı.

Kaza saat 23.00 sıralarında, TEM Otoyolu Kartepe Tepetarla mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine giden Salih Yılmaz idaresindeki 25 ET 659 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce 67 LJ 225 plakalı otomobile ardından bariyerlere çarparak karayolunda devrildi. Yan yatan TIR'a arkadan gelen 54 E 1742, 67 DY 568 ve 34 KD 6551 plakalı araçlar çarptı. Zincirleme kazada, TIR sürücüsü Salih Yılmaz ile diğer araçlarda bulunan Elif Özkan, Mehmet Özkan, Nuri Yıldırım ve Mehmet Cemal Ertaş yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yolda yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. TEM Otoyolu'nda ilerlemeye çalışan Kızılay'a ait kan taşıma aracı kaza yerinde polis ekiplerinin yardımı ile güçlükle gidebildi. Kaza nedeniyle araçlar, TEM Otoyolu Uzunçiftlik gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Yolun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Kaza nedeniyle soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ambulanslarda tedaviye alınan yaralılar

-Kaza yapan araçlar

-İtfaiyecilerin müdahalesi

-Kaza bölgesinden görüntüler

-Röportaj

-Genel ve detaylar

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK/ KARTEPE-KOCAELİ,

======================================

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

KONYA'da geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi 40 yaşındaki A.C., organlarıyla 5 kişiye hayat verecek.

Merkez Selçuklu İlçesi'nde yaşayan A.C., iki gün önce kalp krizi geçirince ailesi tarafından özel Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan A.C.'nin, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. A.C.'nin organları ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Yapılan operasyonla A.C.'nin karaciğeri, iki böbreği ve korneaları alındı. A.C.'nin karaciğeri Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, böbreklerinden biri Samsun 19 Mayıs Üniversite Hastanesi'ne, diğer böbreği Gaziantep'te bulunan özel bir hastaneye, korneaları ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledilmek üzere gönderildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Erikoğlu, "Kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye gelen 40 yaşındaki kadın hastamızın maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Hastamızın organları ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Onlar için üzücü ancak bu organlar 5 hastaya can verecek" dedi.

Görüntü dökümü:

---------

Mehmet Erikoğlu açıklama

Organların ambulansa alınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement