Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Turgutlu'da hamile kadına saldırıda, tuğla işçisi tutuklandı (ek)EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMAManisa'nın Turgutlu İlçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve ifadesinde suçunu itiraf eden Davut K.

13.12.2016 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu'da hamile kadına saldırıda, tuğla işçisi tutuklandı (ek)

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve ifadesinde suçunu itiraf eden Davut K.'nın, daha önce de bir kadına saldırdığı ancak kadının şikayetçi olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili Turgutlu'ya gelerek incelemelerde bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, yaptığı açıklamada, "M.T'nin Cumhuriyet savcılığına yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmasıyla birlikte oluşturduğumuz özel ekip olay gecesi o bölgede bulunduğunu belirlediğimiz D.K isimli şüpheli gözlem altına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf etti. İlgili kişi de hakkında düzenlenen evrakla tutuklandı. Olayın şüphelisi suçunu itiraf ettiği için Ebru Tireli'ye teşhise ettirmedik. Psikolojik rahatsızlıkları bulunan kişi iki ay öncesinde bir bayana yönelik saldırıda bulunduğunu belirledik. Ancak bu kadın emniyetimize her hangi bir şikayet başvurusunda bulunmamış. Olayla ilgili bazı detaylar üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TURGUTLU (Manisa),

=======================================

TÜSİAD Başkanı Symes: AB sahip çıkmamız gereken bir projedir

TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, AB ekonomi çerçevesi dışında kalan bir Türkiye'nin kalkınma hedeflerinin ciddi sekteye uğrayabileceğini belirtti. Symes, "AB, iş dünyası olarak sahip çıkmaya devam etmemiz gereken bir projedirö dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 22'nci Akdeniz Toplantısı'nın konuğu TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes oldu. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Süs Bitkileri ve İmalatçıları İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve ANSİAD üyesi işadamları katıldı. Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Eroğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı toplantıda TÜSİAD Başkanı Symes, 'Küresel Ekonomi ve Türkiye Ekonomisinin Dayanıklılığı' başlıklı bir konuşma yaptı. Symes, konuşmasının başında İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Symes, "Her seferinde kınıyoruz ama pırıl pırıl hayatlar sönüyor, aileler yanıyor ve gerçekten yaşanan acıların tarifi hiç kolay değilö dedi.

DÜNYA EKONOMİSİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK GELİŞMELER

2008 krizinden bu yana dünya ekonomisinin tam toparlanmış olmadığı ve hala çok yavaş büyüdüğünü kaydeden Symes, "Bu durum ekonomik açıdan pek çok sonuç içermesinin yanında siyasi anlamda da dünyayı sarsmış durumda. Özellikle finansal kriz sonrasında küreselleşmenin ulusal egemenliğin önüne geçmesine yönelik bir direnç var. Gelişmiş ülkelerde küreselleşme ve göçmen karşıtlığının yükseldiğini görüyoruz. İngiltere'nin AB'den çıkma kararı alışı, ABD'de başkanlık seçimleri, İtalya'da çok yakın ciddi ekonomik reformlar içeren paketin referandumda reddedilişi, Çin'de siyasal sistemin tekrar içe kapanma eğilimi ve radikal sağ partilerin bazı Avrupa ülkelerinde yükseliyor oluşu, son dönemde şahit olduğumuz önemli gelişmeler. Hiç şüphesiz bizim de içinde olduğumuz dünya ekonomisini yeniden şekillendirecek gelişmelerö dedi.

TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ CİDDİ SEKTEYE UĞRAYABİLİR

TÜSİAD Başkanı Symes, ABD'nin dünya ile özellikle de Avrupa ve Ortadoğu ile ilişkilerini nasıl kurgulayacağının, dünyanın en kritik coğrafyasının merkezinde olan Türkiye açısından da son derece önemli olacağına işaret etti. AB'nin ciddi bir kimlik krizi yaşaması, karar vermede zorlukları olması, dünya siyasetinde ekonomik gücü oranında bir ağırlık gösterememesi, içindeki dayanışmanın kırılmasının AB'nin önemini azaltmayacağına da vurgu yapan Symes, "Maalesef AB ile ilişkilerimizin giderek yıprandığı bir süreç içindeyiz. Burada tek taraflı haklı ya da haksız görmek mümkün değil. Karşılıklı olarak üyelik müzakerelerindeki süreçte iki taraf da üzerine düşeni tam olarak yapmıştır diyemeyiz. Bunun sonucunda üyelik sonucundaki ivme her iki taraftan kaynaklanan nedenlerle önce kaybedildi, sonrasında da geriye gidişler oldu. Avrupa ekonomisinin bizim için olan önemini çok iyi biliyorsunuz. AB ekonomi çerçevesi dışında kalan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri ciddi sekteye uğrayabilirö dedi.

AB SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN BİR PROJEDİR

Ancak AB'ye yönelik perspektifini koruyan bir Türkiye ile mevcut ekonomik ilişkiler küresi ve tedarik zincirlerinin korunabileceğini dile getiren TÜSİAD Başkanı, "Siyasal demokratik değerler, ortak değerler haline gelebilir. Türkiye'ye giren doğrudan yatırımların yüzde 70'i Avrupa ülkelerinden geliyor. İhracatımızın yarıya yakınını Avrupa ile yapıyoruz. Türkiye gelen turistlerin yüzde 45'i Avrupa ülkelerinden, Avrupa ekonomisinin bir an önce daha sağlıklı bir yapıya kavuşması, Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip. Türkiye'nin AB ile ilişkileri ve üye müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesi de karşılıklı işbirliği ve güven için de şart. Türkiye AB ile müzakerelerde ilerledikçe dünyanın geri kalanı ve doğu ile güçleniyor. Küresel ilişkileri güçlendikçe de AB ile müzakerelerdeki gücü artıyor. AB iş dünyası olarak sahip çıkmaya devam etmemiz gereken bir projedir. Bunun altını burada bir kez daha çizmek istedimö dedi.

TÜRKİYE'NİN EN AZ YÜZDE 5 BÜYÜMEYE İHTİYACI VAR

Son iki yıldır yaşanan terör olayları ve siyasi belirsizliklerle Türkiye ekonomisinin yavaşladığını, ama büyümeye devam ettiğini dile getiren Symes, son açıklanan rakamların ekonominin yüzde 1.8 oranında daraldığına işaret ettiğini söyledi. Bunun süratle tedbir alınması gereken bir alan olduğuna da işaret eden Symes, "Zira işsizliğin artmaması, iş gücüne giren gençlerimizin yeni istihdam yaratabilmemiz için Türkiye'nin en az yüzde 5 büyümeye ihtiyacı varö dedi.

SANAYİ 4.0 PLATFORMU BU AY TANITILACAK

Hükümet ile yakın diyalog olduğu ve birçok konuda rekabet gücünün artırılması için işbirliği yapıldığını anlatan Cansen Başaran Symes, günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin son derece hızlı aktığını da anlatarak, TÜSİAD olarak ülkemizde bu dönüşüm sürecinin daha etkin hayata geçirilmesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın başkanlığında ve ilgili paydaşların katılımıyla Sanayi 4.0 Platformu oluşturulduğu ve platformun lansmanının tüm paydaşların katılımıyla bu ay içinde bakanlığın liderliğinde yapılacağını açıkladı.

BAŞKANLIK TASARISI ÜZERİNE ÇALIŞMA

Toplantıda işadamlarının sorularını da yanıtlayan TÜSİAD Başkanı'na, TBMM'ye sunulan başkanlık tasarısı ile ilgili düşünceleri de soruldu. TÜSİAD olarak kapsamlı bir çalışma yapmadan bir görüş vermek istemediklerini belirten Symes, "Son derece önemli bir konu ama başkanlık konusu Türkiye'nin gündemine ilk defa girmiyor, geçmişte de geldiğinde TÜSİAD'ın o dönemdeki çalışmalara yönelik bütün raporları ve görüşlerine TÜSİAD sitesinden ulaşabilirsiniz. Ama yeni tasarıyla ilgili, açıkçası tasarıyı bekledik. Tasarı öncesinde anayasa komisyonu başkanıyla kapsamlı görüşmelerimiz oldu. Kendisi TÜSİAD'ı ziyaret etti, yapılan çalışmaları izah etti. Dolayısıyla diyaloğumuz zaten vardı, ama bu çalışmayı kapsamlı değerlendirdikten sonra TÜSİAD görüşünü açıklamayı uygun görüyoruzö dedi.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu, Symes'e plaket verdi. Gecede ayrıca ANSİAD yeni üyelerine rozet ve belgeleri takdim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Tüsiad başkanı ve beraberindekilerin görüntüsü

-Salondan görüntü

-TÜSİAD başkanı Cansen Başaran Symes konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

=======================================

Karabük Üniversitesi'nde 5 bin kişiyle 'Teröre lanet' yürüyüşü

KARABÜK Üniversitesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşle İstanbul'daki terör saldırısı protesto edildi.

Kampüs içinde bulunan Rektörlük binası önünden başlayan 'Teröre Lanet' yürüyüşüne Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 5 bin kişi, 'Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz' pankartı açarak ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vatan sana canım feda', 'Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz' sloganları atarak kampüs içerisindeki Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu önüne yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, saldırıları kınayarak, terörün asla hedefine ulaşamayacağını söyledi. Polat öğrencilerin organize ettiği bir yürüyüşe katılmaktan gurur duyduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Allah'ın izniyle her zaman bu vatanın ve milletin birliği, bütünlüğü, beraberliği ve huzuru için hazır olduğumuzu bilmeliler. Yetiştirdiğimiz gençlerimizi dimdik ayakta, görüyoruz. İnşallah bundan sonra da bu vatanın birliği ve bütünlüğü için hep birlikte olacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu hain güçler şunu bilmeli. Ölüyoruz, demekki yaşanılacak, demekki güçleneceğiz demek ki daha da büyüyeceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yürüyüş

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

-Kuran-Kerim okunması

-Dua edilmesi

-Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

================================

Yemek kamyonetiyle kaza yapıp menfezin içerisine girdi, cesedi ertesi gün bulundu

BİLECİK'te dünden buyana kayıp olan 24 yaşındaki Burak Ergin'in Pazaryeri İlçesi yakınlarında yemek dağıtım kamyonetiyle kaza yapıp köprü menfezinin içerisine girdiği ve hayatını kaybettiği belirlendi.

Bir yemek firmasında çalışan Burak Ergin, dün saat 11.00 sıralarında Bilecik'ten Pazaryeri İlçesi'ne yemek götürmek için 34 RJ 5313 plakalı kamyonetle yola çıktı. Ergin'den bir daha haber alınamayınca yakınları durumu polise bildirdi. Burak Ergin'in kullandığı kamyonet bugün öğleden sonra Pazaryeri İlçesi yakınlarındaki köprü menfezi içerisinde devrilmiş halde bulundu.

Kazada araç içerisinde sıkışarak hayatını kaybeden Ergin'in cesedini itfaiye ve AFAD ekipleri kamyonetten çıkardı. Ergin'in cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Kaza yerindeki aracın,

- İtfaiye ve AFAD ekiplerinin araçtaki cesedi çıkarmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/PAZARYERİ,(Bilecik),-

===================================

Kayıp Alzheimer hastası ölü bulundu

ESKİŞEHİR'de yaklaşık iki haftadır kayıp olan 75 yaşındaki Alzheimer hastası Selahattin Bel, mezarlık yanında ölü bulundu.

Selahattin Bel, geçen 29 Kasım'da kızı Nazan Sender ile birlikte muayene için Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanedeki işlemlerini bitiren Nazan Sender, kendisinin semt pazarında alışveriş yapacağını söyleyerek babasından pazar yerine yakın olan Yenidoğan Mahallesi'ndeki evlerine gitmesini istedi. Nazan Sender, alışveriş yaptıktan sonra gittiğinde babasını evde bulamadı. Durumun polise bildirilmesinin ardından Alzheimer hastası olan Selahattin Bel aranmaya başlandı. Bel'in fotoğrafı kentin değişik yerlerine asıldı.

VATANDAŞLAR BULDU

Arama çalışmaları sürerken vatandaşlar bugün öğleden sonra Dede Mahallesi Odunpazarı Mezarlığı'nın yanındaki ağaçlık alanda yaşlı bir adamı ölü olarak buldu. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı araştırmada ölen kişinin kayıp olarak aranan Alzheimer hastası Selahattin Bel olduğunu belirledi. Vücudunda darbe izi bulunmayan Bel'in cesedi hastane morguna kaldırıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Cesedin

-Olay yerindeki polislerin

-Ölenin sağlık fotoğrafı bulunuyor

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===============================

Bitlis'te okullara kar tatili

BİTLİS'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bitlis'te merkez ve merkeze bağlı okulların 1 günlüğüne tatil edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

=================================

Mehmet Metiner'den Bodrum'dan açıklamalar (Haber- Fotoğraflı- Görüntülü- Özel değildir)

MEHMET METİNER "BELEDİYELER ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞIYORö

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Metiner, Kayyum atanan belediyeler ile ilgili "Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlarö dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ve Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret eden İstanbul milletvekili Mehmet Metiner'i ilçe başkanı Macit Gündoğdu ve partililer karşıladı. Metiner gazetecilerin sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz sürecinin hala devam ettiğini belirten Metiner, "Asker üniforması içindeki teröristleri millet olarak yendik ama o teröristlere arka çıkan Batı dünyası terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Ekonomik yaptırımlar dövizle oynamalar 15 Temmuz sürecinin çok daha farklı bir biçimde devam ettiğinin göstergesi. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin tarihsel dönüşümünü durdurmaya çalışıyorlar. FETÖ'nün PKK'nın Dehaşkpc'nin arkasındaki güç odaklarına baktığınız zaman hep aynı adresleri görüyorsunuz. Bizim üst akıl diye tanımladığımız güç odaklarını görüyorsunuz. Yani PKK'nın efendileri ile FETÖ'cülerin efendileri birö dedi.

Ana muhalefet partisi CHP'nin de tutumunu değerlendiren Metiner,"Ana muhalefet partisinin Umarım bundan sonraki siyaseti farklı olur terörle topyekün mücadele etmek zorundayız. Umarım ve dilerim bu süreçte CHP'de Tıpkı MHP gibi milli ve yerli bir siyasetin inşasında terörle mücadele konusunda hükümetimize gerekli desteği sunarö dedi.

TERÖR BİZİM EN HASSAS ÇİZGİMİZDİR

Kayyyum atanan belediyeler ilgili de konuşan ve bu belediyeleri sadece terör örgütünün finansal desteğini oluşturmadığını aynı zamanda insan lojistiğini de oluşturduğunu belirten Metiner, "Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Hiçbir demokratik hukuk devletinde bu tür faaliyetler yapan terör örgütünün talimatı ile terör örgütünün ekonomik beşeri lojistiğini sağlayan belediyelere asla müsamaha gösterilmez. Dolayısıyla seçimle gelen seçimle gider mantığı doğru değil kimse seçildikten sonra terör örgütünün yardım ve yataklarını yapamaz terör bizim en hassas çizgimizdir. Onun için belediyelere kayyum atanması da seçilmiş olmasalar bile fezlekeleri kaldırılmış milletvekillerinin tutuklanması da hukuk devletinin bir gereğidirö diye konuştu.

HEDEF DOĞRUDAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ TÜRKİYE'DİR.

Suriye'de yaşanan olayların büyük bir insanlık dramı olduğunu söyleyen Metiner, "Ama bu aynı zamanda Amerika'nın ve Avrupa'nın utancıdır. Amerika ve Avrupa Birliği'nin kimi başkentleri Suriye'deki diktatörlüğün yıkılmasını kendi bölgesel çıkarları için artık gerekli görmüyorlar. Ama Erdoğan liderliğini demokratik bir liderlik olmasına rağmen meşruiyetini halktan alan bir liderlik olmasına rağmen bir diktatörlük diye suçluyor. Hedef doğrudan Erdoğan liderliğindeki Türkiye'dir. Gezi sürecinden beri yapılmak istenen şey şudur: Erdoğansız bir Ak Parti AK Partisiz bir Türkiye. Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin güçlü bir biçimde tarih sahnesine çıkmasından büyük bir rahatsızlık duyuyorlar. Diz çöktürecek bir lider arıyorlar ve onun Erdoğan olmadığını olmayacağını çok iyi görüyorlar. Dolayısıyla Erdoğan itibarsızlaştırmaya Erdoğan'ı iktidardan alaşağı etmeye AK Parti hükümetini de sonlandırmaya dönük terör örgütleri üzerinden ekonomik boyutu da olan geniş kapsamlı küresel operasyonlar düzenliyorlarö dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ KRAL SEÇMİYORUZ.

Türkiye'de bir süredir gündemde olan başkanlık sistemi ile ilgi de açıklamalarda bulunan Metiner, "Bizim başkanlık sistemi dediğimiz sistem güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yani yönetimin tekleştirildiği Bir siyasal modelden bahsediyoruz. Biz rejim değiştiremiyoruz hükümet sistemimizi değiştiriyoruz. Yani başbakanlığı aradan çıkartıyoruz sadece. Yürütme, yasama, yargı birbirinden bağımsız ama birbirini de aynı zamanda denetleyen kuvvetler ayrılığına dayalı bir yeni model getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı yetkileri de çok da demokratik bir zemine çekiliyor mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu yok ama bizim şu an MHP ile birlikte getirdiğimiz hükümet değişikliğinde cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu var. Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz Kral seçmiyoruz padişah seçmiyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi anlam veremediğimiz bir biçimde bunu bir rejim tartışmasına sürüklüyor Hatta daha da ileri giderek Başkanlığı kan dökülmeden getirilemeyecek söylüyor Hatta daha da üzücü olanını söyleyeyim referandumda halkın tamamına yakını Evet dese bile bu iradeyi tanımayacağım söylüyor bir tür iç savaş çığırtkanlığı yapıyor kışkırtıcılığı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha durduğu yeri gözden geçirmesi gerekiyor. o Başkanlığı ancak kan dökerek getirebilirsiniz dedikten sonra Beşiktaş'ta bombalar patlıyorsa ondan sonra CHP'nin kalkıp teröre karşıyız demesinin elbette bir anlamı var ama toplum nezdinde yeterince inandırıcılığı olmuyorö dedi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı yayın organlarının kapatılmasına yönelik yaptığı söylemleri de değerlendiren Metiner, "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan artık şöyle bir itiraz beklemiyoruz 'Efendim FETÖ ile mücadele edin ama niye Zaman gazetesini kapatıyorsunuz' demesin lütfen. 'PKK terör örgütü ile mücadele ediniz ama PKK'nın Özgür Gündem gazetesini ve televizyonlarını niye kapatıyorsunuz' demesini beklemiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu terörle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini bizden daha iyi bilecek bir konumda. Aksi takdirde 'Şu PKK'ya destek veren akademisyen neden tutukladı akademik özgürlüğü elden gidiyor derse PKK'ya destek veren Feto'ya destek veren sözde gazeteciler gazeteci kılıklı teröristler içeri atıldığında Siz gazetecileri içeri tıkıyorsunuz' derse anayasal bir organ olan yönetim biçimi olan OHAL üzerinden diktatörlük eleştirisi yapmaya başlarsa biz CHP'nin terörle mücadele konusunda samimi olmadığına inanırızö dedi.

SAYIN BAHÇELİ'Yİ HER GÖREVE LAYIK GÖRÜRÜZ.

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine büyük destek verdiğini belirten Metiner, "Sayın Bahçeli her göreve layıktır büyük bir devlet sorumluluğu Ciddi olan bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığına da layıktır Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layıktır. 15 Temmuzdan bu yana da devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda gösterdiği sabırdan dolayı da kendisini yürekten alkışlıyoruz. O yüzden biz Sayın Bahçeli'yi her göreve layık görürüz. İlk defa 15 Temmuzdan sonra AK Parti MHP üzerinden milli ve yerli bir siyasi hak inşa ediliyor. Tam da bu milli ve yerli siyasi hakkın inşa edildiğinin göstergesi olarak hükümet değişikliği teklifinin sunulduğu akşamında Beşiktaş'ta bombanın patlatılıyor olmasının tesadüf olmadığına inanıyoruzö dedi.

LİDERİNE ÖLÜMÜNE BAĞLI OLAN BİR İNSANIM

Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığını da dile getiren Metiner, "Ölümüne liderine bağlı olan bir insanım. Partimde hiçbir zaman bir sorunum olmaz. Davama zarar verecek hiçbir söz ve davranışın içinde olmadım, olmam. Ölümü yeğlerim ama asla AK Parti davamızda zarar verecek söz ve davranışlar içinde olmam. 15 Temmuz'da kefeni boynunda meydanlarda olan, silahıyla meydanlarda olan bir insanım. Liderine ölümüne bağlı olan bir insanım. Benim partim ile hiçbir sıkıntım yok. Parti içinde yerinden memnun olan konumundan da memnun olan nadir milletvekillerinden biriyim. AK Parti'nin bir neferi olmayı da herşeyin üstünde tutarım. Bir Milletvekili olarak değil AK Parti'nin neferi olmayı hatta AK Parti teşkilatlarında çaycılık yapmayı, tuvalet temizlemeyi bile her şeyden değerli gören bir dava anlayışına ahlakına sahibimö dedi.

Hülya ELTEŞ/ BODRUM

Görüntü;

Mehmet Metiner'in görüntüsü RÖP. vardır.

(KJ: Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM, DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da Tır ve Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı
    04:42 Aksaray'da Tır ve Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önünden geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement