Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Kayseri'de patlamada yaralanan asker: "Vatana canım feda"KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında yaralanan Komando Er Recep Güney, tedavisinin ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesindeki baba evine geldi.

21.12.2016 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de patlamada yaralanan asker: "Vatana canım feda"

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında yaralanan Komando Er Recep Güney, tedavisinin ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesindeki baba evine geldi. Olayla ilgili sadece otobüsün camından atladığını hatırladığını ifade eden Güney, "Buna da şükür. Gerekirse vatana canım feda." dedi.

Erciyes Üniversitesi ana giriş kapısının yakınında, geçen cumartesi günü saat 08.45 sıralarında çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün geçişi sırasında teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu 14 asker şehit oldu, 56 askerde yaralandı. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve saldırıda yaralanan Konyalı asker er Recep Güney de yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlanan Güney, taburcu olduktan sonra raporlu olarak memleketi Ereğli İlçesindeki baba ocağı geldi.

VATANA CANIM FEDA

Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunu olan ve elektrik yapan bekar Recep Güney, 8 aylık asker olduğunu belirtti. 3 kardeş olan Güney, saldırıyla ilgili sadece otobüsün önünde oturduğunu ve camdan atladığını hatırladığını kaydetti. Güney, şunları söyledi:

"Olay anını hatırlamıyorum. Sadece hafızamda otobüsün camından atladığım o an var. Şehit olan devrelerim arasında silah arkadaşlarımdan çok yakın tanıdıklarım vardı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Buna da şükür. Gerekirse vatana canım feda. Biz çok şükür iyiyiz, kalktık ayağa. Allaha bin şükür. Sağ salim evimize geldik. Oradaki yaralı arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum."

Elinde kırık ve dalağında zedelenme olduğunu ifade eden Güney, "Otobüs, çok kalabalıktı. Kimin ne olduğunu bilmiyorum. Tek hatırladığım camdan atlayıp hastaneye gittiğimdi" dedi.

AĞABEYİ: YARALANDIĞINI HASTANEDEN ÖĞRENDİK

Patlamadan sonra kardeşinin yaralandığını hastaneden telefonla aradıklarında öğrendiklerini belirten ağabeyi Mehmet Güney, "Normal de Recep çarşı iznine çıktığında bizi arar, haber verirdi. Fakat o gün arayan soran olmadı, bizde merak ettik. Kardeşim Şaban askeriyeyi aradı. Üst devresi çarşı iznine çıktıklarını söyledi. Akabinde hastaneden bize telefon geldi. Biz apar topar Kayseri'ye gittikö dedi. Vatanımız için canımız feda" dedi.

Görüntü Dökümü

---------

Recep Güney röp.

Ağabeyi ve babası röp.

Recep Güney ve ailesinden detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA/ EREĞLİ-KONYA,

==================================

Mehmetçik'ten nefes kesen hasta kurtarma operasyonu

MUŞ'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyünde mahsur kalan 80 yaşındaki KOAH hastası Şerefettin Sılkım, Mehmetçiğin havadan düzenlediği operasyonla hastaneye götürüldü.

Üçevler Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde bulunan Arıköyde ikamet eden KOAH hastası Şerefettin Sılkım nefes darlığı çekemeye başladı. Sılkım ailesinin haber vermesi üzerine Muş İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezince Van'daki 112 Acil'e ait ambulans helikoptere bilgi verildi. Hava muhalefeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter köye inemedi ve geri dönmek zorunda kaldı. Muş 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli doktor aile ile yapılan görüşmede, hasta yakınları tarafından bildirilen şikayetler göz önüne alındığında hastanın acil olarak en yakın hastaneye tahliyesinin uygun olacağına karar verildi. Bu kez Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait askeri helikopter ile Muş Devlet Hastanesi tarafından görevlendirilen sağlık personelinin de alınması ile köyde bulunan Şerefettin Sılkım Muş Devlet Hastanesi'ne tahliyesi getirildi. Sılkım'ın ailesi Mehmetçiğe teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

---------

-Fotoğraflar

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

==========================

Köylüler çimento fabrikası kurulmasına tepki gösterdi

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde Doğancıl Köyü'nde yapılması planlanan çimento fabrikasının ÇED toplantısına köylüler tepki göstererek, fabrika yetkililerine ve görevlileri köye sokmadı.

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık mevkiinde kurulması planlanan çimento fabrikasının ÇED toplantısı için köye gelen fabrika ve Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine, köylüler yolu traktörlerle kapatarak köye girmelerine engel oldu. Köylülerin tepkisi ile karşılaşan yetkililer ÇED toplantısını yapamadı. Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde jandarma geniş güvenlik önlemi alarak, fabrika ve görevlilerin bulunduğu araçların etrafında kordon oluşturdu. Fabrika ve Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinin köye girmesine izin vermeyen köylüler soğuk hava nedeniyle yolda ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Çevre İl Müdürlüğü yetkililerinin toplantının yapılamadığına dair tutanağı okuması sonrası, "Direne direne kazanacağız", "Çimento fabrikası istemiyoruz" sloganları atan köylüler dağıldı.

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, "Geyve halkının, Sakaryalıların bu yöndeki geleceği karartılmasın. Temenni ediyoruz ikinci bilgilendirme toplantısına gerek duyulmasın. Biz mümkün oldukça sağduyu içerisinde buradayız. İkinci toplantı tekrarlanmaya kalkılırsa daha büyük bir kitle, daha büyük kalabalık ile daha organize edilmiş bir şekilde burada olacağız. Çünkü iş tatsızlaşmaya doğru gider. Yasal yollar sonuna kadar açık kullanacağız" dedi.

Bölgeye kurulması planlanan fabrikanın proje müdürü Engin Çeviker, "Yapılacak fabrikayla ilgili vatandaşları bilgilendirmek için geldik fakat ama bunu yapamadık. Halkın da kendine göre haklı düşünceleri var. Onlara saygı duyarak Çevre İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililerle toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak geri dönüyoruz. Çevreye zarar vermeyecek. Vatandaşlara fabrikanın zararlı olmadığını anlatamadık, fabrikayı tanıtamadık. Bundan sonraki süreç devem edecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------

-Köylülerin tepkisi

-Kapatılan yoldan görüntü

-Slogan atmaları

-Jandarmanın önlemleri

-Röportajlar

Haber: HABER-KAMERA: İsmail ÇETİNTAŞ/ GEYVE(Sakarya),

===========================

Nişanlısıyla tartıştı yaşamına son verdi

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, iddiaya göre nişanlısıyla tartışan Esat Vural, kemerle kendini asarak yaşamına son verdi.

Olay, bugün öğle saatlerinde Bayır Mahallesi'nde meydana geldi. Esat Vural, nişanlısı K.Ö. ile iddiaya göre kıskançlık yüzünden tartıştı. Tartışmanın ardından evlerinin bahçesindeki ahıra giden Vural, nişanlısını telefonla arayıp intihar edeceğini söyledi. Ardından kemerle kendini tavana astı. Bunun üzerine K.Ö., nişanlısının yakınlarını arayarak durumu bildirdi. Ahıra gelen yakınları Vural'ı tavana asılı şekilde buldu. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Vural'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Vural'ın cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Yerkesik Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

=============================

Karabük'te eğitime kar engeli

KARABÜK'te kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okulların çarşamba günü tatil edildiği belirtildi. Açıklamada hamile ve engelli kamu görevlilerinin de izinli sayılacağı bildirdi.

Haber: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

==========================

Kafede kar maskeli saldırganlar dehşet saçtı: 1 ölü, 2 yaralı

MALATYA'da 35 yaşındaki Ümit kahraman Tutal, bir kafeteryada arkadaşlarıyla otururken içeri giren kar maskeli 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kafede bulunanlar panik içinde kaçışırken başından yaralanan Tutal yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı.

Olay, geç saatlerde Yeşilyurt İlçesine bağlı Abdullah Gül Parkında bulunan bir kafeteryada meydana geldi. Ümit Kahraman Tutal, beraberinde Ali İhsan Delikaya ve Tayfur Kartal'la kafeteryada otururken içeriye giren karmaskeli 3 kişi pompalı tüfekle dehşet saçtı. Tutal'ın masanı yaklaşan saldırganlar üç kişiye art arda ateş açtı. Kafeteryada bulunanlar panik ve korku içerisinde kaçışırken, Tutal ve beraberindekiler yaralandı. Saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan saçmaların başına isabet ettiği Tutal doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Delikaya ve Kartal ise tedavi altına alındı.

Polis olaydan sonra kaçan kar maskeli saldırganları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haber: Mikail PELİT/ MALATYA,

========================

Bursa'daki yangında Suriyeli 3 yaşındaki çocuk öldü

BURSA, - BURSA'da Suriye Uyruklu bir ailenin kaldığı evde çıkan yangında, dumandan zehirlenen 3 yaşındaki çocuk öldü.

Olay, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye'deki savaştan kaçarak Bursa'ya yerleşen İsam Al Tabba sabah işe gittikten sonra eşi 23 yaşındaki Mahit Alhaanan Tabba, çocukları 3 yaşındaki Meysun El Tabba ile 1 yaşındaki Hala El Tabba'yı evde yalnız bırakarak fatura ödemeye gitti. İddiaya göre elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu evde yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri çocukları kurtarıp, yangını söndürdü. Anne Mahit Alhaanan Tabba, kısa sürede döndüğünde evin yandığını görünce gözyaşlarına boğuldu. Dumandan etkilenen Meysun El Tabba ile Hala El Tabba, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Meysun El Tabba, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşi Hala El Tabba'nın ise tedavisi sürüyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

BURSA,

=======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement