Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Başbakan Yıldırım: Yapılan bu saygısızlığı, haksızlığı onların yanına bırakmayacağız (1)Başbakan Binali Yıldırım Karabük mitinginde konuştu.

16.03.2017 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım: Yapılan bu saygısızlığı, haksızlığı onların yanına bırakmayacağız (1)

Başbakan Binali Yıldırım Karabük mitinginde konuştu. Hollanda ile olan toplantı krizine değinen Yıldırım, "Hollanda ne kadar Avrupa değeri varsa ayaklar altına aldı. Bunlar Suriye'de altını çizerek söylüyorum, öz kardeşlerimiz katledilince sesleri çıkmaz. Çifte standart bunların yaşamı haline geldi. Yapılan bu saygısızlığı, haksızlığı onların yanına bırakmayacağız. Bu aziz millet kendisini makarnacı, kömürcü, takunyalı gibi sıfatlar ile tanımlamaya çalışmaların dışarıdan gelen bu ırkçı saldırılara en güzel cevabı verecektir" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber: KARABÜK,

========================================

Bakan Akdağ: FETÖ'cüler Avrupa'da cirit atıyor (2)

ENGELLİLER NAKİL ARAÇLARIYLA SANDIĞA GÖTÜRÜLECEK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Dönerci Hacıbabı'da düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan günü yapılacak halk oylamasında oy kullanmak isteyen engellileri nakil araçlarıyla sandığa götüreceklerini bildirdi. Bunun için bir telefon numarası belirleyeceklerini ve herkese duyaracaklarını anlatan Bakan Akdağ, "Gerek hastanede gerekse evde sağlık hizmeti verdiğimiz engelliler, oy kullanmak isterse, parti ayırımı yapmadan nakil araçlarla oy kullanmaya taşıyacağız. Hastanelerden de gitmek arzu edenleri götüreceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Recep Akdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

==================================================

Bakan Müezzinoğlu Muğla'da (4)

KURDELE NAKIŞI YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki programı kapsamında Yatağan'ın Bozüyük Mahallesini ziyaret etti. Bozüyük ilkokulunda çocuklarla ve nakış kursuna katılan kadınlarla sohbet eden Müezzinoğlu, bir ara kadınlarla birlikte iğneye iplik geçirerek kurdele nakışı yaptı. Kadınlardan referandum için evet sözü aldı. Bakan Müezzinoğlu, 4 yaşındaki Yaren Kuş ve 3 yaşındaki Rümeysa Şahbaz'ı kucağına alıp severek, "Öpün bakalım dedenizi" dedi.

Bakan Müezzinoğlu ardından Türk-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, işçilerle buluştu. Ardından GELİ Sosyal Tesisleri toplantı salonunda, AK Partililere hitaben konuşarak istikrarlı bir Türkiye için referandumda 'evet' oyu vermelerini istedi.

Müezzinoğlu ardından Kavaklıdere'nin Menteşe Mahallesi'ne gelerek burada düzenlenen mitinge katıldı. Kavaklıdere Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Demir'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, karşısında Muğla 1. Amatör Küme A Grubu oynayan Menteşe Yerküpespor'a yeni transfer olan Kamerunlu Sunny Embia'yı görünce şaşırdı. Embia, Bakana 'Bize Her yer Menteşe' yazılı atkı ve çiçek verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

HAYIR CEPHESİNE ELEŞTİRİ

Bakan Müezzinoğlu'nu Menteşe Meydanı'nda, yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve 'Evet' yazılı balonlarla izledi. Menteşelilerin sıcak tavırları, Müezzinoğlu'nu mutlu etti. Hayır cephesini ülkenin iyiliğini istemeyen kişiler olarak betimleyen HDP, PKK, FETÖ, Almanya, Danimarka, Hollanda ve CHP'yi örnek gösteren Müezzinoğlu, "CHP'li kardeşlerimize bir sözüm yok, Kılıçdaroğlu bunları istiyor. Çünkü bir kentte iki tane belediye başkanı, mahallede iki tane muhtar, olur mu? CHP'de 2 tane mi genel başkan var. O zaman Kılıçdaroğlu istiyorsa, HDP gibi 2 AŞ başkan yapsın. Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatıyorlar. Ancak Atatürk'ün yaptıklarından haberleri bile yok, millete güvenmiyorlar" dedi.

"İPİN UCU MİLLETTE OLACAK"

Önümüzdeki dönemlerin daha güçlü işlerin yapıldığı zamanlar olmasını temenni eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bunun için iki kelimeye ihtiyacımız var. Birincisi güven, ikincisi istikrar. Güven ve istikrarın olduğu ortamlarda üretim de artar, başarı da artar. O nedenle istiyoruz ki, ülkenin yönetiminde istikrar sarsılmasın. Dikkat ederseniz bu ülkenin büyümesinden rahatsız olanlar, dost görünen düşmanlar özellikle büyüme ve istikrarı bozmaya gayret ediyorlar. Güveni ve istikrarı bozmaya yönelik tuzaklar kurmaya çalışıyorlar. Bu anlamda rakiplerimiz veya düşmanlarımız ne yaparsa yapsın, biz bu ülkenin, bu milletin istikrarını ve güvenliğini, geleceğini zedeleyecek hiçbir yanlışın içinde olmadık ve olmayacağız. Önümüzdeki dönemde bir referandum süreci, halk oylaması süreci var. Burada halk oylaması ne getiriyor diye bir sorunuz olursa, tek bir cümle söylüyorum. İstikrarlı bir yönetim için ipin ucunu millete veriyoruz. Artık bu ülkede yönetimde kimin olacağını ipinin ucu millette. Yani 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünü ilk defa bundan sonra güçlü bir şekilde Cumhur'un elinde olacak. Cumhur yetkiyi istediğini, Cumhurbaşkanı'na verecek. Yapıyorsa arkasında duracak, yapamıyorsa hadi güle güle kardeşim diyecek. Her bir yaşta 1 milyon 250 bin genci olan bir ülke, her yıl 1 milyon artı istihdam alanları oluşturmak zorundayız. O nedenle büyüyen bir ülke, istikrarlı bir ülke, güvenli büyüyen bir ülke için de istikrarlı yönetimlere ihtiyacımız var."

Bakan Müezzinoğlu, mitingin ardından 16 Nisan'da yapılacak referandum için alandan 'Evet' sözü aldı. Müezzinoğlu, saat 16.20'de Ankara'ya dönmek üzere Menteşe'den karayoluyla ayrılarak Milas- Bodrum Havalimanı'na hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Müezzinoğlu'nun kadınlarla nakış yapmasından görüntü

Müezzinoğlu'nun mitingi konuşmaları

Mitingden görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ MUĞLA,

==================================================

Bakan Kaynak: İstikrarın zayıflaması, zor zamanlarla karşılaşmamız demektir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye'de yaşananlar ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir ülkede istikrarın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirterek, "Yani bizim istikrarımızın zayıflaması, Allah saklasın bu bölgede böyle zor zamanlarla karşılaşmamız demektir" dedi.

Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında Dulkadiroğlu Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Kaynak'ın geleceğini duyan çiftçilerin yoğun ilgisi göstermesi ve salonun da dar olması nedeniyle toplantı sokakta yapıldı. Sokağa getirilen 'Evet' aracına çıkarak çiftçilere hitap eden Veysi Kaynak, AK Parti iktidarında tarım alanında yapılan reformları anlattı.

'SİZİN SEÇİMİNİZE GÜVENİYORUZ'

Tarımın ülke için çok önemli olduğunu o nedenle de gelişmesi adına ciddi adımlar atıldığını kaydeden Kaynak, çiftçilerin de kendileri için önemli olduğunu söyledi. Herhangi bir şeyin yerinin başka bir yerden ya da ithal edilerek doldurulabileceğini ancak çiftçilerin yerine asla başka bir şey bulanamayacağını kaydeden Kaynak, şunları söyledi:

"Bizim iki vazgeçilemez dinamiğimiz var. Bir tanesi askerimiz. İçindeki hain unsurlardan temizlendikten sonra ne kadar kahraman bir ordu olduğunu Suriye'de ortaya koydu. İkinci dinamiğimiz de çiftçimiz. Askerimiz sınırımızın, çiftçimiz de topraklarımızın sahibi. Biz sizin seçiminize güveniyoruz. Milletimizin geleceği için atacağınız adımlara güveniyoruz. Niye? Çok sağduyulu ve feraset sahibi bir milletimiz var. Ama o milletimizin iradesinin başkaları tarafından başka mecralara götürülmesine karşı çıkıyoruz. Milletimiz, kendini yönetecekleri doğrudan seçsin, arada başkaları olmasın. Milletin seçtiği Başbakan yerine 3-4 sene içerisinde 3-4 tane başka Başbakanlar görmesin. ve milletimiz kendi temsilcileriyle bir meclis oluştursun o milletvekilleri de milletimiz adına o hükümeti denetleyip kanun yapsın. Getirdiğimiz sistemin özeti budur."

'MİLLETİMİZİN YAPTIĞININ KIYMETİNİ BİLİYORUZ'

16 Nisan'da halkın oyuna sunulacak olan anayasa değişikliği oylamasının da bu açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Veysi Kaynak şöyle devam etti:

"Bizim istikrarı sürdürmemiz lazım. İstikrarlı bir devlet ve hükümet olmadığı taktirde başımıza neler geleceğini şurada 100 kilometre güneyde görüyoruz. Bakın 'Halep' diye bir şehir yok, 'Suriye' diye bir devlet yok. Yani bizim istikrarımızın zayıflaması demek Allah saklasın bu bölgede böyle zor zamanlarla karşılaşmamız demektir. 15 Temmuz'da zor bir zamanda karşılaştık, milletimizin tankını, uçağını milletimizin kendisine döndüren bir kısım hainler, haşhaşilere karşı milletimiz dimdik durdu. Ama biz sistemiz düzeltmezsek, iki de bir duvara toslarsak millet bize ne diyecek? 'İşim gücüm seni sıkıntıdan kurtarmak mı, seni çukurdan çıkarmak mı?' O yüzden 15 Temmuz'da milletimizin yaptığının kıymetini biliyoruz ve milletimiz böyle tehlikelerle karşı karşıya gelmesin."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kaynak'ın araca çıkışı

Kaynak'ın konuşması

Kaynak'a hediye verilmesi

Kaynak'ın oda yönetimiyle fotoğraf çektirmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

============================================

Hırsızlık şüphelisi kadınların kapı açma malzemesi 9 aylık hamile kadının iç çamaşırından çıktı

ADANA'da kapıları kırıp hırsızlık yapmaya çalışan 4 kadın, suçüstü yakalandı. Kapı kilitlerini açmak için kullandıkları keski olarak adlandırılan plastik malzeme şüphelilerden 9 aylık hamile Nazan Yılmaz'ın (26) külotunun içinden çıktı.

Merkez Yüreğir İlçesi Haydaroğlu Mahallesi'ndeki bir apartmana 4 kadının girdiğini gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, 9 aylık hamile Nazan Yılmaz, Sibel Yılmaz (27), Dilek Yılmaz (39) ile Çakırkız Taş'ı (30) apartmandan çıkarken yakaladı. Polis merkezine götürülen kadınlardan Nazan Yılmaz'ın iç çamaşırından kapı kilitlerini kırmak için kullandıkları keski adı verilen plastikten özel yapılmış olan malzeme çıktı. Hırsızlık suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan ve Osmaniye'den geldikleri belirlenen kadınların evden çaldıkları şampuan ve kozmetik ürünleri ele geçirildi. Hırsızlık zanlısı kadınlar gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Suçlamayı kabul etmeyen kadınlar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gözaltına alınan kadınların sağlık kontrolüne getirilmesi

Kadınların yüzlerini kapatması

Sağlık kontrolünden çıkarılmaları

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=======================================

Afyonkarahisar Valisi: Kumanyadan zehirenen 67 polis taburcu edildi

AFYONKARAHİSAR Valisi Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde gıda zehirlenmesiyle hastanede tedaviye alınan 67 polis memurunun taburcu edildiğini söyledi. Yıldırım, "Sorumluluğu cumhuriyet savcılarına verdik ve adliyemizde gereken işlemleri yapıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Afyonkarahisar'da katıldığı toplu açılış töreninde görevli polis memurlarından 67'si, program sonrası mide bulantısı şikayetiyle kentteki çeşitli hastanelere başvurdu. Yapılan ilk incelemede gıda zehirlenmesi teşhisi konulan polis memurlarının dağıtılan kumanyadan zehirlendiği belirlenirken, kumanyalardan numuneler alındı.

'SORUMLULUĞU SAVCILARA VERDİK'

Konuyla ilgili Vali Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreni için 3 bini aşkın polisin Afyonkarahisar'da görev yaptığını hatırlatan Yıldırım, "Bunların içinden 67 arkadaşımız zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Bunlardan sadece 15'i birkaç saatliğine müşahede altına alındı. Çok ciddi bir vaka değil ama sıkı şekilde bu olayı takip ettik. Sorumluluğu cumhuriyet savcılarına verdik ve adliyemizde gereken işlemleri yapıyorlar. Şu an itibariyle de hiçbir arkadaşımız hastanelerde ya da tedavi altında değil" dedi.

'KUMANYADAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Polis memurlarının tamamının taburcu edilmesinin sevindirici olduğunu belirten Vali Yıldırım, "İl dışından, Bursa'dan, Çanakkale'den, Ankara'dan gelen arkadaşlarımız vardı. Bizde bütün numuneler var. Kumanyadan olduğunu düşünüyoruz ama kumanyanın hangi yiyeceğinden olduğunu bilmiyoruz. Bunlar tabi ki laboratuvardaki tetkikler sonucu ortaya çıkacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Vali Aziz Yıldırım'ın açıklamaları

HABER: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

================================================

670 öğrenci hep birlikte 'Çanakkale' türküsü söyledi

ADIYAMAN Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan 670 kişilik koro, 'Çanakkale' türküsünü söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile Şehitler Günü dolayısıyla Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan 670 kişi, Türk bayrakları eşliğinde 'Çanakkale' türküsünü söyledi.

Okul bahçesinde toplanan Müzik Öğretmeni Hülya Temel, eşliğinde oluşturulan koro ve 1 ay süren çalışmanın ardından bugün final yapıldı. Türk bayrakları altında toplanan 670 öğrenci ve öğretmenler hep birlikte 'Çanakkale' türküsünü söyledi. Çanakkale türküsünün ardından açıklamada bulunan Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık, "Adıyaman Anadolu Öğretmen ve öğrencileri olarak Adıyaman Anadolu Çanakkale etkinliğinde bu etkinlikte tüm öğrencilerimiz bir süre Çanakkale türküsünü çalıştılar. Bu vesileyle tüm Türkiye'ye Çanakkale ruhunu yaşattığımız için beraberinde bugün 15 Temmuz ruhuyla birleştirerek gençlik ve genç nesil olarak burada olduğumuzu tek sesle haykırıyoruz. Tüm milletimize geleceğimizin teminatı olarak biz onların yanındayız mesajı iletiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Anadolu Lisesi

Öğrencilerin toplanması

Türk bayrakları

Çanakkale türküsünün söylenmesi

Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===============================================

Mersin'de kaza: 1 yaralı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, Merkez Mahallesi Türbe Caddesi'nde meydana geldi. Ali Serin (47) yönetimindeki 33 VNM 76 plakalı otomobil ile ara yoldan caddeye çıkmak isteyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait Adem Sezer (46) yönetimindeki 34 YP 4712 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada devrilen otomobil sürücüsü Sezer, yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kaza yapan otomobillerin görüntüsü

-Kaza yeri görüntüsü

-Kaza yerine gelen vatandaşların görüntüsü

-Ambulans hastaneye giderken

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

===============================================

Kasiyeri etkisiz hale getirip marketi soydular

ÇORUM'da alış veriş yapmak için girdikleri marketten, bayan kasiyeri etkisiz hale getirerek kasadan para çalan 3 kişi, polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'nde bir markete giren K.K. ve O.K., aldıkları ürünün ücretini ödemek için kasaya yöneldi. Şüphelilerden K.K., kasadaki bir müşterinin marketten ayrılmasının ardından aldığı ürünün bedelini bayan kasiyere verdi. Bu sırada bayan kasiyerin arkasından yaklaşan diğer şüpheli O.K.'da genç kızı boynundan çekerek yere yatırdı.

Hem aldıkları ürünleri hem de kasadan yaklaşık bin 500 lirayı alarak kaçan şüpheliler, marketin kapısına çarpıp, camının kırılmasına neden oldu. Şüpheliler, kısa sürede olay yerinden uzaklaştı.

Bayan kasiyer ve mağaza yöneticilerinin ihbarıyla kısa sürede olay yerine polis ekipleri, kaçan şüpheliler yakalamak için çalışma başlattı.

Kasiyerin ifadesi ve güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, olayı gerçekleştiren K.K., O.K. ve market dışında gözcülük yapan B.S.E'yi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki sorgularının ardından "yağmaö suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kasıyer'in etkisiz hale getirilmesi (Güvenlik kamerası)

Paraların kazadan alınması

Detaylar

Haber Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=================================================

Dünyanın en uzun köprüsüne ilk harç Asya'dan konacak

ÇANAKKALE Boğazı'na yapılacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli, Asya kıtasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkiinde atılacak. 2023'e kadar tamamlanması planlana köprü, Çanakkale Boğazı'nda Asya ile Avrupa kıtasını ilk kez birbirine bağlayan geçiş yolu olarak hizmet verecek.

Ülkenin nefesini tutarak beklediği 2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü olacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı Lapseki İlçesine bağlı Şekerkaya Mevkiindeki hazırlıklar, tüm hızıyla sürüyor. 18 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan temel atma töreni için Şekerkaya Mevkiinde yaklaşık 1 ay önce başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi. Yurtdışından yabancı konukların katılımıyla gerçekleşecek olan temel atma töreni için sahil kesimine tören alanı hazırlandı. İş makineleriyle düzlenen alana asfalt döküldü. Helikopter pisti, tören alanı ve giriş yolları yapılan alan, Cumartesi günü binlerce kişiyi ağırlayacak.

Henüz kesinleşmeyen programa göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumunda düzenlenecek törenlere katılacak. Başbakan Binali Yıldırım ise Lapseki'de tören alanında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferans yöntemiyle alana bağlanıp, Başbakan Yıldırım ile birlikte temeli atacak. Ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın, bölgede bir miting yapması bekleniyor.

Boğazın Asya yakasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkii ve Avrupa yakasındaki Gelibolu İlçesi Sütlüce mevkileri arasına yapılacak 1915 Çanakkale Köprüsünün 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Köprünün toplam uzunluğu 3 bin 860 metre, yaklaşım viyadükleri ile 5 kilometre olacak. 18 Mart günü, sadece köprünün değil 101 kilometrelik Malkara - Çanakkale otoyolunun da temeli atılmış olacak. Projenin tamamını kapsayan Kınalı - Tekirdağ - Çanakkale - Gelibolu-Balıkesir- Savaştepe otoyolunun toplam uzunluğu ise 352 kilometre olarak planlanıyor.

ERDOĞAN VE YILDIRIMLI BİLBORDLAR HEDEFİ OLDU

Öte yandan; köprünün temel atma törenine davet niteliği taşıyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım resimlerinin de yer aldığı billboardlardaki afişlerin birçoğu hedef oldu. Üzerinde 'Daha Güçlü Türkiye'nin Temelli Çanakkale'de atılıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temelleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla atılıyor, Türkiye geleceğe emin adımlarla yürüyor' yazılı afişlere, gece kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, 'Hayır' yazıları yazdı. Durum bugün içinde fark edildi. İnönü Caddesi üzerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü bahçe duvarı önünde bulunan billboardlardaki afişlere 'Hayır' yazılarının yanı sıra 'Üniversite Başkanlığa Hayır' diyor yazılı sticker yapıştırıldığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

1915 Çanakkale köprüsünün temelinin atılacağı alandaki çalışmalardan görüntü

Afişlerden ve hayır yazılarından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=================================================

Kadınlar Akıllı Köy'de ilk hasadı yaptı

AYDIN'ın Koçarlı ilçesinde belediyenin desteğiyle 80 dönüm arazi üzerine kurulan Akıllı Köy'de marul hasadı yapan kadınlar, kazandıkları gelirle evin giderlerine ortak oldu.

Koçarlı'da geçen yıl arazisi Koçarlı Belediyesi'nden verilen, sponsorluğunu ise Vodafone ve Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) firmasının üstlendiği Akıllı Köy'de ilk hasat yapıldı. Kasaplar Mahallesi'nde 80 dönüm arazi üzerine kurulan seralarda mahalleli kadınlar marul üretti. Fideleri diken kadın üreticiler, topladıkları marulları satarak evlerinin eksikliklerini giderdi.

CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, seralarda çalışan kadınları ziyaret ederek çalışmalarına her zaman destek olacağını söyledi. Alın terinin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, "Burada eskiden çamur yüzünden yürünemiyordu. Arazimizi böyle değerli hale getirdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim insanlarımız, hele ki kadınlarımız sosyalleşmelidir. Akıllı Köy'de tarımla teknoloji birleşti. Geçen yıl yetişmez denen mevsimde kavun ekimi yapıldı ve yetişti" dedi.

İlk etapta çalışırken zorlandıklarını, ancak para kazanmaya başlayınca büyük bir haz aldıklarını söyleyen kadınlardan Rukiye Çatal, "Akıllı Köy'ün ilk kadın girişimcilerindenim. İki aydır marul yetiştiriyoruz. Hasatlarımızı yaptık. İki bin 500 marul satarak, bin 800 lira para kazandım. Bu parayla da evime güneş enerjisi taktırdım" dedi. Kadın üreticilerden Hatice Yaman ise, "İki aydır marulları yetiştirdim, sattım. Bin 700 lira para kazandım. Bu parayla evimin eskiyen çatısını onardım. Çok mutluyum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Akıllı Köy seralarından görüntü,

-Başkan Mutlu Öztürk'ün konuşması,

-Üretici Rukiye Çatal ile Hatice Yaman'ın konuşması.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ KOÇARLI (Aydın),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement