Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

Şanlıurfa'da teröristler polis aracına saldırdı: 3 polis yaralı (4)VALİ TUNA YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİŞanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Osmanlı Mahallesi'nde devriye gezen polis aracına düzenlenen el yapımı bombalı saldırıda yaralanan polis memurları Kamil Uçar, Gökhan Korkmaz ve...

01.12.2016 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da teröristler polis aracına saldırdı: 3 polis yaralı (4)

VALİ TUNA YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Osmanlı Mahallesi'nde devriye gezen polis aracına düzenlenen el yapımı bombalı saldırıda yaralanan polis memurları Kamil Uçar, Gökhan Korkmaz ve Semih Ertunç'u, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Tuna'ya Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da eşlik etti. Hastanede tedavi gören polislere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tuna, "Her zaman sizin yanınızdayızö dedi.

Vali Tuna, saldırının ardından kaçan faillerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "İlimizin kırsal alanında kalan bir bölgemizde görev ifa eden bir polis ekibimiz silahlı saldırıya maruz kalmıştır. Ama çok şükür memurlarımızın hayati tehlikeleri yok. Birisi taburcu oldu. İkisi müşahede altında. İnşallah onlarda yarın taburcu olacaklar. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Faillerin yakalanmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Valinin yaralanan polisleri ziyaret itmesi

Yaralı polis yakınlarıyla görüşen Vali Tuna

Vali Tuna'nın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA,

===================================================================

Çerkezköy'de PKK operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi adliyede (2)

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Çerkezköy İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 9 kişiden HDP İlçe Başkanı Tuncer Rençber ile birlikte N.A., K.E., H.B., Ö.S., Y.D., E.H. ve A.D., tutuklandı. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TEKİRDAĞ,

===================================================================

Cezaevi firarisi 3'üncü kat penceresinden çarşafla inmek isterken düşüp yaralandı

ESKİŞEHİR'de cezaevinden izinli olarak çıkan ancak geri dönmeyen Ömer Güneş adlı hükümlü, kaldığı arkadaşının evinin bulunduğu apartmana başka bir olay için gelen sivil polisleri görünce 3'üncü kat penceresinden çarşafla aşağıya inip kaçmak isterken düşüp yaralandı.

Olay saat 21.00 sıralarında Aşağı Söğütönü Mahallesi 1590'ıncı Sokak'taki TOKİ Konutları'nda meydana geldi. Alınan bilgilere göre bir suçtan dolayı Eskişehir Açık Cezaevi'nde kalan hükümlü Ömer Güneş, izinli olarak cezaevinden çıktı. Geçen Pazartesi günü dönmesi gereken Ömer Güneş cezaevine gitmeyerek bir arkadaşının evinde saklandı. Güneş, kaldığı apartmana hakkında yakalama kararı bulunan başka bir kişiyi aramak için gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Bürosu ekiplerini görünce telaşa kapıldı. Polislerin kendisini yakalamak için geldiğini sanan Güneş, yatak çarşaflarını birbirine bağlayarak 4 katlı apartmanın 3'üncü kat penceresinden aşağıya inip kaçmaya çalıştı. Ömer Güneş tuttuğu çarşaftan eli kayınca bir anda kendini yerde buldu.

Olayı gören vatandaşlar apartmana başka bir kişiyi yakalamaya gelen infaz bürosu ekiplerine durumu bildirdi. Ekipler apartmanın yan tarafından çarşafla inmek isterken düşüp yaralanan Ömer Güneş'in tedavisi için ambulans çağırdı. Düşme sonucunda kafasından ve çeşitli yerlerinden yaralanan Güneş,112 ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ambulansın hastane bahçesine gelişi,

-Cezaevi firarisi Ömer Güneş'in sedye ile ambulanstan indirilip acil servise götürülmesi,

-Acil servis tabelasının,

-Polis aracının,

-Olayın meydana geldiği yerde pencereden sarkan yatak çarşafının,

-Olay yeri inceleme şubesi ekip otosunun çekilen görüntüleri

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=======================================================================

Mağazada yangın çıktı, 3 kişi dumandan etkilendi

Antalya'da beyaz eşya ve mobilya satışı yapılan mağazada çıkan yangında, mağaza çalışanı 3 kişi dumandan etkilendi.

Muratpaşa İlçesi Ali Çetinkaya Caddesi'nde mobilya ve beyaz eşya satışı yapılan mağazada, saat 20.30 sıralarında elektrik aksamındaki arıza nedeniyle yangın çıktı. 7 katlı işyerinin en üst katını kısa sürede duman kapladı. Çalışanların haber vermesiyle olay yerine itfaiye, sağlık polis ekipleri aynı anda sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, büyümeden kontrol altına alırken binanın içini kaplayan duman nedeniyle çalışanlar zor anlar yaşadı. Dumandan etkilenen 3 mağaza çalışanı olay yerinde hazır bekletilen ambulansla hastaneye sevk edildi. Bu sırada bazı çalışanları mağazanın en üst katında camdan dışarı çıkarak yardım istedi. İtfaiye ekipleri, merdiven aracı yardımıyla ulaştıkları çalışanları tahliye ederken binanın çatı boşluklarından duman yükselmeye devam etti.

Yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından yangın tamamen söndürülerek binadaki duman da tahliye edildi. Polis yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Avm detay

Yangın yeri detay

Ambulans ve itfaiye detay

Avm çatısından dumanların çıkışı detay

Çatı demir boşluklarından duman çıkışı

Çatıda yardım bekleyen çalışanlardan detay

Genel detaylar

262 mB/// 2.22 DK

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ ANTALYA,

=======================================================

Konya'da 500 polisle huzur operasyonu

KONYA İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 500 polis, içkili eğlence merkezlerinin bulunduğu yerlerde asayiş operasyonu gerçekleştirdi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, aralarında çevik kuvvet, motorize ekipler ve asayiş ekiplerinin bulunduğu yaklaşık 500 polis, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan 15 pavyona asayiş operasyonu gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında işyerlerinde çalışanlar ve müşteriler olmak üzere bin kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Ayrıca 250 araçta arama yapıldı. İşyerlerinde yapılan aramalarda, tabanca, mermi ve çok sayıda suç unsurunun ele geçirildiği belirtildi. GBT sorgulamarında ise çeşitli suçlardan aranması olduğu belirtilen 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Konsamatris olarak çalıştığı belirtirlenen ve aralarında yabancı uyruklu kadınlarında bulunduğu 50 kadına da işlem yapıldı.

Emniyet müdürlüğü yetkilileri vatandaşların huzuru için bu tür çalışmaların tekrarlanacağını belirtti.

(Görüntü dökümü:

----------

İşyerleri ve araçlarda yapılan aramalar

Operasyonun gerçekleştirilen işyerlerinden detaylar

Genel ve detaylar

(KJ: Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==========================================================

Kapaklı'da elektrik kesintisi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde planlı 8 saat elektrik kesintisi nedeniyle kaymakalık tarafından okullar yarın tatil edildi.

Kapaklı Kaymakamı Ahmet Büyükçelik tarafından yapılan açıklamada, ilçede yarın bakım nedeniyle 8 saatlik elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, elektrik kesintisi nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Mehmet YİRUN/ KAPAKLI (Tekirdağ),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement