Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Fırat Kalkanı'nda 91 hedef imha edildi, 33 terörist öldürüldüSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD'nin 91 merkezi, karadan ve havadan vurularak imha edildi.

12.11.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 91 hedef imha edildi, 33 terörist öldürüldü

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD'nin 91 merkezi, karadan ve havadan vurularak imha edildi. Harekatta 33 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 81 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 189 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na geçti, 1530 kilometrekarelik alan terör örgütünden temizlendi. Terör örgütleri DEAŞ'a ait 89, PKK/PYD'ye ait 2 hedefin kara ve havadan vurularak imha edildiği harekatta terörist öldürüldü. Harekatta ÖSO'nun 5 askeri yaşamını yitirdi, 18'i de yaralandı.

11 el yapı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, havadan ve karadan sağlanan ateş desteği ile Şadır ve Tileli meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda; 5 muhalif şehit olmuş, 18 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiş, 5 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 189 meskun mahalde yaklaşık 1530 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları il tespit edilen 73 DEAŞ ve 2 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK/ PYD mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Salva batısında tespit edilen hedeflere hava harekatı icra edilerek, DEAŞ unsurlarının savunma mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 araç imha edilmiştir. Harekatın neticesinde 18 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Salva 5 ve Şuvayhat Şadır bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 6 hava harekatı sonucu 10 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 3 bina, 1 silahlı araç ve 1 Doçka silahı imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 11 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1506 el yapımı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

------------------------

(ARŞİV)

-Hava harekatı görüntüleri

-Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin görüntüler

Haber: KİLİS

=========================================

Orgeneral Akar, Donanma Komutanlığı ve bağlı birliklerinde inceleme ve denetlemelerdu bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava komutanları ile birlikte, Şırnak'taki konuşlu birlikleri ziyaret ve denetlemelerinin ardından dün Gölcük'teki, Donanma Komutanlığı ve bağlı birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Hulusi Akar, temasları esnasında, Mavi Vatan'ın önemine değinerek; deniz yetki alanlarındak hak ve menfaatlerimizin korunması, çevre denizlerde ve bağlantılı deniz alanlarında deniz güvenliğinin sağlanması amacıyla; etkin, caydırıcı ve saygın bir deniz gücüne sahip olmanın ve bunu idame etmenin, ülke güvenliğinin teminatına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Orgeneral Hulusi Akar, birlik personelini bu yönde göstermiş oldukları gayretten dolayı kutlarken, deniz kuvvetlerinin sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri her geçen gün daha da ileriye taşıyarak modern deniz harp silah ve araçlarını üretmeyi hedef edinmeleri gerektiğini belirtti.

Orgeneral Hulusi Akar'ın şanlı sancağı, yurt ve dünya denizlerinde onurla taşıyan Türk leventlerine; 'Rüzgarınız sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun!' dileklerinde bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-LAR

Haber-Kamera: KOCAELİ - ANKARA

=====================================

O kadın ve 2 çocuğu Kadın Konukevi'ne yerleştirildi

ELAZIĞ'da H.A.'nın eşiyle arasında yaşanan tartışma sırasında alt geçidin üzerinden sarkıttığı 1 yaşındaki çocuğu, bu sırada çevreden koşan bir kişi tarafından kurtarıldı. Saniye saniye görüntülenen olayın ardından, H.A ile 2 çocuğu Kadın Konuk Evi'ne yerleştirildi.

Bosna Hersek Bulvarı'nda S.A. ile kucağında 1 yaşındaki çocuğu bulunan eşi H.A arasında ailevi nedenler nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında H.A. yolun karşısına geçmeye çalışırken, eşi ise kendisini engellemeye çalıştı. S.A., eşinin çantasını alıp alt geçitin üzerinden aşağı attı. H.A. da eşi S.A.'ya tekme atıp 'Neden yaptın' diye bağırdıktan sonra kucağındaki çocuğu aşağı atacağını söyledi. Alt geçidin korkuluklarına doğru giden H.A., kucağındaki çocuğu aşağı sarkıttı. Bu sırada bir kişi, koşarak çiftin yanına ulaşıp, sarkıtılan küçük çocuğu yukarı aldı.

Çevrede toplananlar, kadın ve erkeğe tepki gösterirken, olay bir vatandaş tarafından evinin balkonundan cep telefonunun kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

KADIN KONUKEVİ'NE YERLEŞTİRİLDİ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü de akşam saatlerinde konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çarşı Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi Amirliğimizce 09.11.2016 günü ilimiz İstasyon Caddesi üzerinde Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali suçu ile ilgili olarak; evli oldukları belirlenen S.A. ve H.A. isimli şahıslar arasında yaşanan tartışma sonucunda H.A. isimli şahsın 1 yaşında olduğu tespit edilen çocuğu üst geçitten sarkıtmak suretiyle eşini korkutmaya çalıştığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile anne H.A. ve 2 çocuk Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte ikametlerinden alınarak Kadın Konuk Evine yerleştirilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-(Cep telefonu)

-kadın ile erkek arasındaki tartışma

-erkeğin kadının elindeki eşyaları fırlatması

-kadının yürümesi

-kadının kucağındaki çocuğu sarkıtması

-vatandaşların engel olması

-toplanan kalabalık

-detaylar

/////////////

-Görgü tanığı ile röp.

- DHA Elazığ muhabiri Şahismail Gezici'nin anonsu

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

=============================================

Ölüm böyle teğet geçti

BURSA'nın Mudanya İlçesi Güzeyalı Mahallesi'nde, otomobilin çarptığı motosiklette bulunan ikisi de 16 yaşında olan Aleyna A. ile Koray C. yaralandı. Kaza ve çarpma sonucu metrelerce havaya fırlayan gençlerin görüntüsü güvenlik kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde kaldırımda yürüyen bir kişinin saniye farkı ile ölümden döndüğü görüldü.

Kaza, önceki gün saat 18.00 sıralarında Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Koray C.. yönetimindeki arkasında arkadaşı Aleyna A.'nın oturduğu motosiklete Güzelyalı Camii önünde, E.Y. yönetimindeki 34 JG 7380 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırladıktan sonra metrelerce uzağa düşen 2 genç yaralandı. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasıile görüntülendi. Görüntülerde çarpmanın etkisiyle 2 gencin metrelerce fırlayarak düşmeleri, motorsiklet sürücüsünün ağır yaralanması, kız arkadaşına yardıme etmeye çalışması ile bu sırada kaldırımda yürüyen bir kişinin saniye farkla ölümden kurtulması yer aldı.

Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Aleyna A.'nın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü

Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber : Mehmet BULDU/MUDANYA(Bursa), -

===========================================

Dernek adı altındaki pavyona polis operasyonu

KONYA'da 'Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği' adı altında faaliyet gösteren pavyona polis tarafından baskın yapıldı. Baskında yabancı uyruklu 6 konsomatris gözaltına alındı. İşyerinin çatısına gizlenen 3 pompalı tüfek ile 1 ruhsatsız tabanca bulundu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu İlçesi'nde 'Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği' adı altında faaliyet gösteren pavyona dün gece baskın yaptı. Çok sayıda polis tarafından yapılan baskında konsomatris olarak çalışan Ukrayna, Gürcistan ve Kırgısiztan vatandaşı 6 kadın gözaltına alındı. Ekiplerin yaptığı aramada çatı katına gizlenmiş 3 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi bulundu. Ayrıca işyerinde yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı.

Çalışma izinleri bulunmayan Ukrayna vatandaşı Suzanna Yikanlieva, Oksana Kibalka, Gürcistan vatandaşı Marina Kiknavelidze kardeşi Katuna Kiknavelidze ile Kırgisiztanlı Aisuluu Gurgubaeva ve Olena Zinkevych sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi'ne teslim edildi. Gürcistanlı kadınların kardeş olduğu ve uzun süreden bu yana birlikte çalıştıkları belirtildi. Kadınlar işlemlerinin tamamlanması ardından sınır dışı edilecek. İşyeri sahibi S.E. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Polisin işyerinde arama yapması ve silahları bulması

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

==============================================

Otomobilde bıraktığı içinde 50 bin lira bulunan çantası çalındı

BURSA'da inşaat malzemesi satan 44 yaşındaki Fatih Bahar'ın, bankadan çektiği ve otomobiline koyduğu 50 bin lira para, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Fatih Bahar, merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde bir bankadan 50 bin lira para çekti. Para dolu çantayı otomobilin ön koltuğuna koyan Bahar, evine gitmek istedi. Demirtaş Mahallesi'ndeki evinin önüne gelen Bahar, kısa süreliğine evine girdi. Bu sırada Bahar'ı takip ettiği sanılan 2 şüpheli, otomobilin camını kırarak, araçta bulunan 50 bin lira para dolu çantayı çalarak kaçtı. Otomobiline dönen ve camın kırılarak paranın alındığını gören Bahar, durumu '155 Polis İmdat'a bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri, otomobilde ve kırılan cam parçalarında parmak izi belirlemeye çalıştı. Çevredekilerin ifadelerini alan ve güvenlik kamera kayıtlarını izleyen polisler, Fatih Bahar'ı takip eden ve eve girmesini fırsat bilince hırsızlığı gerçekleştirdiği sanılan motorsiklet kullanan 2 kişiyi araştırıyor. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Otomobilden ve kırılan camdan görüntü

Polis ekiplerinden görüntüler

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

==============================================

Yıldırım düşen ahşap yat kül oldu

MUĞLAnın Bodrum İlçesi'nde, üzerine yıldırım düşen yelkenli ahşap yat yanarak kullanılamaz hale geldi.

Muğla Barosu'na kayıtlı avukatlardan ve Gümüşlük Mahallesi'nde yaşayan Göray Karadut'a ait 10 metre uzunluğundaki Keyif isimli yelkenli 150 bin TL değerindeki ahşap yat, bu sabaha karşı yıldırım düşmesi sonucu alev aldı. Gümüşlük koyundaki Tavşan adası yakınlarında demirli bulunan yat yaklaşık 30 dakika içinde yanarak kül olup battı. Komşularının haber vermesi ile olay yerine gelen ve fırtına nedeniyle koyun içerisine aldığı yatın yıldırım düşmesi sonucu yandığını belirten Karadut, "Üç gündür çok fırtına vardı. Tekneyi fırtınadan korumak için koyun içine alıp alargaya demirledim. Ancak düşen yıldırımlardan birisi tekneye isabet ederek yangın çıkarmış. Denizin ortasında olduğu içinde müdahale edilemedi" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

========================================

Organ bağışı bekleyenlerin meleği oldu

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumları tarafından yürütülen organ ve doku bağışı kampanyasında, bağışçı sayısı açısından 3 kez Türkiye birincisi olan Ordu'nun Ünye ilçesindeki Devlet Hastanesi Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Songül Cumhur Baykal, organ bağışı bekleyenlerin meleği oldu. Erzurum ve Karadeniz Bölgesindeki organ nakil merkezlerinde görevli koordinatör ve hekimlerin katıldığı sempozyuma konuşmacı olarak davet edilen 18 yıllık hemşire Songül Cumhur Baykal, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında nasıl Türkiye Şampiyonu olduklarını anlattı. Evli 3 kız çocuk annesi Koordinatör Songül Cumhur Baykal, meslek hayatında insanlık adına bir şeyler yapabilmenin mücadelesini verdiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Konferansa katılan öğrenciler ve doktorlar

-Konferansı dinleyenler

-Songül Cumhur Baykal'ın konuşması

Haber- Kamera: Turgay İPEK-Zafer KUMRU/ ERZURUM,

================================================================

Kramponlar, şehitler için meşin yuvarlağa vurdu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çallı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine maddi destek olmak için farklı bir projeye imza attı. Halı sahada futbol turnuvası düzenleyerek ailelere destek olmak isteyen öğrencilere, okuldaki diğer bölümlerden büyük destek geldi. Turnuvaya katılım için toplanacak paranın şehit ailelerine verileceğini duyan okulun diğer bölümleri, 26 takım oluşturdu. 26 takım, şehitlerin adlarıyla turnuvada boy gösterdi. Maçları izleyen kız öğrenciler de tribünlerde su satarak kampanyaya destek verdi. Turnuvanın koordinatörü öğretim görevlisi Özlem Mansuroğlu, turnuvada 3 bin lira gelir elde ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Maçtan görüntüler

Röp1: Turnuva koordinatörü Özlem Mansuroğlu (ilk konuşan)

Röp2 Eda Aksu (Proje destek veren öğrenci)

Röp3: Tolga Keleş (Proje destek veren öğrenci)

Haber- Kamera: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA,

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement