Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)FIRAT KALKANI'NDA DEAŞ'IN 93 HEDEF İMHA EDİLDİSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 93 merkezi, karadan ateş altına alınarak imha edildi.

22.11.2016 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FIRAT KALKANI'NDA DEAŞ'IN 93 HEDEF İMHA EDİLDİ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 93 merkezi, karadan ateş altına alınarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 91 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 93 merkezi karadan hedef alınarak vuruldu. Harekatta DEAŞ'tan temizlenen 1800 kilometrekarelik alanda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği yapıldı. Gün içerisindeki çatışmalarda ise Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 1 askeri yaralandı. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: " El Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması kapsamında, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları, bölgelerindeki terörist unsurlar ile çatışmaya, kontrol altına alınan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı temizlik faaliyetlerine devam edilmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 215 meskun mahalde 1800 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 93 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtalarımızla atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlanan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 30 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir."

KİLİS, -

=====================================================

2)AKIN ÖZTÜRK'ÜN EMİR ASTSUBAYI TUTUKLANDI

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura eski üyesi tutuklu Orgeneral Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı Ali Ü., tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir astsubaylığını yapan emekli astsubay Ali Ü., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Emekli astsubayın darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından 11 Kasım günü gözaltına alındığı ve mahkemede de bu yönde yargılandığı ifade edildi. Bu arada Kayseri'deki FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalanıp mahkemeye çıkarılan 4 şüpheliden Ramazan K. ve Tarık Ü. de tutuklanırken, Barış B. ile Mustafa Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYSERİ, -

=====================================================

3)KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 60 PİLOTA YAKALAMA KARARI

KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 60 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Pilotların gözaltına alınması için eş zamanlı düzenlenen operasyon devam ediyor. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, bugün ikinci kez operasyon gerçekleştirildi. Haklarında yakalama kararı çıkan 60 pilotun gözaltına alınması için 19 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonun devam ettiği öğrenildi. Geçen 9 Kasım günü 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 47 pilottan 1'i kadın 17'si tutuklandı, 30'u serbest bırakıldı. 3'üncü Ana Jet Üssü'nde daha önce düzenlenen 4 operasyonda aralarında pilotların da bulunduğu toplam 70 asker tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------

Emniyet müdürlüğü binası (ARŞİV)

Ana Jet Üs Komutanlığı dışından görüntü (ARŞİV)

(Haber: Tolga YANIK KONYA DHA)

============================================================

BURSA'DA FETÖ ŞÜPHELİSİ 28 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ (2)

4)10 KİŞİ TUTUKLANDI, 18 KİŞİ SERBEST

Dün sabah saatlerinde adliyeye getirilen zanlılar, savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bugün saat 05.00'e kadar devam eden duruşmada 10 şüpheli tutuklanırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin dünürü İlhan Arslan ile birlikte 18 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

BURSA/DHA

=========================================================================

5)ROMAN ÇOCUKLARINI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTACAK KULÜP

MANİSA'da Roman vatandaşlar Enis Sağman, Ali Işılak ve Yaşar Yoldaşer bir araya gelerek, Roman çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Aynı Ali Spor Kulübü'nü kurdu. Başkanın kuaför, yardımcısının kahveci olduğu futbol kulübü, Roman çocukları sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutacak. Manisa'da Roman vatandaşların büyük bir kısmının yaşadığı Aynı Ali Mahallesi'nde, Romanlar üzerindeki kötü algıyı yıkmak için harekete geçildi. Özellikle çocuklarını alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak isteyen Roman vatandaşlar Enis Sağman, Ali Işılak ve Yaşar Yoldaşer, 'Aynı Ali Spor Kulübü' isimli futbol takımını kurdu. 57 Roman çocuk da hayırseverlerin desteğiyle alınan formalarına ve ayakkabılarına kavuştu.

Spor Kulübü Başkanı Enis Sağman kendisinin kuaförlük, başkan yardımcısının ise kahvecilik yaptığını söyledi. Futbol kulübü kurma fikrinin çıkış noktasını anlatan Sağman, Romanlar hakkındaki kötü algıyı yıkmak istediklerini dile getirdi. Sağman, "Romanlar olarak 2 bin kişi burada yaşıyoruz. Bulunduğumuz toplum içinde çocukları kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden uzak tutabilmek böyle bir işin içine girdik. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Ahlaklı eğitimli kişilere ihtiyacımız var. Bize daha çok destek verilmesini bekliyoruz. Ben kuaförlük, başkan yardımcım da kahvecilik yapıyor. Biz kötü alışkanlıklardan uzak durduk, şimdi Roman çocuklar da böyle olsun istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

-Roman çocuklardan görüntü

Spor Kulübü Başkanı Enis Sağman'ın konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=====================================================

6)OPERASYONLARDA PKK'YA AİT CEPHANELİK ORTAYA ÇIKARTILDI

İZMİR İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2016 yılı içinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik, MİT ve emniyetle koordineli olarak kırsal alanlarda düzenlenen toplam 357 operasyonda, adeta cephanelik ortaya çıkartıldı. Kemalpaşa İlçesi'nde geçen şubat ayında İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri araca, haziran ayında da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik roketli saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait mühimmat ve malzemeler görenleri şaşkına çevirdi. Ayrıca olaylara karıştığı belirlenen 8 kişi de gözaltına alındı. İzmir kırsalında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar kapsamında, geçen 15 Kasım'da Bayındır İlçesi Kızılağaç Mahallesi Pelit Deresi mevkiindeki ormanlık alanda operasyon düzenlendi. Operasyonda, toprağa gömülü 3 plastik bidon içinde, 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 RPG-7 roket atar, 1 yivsiz av tüfeği, 175 fişek, 2 el bombası, 2 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 el dürbünü, 25 av fişeği, 6 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 hafıza kartı, 1 pusula, 1 avcı bıçağı, 25 pil, 2 uyku tulumu, 2 sırt çantası, bol miktarda yiyecek ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Söz konusu malzemeler incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

SALDIRILAR AYDINLATILDI

Kriminal laboratuvarında yapılan araştırma sonucunda kaleşnikof piyade tüfeklerinin 19 Mart 2016 tarihinde 1 jandarma personelinin yaralanmasına neden olan Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait devriye aracına teröristlerce yapılan saldırıda kullanıldığı tespit edildi. Jandarmanın 2016 yılı içinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak MİT ve polisle koordineli olarak kırsal alanlarda komandoların katılımıyla düzenlenen toplam 357 operasyonda, Kemalpaşa İlçesi'nde geçen şubat ayında İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri araca, haziran ayında da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik roketli saldırı olayları aydınlatıldı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam 8 kişiden 6'sı tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Operasyonlarda arama yapılırken görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

==================================================

7)"GAZİANTEP DÜNYANIN EN GÜVENLİ KENTİ"

GAZİANTEP Kalesi ve çevresinde 2,5 yıldır devam restorasyon çalışmaları esnafın yüzünü güldürdü. Kent esnafı terör ile anılmalarını eleştirerek, Gaziantep'in dünyanın en güvenli şehri olduğunu savundu. 2,5 yıl önce başlatılan Gaziantep Kalesi ve çevresinin düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı İbrahim Açık, kale ve çevresinde yapılan çalışmaların esnafı olumlu etkilediğini ifade etti. Tarihi kale ve çevresinde yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getiren İbrahim Açık, şöyle dedi:

"Burada sadece kale restore edilmiyor kalenin çevresine kültür yolu da yapılıyor, yerli ve yabancı turistler bu kültür yolu ile Almacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve kaleyi gezecekler. Bu yapılan çalışma bakırcıları yüzde yüz etkiliyor çünkü bizim müşterilerimizin çoğu yerli ve yabancı turistlerdir. Ne kadar turist gelirse bizim için o kadar iyi. Dünyanın gündeminin Türkiye, Türkiye'nin gündeminin Gaziantep olduğu bir dönemde çok şükür işler iyi, en azından boş oturmuyoruz çalışıyoruz. Son zamanlardaki terör algısından etkileniyoruz ve aslında terörün amacına hizmet ediyoruz. Ama bize göre bugün dünyanın en güvenli şehri Gaziantep'tir. ABD'de sıkı yönetim var, Fransa'da bombalar patlıyor, terör her yerde var, insanları tedirgin etmemek lazım.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kalede yapılan çalışmalar

Restorasyon çalışmasına katılan işçiler

İbrahim Açık'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 194 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement