Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Fırat Kalkanın'da 18'inci şehit (1)SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

26.11.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanın'da 18'inci şehit (1)

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde çıkan gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi ve yaralılar, Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne taşındı ve ardından helikopterle Gaziantep'e getirildi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedaviye alınırken, şehit Acar'ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi, bugün 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne gönderilecek.

FIRAT KALKANI'NIN 18'İNCİ ŞEHİDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu. Harekatta dün çıkan çatışmalarda ise Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit oldu. Son olarak gece geç saatlerde şehit olan Kader Acar ile birlikte harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 18'e ulaşmış oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Adli Tıp Kurumu

Çevredeki kalabalık

Cenaze aracının gelişi

Şehidin cenezesi

Kuran okunması

Cenazenin araca taşınması

Cenaze aracının gidişi

Şehit Kader Acar'ın fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

================================================

FETÖ operasyonunda şüpheli 42 havacıdan 16'sı serbest

KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 42'si dün gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheli yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyon kapsamında dün 42 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 26 şüphelinin ise polisteki sorgusu sürüyor.

Haber: KONYA

======================================

Bursa merkezli 15 ildeki operasyonda 32 tutuklama

BURSA merkezli 16 ilde (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 hafta önce gözaltına alınan 60 şüpheliden 25'i hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme bunlardan 22'sinin tutuklanmasına karar verdi. Böylece tutuklu sayısı 32'ye yükseldi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından Bursa merkezli yapılan operasyonda 16 ilde gözaltına alınan 60 şüpheliden 25'i daha adliyeye sevk edildi. Aralarında örgüte bağlı olan ve daha önce kapatılan bir şirketin ortakları eğitim kurumlarının müdürleri ve müdür yardımcılarının da bulunduğu şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde ve Bursa'nın çeşitli semtlerinde 16 eğitim kurumu ile faaliyette gösteren Silm Eğitim Tesisleri İşletme ve Ticaret A.Ş.'ye 28 Haziran'da kayyum atanmıştı. Daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve ardından ticaret sicilinden kaydı Bursa Cumhuriyet Savcılığınca kaydı silinen şirketin eski yöneticilerininde aralarında bulunduğu 121 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, savcılığın talimatı doğrultusunda, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum 60 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 10'u tutuklanmış, 18'i adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Büro Amirliği'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen çalışmalarda terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen yerlere yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında hakim karşısına çıkan toplam 53 kişiden 32'si tutuklanırken, 21 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kalmış oldu. Diğer 7 zanlının Emniyet'teki işlemleri ise devam ediyor.

Haber: BURSA, -

========================================

Adana'da çeşitli suçlardan aranan 9 kişi gözaltında

ADANA'da çeşitli suçlardan aranan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezinde kasten adam öldürme, yaralama, kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti gibi çeşitli suçlardan aranan kişilerin saklandıklarını adresleri belirleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube İnfaz Büro Amirliği ekipleri, sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı diğer büro amirliği ekiplerinin de destek verdiği operasyonda adreslere giren ekipler, 9 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Görüntü Dökümü

-----------------

Gözaltına alınanların adli tıp kuruma getirilmeleri

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA

======================================

Doğumda çocuğu ile birlikte öldü

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde ikinci çzocuğuna hamile 35 yaşındaki eşi Zeynep Atakçı, ilçedeki Devlet Hastanesi'nde doğum sırasında bebeğiyle birlikte öldü. Zeynep Atakçı'nın eşi Naci Atakçı ise eşinin ihmal sonucu öldüğünü ileri sürerek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Zeynep Atakçı'nın kız kardeşi Laika Karakurt ise "Ablamın doğumu gecikince tansiyonu yükseldi. Önce serum taktılar. Daha sonra ablam, ihmal sonucu bebeğiyle birlikte öldü" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Acil servis önü kalabalık

-Ağlayan kadınlar

-Morg önü detay

-Kız kardeşi Laika Karakurt röp

-Eşi Naci Atakcı röp

Haber-Kamera: Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),

==========================

Ücret pahalı diye molozlar ormana dökülüyor

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte inşaat atıkları ile birlikte çeşitli molozlar da orman yollarına dökülmeye başlandı. Atık alım ücretlerinin taşıma ücretine yakın olduğunu belirten bazı taşıyıcılar, bu gerekçeyle çöpleri gelişigüzel yerlere döktüklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm faaliyetlerine engel olmaması için yaz aylarında inşaat yapılmasına yasak getirdiği iller arasında yer alan Muğla'nın Marmaris ilçesinde, inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte orman yolları da kirlenmeye başladı. Marmaris katı atık depolama alanında normal çöpler için taşıyıcılardan ton başına 27.5 lira ücret talep edilirken inşaat atıkları, koltuk, kanepe, buzdolapları türündeki ev eşyalarının atıklarından ise traktör ve kamyonet türü küçük araçlardan kilosuna bakılmaksızın 10, kamyon türü büyük araçlardan ise araç başına 25 lira alınıyor. Taşıyıcılar ortalama 2 ton civarında bir atık için 55 lira atık ücreti ödediklerinde kendilerine 5 lira para kalacağını söyleyerek ücretlerin fazla olmasından yakınıyor. Bu yüzden atıkların gece karanlığında gelişigüzel yerlere döküldüğünü söyleyen taşıyıcılardan bazıları, "Biz bu parayı atık sahibinden istediğimizde kabul etmeyerek çöplerini atık alanına taşımak zorunda olmadıklarını, bunun belediyelerin görevi olduğunu söylüyor. Biz de aile geçindiriyoruz. Mecburen atıkları bulduğumuz boş alanlara döküyoruz" itirafıdan bulunuyor.

CEZALARI UYGULAYICI ARTIRABİLİYOR

Önceki yıllarda atıkların belirlenen yerlerin dışında dökülmesi durumunda uygulanan cezaların 100 lirayı bile bulmadığı belirtilirken, caydırıcı olmak amacıyla artık ceza uygulayıcı mercilerin birkaç kanun hükmüne göre cezaları artırabildiklerine dikkat çekildi. Tehlikeli atık olmayan normal bir inşaat ile ev eşyası karışımı atığı dökenlere uygulanan cezalara göre; inşaat yasakları uygulanan tarihler arasında atık dökenlere 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 66. maddesince 3 aydan 1 yıla kadar, Türk Ceza Kanunu'nun 184'ncü maddesince 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabiliyor. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 500 liradan az olmamak kaydıyla, 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre de 100 liradan 2 bin liraya kadar ceza uygulanabiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Marmaris'in çeşitli orman yollarından görüntü,

-Turistik seyir tepeleri ve orman içlerindeki atıklardan görüntü.

Haber - Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),

=======================================

Antalya BAM'da davaların görülmesine başlandı

ANTALYA, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerine hizmet veren Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) davaların görülmesine 15 Kasım'dan itibaren başlandı. Böylece artık vatandaşlar Yargıtay'a gitmeden dosyalarını bölge adliye mahkemelerinde temyiz edebiliyor.

Antalya BAM Başsavcısı Rıza Can, adliyeye komşu arsa üzerinde inşa edilen bölge adliye mahkemesinin ülkemize hayırlı olmasını diledi. Bölge adliye mahkemelerinin kurulmasıyla yargının iki aşamalıdan üç aşamalıya geçildiğini belirten Başsavcı Rıza Can, "Mahkemelerde görev alan arkadaşlarımız da şevkle çalışmalarına başladı" dedi. Antalya BAM'da 12 hukuk dairesi ile 11 ceza dairesi olduğunu anlatan Başsavcı Rıza Can, "Her dairede bir başkan ile üç üye şeklinde faaliyet gösteriyor mahkemelerimiz. İş yoğunluğuna göre dört üyesi olan mahkemelerimiz de var" diye konuştu.

Antalya BAM'ın Antalya ile birlikte Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerinden gönderilen davalara bakacağını anlatan Başsavcı Rıza Can, "Duruşmalara da başlandı. Diğer illerden duruşmalara gelemeyecek olan vatandaşlarımız, Antalya'daki duruşmalarına Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılabilecek" dedi. İlk derece mahkemelerden gelen dosyaların tamamının bölge adliye mahkemesinde görüleceğini belirten Rıza Can, "Beş yıla kadar hapsi öngören davalar bölge adliye mahkemelerinden sonra Yargıtay'a gönderilemeyecek. 5 yılın üzerindeki cezalarla ilgili davalar ise bölge adiye mahkemesinden sonra Yargıtay'a da gönderilebilecek. Hukuk mahkemelerinde ise para sınırı var. Belli bir sınırın üzerindeki dosyalar bölge adliye mahkemelerinden sonra Yargıtay'a gönderilebilecek. Bakanlığımız mükemmel bir bina yaptı. Bundan sonra iş bize düşüyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can'ın makamında yaptığı açıklamalar

Antalya Bölge adliye mahkemesine eşya taşıyan denetimli serbestlikten yararlanan mahkumların eşya taşırken görüntüleri

Antalya Bölge adliye mahkemesinin dışarıdan çekilen genel görüntüleri

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=========================================

Hafif ticari araçla çarpıştıktan sonra sulama kanalına uçan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

AKSARAY'da hafif ticari aracla çarpıştıktan sonra sulama kanalına uçan elektrikli bisiklet sürücüsü 27 yaşındaki Serdar Koçak, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Kaza, dün saat 08.30 sıralarında merkez Yavuz Sultan Selim Mahallesi Aksaray Üniversitesi yolu üzerinde meydana geldi. Aksaray Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Serdar Koçak yönetimindeki elektrikli bisiklet, karşı yönden gelen 38 yaşındaki Tuncay Tunçbeden'in kullandığı 68 DN 962 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle elektrikli bisiklet ve hafif ticari araç, yolun kenarındaki sulama kanalına uçtu. Kazada yaralanan Koçak ve Tunçbeden, ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan ve durumu ağır olan Serdar Koçak yapılan tüm müdehalelere rağmen bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Yaralı olan Tunçbeden'in ise hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Kaza yerinden detay

Araçlardan detay

Yaralının ambulanstan indirilip, acil servise alınması

-Kazada yaralanan ve ölen kişinin fotoğrafları

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

========================================

Hatay'da günde 50 bin çift ayakkabı hedefi

HATAY'da günde yaklaşık 35 bin çift erkek ayakkabısı üreten Hataylı ayakkabıcılar, yakın zamanda başlayacak olan projeyle sanayi sitesine kavuşup, günlük üretim miktarını 50 bine çıkarmayı hedefliyor.

Antakya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral, Türkiye'de satılan erkek ayakkabısının yüzde 35'lik kısmını Hataylı imalatçıların karşıladığını söyledi. Hataylı imalatçıların pek de uygun olmayan şartlar ve yerlerde üretim yaptığını belirten Oral, projeleri tamamlanıp bakanlığa teslim edilen Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Sanayi Sitesi yapıldığında, Hatay'da üretilen ayakkabı miktarının ülkenin ihtiyacının yarısını karşılayabilecek duruma geleceğini söyledi. Hatay'da ayakkabı üretiminin 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Oral, "Hatay'da ayakkabıcılığın geçmişi 300 yıllıktır. Hatay'ın önemli miktarda istihdamını sağlamaktadır. Sektörümüzde 500'e yakın kayıtlı üyemiz var ve bunların 300-350 civarındaki kısmı imalatçıdır" dedi.

81 İLE AYAKKABI SATIYORUZ

Hatay'dan 81 ile ayakkabı satıldığını ve birçok ünlü markaya fason üretim yaptığını belirten Oral, "Günlük üretimimiz 30-35 bin arasıdır. Eğer burada gerekli şartlar sağlandığında kapasitemizi 50 bine çıkarmamız içten bile değildir. Bugün Türkiye'de 81 vilayete ayakkabı üretip satıyoruz. Ayrıca tanınmış bütün markalara fason üretim yapıyoruz. Bu demektir ki bizim sektörümüzün altyapısı var, eksiklikler giderildiğinde, ekonomi, istihdam ve katma değer olarak çok yüksek seviyelere ulaşabilecek, Hatay'ın ve ülkenin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak bir sektörümüz var" diye konuştu.

HATAY AYAKKABISINI TANITMAK İÇİN FUAR DÜZENLENECEK

Hatay ayakkabıcılığını Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla 2017 yılı içinde bir fuar düzenleyeceklerini vurgulayan Oral, bu bilgileri verdi: "Bugün en büyük sorunlarımızdan birisi, işyerlerimizin istenilen seviyede olmaması. Bunu gidermek için ilk hedefimiz Antakya Ayakkabıcılar İhtisas İşyerleri Kooperatifi'nin kurulmasıydı. Bu noktada çalışmalarımızı tamamladık, projelerimizin tamamı bakanlığa teslim edilmiş durumda. Ümit ediyorum ki 2017'nin ilk çeyreğinde buranın ihalesi yapılarak 24-36 ay bandında bu işyerlerimizi tamamlanacaktır. Bugün sektörün en önemli sorunlarından bir diğeri de kalifiye eleman ve sektörün Türkiye'deki tanıtımıdır. Kalifiye eleman noktasında sorunları çözmek için aralıklarla kurslar açıp burada kalifiye elemanları sektörümüze kazandırmaya çalışıyoruz. Ayakkabıcılığın Türkiye'de tanıtılması için Hatay'da 2017 yılında bir fuar yapmayı düşünüyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan olan işyerlerimizin hayata geçmesi noktasında ümit ediyorum ki, 10 bine yakın olan istihdamımızı 15 bine çıkaracağız ve devletimize ödediğimiz katma değeri vergiyi de en az yüzde 50 artıracağız. Çevremizdeki bu ateş bittiğinde, biliyorsunuz Hatay son nokta, buradan Ortadoğu'ya çok ciddi ihracat yapacağımıza inanıyorum. Bunun altyapısı bizde var, yeter ki bizim esnafımız desteklensin, bu konuda hükümet nezdinde ve eğitimci nezdinde bize gerekli destekler verilsin, ben ümit ediyorum ki Hatay ayakkabıcılığı bu proje tamamlandığında çağ atlayacaktır."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Ayakkabı üretimi yapan imalathanelerden detaylar

Ayakkabı imalathanesinde çalışanlar

Hazır hale gelen ayakkabılardan detaylar

Antakya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement