Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Türk jetleri Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ı vurdu: 11 terörist öldürüldüSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi ve 2 aracı Türk jetleri tarafından imha edildi, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

29.11.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk jetleri Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ı vurdu: 11 terörist öldürüldü

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi ve 2 aracı Türk jetleri tarafından imha edildi, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 98 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi ve silah yüklü 2 aracı, Hava Kuvvetleri'ne ait jetlerle hedef alınarak vuruldu. Harekatta DEAŞ'lı 11 terörist de etkisiz hale getirildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Baratah, Dana ve Zarzur bölgesinde DEAŞ mensuplarınca kullanılan 4 barınma yeri; ayrıca silahlı İHA ile DEAŞ'a ait silahlı 2 araç imha edilmiştir. Her iki harekat neticesinde toplam 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü DÖkümü

--------------------

ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber : KİLİS, -

=============================================

Kırklareli'de kar yağışı başladı

KIRKLARELİ'nin Kofçaz İlçesi'nde mevsimin ilk kar yağışı başladı. Bulgaristan'a sınır olan ilçede yerler beyaza bürünürken, hava sıcaklığı da 1 dereceye kadar düştü.

Balkan üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren Kırklareli'nde mevsimin ilk kar yağışı Bulgaristan'a sınır olan Kofçaz İlçesi'nde yağdı. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü ilçede sabah saatlerinde başlayan kar ilçeyi beyaza bürüdü. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının aralıkla sürmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kar yağışı

-Beyaza bürünen evlerin çatıları-

-Sokaklar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KOFÇAZ(Kırklareli),-

===============================================

Vinç okulun üzerine devrildi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nin üzerine, bitişik arsada süren inşaatın büyük vinci devrildi. Okulun çatısını delerek içeri giren ve sınıflara ulaşan vinç zarar verdi. Yağmur suları da okulun içine girdi. Okulu bu nedenle su bastı. Sabah okula gelen öğrenciler sınıflara giremedi. Okul bir günlüğüne tatil edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Okulun yıkılan çatısı

sınıfların gördüğü zarar

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM, Yasin TİNBEK/ İZMİR

================================================

Ayvalık sel sularına teslim oldu

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış sel getirdi. İzmir Çanakkale karayolu gece saatlerinde çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken herhangibir can kaybı yaşanmadı.

Ayvalık'ın Altınova mahallesinde dün saat 22.00'den itibaren etkili olan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Dağlardan akan sel sularının da etkisiyle yaklaşık 400 koyun telef oldu. İzmir Çanakkale E87 kara yolu saat 01.00'den 06.00'ya kadar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yolcuların bazıları otobüslerde, bazıları da dinlenme tesislerinde yolun açılmasını bekledi. Altınova sahil kesiminde bulunan birçok evin ilk katı sular altında kaldı. Dağlardan gelen sel suları TARİŞ 979 No'lu Zeytinyağı Fabrikası'nda da taşkınlara neden oldu. Sel suları fabrikanın içindeki 10 tonluk yağ tanklarının karayoluna ve çevredeki tarlalara sürüklenmesine neden oldu.

Ayvalık'ta benzer bir sel felaketinin 3 yıl önce yaşandığını söyleyen Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, itfaiye, polis ve karayolları ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Trafiğe kapatılan İzmir Çanakkale karayolundan görüntü,

-Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay ile röp,

-TARİŞ fabrikasından görüntü,

-Sürücülerle kısa röpler.

Haber - Kamera: Hüsnü EVREN/ AYVALIK (Balıkesir),

=========================================

Altınoluk'ta 25 evi su bastı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde gece boyu aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolup taştı. Altınoluk'taki Şahin Deresi çevresindeki 25 evi su bastı.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde dün öğlen başlayan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Akşam etkisini arttıran yağmur nedeniyle yollar suyla dolup taştı. Tamamı Şahin Deresi çevresinde bulunan 25 evde, su baskını yaşandı. İtfaiye ve belediye ekipleri baskın yaşanan evlerde, suların tahliyesi için çalışma başlattı. Edremit merkezde de şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Önemli noktalarda önlem alan itfaiye ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gece boyu mesai yaptı.

Görüntü DÖkümü

----------------------

-Fotoğraf

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir), -

============================================

Erzurum 'zehir' soluyor

Erzurum'da en son 16 Kasım gecesi yaşanan kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, beraberinde hava kirliliğini de getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın ölçümlerine göre 27 Kasım gecesi partikül madde miktarı, bir metreküp havada 512 mikrogram oldu. Bu oranın ülkemizde ortalama 80, AB ülkelerinde ise 50 mikrogram olması öngörülüyor. Erzururum'da ölçülen değer, ülke ortalamasının neredeyse yedi katı, AB ortalamasının ise tam 10 katı fazla. Hava kalitesinin kötü ve tehlikeli sınırlarda olduğunu belirten uzmanlar, çocuklar, yaşlılar, kalp ve solunum hastalığı olanların dışarıya çıkmamasını öneriyor. Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, hava kirliliğini TBMM'nin gündemine taşıyacağını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Palandökenden şehrin görüntü

-Şehrin farklı noktaların hava kirliliği detayları

- Hümeyra PARDELİ'nin anonsu

Haber: Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

========================================

(ÖZEL) Taş ocağındaki patlatma görüntülendi

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde 9 mahallenin ortasına kurulan taş ocağında yapılan patlatmalı çalışmalar bölge halkının tepkisini çekiyor. Bunlardan birinde ortaya çıkan görüntü yapılan çalışmaların boyutunu da ortaya koydu.

Akseki'ye bağlı kırsal kesimde 9 mahallenin ortasındaki Asar Tepesi'nde bir süredir faaliyetini sürdüren taş ocağı yakınındaki mahallelerde oturanlar, dinamitle patlatmalar nedeniyle evlerinin duvarlarında çatlama olduğu iddiasıyla Akseki Kaymakamlığı'na başvurdu. Ancak başvurudan herhangi bir sonuç elde edilemedi.

ÖNCE PATLAMA SONRA TOZ BULUTU

Akseki- İbradı yolu üzerindeki taş ocağında patlatmalı çalışmalardan biri sırasında jandarma ekipleri yol kontrolünü sağlamak için araçları durdurdu. Görüntüye yansıyan patlatma sırasında taş ocağının üst bölümüne yerleştirilen patlayıcılar infilak ettirilirken, büyük bir gürültü ve arkasından ortaya yoğun toz bulutu çıktı. Araçlarından inenerek patlama anını izleyenlerden bazıları ise korkarak araçlarının yanına doğru eğildi. Patlatmanın ardından yol ulaşıma açıldı.

'SÜREKLİ PATLATMA YAPILIYOR'

Emiraşıklar Mahallesi sakini emekli tarih öğretmeni 60 yaşındaki Cengiz Bilici, taş ocağındaki patlatmalar nedeniyle kendi eviyle bölgedeki bazı sarnıçların zarar gördüğünü söyledi. Bölgede halkın can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğunu aktaran Cengiz Bilici, "Evimizin ve hayvan barınağının duvarlarında çatlamalar meydana geldi. Sürekli patlatmalar yapılıyor, sarsıntıda evlerimizin yıkılacağı izlenimine kapılıyoruz. Bazı sarnıçlarda da su seviyesi düştü. Mahallemize 200 metre uzaklıktaki taş ocağında dinamit patlatılmasından sonra da dinamit delikleri açan makinelerin çalışmasını sürdürmesi yeni patlatmaların devam edeceğini gösteriyor. Yetkililerden bu taş ocağının kapatılmasını istiyoruz" dedi.

'DOĞAL DEĞERLERİN KAYBOLMASINA NEDEN OLACAK'

Çevreci Hediye Gündüz de taş ocağının bulunduğu alanın şahin, kartal, doğan ve atmaca gibi yaban hayvanlarının yuvalama alanı olduğuna dikkati çekerek, taş ocağındaki patlatmaların ve ocağın çalışması durumunda bu hayvanların yuvalarının yok olacağını ve neslinin tehlikeye gireceğini anlattı. Hediye Gündüz, "Böyle bir yerde taş ocaklarının işletilmesi, çevre ve insan sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu doğal değerlerin kaybolmasına neden olacak. Bölge kızılçam ormanları, maki toplulukları ve sedir ağaçlarından oluşan zengin bir çeşitliliğe sahip" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Patlatma yapılan alandan görüntü

Patlatma anı

Patlatmayı izleyenler

Yaşanan panık

Röp1: Emekli öğretmen Cengiz Bilici patlatma yapılan alanın önünde

Cengiz Bilici'nin zarar gören evleri göstermesi

Evi zarar gören bir vatandaşın evi göstermesi

Haber- Kamera: Adem ÇETİN/AKSEKİ(Antalya),

===================================================

Görmez, vatandaşlara sabah namazı kıldırdı

ADANA'da İl Müftülüğü'nün yeni hizmet binasını bugün açacak olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sabancı Merkez Camii'nde cemaate sabah namazı kıldırdı.

Dün Adana'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve çok sayıda vatandaşa sabah namazı kıldırdı. Sabancı Merkez Camii'nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Görmez, kılınan namazın ardından okuduğu ayetlerin tesvirini yaptı. Görmez'in konuşması sırasında vatandaşlar da cep telefonlarıyla bol bol görüntü çekti. Cami çıkışında cemaat, Görmez ile konuşabilmek için büyük çaba harcadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cami cemaatinin görüntüsü

Namaz kılanlar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in vaaz vermesi

Cep telefonu ile görüntü çeken vatandaşlar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================================

Evde yangın çıktı: 1'i ağır 3 kişi yaralandı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'ndeki bir apartmanın 4'üncü katındaki bir evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, 1'i ağır, toplam 3 kişi yaralandı.

Bozyaka Mahallesi'nde 3104 sokakta bulunan dört katlı bir apartmanın en üst katındaki evde bugün saat 06.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden komşular durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürürken evde bulunan Rabia Kuşoğlu (21), Mazlum Bakır (27) ve Mehmet Günay'ı (34) evden çıkardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yapmasının ardından yaralılar Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Kuşoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerini çalışmasından görüntü

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

===========================================

El-Nusra'ya katılan gencin ailesi endişeli

Iğdır'ın merkeze bağlı Çakırtaş köyünde yaşayan Taliha- Esat Kaya çiftinin oğulları Burkan Kaya, calışmak için gittiği İstanbul'dan "Ben cihat ibadetini yerine getirmek için Suriye'deyim. Rahat olun herşey Allah'ın dini için inşaallah. Işid'e katılmadım. Fetih cephesindeyim" diye mesaj göndermesi aileye endişenlendirdi. Oğlunun Erzincan Üniversitesi İletişim Fakültesinden bu yıl mezun olduğunu, 23 Kasım günü ortadan kaybolduğunu anlatan Esat Kaya, "Bu tür örgütler gelip çocuklarımızın rahatlıkla beyinlerini yıkayıp götürüyorlar. Bunlara bu fırsat verilmemeli. Biz onlar için çocuk büyütmüyoruz. Devletimizden isteğim çocuğumu bulup bana teslim etmesidir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Annenin ağlaması

- Baba ile rop

-Anne ile rop

-Genel detay görüntü

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

===============================================

Kar olmayınca asfaltta şampiyonaya hazırlanıyorlar

Muş'ta bu yıl yağan karın hemen erimesi nedeniyle Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Muş Alparslan Kayak ve Doğa Severleri Kulubü sporcuları, antrenmanlarını tekerlekli kayakla asfalt üzerinde yapıyorlar. Kar olmayınca çareyi asfalt üzerinde bulduklarını anlatan antrenör Veysel Oğlağa, "Sporcuların arasında 8 yıl üst üste Avrupa'da birinciliği kimseye kaptırmayan Milli kayakçı Sabahattin Oğlağo var. Karın olmayışı bir dezavantaj" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Kayakçıların tekerlekli kayakla çalışmalarından detaylar

-Asfalt üzerinde kaymaları

-Aysun Argun ile röportaj

-Antrenör Veysel Oğlağo ile röportaj

-Ayşegül Yıldırım ile röportaj

-Çalışmalardan diğer detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==============================================

CHP'li Özel başkanlık sistemini felakete MHP liderini Badi Ekrem'e benzetti

BALIKESİR'de başkanlık ve yeni anayasa konusunun tartışıldığı panele katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kişilere değil başkanlık sistemine karşı olduklarını çünkü bu sistemin ülkeye felaket getireceğine inandıklarını söyledi. Partililerinden Atatürk'ün kendine layık görmediği makamı kendisine layık gören kişiden memlekete fayda gelir mi? diye sorup düşünmelerini isteyen Özel, MHP lideri Bahçeli'yi ise Hababam Sınıfı'nın Badi Ekrem'ine benzetti.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı Siyaset Akademisi'nin düzenlediği 'Başkanlık ve Yeni Anayasa, Türkiye'yi Bölme ve Tek Adam Projesi' konulu panel, dün (pazartesi) akşam yapıldı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre de panele katıldı. Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki paneli aynıca ildeki belediye başkanları, ilçe başkanları ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendikacılar, mahalle muhtarları ve partililerin de aralarında olduğu yaklaşık 500 kişi izledi. Salonda yer bulamayanlar saatlerce ayakta konuşmaları dinledi.

"BAŞKANLIĞA KILIÇDAROĞLU OLSA DA KARŞIYIZ"

Konuşma yapanlardan CHP'li Özgür Özel, başkanlık sisteminin gerçek bir kapalı oylama yapılması halinde Meclis'ten geçemeyebileceğini savundu. Yine de bir seçime hazır olunması gerektiğini vurgulayan, başkanlık sistemine karşı çıkma gerekçelerini açıklayan Özel, şunları söyledi: "Biz bu sisteme 'Tayyip Erdoğan başkan olacak' diye karşı değiliz. Biz bu sisteme Kemal Kılıçdaroğlu başkan olacaksa da karşıyız. Çünkü bu sistemin ülkeye felaket getireceğine inanıyoruz. Parlamenter rejimden yarı başkanlığa, yarı başkanlıktan başkanlığa, başkanlıktan despotizme veya diktatörlüğe doğru evrilmenin bu dünyanın bir siyaset gerçeği olduğunu bildiğimiz için bu değişikliğe karşıyız. Böyle bir sistemde yargının üzerindeki baskıların azalmayıp artacağını bildiğimiz için, kuvvetler ayrılığının ayaklar altında ezileceğini bildiğimiz için, bir inancın diğer inançlara, bir mezhebin diğer mezheplere ve bir zümrenin ülkedeki herkes üzerinde kurmak istediği tahakkümü perçinleyeceğine inandığımız için karşıyız"

ATATÜRK ÖRNEĞİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşının ardından Cumhuriyeti kurduğunu anımsatan Özel, "Atatürk, kurtuluşu başardıktan sonra kuruluş aşamasında yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler Atatürk'e 'Ekselansları savaşı kazandınız. Yeni bir ülke kuracaksınız. İngiltere'deki gibi krallık mı, Amerikan tipi başkanlık mı yoksa padişahlığa devam mı edeceksiniz' diye sordu. Atatürk'ün cevabı 'Biz egemenliği saraydan alıp kurduğumuz meclise verdik. Halk meclisini seçecek. Bu ülkenin yönetim şekli cumhuriyet olacak. O cumhuriyet meclisi görev verirse, ben o görevi yapacağım' oldu. Sizler de halka 'Kardeşim Atatürk'ün kendine layık görmediği makamı kendisine layık gören adamdan bu memlekete fayda gelir mi?' diye sorun" diye konuştu.

Ülkedeki insanların yüzde 92'sini kendisini Atatürkçü olarak tanımladığını vurgulayan Özel, AK Parti'ye oy verenlerin büyük bölümünün de Atatürk'e sevgi duyduğunu sözlerine ekledi.

DEVLET BAHÇELİ'YE BADİ EKREM BENZETMESİ

Başkanlık sisteminin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sayesinde tekrar ülke gündemine geldiğini anımsatan Özel, "Bırakın Devlet Bahçeli tek başına yürüsün. Sakın milliyetçileri ve MHP seçmenini kendinize hedef almayın. Bahçeli'nin ardından yürürlerse hepsi hedefimizde olur. Ama şu an Bahçeli'nin durumu Hababam Sınıfı'nda yola arkasında koca bir orduyla çıkıp, sınıf maça kaçtıktan sonra tek başına yürüyen Badi Ekrem'in durumundan farksızdır. Bırakın Bahçeli tek başına saraya doğru yürüyüşünü sürdürsün. Neden bunu yaptığını bilmiyoruz. Ama bunların hepsini yeri gelince sorgularız. O zaman 'Başkanlık bölünme demektir', 'Başkanlık federasyondur', 'Başkanlık Türk varlığına girişilmiş en büyük tehdittir' sözlerini önüne koyarız. Çünkü bu sözler Bahçeli'ye aittir" dedi.

"OHAL OKSİJENİMİZİ ALIYOR"

Türkiye'nin yeni bir anayasayı konuşacak durumda olmadığına dikkat çeken Özel, "Anayasanın 'darbe anayasası' olduğu bilgi kirliliğidir. 'Fiili durumu düzelteceğiz' sözü yol kirliliğidir. 'Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız' sözü hedef kirliliğidir. Bu 3 kirlilik ortadan kaldırılmadan Türkiye yeni anayasayı konuşamaz. Yeni anayasayı konuşmak için havanın temizlenmesi gerek. OHAL oksijenimizi alıyor. Oksijen olmayınca beyinler sağlıklı düşünemez, özgürlükleri talep edemez. Beyinler ilerici bir anayasa talep edemez. Her gün sevdiklerinin canından endişe eden insanlar kendilerine önlerine konulan seçimler için akılcı tercihlerde bulunamazlar. Akademilerin durduğu, üniversitelerin sustuğu, baroların tehdit altında olduğu bir süreçte anayasa konuşmak mümkün değildir" dedi.

CHP'li Özel'in ardından CHP Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre de panelde konuşma yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Salondan görüntü

Özgür Özel ve diğer milletvekilleri salona gelişi

CHP Grup Başkanıvekili Özgür Özel'in konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

==============================================

Vali Kamçı: Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odur

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Kasım ayı meclis toplantısına onur konuğu olarak katılan Vali Süleyman Kamçı, Dünya da en büyük gücün ekonomik güç olduğuna dikkat çekerek " Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odurö dedi.

KAYSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Vali Süleyman Kamçı, Kayseri'nin sanayi ve ticaret ile Türkiye'nin örnek şehirlerinden olduğunu dikkat çekerek " Gültepe de bulunan 6 bin yıllık ticari anlaşmaların yer aldığı tabletler Kayseri'nin en eski ticaret şehirlerinden olduğunu göstermektedirö dedi.

2016 yılında kamu yatırımlarını gerçekleştirmek için merkezi bütçeden Kayseri'ye 1 milyar 300 milyon lira ödenek ayrıldığını belirten Vali Kamçı, " Kamu yatırımları için hazırlanan projelerin yüzde 80'inin gerçekleşti. Kayseri'de 3 Organize Sanayi Bölgesinde 1301 firma bulunmak ve 64 bin kişi istihdam edilmektedir. İncesu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak siz iş adamlarını İncesu'ya yatırım yapmaya bekliyorumö diye konuştu.

15 Temmuzda ki darbe girişiminin vatandaşların duruşu ile engellediğini söyleyen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, " Bu girişimler ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı güçlü ekonomi ile karşı koyacağız. En büyük güç ekonomik güçtür. Ekonomik güç kim de ise söz sahibi odur. Çok şükür ülke olarak 15 Temmuz'da ekonomik olarak sarsılmadıkö şeklinde konuştu.

"YATIRIM YAPMAYA, İSTİHDAM YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise yaptığı konuşmada Milletçe bir ve beraber olduğumuz herkese göstermeliyiz. Teröristlere karşı mücadele hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Döviz kuru kasım ayın başından bu yana dolar bazında yüzde 10 arttı. Dış dünyadaki gelişmeler, ülkemizde ciddi döviz çıkışlarına neden olmuştu ancak Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama sonrası dövizlerin çıkışında durma bekliyoruz. İş adamları ve sanayiciler olarak bizim üzerimize düşen görevler var. Bu görevlerimize bağlı olarak ekonomimizin ve firmalarımızın durumu belli olacak. Öncelikli olarak ihanet çetelerine, ülke düşmanlarına fırsat vermeden, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin aldığı kararlar ekonominin ihtiyaçlarına cevap vermektedirö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi açıklama

KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı açıklama

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

============================================

Emlakçılar KHK ile saatlik kiralık ev düzenlemesinden memnun

MANİSA Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, OHAL kapsamında yayınlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günübirlik veya saatlik kiralanan evlere kimlik bildirimi zorunluluğu getirildiğini, bu sayede kötü amaçlı kullanımın önüne geçildiğini söyledi.

OHAL kapsamında geçen 22 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, günübirlik veya saatlik kiralanan evlere kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, bu uygulama ile evlerin kötü amaçlı kullanılmasının önüne geçildiğini dile getirdi. Derneğin 300 üyesinin bulunduğunu ifade eden Akyüz, şöyle dedi: "Günübirlik veya saatlik olarak kiralanan evler konusunda derneğimize çok şikayetler geliyordu. Kimi zaman kiralanan evler yüzünden dernek üyelerimiz zan altında kalıyordu. Bu konudan biz de sıkıntılıydık. İnternet üzerinden ev kiralayan kişilerle görüştük. Bürolarının olduğunu söyledikleri yerlere gittik. Ancak böyle bir büronun olmadığını tespit ettik" diye konuştu. Dernek Başkanı Akyüz, Manisa'daki birçok günübirlik veya saatlik kiralanan evlerin ahlak dışı faaliyetlerde kullanıldığını öne sürerek, "Yaptığımız çalışmalarda kentimizdeki birçok günübirlik evlerin ahlak dışı kullanıldığını tespit ettik. Günübirlik evlerde kimlik bildirme zorunlu olmadığı için bu iş karşı tarafa da cazip geliyor. Buralar oteller veya pansiyonlar gibi olmadığı ve kayıt dışı olduğu için ahlak dışı faaliyetlerde bulunulmasına da şaşırmıyoruz. Günlük veya saatlik kalan kişilerin ne amaçla kaldığını anlamamak mümkün değil. Tespit ettiğimiz bazı yerleri emniyet birimleri ile paylaştık."

Dernek Başkanı Bahattin Akyüz, KHK kapsamında günlük ev kiralayan kişilerin genel kolluk kuvvetleri terminallerine bağlanmak zorunda olduğunu söyleyerek, vergiye de tabi tutulacaklarına değindi. Akyüz, "Bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek. Bu cezaların caydırıcı olacağına, günlük kiralanan evlerin ahlak dışı kullanımından çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Haber: İlker KILIÇASLAN/MANİSA, -

================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi
    13:25 Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, bir evde 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet sentetik kannabinoid Bonzai (A4) maddesi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • TGF Türkiye Golf Turu Antalya'da Başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu Antalya'da Başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı
    13:25 Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir esnafın dükkanının önünden çalınan süs bitkisi, geri getirildikten sonra bir başka kadın tarafından saksısıyla çalınmak istendi. Hırsız suçüstü yakalanırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Esnaf, hırsızlar yüzünden çiçek sevgisinin köreldiğini ifade etti.

  • Ahlat'ta Cenaze Konvoyunda Zincirleme Kaza: 1 Yaralı
    13:24 Ahlat'ta Cenaze Konvoyunda Zincirleme Kaza: 1 Yaralı

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, cenaze konvoyunda bulunan 5 araç birbirine çarptı. Kazada 1 kişi hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, soruşturma devam ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi
    13:23 İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi

    İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe öldürülen kedi Eros'un adı, Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, merkezde düzenlenen törende Kırklareli Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takip ettiğini belirtti. Özçağdaş, sokak hayvanlarının yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayarak, tüm canlılara önem gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise Kırklareli'nin sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir kent olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise geçici hayvan barınağının adını Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirdiklerini açıkladı.

  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü
    13:22 Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen Ramazan şenliklerine 7'den 70'e birçok kişi katıldı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, halk dansları ve karışık Türk müziği ile devam eden programlar büyük ilgi gördü. Rektör Fuat Erdal, Ramazanın bereketiyle birlik ve dostluğun pekiştirildiği zamanlarda bir araya gelmeye çalıştıklarını belirtti.

  • Merkezefendi Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı
    13:22 Merkezefendi Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde devam etti. Binlerce kişi, birlikte oruçlarını açtı ve tasavvuf müzik dinletisi ve semazen gösterisi izledi.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Kıyı Kenar Projesi ile Bodrumluları Denizle Buluşturacak
    13:22 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Kıyı Kenar Projesi ile Bodrumluları Denizle Buluşturacak

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, hazırladığı kıyı kenar projesi ile hem Bodrumluları yeniden denizle buluşturacak, hem de sahillerdeki işgallere son verecek.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.


Advertisement