Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)YURT YANGINDA ÖLEN KIZLARIN CESETLERİ BİRBİRİNE SARILI BULUNDUADANA'nın Aladağ İlçesi'nde dün akşam özel kız öğrenci yurdunda çıkan 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen kızların cesetleri birbirlerine...

30.11.2016 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YURT YANGINDA ÖLEN KIZLARIN CESETLERİ BİRBİRİNE SARILI BULUNDU

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde dün akşam özel kız öğrenci yurdunda çıkan 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen kızların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesetlerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alınırken, yaralıların tedavisi sürüyor.  Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saat 19.30'da yargın çıktı. Büyük bölümü ahşap kaplama olan ve köylerden gelen ortaokul öğrencilerinin barındığı 3 katlı yurt binasının elektrik sisteminden çıktığı sanılan yangın Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyelerinin müdahalesine karşın kısa sürede faciaya dönüştü. Alevler arasından çıkamayan 12 kişi yanarak can verdi, yaralı olarak canını kurtaran 22 kişi de hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların halen hastanelerde tedavileri devam ederken, yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

ENKAZ ORTAYA ÇIKTI

Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. Yangın sırasında kilitli olup olmadığı tartışılan binanın yangın merdiveninin açık olduğu dikkat çekti.

12 kişiye mezar olan yurt binasının çatısında bulunan çinko levhaların bile yanıp zemine düştüğü görülürken, binanın giriş katındaki elektrik trafosundan başladığı değerlendirilen yangınıyla ilgili ekiplerin ayrıntılı bir çalışma başlattığı kaydedildi.

BAKANLAR OLAY YERİNDE

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yangında yaralananları hastanede ziyaret etti. Hastane ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Milletimizin başı sağ olsun, büyük geçmiş olsun" dedi.

Aladağ'daki yangın mahallinde yaptıkları incelemelerin ardından kent merkezine dönen, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Kaynak ve bakanlar, doktorlarından durumları hakkında bilgi alıp, tek tek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yangının kesin çıkış nedenin araştırıldığını belirtti. Çok acı bir olayı hep beraber yaşadıklarını ifade eden Kaynak, "Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10'u çocuk 2'si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ'a gittik" diye konuştu.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili Aladağ Savcılığı hemen duruma vaziyet olduğunu aktaran Kaynak, şöyle konuştu:

"Bir keşif yapılacağını ifade ettiler. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, çıkması muhtemel diyorlar. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuş. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekleri yere gönderilecekler. Milletimizin başı sağ olsun, büyük geçmiş olsun. Geride kalanlara acil şifalar diliyoruz. Olay tüm yönleriyle bir yandan yargı tarafından araştırmaya başlanmıştır. Bir yandan da yangına karşı tedbirlerle ilgili gerekli çalışma ve araştırmalar ayrıca yapılacaktır. Yurt Milli Eğitim Bakanlığı'nca izinlidir. Bakanlığımız kendi çalışmalarını yapacaktır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psiko-sosyal destek yönünden, olayın ilk anından itibaren 32 görevlisiyle sahada. Biz hem yaralananların hem de hayatını kaybeden çocuklarımızın, yavrularımızın ailelerinin yanında olacağız. Neticede olaya sebebiyet veren, yangına sebebiyet veren her neyse bu ortaya çıkacaktır ve sorumlularla ilgili işlemler yapılacaktır. Şimdilik böyle söylemekle yetinelim. Büyük bir acı ve dram halen sıcak".

Gazetecilerin ölen öğrenciler için tören yapılıp yapılmayacağı sorusuna Bakan Kaynak, "Törenle ilgili ailelerin tutumu çok önemli. Ne diyecekler, ne isteyecekler, Adana Valimiz olayın en başından beri Aladağ'da, bizimle beraber döndü. Ailelerle temas kuracaktır. Ama cenazelerin nakli ve defni için biz hükümet olarak, valilik olarak görevde olacağız" dedi.

AİLELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 32 psiko-sosyal destek ekibinin ölen ve yaralanan öğrencilerin aileleriyle ilgilendiğini açıkladı. Acılarının çok büyük olduğunu belirten Bakan Kaya, "Yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu yönündeki iddialar ile diğer tüm iddialar araştırıyor. Devletimiz ailelerimizin yanındadırlar. 32 kişilik psiko-sosyal destek ekibimiz sahada çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Murat KİBRİTOĞLU- Yusuf BAŞTUĞ- Akif ÖZDEMİR- Gökhan KESKİNCİ- Uğur SELÇİK- Çağlar ÖZTÜRK/ALADAĞ (Adana), -

================================================================

2)TAŞKENT' TE 18 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ÇÖKEN YURT DAVASI, 8 YILDIR SÜRÜYOR

KONYA'nın Taşkent İlçesi'nde 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı Kız Kuran Kursu binasının, gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada yıkılarak, 17 yatılı öğrenci ile 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili dava 8 yıldır sürüyor.

O dönem belde olan Balcılar Mahallesi'nde Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'ne ait Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu'nda, 1 Ağustos 2008 günü saat 04.15'te LPG tankından sızan gaz, sabah namazı için kalkan bir öğrencinin elektrik düğmesine basması sonucu patladı. Patlamanın şiddetiyle 3 katlı yurt binası yıkıldı. Olayda, 1 eğitmen ve 17 yatılı öğrenci öldü, 29 öğrenci de yaralandı.

KISA TUTUKLULUKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

Olayın ardından Yurt Müdürü Hüseyin Çömlek, dernek ve yurt temsilcileri Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş, Hadim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Mehmet Göktaş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hüseyin Çömlek ve Mehmet Semerci de kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

DAVA 8 YILDIR SÜRÜYOR

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si kadın eğitmen, 6'sı dernek ve yurt sorumlusu, 3'ü de LPG tankını kuran ve gaz dolumu yapan şirket sorumluları olmak üzere toplam 11 tutuksuz sanığın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan yargılandığı dava 8 yıldır sürüyor. En son geçen 25 Ekim günü yapılan 26'ncı celsesinde, sanık olarak yargılanan LPG şirketinin montaja uygunluk onayını veren yetkilisi İzzet Yanık'ın, firma yetkilisi Abdullah Bostancı'ya Ankara 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı tazminat davası nedeniyle, dosyaların tamamı Ankara'da olduğu için görülmeden 14 şubat tarihine ertelenmişti.

CUMHURİYET SAVCISI MÜTALAASINDA: 4 KİŞİYİ KUSURLU BULMUŞTU

Cumhuriyet Savcısı bir önceki duruşmadaki mütalaasında, olay tarihinde gerekli eğitim aldığı halde patlamanın önlenmesi için vananın kapatılması, havalandırmanın açık tutulması gibi güvenlik önlemlerini almayan yurt müdürü Hüseyin Çömlek'i, tesisatı yaptıran LPG şirketinin montaja uygunluk onayını veren yetkilisi İzzet Yanık ile teknik destek sorumlusu İbrahim Yılmaz'ın eksiklerin giderilmesi için gereken önlemleri almadıkları için kusurlu bulmuştu. Ayrıca montajı LPG şirketi adına yapan firmanın yetkilisi Abdullah Bostancı'nın montaj sözleşmesinin 7.4 maddesinde belirtmesine rağmen montajı mevzuata uygun yapmayarak servis sözleşmesi gereği tesisatın periyodik bakımını yaparken eksiklerin giderilmesini sağlamadığından kusurlu olduğunun anlaşıldığı ifade edilmişti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasının devamında, sanıklar Hüseyin Çömlek, İzzet Yanık, Abdullah Bostancı ve İbrahim Yılmaz'ın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden' olma suçunu işledikleri anlaşıldığını ve Türk Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesi(Taksirle Öldürme)(Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi üç yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) gereği cezalandırılmalarını istemişti. Savcı, diğer 7 sanık hakkında ise bilirkişi raporuna göre olayda kusurlu olmadıklarının anlaşıldığını belirtip, beraatlarını talep etmişti.

7 BİLİRKİŞİ RAPORU

Olayda hayatını kaybeden 3 öğrenci ile yaralı kurtulan 2 çocuğun avukatlığını yapan Çocuk Hakları Koruma Derneği Başkanı Hakkı Ünalmış, davanın 8 yıldır sürdüğünü, bugüne kadar 7 bilirkişi raporu hazırlandığını ve her birinde de sanıkların kusurlarının farklı ele alındığını belirtti. Ünalmış, şöyle dedi: "Birinci bilirkişi raporunda sanıkların neredeyse tamamı birinci dereceden asli kusurlu olarak belirtildi. Ancak daha sonraki bilirkişi raporlarında asli kusurlu sayısı giderek azaldı. Son 7'nci bilirkişi raporunda ise sadece yurt müdürünün asli kusurlu, sanıklardan bazılarının tali kusurlu, bazıları da kusursuz olduğu belirtildi. Sorumlu kişilerin sorumluluk durumları her raporda değişikliğe uğrayamaz, uğramamalı."

TAKSİRLE ÖLDÜRME

TCK'nın 85'inci Maddesinin 2'nci fıkrasına göre 'Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.'

KAST

TCK'nın 21'inci maddesinin 2'nci fıkrasına göre, 'Kişinin, suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi halinde olası kast vardır. Bu halde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur; diğer suçlarda ise temel ceza üçte birden yarısına kadar indirilir.'

Görüntü Dökümü

---------------------

Çöken yurt binası (ARŞİV)

(Haber: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

========================================================

3)FIRAT KALKANI'NDA DEAŞ'IN 2 MERKEZİ İMHA EDİLDİ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 2 barınma merkezi, Türk jetleri tarafından vurularak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 99 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın Bzagah ve Zarzur bölgelerindeke 2 barınma merkezi, Türk jetlerinin hava harekatıyla imha edildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Bzagah ve Zarzur bölgesinde DEAŞ mensuplarınca kullanılan 2 barınma yeri imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür."

KİLİS,

==========================================================

4)YAŞAM İZİ OLAN METEORUN PARÇASINI ARIYORLAR

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne 1964 yılında düşen 4 kilo ağırlığındaki meteorda yaşam izi olabileceğini belirten NASA raporu, Türk bilim adamlarını 52 yıl sonra bir kez daha harekete geçirdi. İzmir Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Ozan Ünsalan'ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi kapsamında 8 kişilik akademik ekip, yaşam izi olabileceği belirtilen meteora ait başka parça olup olmadığını araştırmak üzere ilçeye geldi. Bayramiç kent merkezine 2 kilometre mesafedeki Tabaklar Deresi yakınına, 1964 yılında düşen ve köylülerce düşüğü görülen 4 kilo ağırlığındaki meteor, Uluslararası Meteor Araştırmaları tarafından 'Çanakkale Meteoriti' olarak kaydedildi. Meteorun mineral yapısı hakkında ilk inceleme, Doç. Dr. Ozan Ünsalan'ın başkanlığında bir ekip tarafından İstanbul Üniversitesi'nde yapıldı. 3 parçaya ayrılan meteorun bir parçası, 2012'de incelenmek üzere NASA'ya gönderildi. Yapılan analizlerde amino asitler bulundu. Çanakkale meteorunun içinde vücudumuzda bulunan glisin, alanin, valin, serin, glutamik asit ve aspartik asit protein amino asitleri ve diğer amino asitler tespit edildi. NASA ve İstanbul Üniversitesi'nden akademisyenler ile ortaklaşa yapılan yayında, Çanakkale meteorunda tespit edilen 19 amino asitten 6'sının vücudumuzun ihtiyacı olan protein amino asitleri olduğu belirlendi.

Yaşam izi olabileceği belirtilen meteorun düşmesinin üzerinden 52 yıl geçmesine rağmen, bilim dünyası peşini bırakmadı. Şuanda Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan'ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi kapsamında, araştırmanlar İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Öngen, Işık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arif Solmaz, Ankara Üniversitesi doktora öğrencisi Zahide Terzioğlu, İstanbul Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Ersin Kaygısız, lisans öğrencisi Tuğba Tenel ve lisans öğrencisi Ahmet Karadağ'dan oluşan 8 kişilik akademik ekip, meteordan yeni parçalar bulmak için araştırma ve inceleme başlattı.

TÜBİTAK projesi kapsamında Bayramiç İlçesine gelen akademisyenler, meteorun düştüğünü gören köylüleri ve yeri tespit ederek, şimdi biber ekili olan tarla ve çevresinde inceleme ve araştırma yaptı. Raporlama için gerekli notları alan ekip, daha sonra aramalara devam etti. Yöre halkından aldıkları bilgiler neticesinde, meteorun düştüğü şimdiki biber tarlasında izler aradı. Çalışmaları sonuç vermeyince araştırmalar ileriki tarihlere ertelendi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ozan Ünsalan, meteorun düştüğü yeri belirlediklerini, geliş istikametinin de ayrıca belirlendiğini söyledi. Şimdi biber tarlası olan yerde 52 yıl önce düşen meteordan yeni parçalar aradıklarını anlatan Ünsalan, "Ama bu iğne ile kuyu kazmak gibi bir şey. Şimdilik bir sonuca ulaşamadık. Fakat yöredeki çalışmalarımız devam edecek" dedi. Doç. Dr. Ozan Ünsalan, meteor bulduğunu düşünen vatandaşların ise 'www.turk-met.net' isimli web sitesinden bilgi edinebileceklerini ve müracaat yapabileceklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Akademisyenlerin meteor parçaları aramasından görüntü

Olayın şahidi köylülerle yapılan görüşmelerden görüntü

Doç.Dr. Ozan Ünsalan ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===============================================================

5)OYUNCAK TABANCALI GASPÇIYI ŞAKA YAPIYOR SANMIŞ

KONYA'da oyuncak tabancayla bir markete gelerek kasadaki paraları isteyen şüpheli, işletmeci Mustafa Kurak'ın tabancanın sahte olduğunu anlaması üzerine olay yerinden kaçtı. Kurak'ın elindeki bıçağı tutmak isterken yaralanan şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürüyor. Olay, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi Canbaz Osman Sokak'taki bir markette meydana geldi. İddiaya göre işletmeci Mustafa Kurak, markete oturduğu sırada içeri 20-25 yaşlarında, kapşonlu ve gözünde güneş gözlüğü bulunan bir şüpheli girdi. Yanında bulunan tabancayı Kurak'a doğrultan şüpheli kasadaki paraları kendisine vermesini istedi. Olayın bir şaka olduğunu düşünen Kurak, şüphelinin isteğini yapmadı. Daha sonra şüphelinin kasanın arkasına kadar gelerek tekrar parayı istemesi üzerine bunun bir şaka olmadığını anlayan Kurak, şüphelinin elindeki tabancayı tuttu. Bir parçasının kırılması üzerine tabancanın oyuncak olduğunu anlayan Kurak, kasanın yanındaki bıçağı alarak kendisini savunmak istedi. Bu sırada şüphelide bıçağı sol eliyle tutması üzerine elinden yaralanıp hızla olay yerinden kaçtı.

ŞAKA OLDUĞUNU SANDIM

Mustafa Kurak'ın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşyerinde olayı polislere anlatan Mustafa Kurak, "Elinde tabanca ile içeri girdi. Kasadaki paraları istedi. Bende biri bana şaka yapıyor sandım. Daha sonra kasanın yanına kadar gelerek tekrar parayı isteyince tabancayı tuttum. Baktım ki tabanca oyuncak, bende kasanın yanındaki bıçağı çektim. Oda bıçağı tuttu ve elinden yaralandı. Sonra tabancayıda bırakak kaçtı" dedi.

Şüphelinin kan izlerini takip eden polis, çevredeki işyerleri ve apartmanların güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Mustafa Kurak'ın polise olay anını anlatması

Polis ekiplerinin çalışmaları

Olayda kullanılan oyuncak tabanca ve bıçak

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement