Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDURUS Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gerçekleşen gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

20.12.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDU

RUS Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gerçekleşen gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.  Ankara'da katıldığı bir resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş, polisin operasyonuyla öldürüldü. Saldırının ardından soruşturma başlatan polis, Altıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi aynı gün gözaltına aldı. Soruşturmasını sürdüren polis, bu kez de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Ata Okulları'nın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinde görevli olan saldırganın dayısını gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan bu kişinin daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi. Böylelikle gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ailenin gözaltına alınıp polis aracına bindirilmesi

-Söke ilçe Emniylet Müdürlüğünden görüntü

Taylan YILDIRIM- Burhan CEYHAN -Mücahit BEKTAŞ-SÖKE (Aydın),

======================================================

2)BÜYÜKELÇİ'Yİ VURAN POLİS GEÇİCİ OLARAK DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPMIŞ

ANKARA'da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen polis memuru Mert Altıntaş'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geçici görevle Diyarbakır'da olduğu öğrenildi. Altıntaş'a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in ise darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenledikten sonra, ölü olarak ele geçirilen Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mert Altıntaş'ın, Temmuz ayında geçici görevle Diyarbakır'da bulunduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da bulunan Altıntaş'ın 16 Temmuz günü 2 gün izin alarak Ankara'ya gittiği belirtildi. 18 Temmuz gününe kadar izin alan Altıntaş'ın, Ankara Demetevler Mahallesi'nde bir evi adres gösterdiği ifade edildi. Darbe girişimi nedeniyle polislerin izinlerinin iptal edildiği dönemde Altıntaş'a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

=====================================================

3)AYVALIK'TA MÜLTECİ TEKNESİ BATTI: 5 ÖLÜ

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, mültecileri taşıyan tekne batması sonucu 5 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi kurtarıldı. Kayıp olan bir kişinin arandığı bildirildi. Bugün saat 06.30 sıralarında Balıkesir'in Ayvalık'ın ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan Afganistan uyruklu mültecileri taşıyan fiber tekne Maden Adası açıklarında battı. 4'ü çocuk 1'i kadın 5 mülteci yaşamını yitirdi. 8 mülteci ise sahil güvenlik tarafından kurtarıldı. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, mültecilerin ifadelerine göre içinde 14 kişi bulunduğu belirtilen teknedeki kayıp olan bir kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), -

=======================================================

4)EGE DENİZİ'NDE 5.1'LİK DEPREM DATÇA'DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

EGE Denizi'nde bu sabah meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğündeki deprem, Muğla'nın Datça İlçesi başta olmak üzere tüm kıyı kesiminde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Ege Denizi'nde Yunan Adaları açıkları olarak saptadığı deprem saat 09.03'te meydana geldi. Yerin 38 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem merkez üssüne yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Datça İlçesi başta olmak üzere tüm sahil kesimindeki yerleşim yerlerinde şiddetli hissedildi.Deprem ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasara neden olmadı.

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), -

======================================================

5)FETÖ'NÜN HAVA KUVVETLERİ'NDEN SORUMLU 'MAHREM ABİ'LERİNE OPERASYON

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan pilotların verdiği ifadeler ve yapılan çalışmalar doğrultusunda örgütün Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sorumlu olan 'Mahrem Abi'lere yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 120 kişiye gözaltı kararı alınırken, polis bu sabah Konya başta olmak üzere 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltı işlemlerinin halen devam ettiği bildirildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar çok sayıda operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına askeri personelden itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan askeri personelin verdiği ifadeler ve polisin yaptığı çalışmalar doğrultusunda örgütün Hava Kuvvetleri personeli'nden sorumlu olan 'Mahrem Abi' olarak nitelendirilen kişiler de tespit edildi. Yapılan tespit ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından 120 kişi hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.Polis tarafından yapılan fiziki ve teknik takibin ardından bu sabah operasyon için harekete geçildi. Konya merkezli 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda örgütün Hava Kuvvetleri'nin Mahrem Abi'leri göz altına alınmaya başlandı. Gözaltına alınan Mahrem Abi'ler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Gözaltı işlemlerinin ise halen devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolü için hastaneye getirilmesi

( Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

========================================

6)AKADEMİSYENLERİNDE BULUNDUĞU 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY, soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda aralarında profesörlerinde bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Savcının talimatıyla hareket geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Adana ve Manisa'da daha önceden adresleri belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 30 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki profesör ile kapatılan Gediz Üniversitesi'nde çalışanlar olduğu belirtildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde bulunan bilgisayarların imajları alındı. Şüphelilerin, FETÖ/PDY örgütünün haberleşme programı olarak kullandığı ByLock ile Bank Asya'da hesapları olduğu, örgütsel faaliyetlerde bulunup, örgüte eleman kazandırdıkları öğrenildi. Polis, diğer 16 kişinin yakalama çalışmasının devam ettiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde, darbe girişimi sonrası kapatılan ve Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilen ve adı 'Bakırçay Üniversitesi' olarak değişen Gediz Üniversitesi' E- Blok 3'üncü katında bulunan konferans salonunun tavan arasına gizlenmiş Jammer ( telefon sinyal bozucu) bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Operasyondan görüntü

Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=====================================================

7)KAYSERİ'DE HDP PROTESTOSUNDA GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

KAYSERİ'de geçen cumartesi günü bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırı ardından kentte HDP binasına saldırı başta olmak üzere çeşitli yerlerde olay çıkardıkları öne sürülen 9 şüpheli serbest bırakıldı.

Kayseri'de 17 Aralık cumartesi günü 14 askerin şehit olduğu hain saldırı ardından kent merkezinde gerginlik görülürken, sokak olayları ve protesto gösterileri yapıldı. Olaylar sırasında başta HDP ve çeşitli yerlerde olay çıkardıkları öne sürülen 9 kişi, 'Genel güvenliği tehlikeye düşürmek, mala zarar vermek, 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na ihlal' suçlarından gözaltına alındı. Şüheliler poliste alınan ifadelerinin ardından,Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ilerde yargılanmak üzere salıverildi.

KAYSERİ, -

=======================================================

8)ELEKTRİKLİ BATTANİYE YANDI: 1 ÖLÜ

ADANA'da elektrikli battaniyenin alev alması sonucu çıkan yangında astım hastası 77 yaşındaki Muzaffer Çapok, dumandan boğularak öldü.

Yangın, bu sabaha karşı merkez Çukurova İlçesi Esentepe Mahallesi Emek Yapı Sitesi'nde meydana geldi. Dört katlı binanın üçüncü katında kızının ailesiyle yaşayan Muzaffer Çapok, gece uyanıp elektrikli battaniyeyi prize taktıktan sonra tekrar uykuya daldı. Bir süre sonra battaniyenin alev almasıyla yangın çıktı. Saat 05.30 sıralarında uyanıp yoğun dumanı fark eden Çapok'ın damadı, eşini ve çocuklarını uyandırıp dışarı çıkardı ancak alevlerin sardığı odaya giremedi.

Çağrılan itfaiye ve çevredekilerin yardımıyla yangın söndürülürken, odada astım hastası Muzaffer Çapok'un cesedi bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Binanın dış görüntüsü

Evin önündesi cenaze aracından görüntü

Cenazenin tabuta konulup, cenaze aracına yüklenmesi

SÜRE: 01'25" BOYUT: 102 MB

Haber - Kamera: ADANA,

==========================================

9)'KIZIM İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUM'

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde oturan bir çocuk annesi Sibel Oflas, küçük yaşta yakalandığı genetik deri hastalığı tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. Oflas, çok nadir görülen hastalığı nedeniyle vücudunun her yanında yaralar oluştuğunu, uzuv kaybı yaşadığını söyledi. Oflas, "Rahmim alındı, sol kulağımın yarısı, yüzümün bir kısmı kesildi sıra parmaklarıma geldi" dedi. Hastalığıyla 8 yaşında tanıştığını aktaran Sibel Oflas, "Tedavi sürecinde, genetik virütik bir deri hastalığına yakalandığımı öğrendim. Latince adı 'Epidermal displazi verrusiformis'. Kullandığım ilaç artık işe yaramıyor. 16 yaşındaki kızım Nurşah Dilşad için yaşamak istiyorum" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Erkan Alpsoy, hastalığın ülkemizde ve dünyada görülürlüğünün pek sık olmadığını belirterek, "Hastalığın kesin tedavisi yok. Belki ilerleyen yıllarda gen tedavilerinin devreye girmesiyle kesin tedavi edebileceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP 1: Sibel Oflas

RÖP 2: Erkan Alpsoy

HABER: Erol AKKIR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

============================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement