Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

269 DEAŞ hedefi vuruldu, 4'ü emir toplam 51 terörist öldürüldü (2)DEAŞ'a ait hedeflerin imha edilme anıSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 269 hedef, karadan ve havadan ateş altına altına alınırken 4'ü örgütün emiri toplam 51 terörist etkisiz hale getirildi.

04.02.2017 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

269 DEAŞ hedefi vuruldu, 4'ü emir toplam 51 terörist öldürüldü (2)

DEAŞ'a ait hedeflerin imha edilme anı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 269 hedef, karadan ve havadan ateş altına altına alınırken 4'ü örgütün emiri toplam 51 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 165 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyişini sürdürürken Türkiye, Rusya ve koalisyon ülkelerine ait jetler tarafından DEAŞ'a ait hedefler vuruldu. Karadan ateş destek vasıtalarıyla 200 DEAŞ hedefinin vurulduğu harekatta 69 hedef ise havadan savaş uçaklarıyla bombalandı. Gün içerisindeki çatışma ve hava harekatı sonucu 4'ü örgütün sözde emiri 51 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 200 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri ve komuta kontrol tesisleri baskı altına alınmış; bu hedeflerden bazıları da imha edilmiş, kullanılamaz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 65 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 56 bina ve 3 karargah binası imha edilmiştir. Koalisyon güçlerince Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen 8 hava harekatı sonucunda 2 savunma mevzii ve 2 silahlı araç imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatı ve çatışmalarda 4'ü DEAŞ emiri olmak üzere toplam 51 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 24 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 656 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

DEAŞ'a ait hedeflerin imha edilme anı

Haber: GAZİANTEP

===========================

TSK'dan duygulandıran 'Kahraman Mehmetçik!' videosu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi youtube kanalından 'Kahraman Mehmetçik!' adlı bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda "Bu milletin bağrından çıkan, askere davul, zurna, halaylarla giden vatan uğruna gözünü kırpmadan canını vermeyi görev bilen; en zorlu şartlarda karada, denizde, havada; karda, kışta, kavurucu sıcakta görevini en iyi şekilde yerine getiren Kahraman Mehmetçik !" ifadeleri yer aldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

'Kahraman Mehmetçik!' adlı bir video

Haber: ANKARA

=====================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün açılışını yaptığı Mersin Şehir Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret ederek,

geçmiş olsun dileklerini iletti ve sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yaşlı bir kadın hastanın 'Ellerinizden öperim' demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yok, sana el

öpmek yakışmaz, senin elini öperim" diyerek, kadının elini öptü. Hasta kadın, "Allah ömürler versin sana. Ne güzel hastane yaptırmışsın. Dünyalar durdukça dur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer ilgililer de eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------------

-Erdoğan'ın ziyareti

-detaylar

Haber-Kamera: MERSİN

================================

Başbakan Yıldırım ALS hastası Yasin Asma'yı ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'da ALS hastası Yasin Asma'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefondan görüntülü arayarak Yasin Asma ile konuşturdu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ziyaretten görüntü

-Başbakan Yıldırım ve Yasin Asma'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefondan görüntülü konuşması

Haber: ADANA

=============================

Ahmet Türk, Mardin'deki evine gece yarısı ulaştı

ELAZIĞ Cezaevi'nde tutukluyken sağlığı nedeniyle hakkında verdiği tahliyenin ardından dün akşam cezaevinden çıkan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, gece yarısı Mardin'deki evine ulaştı.

İçişleri Bakanlığı'nca terör soruşturması kapsamında 17 Kasım 2016'da görevden uzaklaştırılan ve 24 Kasım 2016'da tutuklanıp, önce İstanbul Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na, daha sonra da Elazığ H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, dün akşam tahliye edilmesinin ardından gece yarısı Mardin'deki evine geldi. Ahmet Türk'ü, evinin bulunduğu sokakta ailesi ve akrabaları karşıladı. Merkez Artuklu İlçesi'ndeki 13 Mart Mahallesi'nde bulunan evinde yakınları tarafından karşılanan Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ülkede barışın ve diyalogun kaçınılmaz olduğu bir dönemi yaşadıklarını söyledi. Ülkeyi şiddet sarmalından kurtarılması gerektiğini belirten Türk, "Belli bir süreçten geçiyoruz. Sonuç olarak bu ülkede barışın, diyalog'un kaçınılmaz olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bugün Genel Başkanımız, Milletvekilli arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız cezaevinde. Umut ediyoruz ki kısa bir süre içinde orta akıl ortaya çıkar ve bu sorunların çözümüne önemli katkılar sağlanır. Biz de biliyoruz ki, diyalog, ortaklaşmadan sorunları birlikte çözmekten başka seçenek yok. Bu seçeneği, en doğru bir şekilde kullanmamız gerekir ve Türkiye'yi ve bu ülkeyi şiddet sarmanından kurtarmamız gerekir diyorum" dedi.

Ahmet Türk'ün evine geldi sırada, Türk'ün evinin bulunduğu sokakta polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ahmet Türk'ün evinin bulunduğu bina

Akrabaları ve yakınlarının

Ahmet Türk'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===============================================

(Tekrar) İznik'te korkutan yangın

BURSA'nın İznik ilçesi'nde iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların da hortumla su sıkarak söndürme çalışmasına katıldığı yangın, çevredeki binalara sıçramadan önce kontrol altına alındı sonra söndürüldü.

İznik ilçesi Mahmut Çelebi Mahallesi Hüseyin Davran Sokak'ta Mehmet Yıldız'a ait iki katlı binanın ahşap olan çatı katında saat 00.30'da belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde bulunanlar dışarı çıkarken, haber verilmesi sonrası olay yerine gelen iki itfaiye aracı yangına müdahale etti. Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına hortum ile su sıkarark yardım etti. Yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından yangın diğer binalara sıçramadan kontrol altına alındı sonra söndürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Vatandaşların hortumla müdahalesi

- İtfaiye ekiplerini müdahalesi

-Sağlık ekiplerinin görüntüsü

-Vatandaşların görüntüsü

Detaylar

Haber-Kamera: Halil ATAŞ-İznik - BURSA-

======================================

(ÖZEL) Bıçaklandığı okula gitmek istemiyor

Erzurum'da 14 Ekim 2016 günü okulda sınıf arkadaşı tarafından küfrettiği iddiasıyla bıçakla ağır yaralanan ve bir süre yoğun bakımda kalan 16 yaşındaki Eray Yener, aynı okulda okumak istemiyor. Okula her gittiğinde olayı yeniden yaşadığını ve bu yüzden psikolojik tedavi gördüğünü anlatan Eray Yener, okulun değiştirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Eray'ın annesi Lale Yener "Oğlum bıçaklandığında midesi delindi, bağırsak ve karaciğerinde hasar meydana geldi, 50 dikiş atıldı. Eray'ın TEOG puanının düşük olması nedeniyle evimize çok uzak olan okullara nakil yapılabileceğini söylüyorlar. Bıçaklandığı okuluna gönderdiğimizde ağlayarak eve geliyor. Bu yüzden okulu bıraktı. Oğlumun okul kaydının eve yakın bir okula verilmesini istiyoruz" dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise nakil işlemlerinin bakanlık tarafından TEOG puan durumuna göre yapıldığını, kendilerinin müdahale edemediğini bildirdi. Eray Yener'i bıçaklayan 10'uncu sınıf öğrencisi M.C. ise Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ÖZEL)

-------------------------------------------

-Ailenin adliyeden çıkması

-Eray'ın yaşananları anlatması

-Anne Lale Yener ile röp.

-Baba Erol Yener ile röp.

-Adliyeden ayrılmaları

-Erzurum adliyesi

Haber: Hümeyra PARDELİ-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

===========================================

2'si otizmli 3 çocuklu aile yangın yüzünden zor durumda kaldı

MANİSA'da kömür sobasından çıkan yangında 2'si otizmli 3 çocuklu Güllübaş ailesi, zor durumda kaldı. Aile reisi Emin Güllübaş, 50 bin TL borcunun bulunduğunu ifade ederek, kendilerine destek olunmasını istedi.

Yunusemre İlçesi Keçiliköy Mahallesi 5612 Sokak 12/1 numaralı evde oturan, bir tekstil fabrikasında işçi Emin Güllübaş (35), ateşlenen otizmli oğlu Samet Ege'yi (6), eşi Emine Güllübaş (33) ve kızları Fatmanur Güllübaş (4) ve Edanur Güllbaş (2) ile birlikte dün (cuma) gece Manisa'daki Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Bir saat sonra saat 03.00'te eve dönen aile, evde kömür sobasından yangın çıktığını gördü. Kendiliğinden sönen yangında eşyaları zarar gören aile, geçici olarak ev sahibinin evine yerleşti.

Büyük üzüntü yaşayan Emin Güllübaş, "Yüzde 80 otizm hastası oğlumu ağır ateşten dolayı hastaneye götürdük. Eşim de biraz rahatsızdı. İki kızım uyuyordu. Eşim önce gelmek istemedi. Ancak ben zorladım, hadi gidelim doktora hem çocuğu hem seni gösteririz dedim. Sonra hep beraber hastaneye gittik. Soba o zaman tam tutuşmamıştı. Üzerine yeni odun atmıştık. Hastaneden sonra eve geldiğimiz zaman kapıyı açar açmaz, içeride yoğun bir duman vardı. Eşim ve ben içerdeki dumandan etkilendik. Ardından komşular 112 Acil Servis ile itfaiyeyi çağırdı. İtfaiye eve geldiğinde yangın yoktu. Çünkü pencerelerin kapalı olması sebebiyle oturma odasında çıkan yangın, kendi kendine sönmüş. Daha sonra yangının sobadaki alevin fazla yükselmesiyle yanında duran koltuğun tutuşmasından kaynaklandığını öğrendim. Sabah evimi kontrol ettim. Hiçbir eşyamın kullanılır halde olmadığını gördüm" diye konuştu.

"50 BİN TL BORCUM VAR"

Fabrika haricinde bir fastfood zincirinde garson olarak çalıştığını anlatan Emin Güllübaş, "Koltuk, televizyon ve halı gibi eşyalarımızın hepsini yeni almıştım. Evin giderlerine yetişemediğim için 2 işte birden çalışıyordum. Oğlum Samet Ege yüzde 80, kızım Fatmanur ise yüzde 30 otizmli. İki çocuğum bakım masrafları da çok ağır. 50 bin TL'ye yakın borcum var. Şimdi evim de kullanılmaz hale geldi. Kirada oturuyorum. Beklentim yerel yöneticilerimizin bu mağduriyetimi gidermesi. Şu anda ev sahibimizin evinde kalıyoruz. Kalacak yerimiz yok" diye konuştu.

Yangının ardından sabah erken saatlerde eve gelen Yunusemre Belediyesi yetkilileri ise evde hasar tespiti yaparak ailenin bazı ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda gerekli yardımın yapılması konusunda rapor tuttu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yanan evden görüntü

Baba Emin Güllübaş'ın açıklamasından görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

============================================

Tarihi bölgede sel sularının yıktığı köprü yapılıyor

ÇANAKKALE Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Şehitler Abidesi'ne giden yolda bulunan Azmak Deresi Köprüsü, geçen kasım ayındaki şiddetli yağmur nedeniyle oluşan sel yüzünden yıkıldı. Ulaşıma kapanan yolda yeni köprünün inşası sürerken, çalışmalarının 18 Mart 2017'de gerçekleşecek zafer kutlamaları öncesinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda geçen 28 Kasım'daki şiddetli yağmurla oluşan sel suları, Kabatepe Mevkii'nden Şehitler Abidesi'ne giden yoldaki menfezde tahribata neden oldu. Azmak Deresi Köprüsü, yıkıldı. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerinin bulunduğu bölgeye gitmek için kullandıkları yol, onarım çalışması nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından ulaşıma kapatıldı. Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerine ulaşım halen Kilitbahir Köyü üzerinden sağlanırken, sel sularının zarar verdiği yolda onarım çalışması başlatıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, yolda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı. Kaşdemir, "Malumunuz bu yıl kış şartları çok ağır ve çetin geçti. Tarihi Yarımada'da da geçtiğimiz günlerde yoğun kar ve yağmur yağışları etkili oldu. Şu anda üzerinde bulunduğumuz köprü o dönemde çok yoğun yağmur nedeniyle taştı ve sel sonucu yıkıldı. Trafiğin güvenliği tehlikeye girmişti. Biz de Tarihi Yarımada içinde insan yoğunluğu hareketlilik başlamadan önce köprüyü daha güvenli hale getirmeyi düşündük. O yüzden hemen arkadaşlarımızla beraber çalışmalara başladık. Şu anda da köprünün yapımı devam ediyor. Kabatepe Mevkii ile Alçıtepe köyü arasındaki Azmak Deresi üzerindeki köprü inşallah 15 Şubat'ta tamamlanıp, hizmet vermeye başlamış olacak. Özellikle Mart ayından itibaren şehitliklerde müthiş bir yoğunluk oluyor. Yolu, bu yoğunluğu kaldıracak ve ilerde de herhangi bir yağış veya sel sonucunda tekrar yıkılmayacak hale getirmek istiyoruz. Tekrar herhangi bir güvenlik riski oluşturmayacak şekilde köprümüz yapılmaktadır" dedi.

Kabatepe Mevkii ile Şehitler Abidesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolun Azmak Deresi üzerine yeni köprü yapımı devam ederken, derenin de yeni bir yağış sonrası aynı tehlikeye doğurmaması için ıslah çalışması devam edecek. Köprü tamamlanıp yol trafiğe açıldıktan sonra devam edecek dere ıslah çalışması kapsamında iki menfez yapılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Trafiğe kapatılan yoldan görüntü

Köprü yapım çalışmasından görüntü

İsmail Kaşdemir'in çalışmaları incelemesinden görüntü

İsmail Kaşdemir ile röp.

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==========================================

Palandöken'de yarı yıl tatilinden sonra EYOF bereketi

Kar kalitesi, uzun pistleri, yakıcı güneşi, doğası ve son model tesisleriyle kış turizmin gözde kayak merkezlerinden olan Palandöken'de okulların yarı yıl tatilinden hemen sonra EYOF hareketliliği yaşanacak. Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için hazırlıklar sürüyor. 11-18 Şubat tarihleri arasında dokuz farklı branşta yapılacak organizasyona 40 ülkeden 832 sporcu katılacak. Sporcularla birlikte yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Yarı yıl tatilinden sonra EYOF doluluğu yaşayacak olan Palandöken mart ayında da Nevruz Bayramını kutlamak üzere gelecek olan İranlıları ağırlayacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Kayak yapan öğrencilerle röp

-Öğrencilerin topla gelişi

-Otelin önünde oturan aileler

-Ömer Akça ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi
    16:42 Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi

    Manisa'da yapılan operasyonda durdurulan bir hafif ticari araçta 50 kilogram sentetik ecza hammaddesi ve 200 bin sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suç geliri olduğu değerlendirilen 7 bin 500 lira da ele geçirildi. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
    16:41 Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl'ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istediklerini belirtti. Ayrıca İnegöl-Kestel arasında banliyö treninin işlemesi gerektiğini söyledi.


Advertisement