Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)VALİLİK: LİCE'DEKİ OPERASYONLAR BAŞARIYLA TAMAMLANDIDİYARBAKIR Valiliği, Lice ve Hani ilçelerinin kırsalında 27 Mart'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonların başarıyla tamamlandığı açıkladı.

30.03.2017 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)VALİLİK: LİCE'DEKİ OPERASYONLAR BAŞARIYLA TAMAMLANDI

DİYARBAKIR Valiliği, Lice ve Hani ilçelerinin kırsalında 27 Mart'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonların başarıyla tamamlandığı açıkladı. Valilik açıklamasında, operasyonun bilonçosu da açıklanarak, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildiği belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesi kuzeybatısı ile Hani ilçesi kuzeydoğusu bölgesindeki 27 Mart'ta saat 22.00'dan itibaren gerçekleştirilen, "Bayrak-44 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim Operasyonu"nun 29 Mart gecesinde başarı ile tamamlandığı belirtildi. Diyarbakır Valili açıklamasında şöyle denildi: "Operasyon kapsamında; 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 3 adet savunma tipi el bombası, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 33 adet av tüfeği fişeği, 9 adet örgütsel doküman ele geçirildi. Lice Şenlik-Birlik karayolu üzerinde 2 adet 12 kiloluk mutfak tüpü içerisine hazırlanmış 100 kilo amonyum nitrat ve şeker karışımından oluşan el yapımı patlayıcı düzeneği ile 2 ayrı sığınak tespit edilmeyi müteakip yerinde tahrip edilmiş. Lice Şenlik Köyü Akçapınar Mezrasında terör eylemlerinde kullanılabileceği yönünde istihbarı bilgi ve ikiz plaka kaydı bulunan 1 adet araç (Mazda marka Pick-up) bulunmayı müteakip, Lice İlçesine çekici ile nakil edilmiş, çalıntı ve ikiz plaka yöntemi ile terör eylemlerinde kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 1 çift araç plakası ele geçirilmiş. Operasyon bölgesindeki köy ve mezralardaki 42 ev ve eklentisinde Lice ve Hani Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan karar uyarınca, adli arama faaliyeti icra edilmiş, bu bağlamda; Lice-Ecemiş Köyünde PKK terör örgütü propagandası yapma suçundan aranan 1 şahıs, Hani İlçesi Yukarıturalı Köyünde gerçekleştirilen adli arama faaliyeti esnasında; Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen patlayıcı yüklü araç saldırısı neticesinde, 3 polisin şehit edilmesi ve 217 emniyet görevlisi/vatandaşın yaralanması olayının şüphelisi 2 ve söz konusu şüphelileri evinde saklayan 1 kişi olmak üzere toplam 3 terör örgütü işbirlikçisi/şüphelisi 28 Mart 2017 günü saat 20.30 sıralarında yakalanmalarını müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır. Narko terörizm kapsamında 812 kilo kubar, 27 kilo toz olmak üzere toplam 839 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen silah, mühimmat, araç ile uyuşturucu maddesi Cumhuriyet Savcısının talimatı uyarınca muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yola tuzaklanan patlayıcının patlama anı

-Genel ve detay görüntü

Görüntü boyutu: 3,2 mb.

=================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)ADANA 'DA DEAŞ VE EL NUSRA OPERASYONU: 11 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü DEAŞ ve El Nusra'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 kişi gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 21 kişinin DEAŞ ve El Nusra'ya hem eleman kazandırdığı, hem de finans sağladığını tespit etti. Bu kişileri yakalamak için harekete geçen TEM ekipleri, özel harekat timlerinin desteğiyle sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 19 adrese giren ekipler, yapılan aramalarda 1'i çocuk 11 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, adreslerde bulunamayan 10 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Zırhlı polis aracının ilerlemesi

Özel Harekat Polislerinin sokaklardaki görüntüsü

Polislerin evlere girmesi

Polislerin çalılıklarda arama yapması

Polislerin ellerindeki uzun namlulu silahlar

Gözlatına alınanların adli tıp kuruma getirilmesi

Yabancı uyruklu şahısların konuşması

Şahısların polisler tarafından götürülmesi

SÜRE: 03'33" BOYUT: 398 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

====================================================

3)VAN'DA EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 2 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın Erciş İlçesi'nde sabaha karşı polis tarafından yapılan operasyonda eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı terörist, ölü olarak ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren polis, kırsaldan gelip Erciş İlçesi'nde eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı teröristi İslahiye Mahallesi'nde bir evde kıstırdı. Yapılan operasyonda PKK'lı teröristler 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verdi. Bu sabaha karşı çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Çatışmadaki yoğun silah seslerinden görüntü

Orhan AŞAN/ VAN,-

=======================================================

4)DOKTORU ÖLDÜRÜP, İNTİHAR EDEN EMEKLİ POLİSİN HEMŞİRE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

AKSARAY'da hemşire eşinin görevine son verilmesinden sorumlu tuttuğu 30 yaşındaki doktor Hüseyin Ağır'ı öldürüp, sonra başına ateş edip intihar eden emekli polis memuru 52 yaşındaki Necmi Sarı'nın, 40 yaşındaki eşi Şener Sarı, 'azmettirmek' suçundan gözaltına alındı. Daha önce Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nde trafik polisi olarak görev yapan emekli Necmi Sarı, dün öğle saatlerinde Eskil İlçesi'ne bağlı Bozcamahmut Köyü'ndeki Bozcamahmut Aile Sağlık Merkezi'nde sözleşmeli hemşire eşinin görevine son verilmesinden sorumlu tuttuğu doktor Hüseyin Ağır'a silahla saldırdı. Karnından yaralanan 2 çocuk babası Sarı, kaldırıldığı Aksaray Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olaydan sonra otomobiliyle kaçan Sarı da, peşine düşen polis ve jandarmadan kurtulmak için Konya güzergahından geçip Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'ne yaklaştığı sırada jandarma tarafından önü kesildi. Bunun üzerine araçtan inen Sarı, bu kez tabancayla başına ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Sarı, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Sarı'nın eşi Şener Sarı, 'azmettirme' suçundan Kırıkkale'de gözaltına alındı. Şener Sarı, sorgulanmak üzere Aksaray'a getirildi. Sarı çiftinin 1'i üniversitesi,1'i ilkokul öğrencisi olmak üzere 2 oğlunun olduğu belirtildi. Hemşire Sarı'nın, iddiaya göre, doktor Hüseyin Ağrı'nın adını kullanarak çevresinden para topladığı ve bunu duyan Ağrı'nın şikayeti üzerine açılan soruşturma sonucu sözleşmeli olan hemşire Sarı'nın 4 ay önce görevine son verildiği öğrenildi.

(Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

(KJ: Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

======================================

5)OTOMOBİL REKLAM TABELASINA ÇARPTI: 2 YARALI

ANTALYA'da kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki reklam tabelasına çarptığı kazada, sürücü Seval Ehliz ve yanındaki Gökhan Kocabaş araçta sıkışarak yaralandı.

Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki kaza, saat 02.30'da meydana geldi. Antalyaspor Kavşağı'ndan Kemer istikametine seyreden 34 yaşındaki Seval Ehliz yönetimindeki 07 D 3880 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı. Refüje çarparak savrulan otomobil, reklam tabelasına çarparak durdu.

Kazada, sürücü ile yanındaki Gökhan Kocabaş otomobil içerisinde sıkışarak çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasının ardından sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Kazayla ilgili inceleme başlatılırken büyük çapta hasar meydana gelen otomobil çekiciyle bulunduğu yerden kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaza yeri detay

Hurdaya dönen otomobil detay

Yaralıların otomobilden çıkarılması

Sürücü Seval Ehliz'in otomobilden çıkarılıp ambulansa alınması

Yaralı Gökhan Kocabaş'ın otomobil içerisinde beklerken detay

Gökhan Kocabaş'ın otomobilden çıkarılıp ambulansa alınması

Refüjdeki lastik izlerinden ve yoldan detay

Hasar gören reklam tabelası detay

Otomobilin çekiciye yüklenmesi

261 MB//2,23DK

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==================================================

6)HIRSIZLIĞIN BÖYLESİ PES ETTİRDİ

DENİZLİ'deki bir mezarın mermeri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Yaklaşık 2 ay önce annesinin mezarını tamir ettirip, mermer kaplattığını ifade eden Mehmet Kürt, olay karşısında şok olduğunu söyledi.

Denizli'deki İlbade Mezarlığı'nda yaşanan hırsızlık olayı, bu kadarına da pes dedirtti. Yaklaşık 15 gün önce mezarlığa giren kişi ya da kişiler, Hasibe Kürt'e ait mezarın mermerlerini çalarak ortadan kayboldu. 25 yıl önce annesi Hasibe Kürt'ü toprağa vermenin acısını yaşayan 61 yaşındaki Mehmet Kürt, 2 hafta önce hırsızların annesinin yattığı kabri hedef alması sonucu tekrar üzüntü yaşadı. Güvenlik güçleri hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Mehmet Kürt, yaklaşık 2 ay önce annesinin briketten yapılmış ve zamanla aşınmış mezarını mermer kaplattığını söyledi. Gördüğü manzara karşısında şok geçirdiğini ifade eden Kürt, "Annemin mezarı eski bir yapı. Kenarlarındaki briketler göçmüştü. İki ay önce mezara mermer kaplatmıştım. 15 gün önce oğlum, mezarlığa gelmiş. Beni arayarak mezarlığın mermerlerinin çalındığını söyledi. Geldim baktım ki mezarın mermerlerini sökmüşler. Kimin yaptığını bilmiyorum. Bunu kim yaptıysa yazıklar olsun. Mezardaki mermere kadar düştülerse demek ki ülkemizde saygı ve sevgi kalkmamış. Mezara saygıları yoksa demek ki kimseye saygıları yok. Bu hırsızlığı yapan mermer taşına kadar düştüyse gelsin neyse parasını vereyim. Mezarlıklar bizim için çok kutsal. Kim yaptıysa Allah'a havale ediyorum" dedi. Kürt ayrıca yetkililerin bu konuda daha hassas davranması ve güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Mermerleri çalınan mezardan görüntü

Mehmet Kürt'ten mezar başında detay

Mehmet Kürt rop.

Boyut: 100 MB)

(Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===================================================

7)'İŞADAMIYIM' DEDİ YEDEK LASTİKTEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

ADANA'da bir otomobilin yedek lastiğinde 15 bin 100 adet ecstasy hap, 190 gram kokain ile 110 gram esrar ele geçirilirken, kendini işadamı olarak tanıtan sürücü 31 yaşındaki Ömer Şak tutuklandı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nun Yenice gişelerinde Ömer Sak'ın kullandığı otomobili durdurdu. Polis ekiplerine, "Adana'da yapılacak ihaleye yetişmem gerekiyor, işadamıyım" diyen Sak'ın otomobilinde narkotik köpeği 'Coco' arama yaptı. Bagajındaki yedek lastiği koklayan köpek, uyuşturucu maddeye tepki verdi. Açılan lastikten 15 bin 100 adet ecstasy hap, 190 gram kokain ile 110 gram esrar çıktı.

Gözaltına alınan Ömer Sak, uyuşturucu maddeden haberi olmadığını ileri sürdü. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polislerin narkotik köpeği ile arama yapmaları

Aracın tekerinde narkotik madde bulmaları

Narkotik maddelerden görüntü

SÜRE: 01'42" BOYUT: 194 MB

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

=====================================================

8)TENEKE KUTULAR SAKSI OLUP, SAKARYA MAHALLESİ'Nİ GÜZELLEŞTİRDİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde gönüllülerin oluşturduğu Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu, boyayarak saksıya dönüştürdükleri 55 ayrı tenekeye diktikleri çeşitli fidanları ve çiçekleri yaşadıkları Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirmek için çeşitli noktalara yerleştirdi. Grup, mahallerindeki görüntü kirliliği yaratan yerleri de boyayıp güzel bir görünüme kavuşturma heflediğini bildirdi. Ayvalık'ta yaşayan turizmci Çiğdem Celasin, kendisi gibi turizmci olan Monica Çandarlı ve Sedat Kanal, kafeterya işletmecisi Damien Dessane ve eşi Esra Dessane ile İngrid Aysu ve eşi Haluk Aysu ile 'Pirüpak' adı altında bir çevre grubu kurdu. Yaşadıkları Sakarya Mahallesini güzelleştirmek amacıyla kurulan

işe ilk olarak 55 adet ikinci el teneke kutu satın alarak başladı. Tenekeler rengarenk boyanıp, içleri toprakla doldurularak saksıya dönüştürüldü. Saksıları dikilmek üzere Ayvalık Orman İşletme Şefliği'nden defne ve akasya fidanları temin edildi. Grup, kendi imkanlarıyla da kadife çiçeği, sardunya ve sarmaşık gibi çeşitli çiçekler temin etti. Hazırlanan 55 saksıdan bir kısmı mahallenin çeşitli noktarına yerleştirilirken bir kısmı da uygun yerlere konulmak üzere mahalleyi dağıtıldı.

Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu'ndan Çiğdem Celasin, gönüllülük esasına göre kurulan bir grup olduklarını belirterek, "Amacımız, ilçemiz ve çevresinde temiz, sağlıklı bir çevre için etkin eylem ve eğitimler, evsel atıkların azaltılması, dönüştürülmesi, atık yönetimi bilincinin yaygınlaştırılması, pilot bölgelerde çevre ve sokak güzelleştirme çalışmaları yapmak. Pirüpak Sakarya Çevre Grubu Ayvalık Sakarya Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu bir sivil platformdur. Sakarya Mahallesi'nin genel güzelleştirme planının etaplar halinde uygulanmasını amaçlamaktadır. İlk etap bölge Cumhuriyet Caddesi, 3. Fethiye Caddesi, 2. Fethiye Caddesi, 2. Değirmenler Caddesini takiben Fatih Caddesi ve İlk Kurşun Caddesi'ni geçerek Elias Tepesine, çam koruluğundan tarihi değirmenlere uğrayarak manzaralı yoldan Kale'ye kadar ulaşmaktadır. Bu güzergah, Ayvalık'ın tarihi kimliğini, mimari ve doğal güzelliklerini uygun bir rotayla turizme de katkıda bulunacak şekilde düzen, temizlik ve bakımı sağlanarak değerlendirilecektir. Belirlenen yol güzergahında bulunan sokakların genel görünümümün iyileştirilmesi planı kapsamında; çöp istasyonlarının düzenlenmesi, kullanılmış tenekelerin proje renklerinde boyanarak, çeşitli saksı düzenlemeleri ile bitkilendirme, çiçeklendirme işlerinin yapılması, görüntü kirliliği yaratan duvar, elektrik direğigibi gibi yüzeyleri boyama ve sokak sanatı ile çekici hale getirilmesi yer almaktadır. Proje genel kapsamında ileri aşamalar için bölgenin tarihsel ekonomik, askeri ve dini özelliklerini tanıtacak bilgi ve belgelerin edinilmesi ve paylaşılması, mahalle turizmcilerinin tanıtımı için eğitilmesi, tarihi değirmenlerin rekonstrüksiyonları için çalışmalar da planlanmakta" dedi. Grup, mahallerindeki görüntü kirliliği yaratan yerleri de boyayıp güzel bir görünüme kavuşturacak.

Görüntü Dökümü

----------------------:

-Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu üyelerinin tenekeleri boyayıp, saksıya dönüştürmeleri

-Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu üyeleri ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement