Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

Dha Yurt Bülteni - 21

FETÖ'den 'Ayrılırsan şefkat tokadını yersin' tehdidiKocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 16'sı tutuklu 24 sanığın yargılanmasına başlandı.

20.02.2017 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'den 'Ayrılırsan şefkat tokadını yersin' tehdidi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 16'sı tutuklu 24 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada tutuksuz yargılanan Arif Muhammed Özer ifadesinde, toplantılarda Hazreti Muhammet için 'öteden gelen adam' tabirinin kullanıldığını, Fethullah Gülen'in kainatın efendisi gibi gösterilmeye çalışıldığını, 'Ayrılırsan şefkat tokadını yersin' tehdidi ile örgütten kopmaları önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Gölcük'te esnaflardan oluşan ve FETÖ/PDY içerisinde 'Sultan Babalar' olarak bilinen grupta yer alan 24 sanık Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Duruşmaya Fikret Mazlum, Ali Acemli, Nail Karakoy, Şükrü Yılgın, Osman Özdemir, Hüseyin Kutlu, Niyazi Kocatürk, Remzi İşeri, Sedat Şen, Mustafa Çoban, Fikret Develi, Mustafa Çinko, Ramazan Targil, Eşref Kazan, Adem Sönmez, Osman Yavuz ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. 'Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek, Terör Örgütüne Üye Olmak, Terör Örgütlerine Finansal Desteğin Önlenmesi Kanununa Muhalefet, Dini İnanç ve Duyguları Suiistimal Etmek Suretiyle Dolandırıcılık, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek' suçlamalarıyla yargılananlar tek tek dinlenerek, savunmaları alındı. İddianamede itirafları bulunan ve örgüt içerisindeki Sultan Babalar isimli yapılanmayı anlatan tutuksuz yargılanan Lokman Polat, "Erzurumlu hemşerim olduğundan Fethullah Gülen'e bir gönül bağım vardı. 1998'den beri bir fiil sohbetlere gittim. O toplantılarda Kuran-ı Kerim, Risale-i Nur okunuyor, Fethullah Gülen'in vaazları dinletiliyordu. Ben küçük esnaflar grubuna katılıyordum. Bize Sultan Babacılar da deniyordu" dedi. Tutuksuz yargılanan, iddianamede itirafları bulunan Arif Muhammet Özer ise FETÖ üyesi olmadığını belirterek, "2010 yılına kadar zaman zaman kendi aralarında yaptıkları cemaat toplantılarına katıldım. 2010 yılından sonra yapı ile ilişkimi sorgulamaya başladım. Dini caydırıyorlardı. Hz. Muhammet için öteden gelen adam tabirini kullanıyorlardı. Fethullah Gülen'i ön plana çıkartıyorlardı, aşırı övücü konuşmalar yapıyorlardı. Kainatın efendisi gibi göstermeye çalışıyorlardı. 'Ayrılırsan şefkat tokadını yersin' diyerek kopmaları engellemeye çalışıyorlardı. Orada kötü hissettim. İlişkilerimi, görüşmelerimi sonlandırdım. 2012 yılından sonra devletle ve hükümetle çatışmaya girdiklerini gördüğümden tamamen ayrıldım. Arkamdan hasta, çürük, çürük elma, çürük domates gibi laflar etmişler. Bu gruptan ayrıldığımı Gölcük'te herkes bilir. 15 Temmuz'dan sonra yapılan demokrasi mitinglerine her gece ailemle katıldım" diyerek kendini savundu. Duruşma sonucunda Remzi İşeri, Fikret Mazlum, Ali Acemli, Nail Karakoy, Şükrü Yılgın, Osman Özdemir, Hüseyin Kutlu, Niyazi Kocatürk ve Sedat Şen adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye oldu. Mustafa Çoban, Fikret Develi, Mustafa Çinko, Ramazan Targil, Eşref Kazan, Adem Sönmez ve Osman Yavuz'un ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Tutuksuz sanıkların ise yurt dışına çıkış yasakları devam ederken, adli kontrol kararı kaldırıldı.

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),

====================================================

Iğdır'da yolcu otobüsleri çarpıştı: 8 ölü (6)

NAHÇIVAN HEYETİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Iğdır'ın Dilucu Sınır kapısı yakınlarında iki otobüsün çarpışması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin de yaralandığı kaza sonrası Nahcivan heyeti Iğdır'a geldi. Kazazedelerin büyük bölümünün Azerbaycan ve Nahçıvanlı olması nedeniyle Nahçıvan Meclis Başkan Yardımcısı Azer Zeynelov, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebihi Navruzof, Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov, Kars Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynalov, Vali Ahmet Turgay Alpman ile birlikte yaralıların tedavi gördükleri Iğdır Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada hastaların sağlık durumu ile ilgili bilgi alan heyet, kaza ile ilgili çalışmalarından dolayı Vali Ahmet Turgay Alpman, emniyet, jandarma ve sağlık görevlilerine teşekkür etti. Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin isimleri şöyle: "Şoförler; Hüseyin Otan, Ali Karadağ. Türk vatandaşları; Okay Turan, Mustafa Tüfekçi, Ziver Tek (kadın), Azeri uyruklu; Süleyman Aliyev, Farhat Fardahu, Samaya Jafarova (kadın)"

Haber: IĞDIR

========================================================

Yangında 15 aylık bebek yanarak can verdi

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, üç katlı binanın bodrum katındaki dairede sobadan çıkan yangında, 15 aylık Buğlem bebek yanarak hayatını kaybetti.

Yangın, bugün saat 18.30 sıralarında 13 Eylül Mahallesi Karanfil Sokak'taki bir binanın bodrum katındaki dairede çıktı. İlknur İregöl (24) ile çocukları Tahir (4), Halil İbrahim (4), Emir (1) ve 15 aylık Buğlem evde olduğu sırada sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Alevleri fark eden anne İlknur İregöl, çocukları Tahir, Halil İbrahim ve Emir'i alarak dışarı çıktı. Anne İregöl, Buğlem'i kurtarmak için tekrar içeri girmek istediği sırada dumandan etkilenerek fenalaştı. Çevredekiler durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra evin içerisinde yaptığı incelemelerde 15 aylık Buğlem'in cansız bedeniyle karşılaştı. Sağlık ekipleri dumandan etkilenen anne İlknur İregöl ile çocukları Tahir, Halil İbrahim ve Emir'i ambulanslarla Soma Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada tedaviye alınan anne ve çocuklarını durumunun iyi olduğu öğrenildi. Talihsiz bebeğin cesedi ise, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna gönderildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Yanan evden görüntü

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü

Dışarı çıkarılan yanan soba kovasından görüntü

Evin içinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Serkan ÖZDEMİR/ SOMA (Manisa),

=====================================================

Dere yatağına devrilen traktörün altında can verdi

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 32 yaşındaki Engin Miktariye köprüden dere yatağına devrilen odun yüklü traktörünün altında kalarak yaşamını yitirdi. Kumluca'ya bağlı Karacaağaç Mahallesi'nde oturan Engin Miktariye, 48 U 1827 plakalı traktörünün römorkuna yüklediği odunları ilçe merkezindeki bir tanıdığına götürmek için yola çıktı. Ballık mevkiindeki Delice Deresi'nin beton köprüsünden geçtiği sırada sürücünün kontrolünü kaybettiği traktör, yoldan çıkarak yaklaşık 2 metreden dere yatağına düştü. Sürücü Engin Miktariye, ters dönen traktörün altında sıkıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri Engin Miktariye'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Kazayı haber alıp gelen Miktariye'nin yakınları fenalık geçirdi.

Savcının incelemesinin ardından Engin Miktariye'nin cenazesi otopsi için Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Fenalık geçiren yakınları

Kaza yerinden görüntü

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya),

===================================================

Otomobilin çarptığı minik kız yaralandı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde otomobilin çarptığı 5 yaşındaki Sevim Yenice, yaralandı. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sırasında acıdan feryat eden minik Sevim'in hali, çevredeki vatandaşların yüreklerini parçaladı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, annesi Figen Yenice dışarda gezdiği sırada birden annesinin elini bırakıp yola fırlayan Sevim Yenice'ye, Mahmut Can Pazar'ın kullandığı 43 DU 046 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle minik Sevim, yaklaşık 3 metre uzağa savrulurken, kızını yerde hareketsiz şekilde gören anne Yenice ise sinir krizi geçirdi. Mahalle sakinleri anne Yenice'si sakinleştirmeye çalışırken, bir yandan da 112 Acil'i arayıp ambulans istedi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında minik Sevim'in acıdan attığı çığlıklar, çevredeki vatandaşların yüreklerini parçaladı. Ambulans ise Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevim Yenice, buradaki müdahalenin ardından Mersin Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedavisi devam eden minik Sevim'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Otomobil şoförü Pazar'ı ifadesi alınmak üzere karakola götüren polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Yerde yatan Sevim Yenice

Anne Figen Yenice'nin sinir kirizi geçirip feryat etmesi

Minik Sevim'i çarpan otomobil

Kaza yerindeki vatandaşlar

Ambulansların kaza yerine gelişi

Sağlık ekiplerinin minik kıza müdahale etmesi

Minik Sevim'in sedye ile ambulansa taşınması

Ambulansların kaza yerinden gidişi

Yaşlı bir vatandaşın kaza anını anlatması

Sürücü ile polisin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

=====================================================

Otomobil, kamyonete çarptı: 3 yaralı

ADANA'da kontrolden çıkan otomobilin, park halinde kamyonete yandan çarpması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 20.15 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Emek Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, kent merkezi yönünde ilerleyen sürücüsü henüz tespit edilemeyen 01 PP 057 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkıp, park halindeki 09 JM 960 plakalı kamyonete yandan çarptı. Kazada, hurdaya dönen otomobildeki Kubilay Özçelik (22) ağır, Volkan Eker (20) ve Can Demir (20) ise hafif şekilde yaralandı. Başına darbe aldığı ve kan kaybettiği belirtilen Özçelik, ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Eker ve Demir ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden Çelik'in hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer iki yaralının ise durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kaza yerinden görüntü

Ambulansta müdahale edilen yaralı

Yaralının sedye ile ambulansa taşınması

Ambulansın kaza yerinden gidişi

Hurdaya dönen otomobilden görüntü

Otomobilin içinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'44" Boyut: 198 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.


Advertisement