Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

Dha Yurt Bülteni - 21

Kemal Kurkut'un ölümünde 2 güvenlik görevlisi serbest kaldı (2)2 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIDiyarbakır'da nevruz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye kalkışan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un açılan ateşle ölümüyle ilgili haklarında işlem yapılan 2 polis, Valilik kararıyla...

25.03.2017 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemal Kurkut'un ölümünde 2 güvenlik görevlisi serbest kaldı (2)

2 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Diyarbakır'da nevruz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye kalkışan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un açılan ateşle ölümüyle ilgili haklarında işlem yapılan 2 polis, Valilik kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

Haber: Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR,

========================================

Bakan Soylu: PKK, seni Kılıçdaroğlu da kurtaramayacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'nın değirmenine su taşıdığını öne sürdü, "PKK sana söylüyorum, seni Kılıçdaroğlu da kurtaramayacak, Hollanda da, Almanya da kimse de kurtaramayacakö dedi.

Akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle Köprübaşı İlçesi'ne geçerek burada esnafı ziyaret etti. Ziyaretin ardından vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, anayasa değişikliği, cumhurbaşkanı hükümet sistemi ve referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, yeni sistemle Türkiye'nin ikinci sıçramasını yaparak daha da güçleneceğini söyledi.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmek için gitti. Toplam 200 kişiye konuştu, yarısını da giderken götürdü. 'Eğer 'Evet' verirseniz 4 milyon Suriyeliyi bunlar vatandaş yapacaklar' diyor. Bak bak, ben bu kadar memleketi 'kavga kaşağısı' derler bizim burada, adam tam bir kavga kaşağısı ya. Yani bu kadar içerisinden milleti birbirine düşürmek, kin ve nefret ortaya koyabilmek için 'hangi fitneyi ortaya atsam da, hangi fitneyi sağlasam da bu memleket birbirine karışsa' diyen bir adam, daha bu ülkeye gelmemiştir. Yalan bunda, fitne bunda. Bunu millet birbirine düşsün diye söylüyor. Onun biraz insafı olsa, biraz vicdanı olsa, Türkiye'ye döner ve teşekkür eder ve derki: 'Ey Ak Parti iktidarı, ey Tayyip Erdoğan, bu insanları orada ölümden kurtardın. Siz bu insanların canını kurtardınız, çocukların, kadınların kötü muamele görmesini engellediniz. Allah razı olsun' demiyor da yine yalanla beraber bu ülkede bir nifak tohumu ortaya koymaya çalışıyor. Allah'ım ne günah işledik de bu Kılıçdaroğlu bu ülkede siyaset yapıyor yahuö dedi.

'BU ÜLKEDE, BU COĞRAFYADA BİTECEKSİN'

Terörle mücadelenin kararlıkla sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "Şimdi terör örgütünün değirmenine bu saatte Kılıçdaroğlu niçin su taşıyor? Allah rızası için soruyorum ya. Niçin su taşıyor ve niçin ona can suyu veriyor? Bunun hesabını bu millet bu dünyada da, öbür dünyada da sorar. CHP'li kardeşlerimize bunu söylemek lazım. Kandil diyor ki, daha dün tehdit yağdırıyor: 'Evet çıkarsa biz bittik' Biteceksiniz zaten, hiç merak etmeyin. Bu ülkede, bu coğrafyada biteceksiniz zaten. PKK sana söylüyorum seni Kılıçdaroğlu da kurtaramayacak, Hollanda da, Almanya da, kimse de kurtaramayacak.ö

'FETÖ İLE KATOLİK NİKAHI KIYMIŞ'

MHP ile ortak bir anayasada uzlaştıklarını belirten Bakan Süleyman Soylu, "Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya geldik, Allah Devlet Bey'den razı olsun. Bir adım biz attık, bir adım onlar attı. Ortak bir anayasada uzlaştık ve milletimizin önüne getirdik ve bunu anlatıyoruz. Peki bu FETÖ ile nasıl bir uzlaşma sağladın ki, nasıl kol kola girdin ki nerdeyse Gordion'un düğümü gibi bir türlü çözülemiyor. Derler ya, öyle söylerler anlaşılan Kılıçdaroğlu FETÖ ile Katolik nikahı kıymış. Tam yakışıyor. Tencere kapak olmuşlar çok doğruö ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Soylu'nun ziyaretleri ve konuşması

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN/KÖPRÜBAŞI (Trabzon), -

========================================

Ağbal: ABD'nin faiz arttırması, gelişmekte olan ülkeleri etkiliyor (3)

'BÜTÇENİN 2 YAKASI BİR ARADA'

Mersin'de raferandum alışmalarını sürdüren Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Marinadaki bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Ağbal, Maliye Bakanı olarak en rahat bakanlardan biri olduğunu belirterek, "Son 14 yıldır Türkiye ekonomisini büyütmek bakımından çok önemli gayretlerimiz, çabalarımız oldu. Bunu bütün canlılığıyla yaşıyoruz. Ne şehirlerimiz 14 yıl önceki şehirler, ne de Türkiye ekonomisi 14 yıl önceki Türkiye ekonomisi. Maliye Bakanı olarak en rahat bakanlardan bir tanesiyim. Çünkü bütçenin 2 yakası bir arada. Beni destekleyen Kalkınma Bakanı var. Her zaman ekonomiye, kamu maliyesine son derece değer ve ehemmiyet veriyor. Kamu maliyesi de böyle bir şeydir. Son 14 yıldır, her geçen yıl kamu maliyesinde daha iyi noktalara geldik. Bugün Türkiye sağlam kamu maliyesiyle, sağlam bankacılık sistemiyle daha da güçlü bir ekonomi olmaya aday" dedi.

'TÜRKİYE, BÜYÜYEN VE GÜÇLENEN BİR EKONOMİYE SAHİP'

Türkiye'nin hem bölgesel hem de uluslararası bazda büyüyen ve güçlenen bir ekonomiye ve genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Bakan Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olağanüstü başarılı işletmelerimiz var. Türkiye'nin bugün ifade edilen en önemli avantajlarından bir tanesi piyasalardaki değişime karşı Türk işletmelerinin gösterdiği esneklik. Yani Avrupa pazarı daralıyor, bizim işletmelerimiz hemen başka ülke pazarlarına çok rahat girebiliyor. veya başka ülke pazarlarında daralma oluyor, bu sefer de Avrupa pazarına hızlı bir şekilde yoğunlaşılıyor. Bu büyük bir zenginlik, imkan. Bunu hep beraber inşallah kullanacağız. Zaman zaman uluslararası derecelendirme şirketlerinin raporlarına dönük birtakım karamsar ifadeler konuşuluyor. Ancak raporların detaylarına bakıldığında Türkiye'nin orta ve uzun vadeli potansiyeline her zaman büyük bir vurgu yapıldı."

Konuşmasının ardından Bakan Ağbal programdan ayrılırken, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise toplantının geri kalan kısmını basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan salondakilerle tokalaşırken

Maliye Bakanı Nali Ağbal salondakilerle tokalaşırken

Katılımcılardan görüntüler

Maliye Bakanı Nali Ağbal"ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

========================================

CHP'li İnce: Bir başbakan 'Beni yok edin' diye oy ister mi?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandumda evet çıkması halinde Başbakanlık makamının kalkacağını belirtti, "Bir insan, bir siyasetçi, bir başbakan meydana gelip 'Beni yok edin, beni imha edin, beni ortadan kaldırın' diye oy ister mi?" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Osmaniye'ye gelen Muharrem İnce, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki parti binası önünde halka seslendi. 16 Nisan'da referandumda oylanacak yeni anayasayla Başbakanlık makamının kaldırılacağını belirten İnce, "Benim moralim bozulduğu zaman Binali Yıldırım'ın videolarını izliyorum. Şimdi meydana geliyor, buna 'evet' verin diyor. ya evet verince sen ortadan kalkacaksın, Başbakanlık olmayacak. Bir insan, bir siyasetçi, bir başbakan meydana gelip 'Beni yok edin, beni imha edin, beni ortadan kaldırın' diye oy ister mi? böyle bir şey olur mu! Acaba kandırdılar mı bunu çok merak ediyorum." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum için gittiği Bolu'daki konuşmasını hatırlatan Muharrem İnce, "Bolu'da Bolululara ne dedi biliyor musunuz? 'Merhaba Bolu Bey'in torunları' dedi. Ey mübarek, hiç mi kitap okumadın. Bolu Beyi zalimdir, zulmedendir. Zalimin torunlarısınız diyor. Biz zalimin torunları değiliz, biz direnen Köroğlu'nun torunlarıyız. Çanakkale'ye gitti, orda anlatıyor, 'Ya 'Çanakkale geçilmez dediler. Bakın diyor geçtik.' Çanakkale geçilmez diye atalarımız kime söyledi; İngilizlere, Fransızlara, Yunanlılara, İtalyanlara söyledi. Niye üstüne alınıyor anlamadım. Sonra atalarımız 'Çanakkale geçilmez' derken ne dediler, 'Kansız geçemezsin dediler, kanla geçersin.' Senin köprüden dolarla geçiliyor kardeşim ne konuşuyorsun. Sonra diyor ki 'köprü yaptırdım, üçüncü köprü yaptırdım, görmedin mi' diyor. Evet Allah razı olsun sağ ol. Üçüncü köprüyü yaptığına göre, birinci ve ikinci köprüyü senden önce yapmışlardır. Birinci köprüyü Demirel yaptı, 1973'de 45 sene önce yaptı. Allah razı olsun sağ ol 45 sene sonra sende üçüncüsünü yapmışsın. E o kadar dolar ayakkabı kutusuna sığmaz ki, artanlarıyla da köprü yapmışsın, sağ olasın yani, teşekkür ederim." dedi.

'AKŞAMDAN YENGEYE SÖZ VERDİ, YARDIMCISI YAPTI'

Referandum sürecinin bir parti yarışı olmadığını ifade eden İnce şöyle devam etti:

"Bu bir siyasi parti yarışı değil, 'Ben Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. E sev al mübarek olsun, seçimde git oyunu ver. Ama bu memleketin tapusu bu. Azerbaycan'da ne oldu, hanımını Cumhurbaşkanı yardımcısı yaptı. Evet, akşamdan yengeye söz vermiş, yaptı mı yaptı, itiraz eden var mı yok. Peki hanımefendi Cumhurbaşkanı yardımcısı olunca onu ilk kutlayan kim oldu? Enerji bakanı, damat oldu. Görüyor musun bak millette ne damatlar var. Acaba damat şöyle mi düşündü? 'Komşuda pişer, bize de düşer mi'. Ne uyanık damatlar var bak millette görüyor musun. Sabahleyin kalkıp karısını Cumhurbaşkanı yardımcısı yapabilir mi bu sistem, yapabilir. Kaç tane Cumhurbaşkanı yardımcısı, yazmamışlar, belli değil, birden fazla diyor. İki mi 999 mu belli değil. Böyle bir yetki veriyorsunuz 'evet' derseniz. Bu yetki verilmez ki, sana da verilmez, Tayyip Erdoğan'a da verilmez, bana da verilmez, ona da verilmez, kimseye verilmez. Atatürk'e bile verilmez bu yetki, vermediler zaten. Atatürk istemedi ama Meclis de vermedi, hakkını doğru verelim."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Parti otobüsünü ve öndeki eskort araçların gelişi

Otobüs içerisinden Muharrem İnce'nin vatandaşları selamlaması

Bina balkonundaki vatandaşlar

Meydanı dolduran kalabalık bayrakları sallarken

Muharrem ince otobüs üstünde vatandaşları selamlarken

Muharrem İnce'nin konuşması

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, -

========================================

Şanlıurfa'da 350 polisle huzur operasyonu: 48 gözaltı

ŞANLIURFA'da, 350 polisle düzenlenen huzur operasyonunda konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen Suriyeli 20 kadın ile çeşitli suçlardan aranan 28 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezinde bulunan eğlence merkezlerine yönelik akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinden oluşan 350 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Kent genelinde 23 ayrı noktada gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 4 bin kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Topçu Meydanı'nda bulunan eğlence mekanlarında konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen 20 Suriyeli kadın ve çeşitli suçlardan aranan 28 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 9 işyerine de cezai işlem uygulandı.

Gözaltına alınan 48 şüpheli, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Polislerin uygulama noktasında önlem alması

Şüpheli araçlar durdurularak aranması

Araçlarda bulunan şahısların üst araması yapılması

Gözaltına alınan Suriye uyruklu kadınlar

Barlara operasyon düzenlenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, -

========================================

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanından 'Hakan Şükür' tepkisi

SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Toçoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray Kulübü'nden ihraçlarının reddedilmesine tepki gösterdi.

Galatasaray Kulübü'nün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraçlarının reddedilmesine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tepki gösterdi. Toçoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Süper Lig'de desteklediğim Galatasaray taraftarlığım son bulmuştur. Sonuna kadar Sakaryasporluyuz" diye yazdı.

Haber: ADAPAZARI (Sakarya), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Hatay'da, 1 milyon 78 bin 130 seçmen pazar günü sandık başına gidecek. Depremlerinde yıkılan veya ağır hasar alan okullara sandık kurulmayacak. Konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor
    11:08 Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, normal sezonun kalan bölümünde üçüncü sıradaki yerini koruyarak play-off'ta doğrudan final oynamayı hedefliyor. Sakaryaspor, ligde 27 maçta 47 puanla 3. sırada yer alıyor ve 7 maçlık süreçte en fazla puanı alarak finale çıkmayı amaçlıyor.

  • Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı
    11:08 Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı

    Yozgat'ta kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan hükümlü, jandarma işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • Osmaneli'de Kaymakam ve Belediye Başkanı Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    11:07 Osmaneli'de Kaymakam ve Belediye Başkanı Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Şahin, mahalle iftarlarıyla birlik ve beraberliği artırmayı amaçladıklarını belirtirken, Ünal ise ramazanın yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir ay olduğunu dile getirdi. Programa siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.


Advertisement