Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

Şırnak Belediyesi'ne kayyum atandıŞIRNAK Belediyesi Serhat Kadirhan, görevden alınarak yerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcılığı görevi de yapan Turan Bedirhanoğlu kayyum olarak otandı.

05.11.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Belediyesi'ne kayyum atandı

ŞIRNAK Belediyesi Serhat Kadirhan, görevden alınarak yerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcılığı görevi de yapan Turan Bedirhanoğlu kayyum olarak otandı.

14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak'ta DBP'li Belediye Başkanı Serhat Kadirhan, İçişleri Bakanlığı tarafı görevden uzaklaştırıldı. Boşalan başkanlık makamına da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı görevi yürüten Turhan Bedirhanoğlu kayyum olarak atandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Şırnak Belediyesi

Haber: ŞIRNAK

====================================

Fırat Kalkanı'nda 76 hedef vuruldu, 13 terörist öldürüldü

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1365 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi, 172 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçti. IŞİD'in 76 hedefi karadan ve havadan bombalanırken 13 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta ÖSO'nun 5 askeri hayatını kaybetti, 22'si de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 74 günden bu yana yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 172 mahalde denetim ÖSO'ya geçti. 1365 kilometrekarenin terör örgütünden temizlendiği harekatta IŞİD'in 76 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. 13 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO'nun 5 askeri yaşamını yitirdi, 22'si de yaralandı. Ayrıca dün sayısı 2 olarak bildirilen Türk askerlerinden 3'ünün yaralandığı açıklandı. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde Ablah ve Duwayr meskun mahallerinde kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, harekata destek sağlayan unsurlarımızdan 1 subay şehit olmuş, 1 astsubay ve 2 uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Muhalif unsurlardan 5 personel şehit olmuş ve 22 personel de yaralanmıştır. Çatışmalarda 5 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 172 meskun mahalde yaklaşık 1365 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 71 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atışlar yapılarak DEAŞ mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Shudud ve Bulaykah bölgelerinde tespit edilen DEAŞ mensuplarına yönelik 5 hava harekatı icra edilerek, 8 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ unsurlarına ait savunma amaçlı olarak kullanılan 3 bina imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 1 mayın ve 11 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1418 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü DÖkümü

---------------------

-ARŞİV

-Fırat Kalkanı Harekatı'na iliştin görüntüler

Haber : KİLİS -ANKARA

================================================

Kılıçdaroğlu İzmir programını yarıda kesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili Belediye Başkanları Zirvesi ve açılışlar için geldiği İzmir'deki programının öğleden sonraki bölümünü iptal etti. Ankara'ya dönmeye karar veren Kılıçdaroğlu'nun parti yönetimiyle son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantılar yapacağı ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, perşembe akşamı geldiği İzmir'de, CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi'ne katıldı, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi'nin yaptırdığı tesislerin açılışlarını gerçekleştirdi. CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi'ne bugün de katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16.30'daki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Sosyal Yaşam Kampusü ile Buca Belediyesi'nin yaptırdığı Tarık Akan Gençlik Merkezi'nin açılışına katılma programını ve 6 Kasım Pazar günü Balıkesir'in Bandırma ilçesine yapacağı ziyareti iptal etti.

YÖNETİMİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Bugün öğleden sonra Ankara'ya gidecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK'yı, yarın da Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, belediye başkanlarıyla toplantısını tamamlayıp, öğleden sonra İzmir'den ayrılacağı ifade edildi.

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR -

==================================================

AK Partili Atalay: Saltanatlı yaşayan Müslüman gençlik görüyorum

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Fazla saltanatlı yaşayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliği görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum" dedi.

Vuslat Platformu'nun Abant Tabiat Parkı'ndaki Abant Palace Otel'de düzenlediği 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumunun 2'nci günü, 'Gençlik Çalışmaları ve Temel Sorunlar' başlıklı oturumla başladı. Oturumun açılışında konuşan Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay, kısa zamanda çok şey sahibi olmak isteyen bir gençlik olduğunu söyledi. Atalay, şöyle dedi: "Gençlik çok aceleci, sabırlı değil. Kısa zamanda çok şey sahibi olmak istiyor. Çabuk zengin olmak istiyor, çok harcıyor. Çabuk makamlara yükselmek istiyor. Bizim hükümet dönemi de belki bunlara yol açtı. Fazla emek vermeden çok kolaycı. Fazla meşakket çekmeden çok şeye sahip olmak isteyen bir gençlik var. Bu bir büyük problemdir. Türkiye'de şu an 'burjuva müslüman' diye bir hayatı görüyorum. Genel olarak da gençler olarak da. Fazla saltanatlı yaşayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliği görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum. Sıkıntılı bir meseledir. İdeal dediğimizde genel ortalamaya baktığımızda böyle bir değerlendirmeyi yapmak mümkün."

'15 TEMMUZ CEHALETLE YAŞAMANIN BİR SONUCU'

15 Temmuz'un cehaletle yaşamanın bir sonucu olduğunu vurgulayan Atalay, konuşmasına şöyle devam etti: "İslam cehaletle yaşanmıyor. İslamı cehaletle yaşamanın risklerini biz şu an yaşıyoruz. 15 Temmuz yaşadık. İslamı cehaletle yaşamanın bir sonucudur bu. Kendi kafanı bir yerlere teslim etme, düşünmeme. Cehalet onu getirir. Işidvari İslam'a da en fazla zarar veren gelişmelere yöneltir cehaletle yaşamak. Doğru islam yerine sapıkça islam akımları gelişir. Bunların hepsi kendilerine tabanda yer bulabiliyor. Pek çok sapık islam anlayışları yayılıyor. Tarihte de oldu bunlar. Doğrusu Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğrenmek."

'IRKÇILIK BELADIR'

Atalay, bugünün ortamında en büyük hastalıklardan birisi olarak ırkçılığı gördüğünü de ifade ederek, "Bugünün ortamında ırkçılık bir beladır. Müslümanın ve ümmetin başında bir beladır. Türkiye'de eğitim sisteminden gördüğüm şudur; Bu partinin 12 yıl bakanlığını yaptım. Eğitim politikalarında verimimiz yeterli değil. 8 yıllık ilkel eğitim sistemini değiştirdik. O iyi bir gelişmedir. Eğitimde özgür bir alan açtık. Üniversite kesiminde hiç bir şey yapmadık. Aynen o 8 yıllık eğitim kadar ilkel bir YÖK sistemi var, devam ediyor ve üniversiteleri öldürüyor. Bugün üniversitelerimiz dünya yarışında en gerilerde. Üniversitelerimiz bugünkü sistemle beyin yetiştiremiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Atalay'ın konuşması

-Salondan detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================

CHP'li Biçer : Bir iç savaş arifesindeyiz gibi görünüyor

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda ülkenin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek "İnşallah yanılırım ama iç savaş arifesindeyiz gibi görünüyor" dedi.

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban'ın düzenlediği toplantıya CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan ve ilçede görev yapan muhtarlar katıldı. İlçe Başkanı Semih Balaban, muhtarların sorunlarına çözüm bulmak için her zaman çalıştıklarını söyledi. Muhtarlara seslenen CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, ülkenin çok ağır bir gündem içinde olduğunu savunarak HDP'lilere yönelik operasyona değindi. Biçer, "Gece siyasetle yatıyoruz, sabah 'acaba yine ne oldu?' diyoruz. 7 Haziran seçimlerinde çok farklı bir TBMM oluşturduk. Toplumdaki tüm kesimlerin sesini meclise taşıyacak bir konsensüs oluştu. Milli irade meclise yansımıştı. Bu AKP iktidarının hoşuna gitmedi. Ülkenin sonunu düşünmeden 1 Kasım seçimlerine gitti. 7 Haziran seçimiyle bir şekilde sağlanmış huzur sürecinden bu noktaya geldik. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da toplumsal bir dayanışma ortamı sağlanmıştı. Meclisteki tüm partiler 15 Temmuz sürecinde gerekli tüm anlaşmalara imza atmışlardı. Biz o dayanışma ruhunun devamını yine sağlayamadık. Bugün iktidar gibi düşünmeyen herkes potansiyel suçlu kabul edilmekte. Hukuk ne yazık ki güveni sağlayamayacak bir noktaya geldi. Çok üzülerek söylüyorum ki Ortadoğu bataklığı içinde bir savaşa sürükleniyoruz. İçim kan ağlayarak söylüyorum. İnşallah yanılırım ama bir iç savaş arifesindeyiz gibi görünüyor. Çok zor bir süreç bizi bekliyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından CHP'liler muhtarların isteklerini ve sıkıntılarını dinledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Muhtarlarla yapılan toplantıdan detay görüntü,

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşması.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

=============================================

Trafik ışıklarında bekleyen Tır'a, kamyonet arkadan çarptı: 1 ölü 4 yaralı

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde kırmızı ışıkta bekleyen tır'a kamyonetin arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı.

Kaza saat 11.00 sıralarında Ereğli İlçesi Adana- Konya karayolu Medaş Kavşağı'nda meydana geldi. Osman Şanlıyurt idaresindeki 01 Y 6788 plakalı kamyonet ile seyir halinde iken Medaş Kavşağı'nda kırmızı ışıkta bekleyen Yılmaz Öner idaresindeki 42 ESF 70 plakalı tır'a arkadan çarptı. Kaza sonrası kamyonet sürücüsü Osman Şanlıyurt, eşi Hazal, çocukları Süleyman (4), Beray (5) Cumali Şanlıyurt (6) yaralandı. Kazada kabin içerisinde sıkışan ve durumu ağır olan Hazal Şanlıyurt, kamyonetin tavanı kesilerek çıkarıldı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan anne Hazal Şanlıyurt, hastanede yapılan müdehalelere rağmen öldü.

Kaza sonrası karayolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatılırken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Olay yeri görüntüsü

-yaralıların görüntüsü

-İtfaye ekiplerinin çalışması

-Yaralıların ambulansa alınması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya), )

=============================================

Park halindeki otomobil alev aldı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde park halindeki otomobilin motor kısmında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olay, Alipaşa Mahallesi Köprülü Sokak üzerinde meydana geldi. Bir şirkete ait olduğu belirlenen 59 PM 221 plakalı park halindeki otomobil, motor kısmından henüz belirlenemeyen nedenle alev alarak yanmaya başladı. Olayı görenlerin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, otomobildeki alevleri büyümeden söndürdü. Otomobilde hasar meydana gelen yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Otomobilin yanması

Yangından detaylar

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Alevlerin kontrol altına alınması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===========================================

Çevre bilinci için plajda temizlik

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Uğur Koleji'nin ortaokul öğrencileri, ilçe belediyesinin temizlik ekipleri önderliğinde halk plajını temizledi. Öğrencilerde sosyal sorumluluk duygusunun gelişmesi amacıyla okul tarafından düzenlenen etkinlikte, plajdan yaklaşık 10 torba çöp toplandı.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri önderliğinde bu sabah düzenlenen etkinlikte, 100 ortaokul öğrencisi Uzunyalı plajında bir araya geldi. Marmaris Beledisi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, önce çocuklara çevre konusunda bilgi verdi. Ünlü, "Çevre temizliği, çevrenin kirletilmemesi bilincinin aşılanmasıyla başlar. Bizler çevreyi öncelikle kirletmemeyi öğrenmeli ondan sonra temizlemeliyiz. Sizler de genç yaşta böyle bir projeyle bizlere geldiğinizde çok memnun olduk. Sizler iş gücü olarak değil bilinç kazanmak için buradasınız. Birazdan temizliğe başladığımızda çok çeşitli kirleticilerle karşılaşacaksınız. Biz temizlik işleri olarak ağırlıklı olarak teneke ve cam içecek şişeleri, plastik poşet ve pet şişelerle kirletilen bir sahille karşılaşıyoruz. Ayrıca en büyük düşmanımız sigara izmaritleri. Hem ufak hem de kuma çok kolay karışıp kamufle olabiliyor ve doğada yok olması yıllar sürüyor. Birazdan sahil boyu bu maddeleri toplayacağız. Umuyorum ilerleyen günlerde daha temiz bir çevrede yaşamak sizlerin bilinçlenmesi ile mümkün olacak" dedi.

Bilgilendirmenin ardından belediye temizlik işçileri, öğrencilere eldiven ve çöp torbası dağıttı. Öğrenciler sahil boyu kumsaldaki atık maddeleri topladı. Temizlik sonunda yaklaşık 10 torba çöp toplandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Marmaris Halk plajında çocuklar tarafından yapılan temizlik çalışmalarından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğuş Esat BERME/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

Burdur'da tedavi edilen leylek, şahin ve pelikan doğaya salındı

BURDUR Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan 7 şahin, 2 pelikan ve leylek, Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı programla doğaya salındı.

Burdur Lisinia Yaban Hayatı Merkezi'nde tedavisi tamamlanan hayvanların doğaya salınması dolayısıyla program düzenlendi. Programa, Vali Şerif Yılmaz da katıldı. Merkezi gezen Vali Şerif Yılmaz, merkez sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kendisinin de avcı olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, bilinçsiz avcılıkla ilgili uyarılarda bulundu.

VALİDEN AVCILARA UYARI

Doğayı en çok avcıların koruması gerektiğine işaret eden Vali Yılmaz, "Avlanacak hayvanlar belli, avlanma zamanları da belli, avlanma limitleri belli, avlanma şartları dahilinde av sporunu yapsınlar ama doğaya zarar vermesinler. Bugün avlanması yasak olan hayvanların ne hale geldiğini gördük. Doğayı en fazla koruması gerekenlerin avcılar olduğunu tekrar ifade ediyorum. Doğal yaşamı bozmayalım, bozduğumuz takdirde yarın avlanacak hayvan da bulamayız" dedi.

'AVLAYACAK HAYVAN KALMAYACAK'

Öztürk Sarıca da Vali Yılmaz'a verdiği mesaj dolayısıyla teşekkür etti. Bugün doğaya salınan hayvanların yanı sıra doğal hayata kazandıramadıkları en az 50 hayvanı merkezde yaşatmaya çalıştığını aktaran Sarıca, "Onları tekrar doğaya kazandırma şansımız olmadığı için hayatlarının sonuna kadar bakmaya devam edeceğiz. Tabi ki bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir şeydir. Doğada bir zinciri kırdığınızda, birçok zincirin yok olduğunu görüyorsunuz. Sayın valimizin belirttiği gibi ileride gerçekten avlayacak hayvan kalmadığını göreceksiniz. O yüzden mümkün olduğunca kurallara uygun avcılığın yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra 7 şahin, 2 pelikan ve leylek Vali Şerif Yılmaz ve diğer katılımcılar eşliğinde doğaya salındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Valinin merkezi gezmesi,

Şahin ve leyleğin bırakılması,

Pelikanların göle bırakılması,

Vali Yılmaz'ın açıklaması,

Öztürk Sarıca'nın açıklaması

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement