Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

31)DEAŞ'TEN, PİLOTLARI YANILTMAK İÇİN AHŞAPTAN TANK VE ZIRHLI ARAÇ MAKETLERİIRAK ve Suriye'de karadan ve havadan kıskaca alınan DEAŞ terör örgütü mensuplarının özellikle saldırılardan korunmak ve hedef şaşırtmak için ilginç taktikleri başvurdukları belirtildi.

13.11.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-3

1)DEAŞ'TEN, PİLOTLARI YANILTMAK İÇİN AHŞAPTAN TANK VE ZIRHLI ARAÇ MAKETLERİ

IRAK ve Suriye'de karadan ve havadan kıskaca alınan DEAŞ terör örgütü mensuplarının özellikle saldırılardan korunmak ve hedef şaşırtmak için ilginç taktikleri başvurdukları belirtildi.Bölgedeki internet sitelerinin haberlerine göre, savaş bölgelerinde kullandıkları araçları tekerleklerine kadar zırh ile donatan DEAŞ'ın hava saldırılarından korunmak ve hedef şaşırtmak için Musul'da yaptıkları ahşap tank, zırhlı araç ve silahlar ele geçirildi. Musul yakınlarında bir depoda ele geçirilen ve ahşaptan tank, zırhlı araç ve silahlar uzaktan bakıldığından gerçeğinden ayırt edilemiyor. Savaş uçaklarının şaşırtmak için kullanıldığı belirtilen ahşaptan yapılmış askeri araç maketlerinin yanı sıra sahada kullandıkları araçları ise silahlı ve roketli saldırılara karşı demir zırh ile donattıkları ifade edildi. Araçlarda, sadece sürücünün görebileceği küçük bir alan boş bırakılırken, araçların tekerleklerine kadar demir zırh ile donatıldığı bildirildi.

LAR

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

====================================================

2)EŞİNİN YAKTIĞI KADIN DÜZCE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 48 yaşındaki eşi Zekai Şengül tarafından yakıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybeden 38 yaşındaki Nursen Şengül, memleketi Düzce'nin Yığılca İlçesi'nde toprağa verildi.2 6 Ekim'de Antalya'nın Kemer İlçesi'nde oturan gemi mühendisi Zekai Şengül'le eşi Nursen Şengül arasında tartışma çıktı. Zekai Şengül, 9 yaşındaki kızı Irmak'ı dışarı çıkarıp tüm kapı ve pencereleri kapattıktan sonra banyodaki bir bidon benzini eşinin üzerine döktü. Benzini ateşe veren Zekai Şengül eşi Nursen Şengül'ü yaktı. Eşini yakmak isterken kendisi de yanan Zekai Şengül yaşamını yitirerek 3 Kasım'da memleketi Düzce'de toprağa verildi.17 gündür tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nde yaşam savaşı veren Nursen Şengül'de dün yaşamını yitirdi. Nursen Şengül'ün cenazesi Düzce'nin Körpeçler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Şengül'ün babası Ömer Yerlikaya ve annesi Ayşe Yerlikaya'nın oturduğu evin önüne getirilen cenazeyi yakınları ve komşuları karşıladı. Burada imam tarafından helallik istendi. Mahalle halkı hep bir ağızdan "Hakkımız helal olsun" diye bağırdı. İmamın "Nasıl bilirdiniz?" sorusuna da "İyi biliriz" diye cevap verildi. Nursen Şengül'ün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Düzce'nin Yığılca ilçesi'ne bağlı Kırık Köyü mezarlığında toprağa verildi.

"NASIL BİLİRDİNİZ?" SORUSUNA CEVAP VERİLMEMİŞTİ

3 Kasım'da yine Düzce'de toprağa verilen mühendis Zekai Şengül'ün cenaze namazına az sayıda akrabası katılmış, cemaatin büyük bölümü cenaze namazını kılmadan ayrılmıştı. Cemaat, imamın 'Nasıl bilirdiniz" sorusuna cevap vermemişti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cenazenin eve götürülüşü

-Evin önünde duaların okunması

-Helallik alınması

-Cenaze aracına konulması

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===============================================

3)LOJMANLARA 'DEPREME DAYANIKSIZ' RAPORU

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde devlet memurlarının kullandığı 14 lojman binası hakkında depreme dayanıksız olduğu raporu verildi.Kemer Merkez Mahallesi Kemal Sunal Caddesi üzerindeki 'Turizm Lojmanları' adıyla bilinen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait 14 binayla ilgili deprem testi yapılması kararlaştırıldı. Yapılan ihale sonucu özel bir firma tarafından 126 konuttan oluşan binaların depreme dayanıklılığı test edildi. Geçen ay tamamlanan raporda, "Yapı performansının göçme durumu bölgesinde olduğu, binanın kullanımının can güvenliği açısından sakıncalı olduğu ayrıca beton basınç dayanım raporunda görüldüğü üzere beton mukavemetlerinin çok düşük olduğu ve donatılarda korozyon mevcut olduğu, bu nedenlerle teknik ve ekonomik açıdan güçlendirilmesinden ziyade yıkılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Lojmanların tümünün aynı tarihte aynı özelliklerde yapılmış olması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından acilen boşaltılması ve gereken tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Lojmanlarda oturan devlet memurlarına süre verilerek konutları boşaltması istendi.

Lojmanlarla aynı tarihte ve aynı özelliklerle yapılan Hükümet Konağı'nın ise akıbetinin ne olacağı henüz belirtilmedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Lojmanlardan detay

Kaymakamlık binası ve yanındaki lojmandan detay

44.2 MB/// 01.23ö

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,

=====================================================

4)RESSAM MERAL OTAN'IN ÇANTASI EVİNİN ÖNÜNDE GASP EDİLDİ

ANKARA'nın Çankaya ilçesinde evine gitmeye çalışan ressam Meral Otan'ın çantası, kimliği belirlenemeyen ve tanımadığını belirttiği 22-25 yaşlarındaki bir kişi tarafından omuzunda zorla alınarak gasp edildi. Bir süre çantasını vermemekte direnen Otan'ı yerde metrelerce sürükleyen gaspçı, daha sonra çantayı alarak kayıplara karıştı.

Gasp olayı, Ankara'nın Çankaya İlçesi Tahran Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Gaspçı ile yaşadığı arbede sonrası omuzundan ve ayaklarından yaralanan Otan, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Vakıfbank Korosu'nda, Türk Sanat Müziği Korosu'nda koris olarak programa katıldım. Daha sonra 21.30 sıralarında Tahran Caddesi'nde yaşadığım binanın kapı önüne geldiğim sırada 22-25 yaşlarında, zayıf ve uzun boylu bir genç birden sırtında taşıdığım çantama saldırarak gasp etmek istedi. Şaşkınlığıma rağmen çantamı vermemek için direndim. Sokak lambaları yanmıyordu, bana saldırınca yere düştüm. Beni yerde metrelerce sürüklemeye başladı. Öldürecek diye korkumdan çantayı bırakmak zorunda kaldım. Çantamı zorla gasp eden hırsız, daha sonra hızla kaçarak izini kaybettirdi".

Çantasının içinde yaklaşık 250 TL para, banka ve kimlik kartları bulunduğunu belirten ressam Meral otan, "Bu yaşadığım olayda tüm bağırışlarıma rağmen sokakta hiç kimse olmadığı için yardımıma koşan da olmadı. Daha sonra Tahran Caddesi üzerinde HDP binası önünde nöbet tutan polislere durumu anlattım. Beni polis arabasına bindirerek Çankaya Polis Karakolu'na götürerek şikayetimi aldılar. 'Beni gasp edenin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum' diye ifade verdim. Daha sonra beni bir hastanenin acil servisine götürülerek ayağımdan ve omuzumdan aldığım yaralar tedavi edilerek evime getirildim" dedi.

Yıllarca yurdun dört bir köşesindeki eğitim kurumlarında yöneticilik yaptıktan sonra 10 yıl önce emekli olduğunu, 40 yıldan fazla ise sanatın içinde olduğunu belirten Otan, "İlk defa başıma böyle bir olay geliyor. Yaşadığımız Kavaklıdere Mahallesi'nde hırsızlar kol geziyor. Duyduklarıma göre geçen yıl evimizin karşısında bir savcının evine hırsızlar girmiş. Yine aynı cadde üzerinde yaşayan bir avukatın evi soyulmuş. Evimin yakınında bulunan ünlü otelin hemen yanında bulunan binanın önünde akşam saatlerinde bir kadının yine çantası gasp edilmeye çalışılmış, attığı çığlıklara binanın kapıcısı yetişerek kendisini kurtarmış" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA,

==================================================

5)SPOR KIYAFETLİ HIRSIZ

BURSA'da, hırsızlık ve uyuşturucudan sabıkalı, 23 yaşındaki İ.E.T., çeşitli tarihlerde 3 ayrı kişinin yolda yürürken konuştukları cep telefonlarını alıp kaçtı. Eşkal üzerine yakalanan İ.E.T.'nin hırsızlık yapacağı günler rahat kaçabilmek için spor kıyafet giydiği ortaya çıktı. Sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen İ.E.T. telefon hırsızlığından tutuklandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçeleri'nde, ayrı tarihlerde cep telefonu ile konuşan S.A., E.C. ve İ.A'nın yanına yaklaşıp konuştuğu telefonlarını aldıktan sonra kaçan şüphelilerin uyuşturucu ve hırsızlıktan 3 ayrı suç kaydı bulunan İ.E.T. olduğunu tespit etti. Suç işleyeceği gün rahat kaçması için spor kıyafetler giydiği öne sürülen İ.E.T., polis tarafından evinin çevresinde yine spor kıyafetleriyle yakalandı. Kapkaç olaylarının ardından karıştığı bir kavgada sol kolu kırılan İ.E.T., gasp ettiği telefonları bedelinin çok altında ikinci el telefon satan işyerlerine sattığını itiraf etti. İ.E.T., 'Hırsızlık' suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Zanlının emniyetten çıkarılış görüntüsü

BURSA/DHA

=========================================================

6)BURSA'DA 'UYUŞTURUCUYA HAYIR' YÜRÜYÜŞÜ

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki 5 mahallede oturanlar, 'Uyuşturucuya Hayır' yürüyüşü düzenledi.

Osmangazi İlçesi'nin dün akşam Zafer, Namıkkemal, Atıcılar, Vatan ve Gülbahçe mahallelerinde oturan 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Zafer Spor Tesisleri önünde sona erdi. Ellerinde taşıdıkları 'Madde Bağımlılığına Hayır, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' pankartıyla yürüyenlere, diğer mahalleliler de yol boyunca destek verdi. 'Bursa uyuma gençliğine sahip çık', 'Madde bağımlılığına hayır' ve 'Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek' sloganlarının atıldığı yürüyüş sonunda mahalleli adına açıklamayı Atıcılar Ahmet Dink Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Taner Ödemiş yaptı. Mahalleli ile birlikte bölgede sıkıntılara neden olan bir soruna el attıklarını belirterek, "Zafer, Namıkkemal, Atıcılar, Vatan, Gülbahçe ve Demiryolu altı olarak anılan bölgede, zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler ile ilgili sıkıntımız var. Biz bu maddelerle anılmak istemiyoruz bu maddelerle adımızın geçmesini istemiyoruz" dedi.

Türkiye ve Bursa'da gün geçtikçe artık bağımlılık problemi yaşandığına da dikkat çeken Ödemiş, şöyle devam etti:

"Bağımlılıkla mücadele için elimizden geleni yapıyoruz. Bu toplumsal soruna karşı tüm sivil toplum kuruluşları, siyasiler, sağlık, emniyet, adalet çalışanları hep beraber etmemiz gerekiyor. Biz sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek konuya dikkat çekmek istedik. Toplumun da bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ellerinde pankart taşıyan vatandaşlar

-Zafer spor üyesi çocuklar slogan atan vatandaşlar

-Açıklamalar

Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement