Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)KAZA YAPAN ARAÇTA SIKIŞTI, HAVAYA ATEŞ EDEREK BULUNMASINI SAĞLADIŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nden izinli geldiği Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kullandığı otomobili ile şarampole yuvarlanan Uzman Çavuş 22 yaşındaki Cebrail Gülbül, cep telefonu ile yardım istedi.

14.11.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAZA YAPAN ARAÇTA SIKIŞTI, HAVAYA ATEŞ EDEREK BULUNMASINI SAĞLADI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nden izinli geldiği Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kullandığı otomobili ile şarampole yuvarlanan Uzman Çavuş 22 yaşındaki Cebrail Gülbül, cep telefonu ile yardım istedi. Aramaya başlayan jandarma ekipleri kazaya yerini bulamayınca Gülbül, sıkıştığı aracının içersinde tabancasıyla havaya ateş ederek bulunmasını sağladı. Cebrail Gülbül, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Uludere İlçesi'nde Uzman Çavuş Cebrail Gülbül, izinli olarak memleketi İnegöl'e bağlı Hamitabat Mahallesi'ne geldi. 16 PF 473 plakalı otomobili ile dün sabah saatlerinde ilçe merkezine gelmek isteyen uzman çavuş, Hamitabat ile Kurşunlu Mahallesi arasındaki kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkan otomobil ormanlık alanda ağaçların arasından sıyrılarak yaklaşık 60 metre gittikten sonra ağaca çarparak takla attı.

SIKIŞTIĞI ARAÇTAN TELEFON AÇTI

Ters vaziyette duran otomobilde sıkışan sürücü Cebrail Gülbül, cep telefonu ile akrabalarını arayarak kaza yaptığını bildirdi. Durumu jandarmaya bildiren Gülbül'ün yakınları da yol boyunca gezerek kaza yerini aradı. Kazaya dair yol üzerinde herhangi bir iz bulunamaması üzerine hem jandarma ekipleri, hem de akrabaları yol boyunca ormanlık alana bakarak uzman çavuşa ulaşmaya çalıştı.

ATEŞ EDEREK YERİNİ BELLİ ETTİ

Aracın ormanlık alandan yaklaşık 60 metre aşağıya kadar inmesi kaza yerinin belirlenmesini güçleştirirken, yoldan gelen sesleri duyan araçta sıkışan uzman çavuş havaya ateş ederek yerini belli etti. Silah sesinin geldiği noktaya inen Jandarma görevlisi, araç içerisinde sıkışan genç Uzman Çavuşa ulaştı. Sedye üzerine koyulan yaralı Uzman Çavuş, zeminin kaygan olması nedeniyle güçlükle yola kadar çıkarıldı. Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi burada yapılan yaralı, ambulansla

İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirilerek tedavi altına alındı.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yaralı uzman çavuşun hastaneye getirilirken

-Aracın uçurumda görüntüsü

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),

======================================================

2)MALKARA'DA SERVİS MİNİBÜSÜNE TÜFEKLİ SALDIRI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde fabrika işçilerini almaya giden 48 yaşındaki O.Ö.'nün kullandığı servis minibüsü henüz kimliği tespit edilemeyen kişilerin tüfekli saldırısına uğradı. Saçmaların isabet ettiği O.Ö. ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Malkara'da fabrikaya işçi taşıyan O.Ö., sabah servisi için 59 J 5012 plakalı minibüsüyle Hayrabolu yolu üzerindeki Şalgamlı Mahallesi'ne doğru yola çıktı. Minibüs sürücüsü O.Ö., işçileri almak için mahalle girişine geldiği sırada kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerin tüfekli saldırısına uğradı. Saçmaların isabet ettiği O.Ö. yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılan O.Ö. tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri camları kırılan minibüste inceleme yaparken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ateş açılan minibüs

-Jandarma ekiplerinin incelemesi

-Kırılan camlar ve hasar

-Genel görüntüler

(Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

=====================================================

3)ZONGULDAK'TA DEV DALGALAR

ZONGULDAK'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu.

Kentte aralıklarla yağan yağmurla birlikte şiddetli rüzgar etkili oldu. Saatteki hızı yer yer 30 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı'nda kayalıklara çarparak yükselen dalgaların boyu 5-6 metreyi buldu. Dalgalar, zaman zaman mendireği aşarak liman içine kadar ulaştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Dalgaların kayalıklara vurarak yükselmesi

-Denizdeki gemi

-Dev dalgalar

Süre: (02.24) Boyut: (146 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=======================================================

4)BARAJ GÖLÜNE ATLAYAN KADINI VATANDAŞLAR KURTARDI

ADANA'da 1.5 yıl önce ağabeyinin ölümünün ardından psikolojisinin bozulduğu belirtilen 43 yaşındaki Nilgün A., Çatalan Köprüsü'nden Seyhan Baraj Gölü'ne atladı. Suda çırpınan kadın, çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

Merkez Çukurova İlçesi'nde ağabeyinin ölümünün ardından psikolojisi bozulduğu ileri sürülen Nilgün A., dün akşam Çatalan Köprüsü'nü geldi. Bir süre Seyhan Baraj Gölü'nü izleyen A. kendini suya attı. Suda çırpınan kadının çığlıklarını duyan bazı kişiler, hemen göle atladı. İhbar üzerine olay yerine gelen Can-Kur ekiplerinin de müdahalesiyle kadın kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Nilgün A., götürüldüğü hastanede tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Seyhan baraj gölündeki arama çalışmaları

Vatandaşın kadını sudan çıkarması

Kurtarılan kadının kıyıya getirmesi

Kadının ambulansa taşınması

SÜRE: 03'38" BOYUT: 407 MB

Haber-Kamera: ADANA,

====================================================

5)MARKET GÖREVLİSİ UYUYUNCA KASADAKİ PARALARI ÇALDILAR

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, akaryakıt istasyonu marketi görevlisinin koltuk üzerinde uyuduğunu gören iki kişi, kasadaki bir miktar parayı ve sigaraları alıp kaçtı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen hırsızlık şüphelilerinden biri yakalandı, diğeri ise aranıyor.

Olay, geçen cuma saat 03.30 sıralarında İnegöl- Bozüyük arası karayolu üzeri Rüştiye Mahallesi mevkiindeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İki kişi, yakıt almak amacıyla petrol istasyonuna geldi. Araçtakilerden biri istasyonun market bölümü görevlisinin koltuk üzerinde uyuduğunu fark ederek, harekete geçti. İstasyonun market kısmına giren şüpheli, güvenlik kameralarına aldırmadan market kasasına yöneldi. Kasada bulunan bir miktar parayı alan şüpheli, marketten dışarı çıkıp tekrar geri döndü. Marketin raflarından bulunan 5 paket sigarayı da alan şüpheli, hızla geldiği araçla Eskişehir istikametine doğru uzaklaştı.

UYANINCA FARK ETTİ

Bir süre sonra uyanan görevli, marketin kasasındaki paraların ve raflardaki sigaraların olmadığını fark edince güvenlik kameralarını inceledi. İncelemede, hırsızlık olayının yaşandığını gören görevli, durumu İnegöl Jandarma ekiplerine bildirdi.

PLAKADAN HIRSIZI BULDULAR

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, hırsızlık olayının yaşandığı dakikalarda karayolundan geçen 100'e yakın plakayı kayıtlarından inceledi. Hırsızlık olayının Eskişehir'den kiralanmış olan 26 BG 129 plakalı otomobil ile yapıldığını tespit eden jandarma ekipleri, Eskişehir'deki oto kiralama işyeri sahibine ulaştı. Kiralanan aracın Eskişehir Tepebaşı mahallesinde olduğunu tespit edilerek jandarmaya bilgi verdi. Jandarma ekipleri, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirerek, gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

BİRİ YAKALANDI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aracı durdurup içerisinde bulunan Furkan K.'yı gözaltına aldı. Hırsızlık sırasında araçta bulunan diğer şüphelinin kayıplara karıştığı bildirildi. Yakalanan şüpheli, İnegöl Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Gözaltına alınan Furkan K.'nin ifadesinde, yanındaki Samet Y.'nin olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık şüphelisi Samet Y. aranıyor. Yakalanan Furkan K. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Hırsızın market kasasından paraları alması, sigaralara çalması, pompacının uyuduğunu kontrol etmesi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

======================================================

6)FETÖCÜ AİLE MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında baba C.K., oğulları S.K. ve D.N.K. ile C.K'nin kız kardeşi S.H. yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ'ye üye olmak, örgütün propagandasını yapmak, Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret suçunu işledikleri, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'yü övücü nitelikte paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla C.K, kız kardeşi S.H ile C.K'nin oğulları D.N.K. ve S.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından yaşı küçük olan D.N.K ifadesi alındıktan sonra salıverilirken, baba, diğer oğlu S.K. ile kız kardeşi, Adli Tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Gözaltına alınan şüphelileri sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 1.30 DK 46 MB

=======================================================

7)ALABORA OLAN SANDALDAKİ 3 KİŞİDEN 2'SİNİN CESEDİ TEŞHİS EDİLDİ

BURSA'nın Gemlik İlçesi'ndeki Gemport Limanı yakınlarında kıyıya vuran 3 erkek cesedinden 2'sinin balık avlamak için kiraladıkları sandal alabora olan 23 yaşındaki Yaşar Başkal ile arkadaşları 46 yaşındaki Süleyman Demir'e ait olduğu belirlendi. Bulunan diğer cesedin kayıp 35 yaşındaki Abdullah Cenkçi'ye ait olmadığı anlaşılınca, yeniden arama çalışmalarına başlandı. Gemlik Gemport Limanı yakınlarında çalışan işçiler, dün sabah kıyı yakınlarında denizde bir erkek cesedi görünce durumu Sahil Güvenlik ve polis ekiplerine bildirdi. Dalgıçlar bu ceset çıkarıldıktan sonra bölgede 2 erkek cesedi daha ve parçalanmış sandal bulundu. Cumhuriyet savcısının incelemesi ardından cesetler Gemlik Devlet Hastanesi morguna konulurken Emniyet Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Soruşturma sonucu cesetlerin, önceki akşam Gemlik İskelesi'nden avlanmak için sandal kiralayan Yaşar Başkal ile arkadaşları Süleyman Demir ve Abdullah Cenkçi'ye ait olabileceği belirtildi. Hastaneye çağrılan aileler, Yaşar Başkal ile Süleyman Demir'i teşhis ederken, diğer cesetin Abdullah Cenkçi'ye ait olmadığ anlaşıldı. Bu gelişme üzerine Sahil Güvenlik ve polis ekipleri diğer cesetlerin bulunduğu Gemport Limanı yakınlarında Abdullah Cenkçi'nin cesedini aramaya başlarken, bulunan 3'üncü cesedin de kime ait olduğu araştırılıyor.

GEMLİK (Bursa), -

========================================================

8)LİSELİ CAFER, BEDENSEL ENGELLİ SINIF ARKADAŞININ ELİ AYAĞI

TOKAT'ın Turhal ilçesindeki Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 17 yaşındaki Cafer Evgin, bedensel engelli sınıf arkadaşı Sedat Ergün'ün her ihtiyacını harşılıyor. Turhal'da Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Kasım ve Müzeyyen Ergün çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Sedat Ergün, bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Kas zayıflığı nedeniyle annesinin yardımı ile eğitimini sürdüren Sedat Ergün'ün lisedeki en büyük destekçisi ise sınıf arkadaşı Cafer Evgin oldu. Dört yıl önce liseye başlayan Cafer Evgin, annesi Müzeyyen Ergün tarafından okula getirilen Sedat Ergün'ü görünce empati kurarak ona yardım etmeye başladı. Cafer Evgin, dört yıldır annesi tarafından okula getirilen Sedat Ergün'ü bazen sınıfa çıkardı, bazen de koluna girerek evine bıraktı. Bedensel engelli arkadaşının okuldaki bütün ihtiyaçlarını karşılayan Cafer Evgin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının takdirini topluyor.

"HER GÜN SEDAT'I BEKLİYORUM"

Okula, 20 kilometre uzaklıktaki Yenisu köyünden gelen Cafer Evgin, arkadaşı Sedat Ergün ile dört yıl önce tanıştığını belirterek, "Sedat çok iyi bir insan. Empati kurarak iyi bir arkadaş olduk. Birlikte ders çalışıyoruz. Gidiş geliş yaptığım için bazen onlarda kalıyorum, yardım ediyorum" dedi. Arkadaşı Sedat Ergün'ün çoğunlukla annesi tarafından okula getirildiğini ifade eden Evgin, "Bazen de ben getiriyorum. Her gün Sedat'ı bekliyorum. Bazen de evlerine gidip ben getiriyorum" diye konuştu. Sınıf arkadaşları ise Cafer ve Sedat'ın arkadaşlıklarının örnek olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Bedensel engelli Sedat'ın görüntüleri

-Cafer Evgin ile röp

-Öğrenciler ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TURHAL,(Tokat),-

==========================================================

9=23 YIL HAPİSLE YARGILANAN CİNSEL İSTİSMAR SANIĞI SERBEST BIRAKILDI

DİYARBAKIR'da, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, 23 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 18 yaşındaki D.Ö., kaçma, gizlenme veya delilleri karartması konusunda somut olguların bulunmayışı gerekçesiyle, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, merkez Bağlar İlçesi'nde liseli kız N.S., arkadaşı tarafından 18 yaşındaki erkek öğrenci D.Ö. ile 14 Nisan 2016 günü tanıştırıldı. İki öğrencinin bir süre görüşüp arkadaşlık ettiğini belirten savcı, suç tarihinde şüpheli ve mağdurun okul çıkışında buluştuğunu, D.Ö.'nün ilaç vereceğini bahane ederek kızı bir arkadaşının evine götürdüğünü kaydetti. Savcı, D.Ö.'nün burada N.S.'yi zorla eve sokarak kapıyı arkadan kilitleyip cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

Mağdurun olayı ailesine anlatması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilen iddianamede, şüpheli D.Ö.'nün 21 Nisan tarihinde tutuklandığı ifade edildi. Şüpheli D.Ö., iddianameye yansıyan ifadesinde, mağdurun kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girmek istediğini ve kendisini tahrik etmesi nedeniyle olayın gerçekleştiğini söyledi. Şüphelinin 15 yaşından küçük bir çocuğa karşı 'Cinsel istismar' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlediğini belirten savcı, D.Ö.'nün 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

'İÇERİDE SADECE 5 DAKİKA DURDUK'

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık D.Ö.'nün yargılanmasına geçtiğimiz gün Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık D.Ö., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Üzerinde herhangi bir darp izi bile yok. Biz içeride 5 dakika durduk. Kendisi ile sadece konuştum. Herhangi bir fiziki müdahalem olmadı. İlk ifadem avukatım gelmeden önce alınmıştı. Bunu kabul etmiyorum. Ben kendisinin 17- 18 yaşında olduğunu düşünüyordum" dedi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİLER

Mahkeme, pedagogun talebi üzerine mağdurun ifadesinin alınması sırasında duruşma salonunu boşalttı. Ardından yeniden açık celse yapılırken, savcı esas hakkındaki görüşünde sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmada söz verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da "Tutukluluğun devamına karar verilmesini istiyoruz" dedi.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Ara kararlarını açıklayan Mahkeme delillerin önemli ölçüde toplanması, sanığın tutuklu kaldığı süre, kaçma, gizlenme veya delilleri karartması konusunda somut olguların bulunmaması, uzun tutukluluk sürelerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi uygulamaları ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ihlali olarak kabul edilmesini dikkate alarak, D.Ö.'nün serbest bırakılmasına hükmetti.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

=======================================================

10)'EBRU' PROJESİYLE YURT DIŞINA AÇILDI

ANTALYA'da genç girişimci Sinem Tosunoğlu, 'Bir deneyelim' diyerek sıfırdan başladığı ebru sanatıyla süsleme projesini kendine meslek edindi ve yurt dışına açıldı.

32 yaşındaki Sinem Tosunoğlu, 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra 5 yıl boyunca farklı şirketlerde çalıştı. Süreç içersinde sürekli farklı projeler için girişimde bulunan Tosunoğlu, 2014 yılında 'Bir deneyelim' diyerek yola çıktı ve geleneksel Türk sanatı ebru ile ilgili projesini hayata geçirdi. Özel eşyaları ebru sanatıyla süsleyen Tosunoğlu'nun cep telefonu kılıflarına ebru uygulaması çevresinden de olumlu tepkiler aldı. Bunun üzerine projesini 2015 yılında düzenlenen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Girişimci Kadınlar Yarışması'na taşıyan Tosunoğlu, 35 rakibini geride bırakarak birinci oldu 2 bin lira ödülün sahibi oldu.

Çalışmasını uluslararası alana da taşıyan Tosunoğlu, Milano'da düzenlenen bir fuardan davet aldı ve 6 ay boyunca yurt dışında tanıtım imkanı da buldu. Projesine 'Sinem Art Works' olarak marka tescili de yaptıran Tosunoğlu, 2016 yılı genç kadınlar girişimcilik yarışmasında kişiye özel tasarlanan çanta, manken askı projesiyle ikinci oldu.

SIFIRDAN BAŞLADI AYLIK 3 BİN TL KAZANIYOR

Sıfırdan başlayıp 'home office' çalışarak ayda 3 bin lira civarında kazandığını belirten Tosunoğlu, "Ürünleri modern çağdaş zamana uyarlayarak yeni ürün haline getirdim. Çok talep gelince marka oluşturdum. Çok sayıda prestijli sergiye katıldım. ATSO'nun yarışmasında iki yıl üst üste ödül aldım. Yurt dışını takip ediyorum. Sıfırdan küçük bir bütçeyle 'Bir deneyelim' diyerek başladım ama deneyelim olayı büyüdü. Mesai sistemine çok fazla uyumlu olmadığım için home office çalışıyorum" dedi.Ürünlerine talepten memnun olduğunu belirten Tosunoğlu'nun ilk ihracatı ise Belçika'ya oldu. Yurt dışı pazarlarla görüştüğünü belirten Tosunoğlu, "Ürünlerim arasında şallar, telefon ve tablet kılıfları, yastıklar, ayakkabı boyamaları var. Hedefim uluslararası piyasaya açılmak. Belçika'ya telefon kılıfı ihraç ettim. 50 civarı telefon kılıfı istemişlerdi. Pazar payı için yeniden görüşüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

RÖP: Sinem Tosunoğlu

Sinem Tosunoğlu çizim yaparken detay

Cep telefonu kılıfları ve şallardan detay

Ürünlerden detay

520 MB/// 04.40"

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement