Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)AHMET TÜRK, GÖZALTINA ALINDIMARDİN Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ahmet Türk ve Mardin merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanı Emin Irmak, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

21.11.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AHMET TÜRK, GÖZALTINA ALINDI

MARDİN Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ahmet Türk ve Mardin merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanı Emin Irmak, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, bugün sabah saat 10.15 sıralarında Mardin'deki evinde yapılan arama ile birlikte gözaltına alındı. Göçaltına alınan Ahmet Türk, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, evinde başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan Mardin merkez Artuklu İlçe Belediyesinin DBP'li Başkanı Emin Irmak da aynı saatlerde belediyedeki makam odasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Irmak da sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------ARŞİV

-Ahmet Türk ün 17 Kasım 2016 tarihinde yaptığı açıklamanın görüntüsü

-Mardin Belediyesinden görüntü

GÜNCEL GÖRÜNTÜ

-Artuklu belediyesinden görüntüler

YENİ GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

======================================================

2)SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ, ŞİRVAN'DA

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bir bakır madeninde, heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 kişiden 6'sının cesedi çıkarılırken, 5'inci gününe giren arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bugün arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği alana gelerek, toprak altında kalan işçilerin yakınları ile görüştü.

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bir bakır madeninde, 17 Kasım akşam saatlerinde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden 6'sının cesedi çıkarıldı, toprak altında kalan 10 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.5 ilden AFAD, UMKE, Türk Kızılayı, Siirt İtfaiye Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 100 kişilik ekip, 50 iş makinesi ve 3 arama köpeğiyle başlatılan arama kurtarma çalışmaları 5'inci gününde sürüyor.

Bugün sabah saat 09.30'da arama kurtarma çalışmasının yapıldığı bölgeye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada oluşturulan kriz merkezine giderek, buradaki görevlilerden son çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toprak altında kalan 10 işçinin yakınlarıyla da burada basına kapalı bir şekilde görüşen Bakan Akdağ, daha sonra kazı çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti.

Arama kurtarma çalışmaları 5'inci gününde devam ederken, toprak altında kalan 16 işçiden bugüne kadar; Murat Ant, Şefik Tuncer, Reşit Can, Sedat Bulut, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın olmak üzere 6 işçinin cesedi çıkarılırken, Yavuz Yıldız, Savaş Kızılkan, Bedrettin Çaylı, İsmail Tekin, Mahmut Batumak, Halil Başer, Nüsret Beyza Alma, Mehmet Kasım Tari, Kerem Arat, İbrahim Kılınç olmak üzere toprak altında kalan 10 kişiyi arama kurtar ma çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bakan Akdağ'ın alana gelişi

-Bakan Akdağ'ın karşılanması

-Bakan Akdağ'ın kriz merkezine girmesi

-Bakan Akdağ'ın kriz merkezinden çıkması

-Bakan Akdağ'ın kazı alanına gidişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===================================================

3)VAN'DA GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLERE YASAK

VAN'da her türlü gösteri, basın açıklaması ve yürüyüşlerin 10 gün boyunca yasaklandığı valilik tarafından duyuruldu.

Van Valiliği'nden yasakla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada,"İl sınırlarında huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlanmaktadır. Bu amaçla, 2935 sayılı OHAL Kanunu'nun 11. maddesi (m) bendi gereğince, 2911 sayılı 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu' kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler 21 Kasım 2016 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.

VAN,-

=============================================================

(YENİDEN)

4)ANTALYA'DA ÇİFTÇİLER HAL KAPILARINI KAPATIP EYLEM YAPTI

ANTALYA Toptancı Hali'ndeki komisyoncuların fiyat uygulamalarını protesto eden sebze ve meyve üreticileri, hal kapılarını kapatıp eylem yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ne dün saat 20.00 sıralarında konvoy eşliğinde boş araçlarıyla gelen üreticiler, komisyoncuların ürünleri düşük fiyata aldığını, yüksek fiyattan sattığını iddia etti. Çok sayıda üreticinin katıldığı eylem nedeniyle Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri halde yoğun güvenlik önlemi aldı. Üreticiler, ürün girişini önlemek için halin 3 kapısını da kilitledi. Polisin müdahalesiyle zaman zaman açılan kapılar, her seferinde eylemciler tarafından yeniden kapatıldı. Eylemden habersiz olan pek çok çiftçi ise hale ürün girişi yapamayınca geri döndü.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Devrim Kök sık sık slogan atan üreticileri eylemlerini sonlandırması için ikna etmeye çalıştı. Üreticiler, batı giriş kapısını açık tutmaya çalışan polisle tartışınca kısa süreli arbede yaşandı. Kapıyı kırmak isteyen bazı üreticileri yine arkadaşları ikna etti. TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin hazır bekletildiği eylem sırasında bazı üreticiler araçlarındaki domates, biber ve patlıcan gibi ürünleri yola dökerek tepkilerini sürdürdü.

MALİYETİN ALTINDA SATIŞ

Maliyetin altında satış yaptıklarını ve bundan dolayı eylem yaptıklarını belirten üreticiler, vergilerini düzenli ödemelerine rağmen borç batağında olduklarını iddia etti. Üreticilerden Hüseyin Çelik, 10 yıl önce domatesin kilosunu 1- 1,5 TL'ye satarken, gübrenin torbasını 25 TL'den aldıklarını kaydetti. Bugün aynı gübreyi 125 TL'ye aldıklarını anlatan Çelik, "Domatesin kilosunu dövizin gidişatına göre 12 TL'den satmam gerekirken 80 kuruşa satıyorum. Piyasada 1 TL. İstanbul'da da 5 TL'ye satılıyor. Devlet desteği istiyoruz. 5 dönümlük seraya yıllık 500 TL destek alıyoruz. 20 litre mazot parası. İstemiyoruz biz bu desteği. Ürünlerimizi satacağımız pazar bulsunlar. Devlet bana malı ürettiriyorsa pazarını da bulacak" dedi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI: SIRTIMIZDAN ENFLASYONU DÜŞÜRMESİNLER

Eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise halen çiftçilik yaptığını belirterek, "Devletten sadaka istemiyoruz. Suriyelilere haksız yere verilen milyarlarca lira bize verilsin demiyoruz. Onuru, şerefiyle çocuğunu büyütmeye çalışan, yeri geldiğinde canını vatanı için veren Türk çiftçisiyiz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Sırtımızdan enflasyonu düşürmesinler" diye konuştu.

'ÇİFTÇİNİN SESİNE KULAK VERİN'

CHP Milletvekili Çetin Osman Budak ise Kumluca, Finike, Elmalı, Aksu, Serik, Manavgat, Gazipaşa'dan çiftçilerin sosyal medya üzerinden örgütlenip hale geldiğini söyledi. Budak şunları söyledi:

"Çiftçi sahipsiz. Çiftçi örgütleri var. Onlar bile önlerine düşmemiş. Bu çiftçi kardeşlerim aç olduklarını söylüyor. Girdi maliyetleri yüksek, ancak satış fiyatı aynı. Buradan iktidardakilere sesleniyorum; bu sesi duyun, bu ses artık çığlıktır. Yaşayamıyoruz, bizi destekleyin diyorlar."

CHP Milletvekili Devrim Kök ise salı günü TBMM'de CHP Grubu adına konuşma yapacağını ve çiftçinin sorununu orada gündeme taşıyacağını ifade etti.

Sabaha karşı eylemlerine son veren çiftçiler, sorunları çözüme kavuşana kadar protestoya devam edeceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Çetin Osman Budak üreticiyi dinlerken

-Bir çiftçi konuşurken

-Çiftçi Hüseyin Çelik konuşurken

-Eski Aksu Belediye Başkanı olan çiftçi İsa Yıldırım'ın konuşması

-Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Çiftçilerin genel görüntüsü

-Boş araçların görüntüsü

-Bir çiftçi aracının üzerinde konuşurken

-Çiftçiler ürünlerini yere dökerken

-Çiftçilerin bağırmasından görüntü

-Hal çelik kapılarının çiftçiler tarafından kapatılmasından görüntü

-Emniyet müdürünün eylemci çiftçilere hitap etmesi

-Kamyonların girişine engel olmak isteyen çiftçiler ve onları durdurmaya çalışan polislerin görüntüsü

-Tomanın olay yerine gelmesi

-Ellerinde biber gazı ile bekleyen çevik kuvvetin görüntüsü

-Polis müdürüne çiftçinin 'Biz olmazsak siz ayakta durabilecek misiniz'ö diye sorması

-Polis müdürünün çiftçilere yaptıklarının kanun dışı eylem olduğunu söylemesi

-Eylemci çiftçilerin hal kapısını kapatmaya çalışması ve onları engellemeye çalışan polislerin görüntüsü

-Yaşanan arbededen görüntü

-Devrim Kök'ün çiftçilere konuşması

-Devrim Kök'ün yere dökülen ürünlerin önündeki görüntüsü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

836 MB

13 DK 44 SN

============================================

5)TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAÇAK SİGARA GELİRİNE POLİS ENGELİ

MANİSA'da bu yılın başından itibaren kentte yapılan polis operasyonlarında, terör örgütü PKK'ya mali destek için satılması hedeflenen 156 bin paket gümrük kaçağı sigaranın ele geçirildiği açıklandı.

Terör örgütü PKK'ya finans sağlamak amacıyla Kuzey Irak'tan getirildiği belirlenen gümrük kaçağı 156 bin paket sigaraya el koyulduğu kaydedildi. El konulan sigaraların imha edildiği belirtildi. Sigaranın yanı sıra, tankların içerisinde 700 litre kaçak üretim içki ve 2 bin 100 şişelenmiş halde kaçak rakı ele geçirdiği bildirildi. Ayrıca operasyonlarda 2 bin 800 parça tarihi sikkenin de ele geçirildiği bildirildi. Gümrük kaçağı sigara, kaçak üretim içki ve tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili 187 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 5 kişinin tutuklandığı açıklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise piyasa değeri 4 milyon lira olan esrar ele geçirdiği ifade edildi. Uyuşturucu ticaretinden yakalanan 770 kişiden 145'inin ise tutuklandığı bildirildi.

MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

PKK'ya mali anlamda destekleri kesmek adına kararlılıkla mücadelenin süreceğini vurgulayan İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, "Teknik destekli, ihbar mekanizması ve personelimizin istihbarat anlamda özverili çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu yapılan operasyonda ele geçirilen kaçak sigaralarla terör örgütüne finans sağlandığını ve sınırdan içeri getirilen kaçak sigaraların örgütün mali kaynaklarından biri olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımızı bu kapsamda yoğunlaştırıyoruz. Sigara sağlığa zararlı ama merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretilen sigaralar insanların sağlığına daha çok zarar vermektedir. Bu bilinçle topluma hem sağlık yönünden daha az zarar vermek hem de PKK terör örgütüne mali anlamda destekleri kesmek adına çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

OKUL UYGULAMARI DA SÜRECEK

İl Emniyet Müdürü Bilgiç, son olarak Manisa'daki okulların etrafında da uygulamaları arttırarak, okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacaklarını ve Narkotim'ler ile topluma zarar veren her şeye karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Depoda polisler sigara paketlerini sayarken ve toplarken detay

Kaçak içkilerden detay

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement