Dha Yurt Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 3

Dha Yurt Bülteni - 3

1)111 HAKİM VE SAVCININ DOSYASI ANKARA'YA GÖNDERİLDİGAZİANTEP'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 70'i tutuklu 111 hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi.

22.11.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)111 HAKİM VE SAVCININ DOSYASI ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

GAZİANTEP'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 70'i tutuklu 111 hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturmalarda, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 111 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen hakim ve savcılardan 70'i tutuklanırken, 41'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 70'i tutuklu 111 hakim ve savcı hakkındaki dosyayı yetkisizlik kararı vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

GAZİANTEP/DHA

==================================================

2)AKADEMİSYENLERE FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan aralarında kadınlarında bulunduğu 23 akademisyenden 16'sı bugün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis, tarafından bugün sabah saatlerinde daha önce belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 akademisyen gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------

_ Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

==================================

3)UYUŞTURUCU SATICILARINA HELİKOPTERLİ SABAH BASKINI

İZMİR'de, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla, son bir hafta içinde ikinci büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı. Buca ve Konak ilçelerinde 'torbacı' olarak isimlenderilen sokak satıcılarına yönelik hepikopter destekli baskınlarda, 20 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda uyuşturucu hap ile kullanıma hazır haldeki esrar maddesi ele geçirildi.

Bir süredir uuyuşturucununu dağıtımı ve satışını yapan kişilere yönelik araştırmalarını sürdüren Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceden tespit ettikleri adreslere baskınlar yaptı. Geçen hafta Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de katılımıyla 300 polisle Konak ilçesindeki Güney, Emir Sultan, Boğaziçi, Levent ve Zeytinlik mahallerinde yapılan uygulamada, 735 kişinin kimlik kontrolü yapdı, 20 kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ OPERASYON SABAH OLDU

İlk operasyonu akşam saatlerinde yapan polis, ikincisine ise bugün sabah saatlerinde başladı. Helikopter destekli yapılan operasyona, 280 polis katıldı. Konak ve Buca ilçelerindeki 29 adrese giren polis, çok sayıda uyuşturucu hap ile içime hazır halde esrar maddesi, iki av tüfeği, tabanca mermisi ele geçirdi. Bu operasyonda da 20 kişi gözaltına alındı. Polisin bu aramaları sırasında narkotik köpetleri de kullanıldı. Gözaltına alınan kişiler, Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla uyuşturucuya karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceği açıklandı.

Görüntü Dökümü

-Operasyondan görüntü.

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

===================================================

4)GÜVERCİN KAFESİNDEN ÇAMAŞIR MAKİNASINA KADAR UYUŞTURUCU ARANDI

ADANA'da terör örgütü PKK yandaşlarının sık sık eylemler yaptığı mahallelerde polisin 'huzur' operasyonun 3'üncüsü gerçekleştirildi. Uygulama sırasında suç oluşturan en küçük ayrıntıyı bile gözden kaçırmayan polisler, güvercin kafeslerinden çamaşır makinasına kadar her yeri aradı.

Bölücü terör örgütü PKK yandaşları ile örgüte finans sağlayan uyuşturucu tacirlerini hedef alan uygulamaya Terör, Asayiş, Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi ekipleri katıldı. Merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Çınarlı ve Söğütlü mahallelerine giren ekipleri özel harekat timleri de destek verdi. Motosikletli Güven Timleri, Yunus ekipleri ve Narkotim polisleri, cadde üzerindeki işyerlerine tek tek girerek arama yaptı. Kahvehane ve internet kafeler, ağaçların altları, boş araziler didik didik arandı. Aramalarda en küçük ayrıntıyı bile gözden kaçırmayan polis, güvercin kafeslerine, girdikleri beyaz eşya tamirhanesindeki buzdolabı ve çamaşır makinelerinin içine kadar kontrol etti.

Uygulama boyunca çevre güvenliği alan çelik yelekli polisler, uzun namlulu silahlarıyla elleri tetikte beklerken, terörle mücadele şubesine ait zırhlı araçlar da devriye gezdi. Metruk binalar ve araçlar üzerinde uygulama yapan ekipler, kahvehanede oturanların kimlik kontrolünü yaptı.

Yaklaşık 300 polisin görev aldığı huzur operasyonunda yaya ve 4 sabit noktada yapılan kontrollerde 302 kişi ile 91 araç sorgulandı. Aranan 2 kişi yakalanırken motosikletle kaçmaya çalışan bir vatandaştan 79 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sorgulanan araçlara toplam10 bin 192 TL para cezası kesildi, tescil kaydı bulunmayan 17 motosiklet ise trafikten men edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis ekiplerinin ve zırhlı araçların görüntüsü

- Çocuklarla ilgilenirken görüntüleri

Motorsikletli vatandaşın durdurularak aranması

Kıraathanede vatandaşların üzerlerinin aranması

Balkona çıkan vatandaşlar

Cadde ve sokaklardaki polis ekiplerinden görüntüler

Masadaki tütün ve kaçak sigaralar

Narkotimin iş yerlerinde arama yapması

Polislerin vatandaşlarla konuşması

Motorsikletlerin ve otomobillerin aranması

Zırhlı araçların geçişi

Özel harekat polislerinden detay görüntüler

SÜRE: 05'19" BOYUT: 595 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

5)POLİSTEN KAÇARKEN 10 ARACA ÇARPTI

GAZİANTEP'te polis ekiplerinin şüpheli tavırlarını fark ederek durdurmak istediği otomobil sürücüsü, 10 ayrı otomobile çarptıktan sonra lastiğine ateş edilerek durdurulabildi.

Olay, dün gece İncilipınar Mahallesi'nde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi önünde denetim yapan polis ekipleri, şüphe üzerine 27 E 3611 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekipleri de peşine düştü. Polis ekiplerinin uyarısına rağmen kaçmaya çalışan sürücü, yarım saat süren kovalamaca sırasında Konak Mahallesi'nde park halindeki 10 araca çarparak hasara neden oldu. Polisler yarım saat süren kovalamaca ardından sürücü Muzaffer K.'yı otomobilin lastiklerine ateş ederek Konak Mahallesi'nde, durdurdu. Muzaffer K. gözaltına alınırken, otomobilde bir tabanca ile uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü, sorgulanmak üzere Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yeri

Kovalamaca sırasında hasar gören otomobil

Kaza yapan araç

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN/Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 149 MB

=====================================================

6)EVDEKİ YANGINDA KOLTUK DEĞNEKLİ ÖLÜM

ADANA'da yürümekte zorlandığı için koltuk değnekleri kullanan 50 yaşındaki Abdurrahman Kaplan, evinde çıkan yangında öldü.

Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi 14039 Sokak'ta saat 06.30 sırlarında işe gitmek için dışarı çıkanlar, Kaplan ailesinin evinden alevlerin yükseldiğini fark etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi, yangını kısa sürede söndürdü. İtfaiye erleri ve polislerin evde yaptığı incelemede, Abdurrahman Kaplan'ın cesedi bulundu. Eşi ve çocukları akşam yatılı gezmeye giden Abdurrahman Kaplan'ın gece evde yalnız olduğu belirlendi. Evde yapılan incelemenin ardından Kaplan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Kaplan'ın yürümekte zorlandığı ve koltuk değneği kullandığı belirtildi. İtfaiye uzman ekibi ve polis, yangının kesin çıkış sebebini belirlemek için çalışmaya başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Sokak içerisindeki itfaiye araçları

Yanan evin görüntüsü

Olay yeri inceleme polisleri ve itfaiyenen incelemesi

Sokağın genel görüntüsü

SÜRE: 02'21" BOYUT: 169 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

==========================================================

7)ZÜCCACİYEDEKİ HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde bir iş merkezindeki züccaciyenin önündeki tezgahtan, 7 kez hırsızlık yapan 20 yaşındaki Mustafa D., tutuklandı. Hırsızlık anı ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Ereğli İlçesi Selçuklu Mahallesi Hamam Sokaktaki bir işmerkezinin 1'inci katında bulunan züccaciyenin önündeki tezgahtan, son 1 ayda 6 kez iş merkezi kapandıktan sonra tabak, tencere çeşitli züccaciye eşyaları çalındı. Bunun üzerinde çalışma başlatan polis, şüphelinin Mustafa D. olduğunu belirledi. Polis tarafından takibe alınan Mustafa D., geçen 17 Kasım günü yine aynı şekilde züccaciyedin hırsızlık yapıp çıktığı sırada polis tarafından suç üstü yakalandı. Hırsızlık anı da işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamera kayıtlarına göre gayet rahat tavırlar sergileyen Mustafa D., görüntülerde önce tezgahın önünde park halindeki bisikleti geri aldı. Ardından tezgahın önündeki örgütüyü kaldırıp, el feneriyle eşyaları seçmeye başladı. Görüntelerde değeri yüksek olduğunu tahmit ettiği eşyaları ayırması dikkat çekti.

Mustafa D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(Görüntü Dökümü

--------------

Şüphelinin güvenlik kamerasındaki görüntüsü

(Haber: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

====================================

8)CAN DOSTLARI İÇİN ZUMBA GÖSTERİSİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek için zumba dansı gösterisi düzenlendi.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği (MAHAYKO), sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla İzmir Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde pilates ve zumba eğitimi veren Nursen Akat ve arkadaşlarını ilçeye davet etti. Marmarisli zumba dans eğitmeni Funda Ertürkmen işbirliğinde "Haydi Marmaris dans et, hareket et, yardım et" sloganıyla ilçede dans gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 100 hayvanseverlerin katıldığı etkinlikte, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi'nde zumba dansı yapıldı.

15 Kişilik zumba fitness ekibiyle Marmaris'e gelen Nursen Akat, "Funda Ertürkmen Marmaris Belediyesi Sokak Hayvanları için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi için bizi Marmaris'e davet edince hiç düşünmeden geldik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Sokak dostlarımız için bir nebze katkı sağlayabildiysek çok mutlu oluruz" dedi.

Zumba ekibi, daha sonra Atatürk Caddesi'ndeki Marmaris Belediyesi önünde de gösteri gerçekleştirdi. Vatandaşlar ilgiyle gösteriyi izlerken, video çekip dansçıları alkışladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zumba gösterisinden görüntü

Plajda denize giren bazı kişilerin de müziğin ritmine ayak uydurmaları

Nursen Akat röp.

(Haber- Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),

=================================

9)GAZİANTEP'TE YOL VERME KAVGASI: 2 YARALI

GAZİANTEP'te, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartışan iki sürücü arasında çıkan kavga polis müdahalesi ile sonlandırıldı.

Olay, dün gece Değirmiçem Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mithat Enç Caddesi üzerinde ilerleyen 27 FG 482 plakalı otomobilin adı öğrenilemeyen sürücüsü ile 06 MEY 48 plakalı Suriye uyruklu otomobilin sürücüsü Yaser Abu arasında yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Suriyeli Abu ve yanında bulunan kimliği belirsiz arkadaşı otomobilden inerek tartıştığı sürücü ile kavga etmeye başladı. Çevredekilerin de karıştığı kavgada Yaser Abu ve yanındaki kendisi gibi Suriyeli arkadaşı hafif yaralandı.

İhbar üzerine gelen polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavganın ardından 2 yaralı götürüldükleri 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yeri ve polisler

Polis tarafından tarafların ayırılması

Kavgaya karışanların gözaltına alınması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 102 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement