Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

31)HAKKARİ'DE 4 AYDA 540 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜHAKKARİ ve çevresinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar toplam 540 terörist ölü olarak ele geçirildi.

01.12.2016 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-3

1)HAKKARİ'DE 4 AYDA 540 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ ve çevresinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar toplam 540 terörist ölü olarak ele geçirildi. Dün ölü ele geçirilen ve 1 askerin şehit edilmesine karışan 2 teröristle ilgili de telsiz konuşmaları tespit edildi.

Hakkari kırsalı ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vuruluyor. Dün alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu saat 12.00 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli kırsalı Derecik Beldesi Kilit Tepe bölgesine yapılan top ve havan atışları ile 2 terörist öldürüldü ve bir doçka silahı imha edildi. 2 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin yapılan telsiz konuşmalarında teyit edildiği, bu PKK'lıların da geçen geçen hafta aynı bölgede 1 sözleşmeli eri şehit eden failler olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, kış şartlarına rağmen operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar bölgede icra edilen operasyonlarda Hakkari'de 540 PKK'lının öldürüldüğü, Şemdinli'de öldürülen PKK'lı sayısının ise 69 olduğu kaydedildi. Açıklamada, dün telsizlere yansıyan konuşmalar ise şöyle:

-Erkek : Her tarafa söylüyorum 2 arkadaşımız öldü. Sesimi duyan varsa çağrıya çıksın.

-Arteş : Cuda Kendalgilin adamlarının üstüne bomba yağdırmışlar. Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhal öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar. Bir arkadaşımız öbür tarafa doğru kaçmış sanırım korkudan saklanmış, şokta.

KAÇAKÇILARA DA GEÇİT YOK

Bu arada, bölgede kaçakçılara da büyük darbeler vuruluyor. 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Hakkari Şemdinli kırsalı Tekeli, Ortaklar, Ormanlı köyü ile Korgan Köyü batısında; Hakkari 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca yapılan operasyonlarda; toplam 139 bin 500 paket sigara ile 80 çuval kaçak çay ele geçirildi. Böylelikle bölücü terör örgütünün kaçakçılık faaliyetlerinden elde ettiği gelir kaynaklarına da ağır darbe indirildiği belirtildi.

HAKKARİ, (DHA

===========================================================

2)DİYARBAKIR KULP KIRSALINDA PKK'LILARIN 5 ODALI BÜYÜK SIĞINAĞI BULUNDU

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi ile Muş ili arasında bulunan Şenyayla bölgesinde operasyon kapsamında yapılan arazi arama tarama faaliyetinde PKK'lılara ait 5 odadan oluşan büyük bir sığınak büyük buldu. Sığınakta yapılan aramalarda patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilirken, sığınak daha sonra patlayıcı ile imha edilerek kullanılamaz hale getirildi. Kulp ilçesi ile Muş ili sınırları arasında bulunan Şenyayla bölgesi Billur Deresi mevkiinde operasyona çıkan Jandarma ekipleri, arazide arama tarama faaliyeti gerçekleştirirken, PKK'lıların kullandığı büyük bir sığınak buldu. Yerin altında kazılan ve 5 odadan oluşan sığınakta yapılan aramada, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 büyük tüp, 40 adet küçük mutfak tüpü, yaklaşık 50 kilo amonyum nitrat, kablo ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Sığınak daha sonra patlayıcı ile imha edilerek kullanılamaz hale getirilirken, bölgede operasyonun sürndüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Askerlerin sığınakta yaptığı arama

-Bulunan malzemeler

-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

==============================================

3)KARLIOVA'DA 4 ÇOCUK BABASI ÇOBANIN -12 DERECEDE KOYUN OTLATMA MÜCADELESİ

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne Viranşehir Köyü'nde yaşayan 4 çocuk babası Mehmet Özdemir, hava sıcaklığının -12 derecede olmasına rağmen koyunlarını otlatarak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Karlıova İlçesi'ne bağlı Viranşehir Köyü'nde besicilik yapan Mehmet Özdemir, 40 koyunuyla birlikte hava sıcaklığının -12 derecede olduğu dağlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bir gün içerisinde ısınmak için 10 kezden fazla ateş yaktığını belirten besici Mehmet Özdemir, hayvancılığın kış mevsiminde çok zor olduğunu ifade etti. Kar yağdıktan sonra, her yerin karla kaplandığını ve hayvanları otlatamamaktan yakınan Özdemir, "Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum, zaten başka iş bilmem. Buralarda hayvancılıktan başka bir iş yok. Mecburen hayvan besleyip çocuklarıma, aileme bakıyorum. 4 çocuğum var. Soğuktan donsam da evde ekmek bekleyen çocuklarım var, onlar için çalışmalıyım. Bu hayvanları besleyip yaz mevsiminde satacağım. Kazandığım parayla da ailemi geçindiriyorum. Çok soğuk hava. Kış mevsimi bu yıl erken başladı. Hava sıcaklığı dağlarda bazen -20'ye kadar inebiliyor. Isınmak için gün içerisinde belki 10 kere ateş yakıyorum. Donmamak için sık sık hareket ediyorum. Ama bu çektiğimiz zorluklara rağmen sattığımız hayvanlar, hakkettiğimiz kazancı getirmiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Çobanın yaktığı ateşin etrafında öğle yemeği yemesi

Hayvanlarını karlı dağlarda otlatması

Çobanın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

=========================================

4)GERÇEK GİBİ KURTARMA TATBİKATI

MERSİN'de, İl Afet ve Acil Durum tarafından düzenlenen tatbikatta enkazdan kurtarma, sıkışmalı trafik kazasına müdahale, yangın ve tahliye ile Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Maddeler (KBRN) vakasına müdahale senaryoları gerçekleştirildi.

Merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan eski otogar içerisinde bulunan molozlardan oluşturulan enkazda yapılan tatbikatta AFAD, UMKE, AKUT, itfaiye, 112 sağlık ekibi, polis ve askerler görev aldı. Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyetin merkezden canlı yayın sistemiyle izlediği tatbikatta, enkaza yerleştirilen yaralılara plastik makyajla yapılan kan ve yaralar gerçeği aratmazken, ekipler koordineli şekilde çalışıp enkaz altındakilere ulaştı.

Afet durumunda kullanılması gereken tüm ekipmanları kurtarma esnasında kullanan ekipler, 'Kimse var mı? diyerek yaralıların yerini tespit etti. Ardından ekipler koordineli şekilde yaralıları güvenli bölgeye çıkarıp sağlık personeline teslim etti. İkinci tatbikat ise sıkışmalı trafik kazası senaryosu üzerine kuruldu. Daha önce kaza yapmış araçların içerisine yerleştirilen, plastik makyajla vücutlarına yaralar yapılan 3 kişi, senaryo gereği sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Sağlık personelleri yaralıların durumunu öğrendikten sonra itfaiye ekipleri aracı kesti. Kurtarma ve sağlık ekiplerinin hızlı ve etkili çalışması sonucu araçtan çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gaz yüklü bir tankerin yaptığı kaza sonucu dışarı salınan gazı önlemek için çalışan ekipler, senaryo gereği özel kıyafetler giyerek hem zarar gören vatandaşlara müdahale etti, hem de gazın önlenmesini sağladı. Olay yerine özel bir kıyafetle giren ekipler durumu kontrol altına alıp gazdan zarar görenleri bölgeden uzaklaştırıp tehlikeyi ortadan kaldırdı.

Tatbikatı canlı izleyen heyet ve yetkililer ise artı ve eksilerini not ettirmeyi de ihmal etmedi.

İbrahim MAŞE/MERSİN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu
    20:19 Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu

    Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis aynı zamanda ofis olarak da kullandığı evinde ölü bulundu. Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun yakınları polis eşliğinde evine girdiğinde yaşlı adamı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Koyuncu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti
    20:12 Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi spiralle odun keserken iki ayağını ve elini kesti. Olayın meydana geldiği evde kanlar içinde kalan genç, ailesinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar
    20:12 Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar

    Batman'da Sason Çayı'na uçarak 400 metre sürüklendikten sonra kayalıkların üzerinde asılı kalan hafif ticari araçta mahsur kalan 2 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan otomobil, kontrolden çıkarak göle düştü. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Aracın içinde başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.


Advertisement