Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Afyonkarahisar'da otobüs devrildi: 30 yaralı (2)AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarparak devrilmesi sonucu 30 kişi yaralandı.

09.12.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da otobüs devrildi: 30 yaralı (2)

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarparak devrilmesi sonucu 30 kişi yaralandı.

Afyonkarahisar- Dinar Karayolu'nun 33'üncü kilometresindeki kaza, saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Artvin'den Antalya'ya 28 yolcusuyla giden Serkan Gündoğdu yönetimindeki 34 ER 1544 plakalı yolcu otobüsü, Avşar Köyü mevkisinde Barış Çetin yönetimindeki 03 FP 010 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çapmanın şiddetiyle kontrolden çıkan her iki araç, şarampole devrildi. Kazada, sürücüler Barış Çetin ve Serkan Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu 30 kişi yaralandı.

Kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Çoğunluğu otobüsün kırılan camları nedeniyle yaralanan yolcular, sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra Afyonkarahisar merkez ile Dinar ve Sandıklı ilçelerindeki hastanelerde tedaviye alındı. Bir yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Kaza yapan araçlar

Olay yeri detay

Haber- Kamera: Eyüp ŞAHİN/ DİNAR(Afyonkarahisar), -

==============================================

Sibirya soğukları dondurdu

SİBİRYA soğuklarının yaşandığı Erzurum'un Oltu ilçesi'nde otobüs terminalinin ısıtma sistemleri çalışmayınca, yolcular peronda yakılan ateşle ısıtılıyor.

Oltu'da şehirler arası otobüs terminalinin ısıtma sistemleri çalışmayınca, dondurucu soğuklar nedeniyle oldukça zorluk çeken terminal çalışanları ve yolcular yetkililerden yardım bekliyor. Otobüs terminalinde büfe işleten Hüseyin Cengiz, "Kışın ortasındayız, kapılarımız açık. Kaloriferimiz yanmıyor, yolcular içerde titriyor. Dışarda yakmış olduğumuz ateşle yolcularımızı ısıtmaya çalışıyoruz. Lütfen yetkililer garajımıza sahip çıksınlar. Oltu Erzurum'un en gelişmiş ilçesi. Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerindeki yolcularda buradan gelip biniyor" dedi.

ARDAHAN EKSİ 28.3

Öte yandan Meteoroloji Erzurum 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisinde olduğunu belirtti. Sibirya soğukları nedeniyle Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece termometreler sıfırın altında 28.3 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklıkları yine sıfırın artında olmak üzere Erzurum'un Tekman ilçesinde 26.4, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde 25.5, Erzurum Havalimanı bölgesinde 25, Ardahan'da 22.4, Ağrı'da 20.9, Erzurum'da 18.7, Kars'ta 18.5, Erzincan'da 11.3, Muş'ta 9.8 ve Iğdır'da 9 derece oldu. Yetkililer, bölgede bugün etkisini gösterecek kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış beklendiğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Terminalin uzaktan görünüşü

-Ateş başında ısınanlar

-Bina içerisinden görüntü

-Röportajlar

Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum),

============================================

Sivas'ta Tödürge ve Hafik gölleri buz tuttu

SİVAS'ın en büyük göllerinden biri olan Zara ilçesindeki Tödürge Gölü ile Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölü'nün yüzeyi tamamen buzla kaplandı. Buz zeminli göller güzel manzaralar oluşturdu.

Sivas'ta son bir haftada sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları akarsu, göl ve göletlerde etkili oldu. Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak ile kent merkezi yakınlarındaki şelale ve göletlerin ardından, Zara ilçesindeki Tödürge Gölü ve Hafik ilçesindeki Hafik Gölü de tamamen buzla kaplandı. 5 kilometrekare alana sahip olan ve 45 metre derinliğindeki Tödürge Gölü'nün yüzeyinde 5 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştu. Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölü'nün yüzeyinin de tamamen buzla kaplandığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

-Tödürge Gölünün görüntüsü

-Buzla kaplı yüzey ve oluşan manzara

-Hafik Gölünden görüntüler

-Buzlu yüzey

-Az miktardaki akarsuda yer alan ördekler

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===================================================

İdil'de yıkılan 700 konutun yerine 350 konut inşa ediliyor

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen hendek operasyonları esnasında hasar gören ve daha sonra yıkılan 700 konutun yerine 350 konutun yapılacak olması, ilçe halkının tepkisine yolaçtı. Evlerin en çok yıkıldığı Turgut Özal Mahalle'sinde 5 katlı binası yıkılan Rodi Serav Adırbelli, "Benim 5 katlı binamın yerine tek kat verdiler. 5 katlı binada 3 aile kalıyorduk. Konuyu yargıya taşıyacağız" dedi.

İdil İlçesi'nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde sona eren ve de sokağa çıkma yasağının 44 gün sürdüğü Turgut Özal Mahallesi'nde, operasyon ve çatışmalar sırasında yıkılan, hasar gören yada yıkım riski olduğu için yıktırılan 700 konutun yerine 350 konut yapılması, vatandaşın tepkisine neden oldu.

Turgut Özal Mahallesi'nde ikamet eden ve 5 katlı apartmanı olan olan Rodi Serav Adırbelli, bu dairelerde 3 ailenin yaşadığını söyledi. Şimdi yapılacak konutlarda kendilerine 147 metrekarelik bir ev verileceğini ve bu durumun kendilerini mağdur edeceğini anlatan Adırbelli, "Turgut Özal Mahallesi'nde yaşanan operasyon binamız ağır hasar gördü. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri yıkım kararı alarak evlerimizi yıktılar. Şimdi bize yıkılan apartmanımızın yerine 147 metrekarelik bir daire vereceklerini söylediler. Biz 3 kalabalık aile nasıl bir dairede yaşarız. Çok zor durumdayız, bunu yargıya taşıyacağız" dedi.

"YETKİLİLER VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

Turgut Özal Mahalle Muhtarı Hidayet Sakçak da, devlet yetkililerinin operasyon sonunda verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia ederek, "Benim mahallemde yapılan operasyonların ardından 700 ev için yıkım kararı çıkarıldı. Mahalle sakinleri 1990'lı yıllarda sosyal konut projesi ile verilen konutların yerine veya yanına çok katlı apartmanlar yapmıştı. Şimdi yetkililer bu yıkılan evlerin yerine vatandaşa tek katlı 147 metrekarelik bir konut vereceklerini söylüyor.Vatandaşlar operasyondan sonra evlerini gördüklerinde zaten yıkılmıştı. Bu kararla birlikte bir daha yıkıldılar.Yetkililer operasyonun ardından hasar tespit komisyonu kurarak hasarı tespit etti. Muhtarları toplayarak toplantı yapıldı. Bu toplantıya valilik yetkilileri, bakanlık yetkilileri yetkilileri katıldı. Bize evleri için yıkım kararı çıkan vatandaşların mağduriyetinin giderileceği söylendi. Kaç katlı olursa olsun 2,3,4 katlı binaların metrekarelerin hesaplayarak buna göre konut yapılacağını söylemiştiler.Fakat şu anda ortada bir belirsizlik var. Yıkılan konutların yerine yapılan konutlarda aynı yerde yapılmıyor. Bahçeli olan konutların bahçenin farklı bir yerinde yapılıyor. Buda mahallelinin yıllardır büyüttüğü ağaçların kesilmesine sebep oldu.Yüzlerce ağaç kesildi bu proje için. Mahalle sakinlerimiz mağdur durumdadır" diye konuştu.

YIKILAN KONUTLAR GÖÇ EDENLER İÇİN İNŞA EDİLMİŞTİ

Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lılara yönelik operasyonlarda yıkılan konutların 1992 yılında ilçeye, kırsal kesimden göç edenler için inşa edilmişti. O dönemde yapılan 350 konutların yerine veya üzerine zamanla çok katlı binalar inşa edilerek, konutl sayısı 700'e çıkmıştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yapılan konutlardan görüntü

-Adırbelli'nin konuşması

-Muhtar Sakçak'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Bayram KAPLAN/İDİL (Şırnak), -

========================================

Genç kadın, 2 çocuğunu bırakıp evi terk etti

BOLU'da 23 yaşındaki Meral Tokma, 6 yıllık eşi ve 2 çocuğunu bırakıp evi terk etti. Tavuk çiftliğinde çalışan 29 yaşındaki Cevat Tokma, eşinin eve dönmesini istediğini söyledi.

Meral- Cevat Tokma çifti, 10 aylık ve 5 yaşındaki iki çocuklarıyla 2 ay önce maddi imkansızlıklar nedeniyle Cevat Tokma'nın Çaydurt Mahallesi'nde oturan anne ve babasının yanına taşındı. Meral Tokma, geçen 13 Kasım'da evde kayınvalidesi ile birlikte otururken sobaya odun alma bahanesiyle dışarıya çıkarak evden ayrıldı. Özel eşyalarını ve çocuklarının kimliklerini de yanına alan Meral Tokma'dan 26 gündür haber alamayan Cevat Tokma, maddi sıkıntılar dışında sorunlarının olmadığını söyledi. Cevat Tokma şunları anlattı: "Hiçbir şey demeden bir anda gitti. Çocuklar da ortada kaldı. Çocuklarla birlikte çok üzgünüz. Daha önce tartışmalarımız sonrası babası ve halasının evine giderdi. Ben gidip alıyordum. Ama şu anda nerede olduğu belli değil. 10 aylık çocuğunu nasıl bırakıp gitti ben anlayamıyorum. Telefonuna ulaşılamıyor. Telefonunu daha önce incelemiştim. Herhangi bir yabancı numara görememiştim. Biraz lüks yaşama hevesi vardı. Benim de çaresizliğimden olmuş olabilir. Borçlarım vardı. Sanki bir anda yer yarıldı içine girdi."

65 yaşındaki Hacer Tokma da, gelininin evi neden terk ettiğini anlamadığını ifade ederek, "Çocuklarla ben ilgileniyorum. Anneleri olmadığı için ağlıyorlar. Annelerini seviyorlardı, geri dönmelerini istiyorlar. Biz de istiyoruz dönmesini" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Cevat Tokma ile röportaj

-Küçük çocuğun annesinin geri dönmesini istemesi

-Cevat Tokma'nın çocuğunu sevmesi

-Kayınvalide ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=====================================================

Artvin'de okullara kar tatili

ARTVİN il merkezi ile Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin il merkezi ile

Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, il merkezindeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haber: Adem GÜNGÖR/ARTVİN -

=================================================

8'nci kattan düşen 22 yaşındaki kadın öldü

KONYA'da, oturduğu apartmanın 8'nci kattaki terasından düşen 22 yaşındaki Duygu Toybıyık, yaşamını yitirdi.

Olay, saat 07.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Caddesi üzerindeki bir aparmanda meydana geldi. Apartmanın çatı katında oturan evli Duygu Toybıyık, henüz bilinmeyen nedenle 8'inci kattaki terastan beton zemine düştü. Toybıyık'ın düştüğünü gören bir esnaf, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde Toybıyık'ın öldüğü belirlendi.

Duygu Toybıyık'ın komşuları sinir krizi geçirerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı kişiler ise cep telefonlarıyla Toybıyık'ın cansız bedenini görüntüledi.

Duygu Toybıyık'ın cesedi olay yeri incelemelerinin ardından otopsi için Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polis olayın düşme mi, yoksa intihar mı olduğunu araştırıyor.

Görüntü Dökümü

----------------

Cesetten detay

Binadan detay

Polisin inceleme yapması

Sinir krizine giren komşusu

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA

==================================

Avrupa'ya 6.5 milyon dolarlık çelenk

HIRİSTİYAN dünyasının en önemli bayramı Noel için Antalya, Isparta ve Burdur'un dağlık ve ormanlık alanlarından toplanan bitkilerle yapılan çelenkler, Avrupa'ya ihraç ediliyor. Bu yıl çelenklerden 6.5 milyon dolar gelir sağlandı.

Antalya'da 1990'lı yılların ortalarında ilk olarak Alman bir kadın tarafından üretimi ve ihracatı gerçekleştirilen çelenklerin bu Noel ve yılbaşı için de hazırlıkları tamamlandı. Süs bitkileri sektörü tarafından, Isparta, Burdur ve Antalya'da dağlık ve ormanlık alanlarda köylü kadınlara toplatılan çeşitli bitkilerden 'çelenk' adı verilen ve Hıristiyanların kapı, mezarlık, yemek masası gibi alanlarda kullandığı aranjmanlardan yaklaşık 2 milyon adet üretildi.

Bitkiler, kent merkezinde özellikle dezavantajlı bölgelerdeki ya atölyelerde ya da evlerin önünde kadınlar tarafından işleniyor. Hem köylü kadınlar, hem kentteki dezavantajlı kadınlara gelir imkanı sağlayan çelenkler, Avrupa ülkelerinde Hıristiyanlar için Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen sıfırı ve bereketi temsil ediyor.

ORMAN BİTKİLERİ KULLANILIYOR

Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya'da bu yıl Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere eylül ayından itibaren başlayan hazırlıklar kapsamında toplamda 2 milyona yakın çelenk üretildiğini ve sevkiyatının tamamlandığını açıkladı. Christmas'ın simgesi olan kırmızı rengin ve kozalağın bu çelenklerde çok önemli olduğunu anlatan Bağdatlıoğlu, kutlamalar için kapılara asılan veya yemek masalarında kullanılan çelenklerin mersin, selvi yaprağı, okaliptus, dağ çileği, Amerikan sarmaşığı, ateş dikeni, fosfor, ayışığı, kızılcık, çam kozalağı, Akseki kozalağı, süs narı gibi bitkilerle yapıldığını söyledi.

KUTSAL DEĞERE SAHİP

Bağdatlıoğlu, "Hıristiyanlar için bu taçlar doğum günü, hasta ziyareti ve dini bayramlarda kutsal değere sahip. Birbirlerine hediye olarak verirler ve mutlaka evlerinin kapılarına asarlar. Bu taçlar kutsal sayıldığı için Noelde daha büyük önem arzeder. Noel gecesi yemek masalarının ortasına büyük mum yakılarak da kullanılır. Bu yeni ve bilinmeyen sektör. Geliştirilmesi, teşvik verilmesi gerekiyor. Çünkü bize göre önemi olmayan, mangal yakmada kullandığımız kozalağı katma değerle ciddi bir fiyatla Avrupa'ya satabiliyoruz" dedi.

6.5 MİLYON DOLAR GELİR

Dağ ve ormanlık alandan toplanan bu bitkilerden oluşturulan çelenklerden 6.5 milyon dolar ihracat geliri sağlandığını belirten Bağdatlıoğlu, "Rakam küçük gibi görünse de sadece Burdur bölgesinde binlerce kişi ve özellikle kadınlar çalışıyor. Manisa, İzmir gibi illerden hatta dağlardan toplanıp hem ormanda seyreltilip atılacak ürünler değerlendiriliyor, hem de binlerce ev hanımına da iş imkanı sağlanıyor. Gün geçtikçe kullanımı da artıyor ve Avrupa'daki süpermarketlere de girmeye başladı. Bu ürünler daha da geliştirilebilir, çeşitlendirilebilir ama maalesef hiçbir teşvik olmadan sektör üretim yapıyor. Umut ediyoruz teşviklerle birlikte bu ürünlerin çeşitleri ve üretimi çok daha yükseğe çıkarak istihdam artacak" diye konuştu.

KADINLARA GÜNLÜK 50 TL GELİR

Çelenk üreticisi Erol Genbeş, 25'i aşkın orman bitkisi toplanarak çelenk üretildiğini kaydetti. Ev kadınlarının çocuklarını okula gönderdikten sonra yarım gün de olsa aile bütçesine katkı sağladığını belirten Genbeş, "Onlar için çok iyi, ev işlerini de yürütebiliyor. Bir ev hanımı için günlük 50 TL gibi kazanç sağlıyor. 3-4 saat çalışıyorlar. Bitkiler ise dağlar ve ormanlık alandan toplanıyor. Köylü kadınlar orman idaresinden aldığımız izinle ve ücretleri ödenerek topluyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kadınların çelenk hazırlarken detay görüntüleri

Çelenk malzemelerinden detay görüntü

Üretici erol genbeş ile röpörtaj

Tolga yıldırımın anonsu

Evlerinde çalışan kadınlarla röpörtaj

Kadınların evinin önünde detay görüntü

Bağdatlı oğlu ile röpörtaj

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===========================================

"Cinayet işlediğimi polis beni arayınca öğrendim"

BURSA'da, otomobile yol verme yüzünden çıkan kavgada Recep Altınışık'ı (29) bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Emre Altay'ın (29) yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Emre Altay savunmasında, "Olay günü kullandığım otomobile yol verme yüzünden ben ve arkadaşlarım, Recep Altınışık ve yanında bulunanlarla kavga ettik. Onların ellerinde bıçak vardı. Ben de kendimi korumak için bıçağımı rastgele salladım. Sonra eve gittim. Sabah arandığımı öğrenince teslim oldum. Polis bana cinayet işlediğimi söyledi. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde geçen 9 Nisan akşamı arkadaşları ile bir parkta alkol aldıktan sonra otomobil kullanan Emre Altay, geri geri giderken, karşı yönden gelen otomobilde bulunan Recep Altınışık ve iki arkadaşı ile yol verme meselesi yüzünden tartıştı.

Daha sonra kavgaya dönüşen olayda kalbinden ve karnından bıçaklanan Recep Altınışık yaşamını yitirdi. Katil zanlısı olarak polise teslim olan Emre Altay tutuklanarak cezaevine kondu. Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Emre Altay'ın yargılanmasına devam edildi.

Yaptığı savunmada olay günü iki arkadaşı ile alkol aldıklarını söyleyen Altay, "İçmeye İslam'ın kullandığı otomobil ile gittik. Dönüşte aracı ben sürmek istedim. İslam sinirlenip indi. Yürümeye başladı. Ben de onu ikna etmek için geri geri giderken Recep Altınışık ve iki arkadaşının bulunduğu otomobil ile yol verme meselesi yüzünden tartıştık. Bizi ayırmalarına rağmen onlar arkamızdan gelip önünüze geçtiler. Tartışma bu kez kavgaya dönüştü. Elinde bıçak olan iki kişiyi görünce ben de araçta bulunan bıçağı alıp kendimizi savunmak için rastgele salladım. Sonra evime gittim. Sabah, arandığımı öğrenince Emniyet Müdürlüğüne gittim. Burada polisler bana Recep'i öldürdüğümü söylediler. Cinayet işlediğimi polislerden öğrendim. Ben kimseyi bıçaklamadım, öldürmedim. Suçsuzum" dedi.

Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşma ertelenirken mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber: Halil ÖZÇOBAN/ BURSA -

==============================================

Bakan Tüfenkci: Numaradan sicil affı istemiyoruz

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nda Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bakan Tüfenkci yaptığı konuşmada, başta esnafı rahatlatacak kapsamlı sicil affına değindi "numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci başta esnafı rahatlatacak, bankalar nezdinde yasaklı olan tüm vatandaşı ilgilendiren sicil affına değinerek şunları söyledi: "Öngörülemeyen ekonomik kriz, terörden dolayı ticaret yapamama, bölgede yaşanan doğal felaket gibi nedenlerle işleri yolunda gitmeyen, dönemsel olarak bankalarda sicili bozulan esnaf için yeni bir sayfa açılacak. Krediye ihtiyaç duyan esnaf bankaya gittiğinde, eskiden kalan belli sıkıntılı dönemlerin sonucu bozulan sicili nedeniyle bankadan eli boş dönüyor. İşte bu durumun önüne geçmek için Hükümet harekete geçti. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız."

ESNAFIN 'DÖVİZ BOZDUR' KAMPANYALARINA TEŞEKKÜR

Bakan Tüfenkci esnafın önce 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısındaki duruşu, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'döviz bozdurma' çağrısına desteğine teşekkür etti. Tüfenkci, "Şimdi belki kamuoyunun dikkatinden kaçıyor ama esnafımız güzel bir şey yapıyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla döviz bozdurma kampanyasına destek oluyorlar. Ne diyor; 'dolarını bozdur; fişini getir, kokoreç bedava. Dolarını bozdur fişini getir tıraş bedava.' Esnafımız gönüllü olarak 'bu ülkenin bekası için varım'" diyor.

Haber: Mikail PELİT/ MALATYA, -

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement