Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Bombalı saldırıda Tıp öğrencisi Berkay Akbaş da öldüİSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenler arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi.

11.12.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bombalı saldırıda Tıp öğrencisi Berkay Akbaş da öldü

İSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenler arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi. Akbaş'ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul'a gittiği kaydedildi.

CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gitti. Dün gece arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobilin Vodafone Arena Stadı'nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralandı. Akbaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Acı haberi alan Akbaş'ın Sinop'ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne ve baba, oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti.

Görüntü dökümü

---------------------

-

Haber: İbrahim ASLAN/ SİNOP, -

=======================================

Şehit ateşi Malatya'ya düştü

İSTANBUL Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memuru, 23 yaşındaki Okan Doğan Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki babasının evine acı haber verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polisi Okan Doğan, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in Malatya'nın Battalgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar astı.

Malatya'nın Yazın İlçesi nüfusuna kayıtlı, 2 yıldır polis olarak görev yaptığı, bekar olduğu öğrenilen ve ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Şehit Okan Doğan'ın babası Yusuf ve Nadriye Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra bu sabah İstanbul'a gittiği belirtildi.

Çevik kuvvet polisi Okan Doğan'ın cenazesinin yarın Malatya'da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, --

================================================

Adana'ya şehit ateşi düştü

İSTANBUL Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz'un Adana'daki baba evine ateş düştü.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Belediyevleri Mahallesi'nde oturan şehit polis memuru Adem Oğuz'un ailesine acı haberi, polis görevlileri sağlık ekibi eşliğinde verdi. 6 yıllık polis memuru olan oğullarının şehit haberini alan Yeter- Ali Oğuz çifti, gözyaşlarına boğuldu. Belkız Oğuz ile 2 yıllık evli ve 6 aylık oğlu bulunan şehit Adem Oğuz'un baba evine Türk bayrakları asıldı.

Acı haberi alan 4 çocuk babası Ali Oğuz, İstanbul'a hareket ederken, anne Yeter Oğuz ise fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Şehit Adem Oğuz'un Adana'nın Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit evi önündeki kalabalık

Şehit evinin kapısına asılı Türk bayrağı

Evin önüne masa ve sandalye kurulması

Şehidin sağlık fotoğrafı

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

==================================================

Akhisar'a şehit ateşi düştü

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

Dün Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu yanında meydana gelen 2 patlamada 27'si polis 29 kişi şehit oldu. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

Haber: Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), -

=========================================

Karayolları'nın düzenlettiği kavşağın imar projesine onay verilmedi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP'li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi. Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün imar ve onaylı projesi olmadan kavşağın ihalesini yaptığını belirtirken, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Karayolları'nın 'kaçak kavşak' yapmasının söz konusu olamayacağını savundu.

Keşan'da, İstanbul- Çanakkale, İstanbul- İpsala, İpsala-Çanakkale, Çanakkale-Edirne ve Edirne-İpsala bağlantılarını sağlayan Dörtyol Kavşağı, araç trafiğinin rahatlatılması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle taşeron bir firmaya verilip projelendirilerek, geçen yıl Nisan ayın başlatılan çalışmalarla köprülü olarak yeniden düzenlendi. Karayolları Genel Müdürlüğü, düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Keşan Belediyesi'ne imar planı önergesi gönderdi. Önerge, geçen Perşembe günü düzenlenen Keşan Belediye Meclisi Toplantısı'nda görüşe sunuldu. Karayollarının önerdiği imar planının onaylanmasına AK Parti grubu 'Evet' oyu verirken, CHP ve MHP grubu 'ret' oyu verdi. Oylama sonucunda Karayolları'nın Dörtyol Kavşağı için önerdiği imar planı oy çokluğu ile reddedildi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: ONAYLI PROJE OLMADAN İHALE YAPILMIŞ

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün prosedürlerin uzun sürmesi nedeniyle onaylı proje ve imarı olmadan ihale yaptığını belirterek, "İller Bankası ve Toplu Konut İdaresi, Karayolları Türkiye'de plan kuruluşların içerisinde. Maalesef karayolları imarı olmadan, onaylı projesi olmadan ihale yapıyor. Köprü için 'Boşuna masraf yaptık' şeklinde ifadeler var. Hesapta sonradan düzeltilecek. Buranın hali hazırına göre planların koordineli yapılması lazım. Sorunu sonra biz yaşacağız. Ankara'dan gelmeden plan yapıyorsan bu sorunlar ortaya çıkıyorö dedi.

"KAVŞAK KULLANIMA ELVERİŞLİ DEĞİL"

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, kavşak düzenlemesinin belediye ve halkın görüşü alınmadan yapıldığını ifade ederek, yeni köprü düzenlemesiyle kavşağın kullanıma elverişli olmadığını savundu.

"PLANLAR İLE DÜZENLEMELER ÖRTÜŞMÜYOR"

İmar Komisyonu Sözcüsü Mitat Beyazoğlu, taşeron firmanın planları ile yapılan kavşak düzenlemesinin örtüşmediğini öne sürerek, "Yatırıma karşı çıkmıyoruz. Biz istiyoruz ki yanlışlıklar olmasın. Onaylarsak muhatabı biz olacağız. Trafik kazası oldu, kim onaylı projeyi verdi? Keşan Belediyesi. Ancak aslına bakıldığında meclisin onayına da ihtiyaçları yok. Biz reddetsek de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oluruyla 2 ay içerisinde onaylayabiliyorlar" diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: PLANSIZ, PROGRAMSIZ KAVŞAK YAPILABİLİR Mİ?

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise, belediyenin imar planlarını yapmaktan kaçtığını, sorumluluk almaktan kaçındığını, oy kaygısı nedeniyle, hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Boyalık, Belediye'nin 'kaçak kavşak' diye tutturduğunu ifade ederken, "Devletin yaptığı kavşak hiç kaçak olur mu? Plansız, programsız, ihalesiz kavşak yapılabilir mi? Yalan yere siyaset yapılıyor. Boş yere karalama kampanyası yapmasınlar. Projenin yanlış olması söz konusu olamaz. Karayollarının içinde olduğu bir proje yanlış olması mümkün değildir" dedi.

Dörtyol Kavşağı'nda yapılan yaya geçidi düzenlemesine tepki gösteren yayalar, kaldırımlardan çizgileri takip ederek yolun karşısına geçmek istediklerinde çimle kaplanan orta refüje çıkmak zorunda kaldıklarını anlatırken, "Çimlere basmak istemeyen yayalar ise canlarını hiçe sayarak ana yolların üzerinden karşıya geçiyor" diye yakındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Dörtyol Kavşağı havadan görüntüler

-Dörtyol Kavşağı görüntüleri

-Tepki çeken Yaya geçitleri

-Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan açıklaması

-Meclis İmar Komisyonu Başkanı Mitat Beyazoğlu açıklaması

-Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan açıklaması

-Karayolları önergesinin mecliste oylanması

-AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık açıklaması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=========================================

Çocuk parkında intihar etti

ANTALYA'da 43 yaşındaki Muhittin Fatih Veli, çocuk parkında kendini asarak yaşamına son verdi. Veli'nin üzerinden '20 bin TL borcum var. Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı not çıktı.

Konyaaltı İlçesi Kuşkavağı Mahallesi'ndeki Dr. Orhan Yener Parkı'nda saat 08.00 sıralarında bir kişinin kendisini iple astığını görenler, durumu 112'ye bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, üzerinden Muhittin Fatih Veli adına kayıtlı kimlik bulunan kişinin saatler önce intihar ettiğini belirledi. Yapılan incelemenin ardından Muhittin Fatih Veli'nin cesedi otopsi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Kağıt toplayıcı gençler polise, intihar eden kişiyi saat 01.30 sıralarında parkta otururken gördüklerini söyledi. Bir kadın ise Muhittin Fatih Veli'yi tanıdığını ve borcundan dolayı intihar etmiş olabileceğini söyledi. 2 yıl önce eşinden ayrılan ve başka bir kadınla hayatını sürdüren 2 çocuk babası Veli'nin ise '20 bin TL borcum var. Çocuklarım haklarınızı helal edin. Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı not bıraktığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yerinden görüntü

İpte asılı adamın görüntüsü

Olay yerinden detay

Polisin görgü tanığıyla konuşması

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Görgü tanığı kadınla röportaj

Cenazenin araca yüklenmesi

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============================================

Tekstilci sevgilinin 'taciz' oyunu bozan fotoğraflar

BURSA'da kadın tekstil mühendisi D.B.'ye, 'taciz' suçlamasıyla tutuklanan İ.Ö., birlikte olduğu fotoğrafları ve cep telefonu mesajları ortaya çıkarılınca 33 gün sonra serbest kaldı.

Bursa'da eşinden ayrı yaşayan bir çocuk annesi 40 yaşındaki D.B., internette tanıştığı Afyonkarahisar'da sebze ve meyve ticareti ile uğraşan 29 yaşındaki İ Ö. ile arkadaş oldu. İddiaya göre D.B., eşinden ayrı yaşadığını ve oğlu ile birlikte kaldığını söyledi. Bunun üzerine 2 çocuğu olduğunu söyleyen İ.Ö.de, "Ben de eşim ile anlaşamıyorum. Boşanmayı düşünüyorum" dedi. O günden sonra telefon ile görüşüp yazışan D.B. ve İ.Ö. çeşitli tarihlerde çocuklarını yanlarına alarak Bodrum, Marmaris, Afyonkarahisar'da birlikte tatil yaptı. Buralarda birlikte fotoğraflar çektiren çift konuşmaları ve whatsap yazışmalarından bir birlerine, "Kocacığım", "Karıcığım", "Aşkım" diye hitap etmeye başladı.

EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇINCA İŞ DEĞİŞTİ

Bu sırada D.B., parasal sıkıntı çektiğini söyleyen İ.Ö.'ye çeşitli tarihlerde borç olarak 90 bin lira verdi. İkili arasındaki ilişki, D.B.'nin "Eşimden boşanmak için dava açtım" demesi sonucu bozuldu. İ.Ö.'nün, "Ne gereği vardı. Biraz bekleseydin. Bu işi zamana bıraksaydın keşke" demesi ile endişeye kapılan D.B., 90 bin lira verdiği İ.Ö.'nün kendisiyle evlenmekten vazgeçip, paranın da üstüne yatacağını düşündü. Bunun üzerine D.B., daha önce satışa çıkardığı otomobiline müşteri bulmasını istediği İ.Ö.'yü, bu konuyu konuşmak için Bursa'ya çağırdı. İ.Ö.'nün eve gelmesinden sona 155 Polis İmdat'ı arayarak, internette tanıştığı İ.Ö.'nün evinin kapısına geldiğini, "tadına bakayım" diyerek kendisini içeri çekip cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Bunun üzerine gözaltına alınan İ.Ö.'nün tutuklanmasından sonra savcılığa dilekçe veren D.B., bu kez İ.B.'nin parasını alarak kendisini dolandırdığını öne sürüp şikayetçi oldu.

MAHKEME HEMEN SERBEST BIRAKTI

Cezaevinde yaklaşık bir ay kalan İ.Ö., D.B. ile tatilde birlikte çektirdiği samimi fotoğrafları ve birbirlerine whatsApp'tan gönderdikleri "Kocacığım" ve "Karıcığım" gibi samimi mesajların kanıt olabileceğini düşünerek, konuyu Avukatı Kutsal Tutku Kalazade'ye iletti. Kalazade de, cezaevindeki emanette tutulan cep telefonundan aldığı fotoğraf ve yazışmaları Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Mahkeme, yargılama henüz başlamadan, 33 gün cezaevinde kalan sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Avukat Kutsal Tutku Kalazade, müvekkilinin beraat etmesi halinde karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber : Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

======================================

'Aile içine karışmayın' dedi ateş etti

ANTALYA'da 21 yaşındaki Tolga A., tartıştığı eşinin yakınlarının aile içi konulara müdahale ettiği gerekçesiyle pompalı tüfekle rastgele ateş etti.

Olay, Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 571 Sokak üzerindeki 4 katlı binanın 2'nci katında dün saat 23.30'da meydana geldi. 2 çocuk babası Tolga A., eşi 20 yaşındaki Fulden A. ile bir süredir sorun yaşıyordu. Akşam saatlerinde ikilinin arasında yeniden tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Fulden A. durumu yakınlarına haber verdi. Evinin önünde eşinin yakınlarını gören Tolga A. balkona çıkarak aile içi konulara karışılmaması konusunda kalabalığı uyardı.

Uyarıları dinlemeyen bazı yakınlar eve girmek isteyince Tolga A. evdeki pompalı tüfeği alarak balkondan rastgele birkaç el ateş etti. Silah sesini duyanlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis sevk edilirken mahalleli de sokağa döküldü. Kargaşadan faydalanan Tolga A. tüfeği evde bırakıp kaçtı. Polis ekipleri uzun süre ara sokaklarda Tolga A.'yı aradı, ancak bulamadı.

Kayıplara karışan A.'yı bulmak için çalışmalar sürerken polis ekipleri Fulden A.'nın yakınlarının ifadesine başvurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Polis ekipleri detay

-Meraklı kalabalık detayı

-Sokaklarda Tolga Aytaç'ın aranması

-Evden detay

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===============================================

Avrupa'ya 50 milyon dal Noel çiçeği

ANTALYA'daki kesme çiçek sektörü, Christmas Bayramı ve yılbaşı için 27 Avrupa ülkesine 50 milyon dal çiçek gönderiyor. Bu ihracattan 10 milyon dolar gelir bekleniyor.

Hıristiyanların Hz. İsa'nın doğumu olarak kutladıkları Christmas veya Noel olarak bilinen bayramı ile yılbaşı kutlamaları için bu yıl yine Türk çiçekleri kullanılıyor. Antalya'da üretimi yapılan başta karanfil olmak üzere gerbera, ronanculus ve demet çiçek süslemelerinde kullanılan yeşilliklerden oluşan 50 milyon dal çiçeğin ihracatı sürüyor. Yaklaşık 27 Avrupa ülkesine devam eden kesme çiçek ihracatında genellikle 'kırmızı' renkli ürünler tercih ediliyor.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, kesme çiçek, çelenk ve süs bitkileri ihracatından bu yılbaşında 10 milyon dolar civarında gelir beklendiğini açıkladı. Bağdatlıoğlu, bu yıl için yüzde 20 artış hedefi koyduklarını, Rusya krizi nedeniyle yüzde 10 gerisinde kaldıklarını söyledi. Bu rakamın 50 milyon dalının Noel ve yılbaşı sevkiyatı olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, en çok ihracatın İngiltere, Hollanda, Almanya başta olmak üzere 27 Avrupa ülkesine gerçekleştiğini anlattı. Christmas döneminde kırmızı ağırlıklı renklerin tercih edildiğini dile getiren Bağdatlıoğlu şöyle dedi: "Yılbaşı bizim en önemli dönemlerimizden biri, çünkü özellikle kırmızı renklerin dünya pazarına hakim olduğu bir dönem. Yılbaşı için yaklaşık 45-50 milyon dal ihracat gerçekleştirdik. Sadece karanfil bazında değerlendirildiğinde önemli bir rakam ve 10 milyon dolarlık girdi sağlanacak. Üretimde en çok Antalya öne çıkıyor ve Isparta, Burdur ve İzmir bölgesinin de katkıları var."

BİZ YILLARDIR DOLAR BOZDURUYORUZ

Dolarda yaşanan artış ve yastık altındaki doların bozdurulması için yürütülen kampanyaları da hatırlatan Bağdatlıoğlu şöyle devam etti: "Bizim sektör, ülkemizin sahip çıkması gereken sektörlerden biri. Önemi sarınım bu dönemde daha iyi anlaşılır. Çünkü gerçekten her şeyiyle Türkiye'de üretilip, dövizle satılan ve döviz geldiğinde beklemeden bozduran bir sektör. Biz gelen parayı repoda, bankada tutmuyoruz, zaten gelir gelmez bozduruyoruz. Şu anda yapılması gerekenleri sektör olarak yıllardır yapıyoruz. İnanıyorum ki sektörümüzün katma değer önemi bu günlerde ortaya çıkacak."

TEŞVİKLE 250 MİLYON DOLARA YÜKSELİR

Elde edilen ihracat gelirinin binlerce kişiye eşit dağıtıldığı bir sektör olduğuna değinen Bağdatlıoğlu şunları söyledi: "Bu yüzden teşvik, destek verilmesi gerekirken, bu sektör çok az teşvikle ihracatını yapıyor ve yaklaşık 30 ülkeye 400 milyon dal çiçek satıyor. Birçok sektöre olduğu gibi bize de aynı teşvik ve destekler verildiğinde inanıyorum ki 100 milyon dolar olan ihracatımız 2 yıl içinde 250 milyon dolara ulaşacaktır. Bununla ilgili bilimsel analizleri de yaptırdık. Asıl hedefimiz dünyadaki herkese çiçek ulaştırmak."

Osman Bağdatlıoğlu, yılbaşı kutlamaları için bu yıldan itibaren halkın ucuz çiçeğe ulaşımı amacıyla ağırlıklı karanfil türlerinin tüm çiçekçiler ve süpermarketlerde buket halinde satışına başlanıldığını da açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Seradaki işçilerden detay görüntüler

Seradaki çiçeklerden detay görüntüler

Çiçeklerin paketlenirken çalışanlardan ve çiçeklerden detay görüntüleri

Röp: Osman Bağdatlıoğlu

DHA Muhabiri Tolga Yıldırım'ın anonsu

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

============================================

Çocukların Özel Harekat ilgisi

ADANA'da gece- gündüz aralıksız olarak sürdürülen asayiş ve huzur operasyonlarında, özel kıyafet ve yüz makyajındaki kamuflajla dikkat çeken Özel Harekat polisleri, çocukların ilgi odağı oldu.

Geçen kasım ayında göreve başlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın, 'Polisin giremediği yer olmaz, huzuru sağlamak için operasyonlar yapılacak' açıklamasının ardından, kentin bir çok noktasında asayiş ve huzur uygulamaları başlatıldı. Terör, Asayiş ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele şubelerinden ekiplerin başlattıkları uygulamalar sürüyor. Bölücü terör örgütü yandaşları ile uyuşturucu çetelerinin eylem alanları olarak bilinen mahallelere giren ekipler, suç örgütlerine yönelik denetimler yaptı. Huzur operasyonlarına Özel Harekat Şubesi'nden polisler de destek verdi.

ÇOCUKLAR ETRAFLARINI SARDI

Uygulamaya katılan meslektaşlarının güvenliğini sağlamakla görevli Özel Tim polislerinin görüntüleri dikkat çekti. Uzun namlulu silahları ile elleri tetikte sokak başlarını tutan ve sokaklara hakim olan yüksek binaların çatılarına çıkan keskin nişancı Özel Harekat polisleri çocukların ilgi odağı oldu. Sokak başlarındaki Özel Harekatçıların etrafında toplanan çocuklar, onlara merak ettikleri konularda sorular sordu. Gördükleri ilgiye aynı şekilde karşılık veren polisler, çocuklarla sohbet edip şakalaştı. Çatıda görevli bir keskin nişancının yüz makyajındaki kamuflaj da büyük ilgi çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Operasyonlarda görev alan özel harekat polislerinden görüntüler

Özel harekat polislerinin çocuklarla görüntüleri

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

========================================

Çocuklara eğlenceli tedavi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hizmet veren Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuk hastaların hastane fobisini azaltmak, psikolojisini desteklemek ve hastalığı eğlenceli şekilde atlatmasını sağlamak amacıyla hem özel alanlarda, hem de odalarda uzmanlar eşliğinde çocuk oyunları ve aktiviteler yapılıyor.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuk hastaların hastane fobisini azaltmak, sıkılmalarını önlemek, psikolojisini desteklemek ve hastalıktan dolayı çektikleri acı ve sıkıntılardan uzaklaştırmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Serviste kurulan oyun alanında çocuklar kaydıraktan kayıyor, oyunlar oynuyor ve resimle el işi aktiviteleri yapıyor. Uzman kontrolünde yapılan aktivitelerde çocukların tedavi süresince iyi zaman geçirmesi hedefleniyor.

ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Hastane çocuk gelişimi uzmanları İlkay Kocaakça ile Sibel Mercanoğlu'nun denetiminde gerçekleşen aktivitelerde, yatarak tedavi gören çocuk hastalar ise her gün odalarında ziyaret edilerek sanat çalışması, yararlı düşünceleri geliştirici çalışmalar, boyama ve el işi etkinlikleri yapılarak gelişimine katkı sağlanması ve hastalığı eğlenceli şekilde atlatması hedefleniyor. Ayrıca uzmanlar tedavi süresince aile bilgilendirme, psikolojik danışmanlarla çocuk görüşmesi ve test çalışma hizmetleri de veriyor.

AMAÇ GÜLÜMSETMEK

Çocuk gelişimi uzmanı İlkay Kocaakça, çocuk hastaların yetişkinlerden daha çok ilgi beklediğini belirtirken, tedavi sürecinin daha sancılı geçtiğini söyledi. Çocuk hastaların psikolojik durumunun daha narin olduğunu vurgulayan Kocaakça şöyle konuştu:

"Hastanemizde 9 yıldır çalışıyorum. Çocuk gelişimi konusunda hizmet veriyoruz. Burada yaptığımız hizmetler çocuk polikliniğinde ve çocuk servisinde olmak üzere ikiye ayrılıyor. Çocuk servisinde yaptığımız hizmetler, öncelikle çocuklarımızın hastane fobisini azaltmaya yönelik çalışmalar. Buraya kaygıyla gelen, yatarak tedavi gören çocuklarımızın psikososyal gelişimini desteklemekle birlikte, bu fobiyi azaltıcı etkinlikler yapıyoruz. Ağırlıkla yatak başında yapboz, boyama, kitap okuma gibi çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında oyun alanımızda sanat çalışmaları yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızın buradan biraz gülümseyerek ayrılması."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Çocuk hastanın yatak başında yapılan etkinliklerden görüntü

Oyun alanından görüntüler

Oyun oynayan hasta çocuklardan detay görüntü

Röp1: İlkay Kocaakça

Röp2: Sibel Mercanoğlu

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================

AKUT gönüllüleri eğitime alındı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) 150 gönüllünün katılımıyla arama kurtarma eğitimi düzenledi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren AKUT ekiplerinin arama kurtarma konusunda var olan bilgilerinin pekiştirilmesi, eksiklerin giderilmesi ve ekibe yeni katılan üyelerin bilgi birikim ve tecrübe kazanmasını sağlamak amacıyla Kumluca'ya bağlı Olimpos mevkiinde arama kurtarma eğitimi başladı. 21 ekipteki 150 gönüllünün katıldığı eğitimlerde teorik ve pratik eğitimler yapılıyor. Bir süre önce seçilen AKUT Başkanı Saydun Gökşin'in de katıldığı eğitimler 8 ayrı istasyonda yürütülüyor.

AMAÇ DAHA FAYDALI OLMAK

Yeni dönemde AKUT'un daha faal ve toplumun her kesimine hitap edebilen yapıya kavuşması için çalışacaklarını söyleyen AKUT Başkanı Saydun Gökşin, bundan sonraki süreçte iki hedefleri bulunduğunu aktardı. Gökşin, bunlardan birinin devletin kurum ve kuruluşlarıyla iletişimi en üst seviyeye getirmek, ikincisinin ise bağışlarla kendini idame ettiren derneğin maddi kaynaklarını üst seviyeye getirerek topluma ve insanlara daha faydalı olmak istediklerini ifade etti.

"EĞİTİMLER ÖNEMLİ"

Olimpos'taki eğitimler hakkında bilgi veren Gökşin, "Her yıl yaptığımız eğitimler kapsamında eğitimi Olimpos'ta başlatmış bulunuyoruz. 36 ekibimizden, 21 ekibimiz yaklaşık 150 kişiyle bu eğitimlerimize katılıyor. Operasyonlar doğa koşullarında olduğundan, doğaya göre ip tekniklerini kullanmak durumunda kaldığımız birçok durumla karşılaşıyoruz. Trafik kazalarında, dağda mahsur kalmalarda, birçok alanda arama kurtarma faaliyetine katılıyoruz. Bundan dolayı bu eğitimler bizim için çok çok önemli" diye konuştu.

Eğitimlerin 3 ayrı seviyede yapılacağını da anlatan Gökşin, bu eğitimleri geçen personelin bir üst seviyedeki eğitimlere katılacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

AKUT üyelerinin eğitiminden görüntüler

Kaya tırmanışı

Sedye ile mahsur kalan kişinin kurtarılması

RÖP: Saydun Gökşin (AKUT Başkanı)

Eğitimlerden detay

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement