Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)HDP, TUTUKLAMALARLA İLGİLİ AİHM'İ BİLGİLENDİRDİHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekillerinin tutuklanması üzerine HDP hukuk komisyonu öncülüğünde, geniş bir hukuk komisyonu ile çalışmalara başladığı belirtildi.

07.11.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HDP, TUTUKLAMALARLA İLGİLİ AİHM'İ BİLGİLENDİRDİ

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekillerinin tutuklanması üzerine HDP hukuk komisyonu öncülüğünde, geniş bir hukuk komisyonu ile çalışmalara başladığı belirtildi. HDP, ilk olarak tutuklamalar ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni (AİHM) bilgilendirirken, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yapacakları başvurular hakkında dosyalar hazırladığı öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilleri Selma Irmak, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan'ın tutuklanıp cezaevine konulmasından sonra yapılacak hukuki çalışmalar ve girişimler için HDP Hukuk Komisyonu öncülüğünde hukukçulardan oluşan geniş kapsamlı bir komisyon oluşturuldu.

Komisyon ilk olarak tutuklamalar ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni acil olarak bilgilendirirken, yapılacak başvurular konusunda da dosyalar hazırlamaya başladı. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru ve tutuklamalara itiraz başta olmak üzere çalışmalarını sürdüren Hukuk komisyonunun özellikle tutuklamadan önce ve sonra Başbakan ile Bakanların gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili yaptıkları açıklamaları da inceledikleri ve bunu da hazırlayacakları dosyalara ekledikleri öğrenildi.

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,-

======================================================

2)BURSA' DA LODOS HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

BURSA'da gece saatlerinde başlayan lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 52 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.Bursa'da gece saatlerinde başlayan şiddetli lodos etkisini sürdürüyor. Hızı 52 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sabah işe giden vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre lodosun 3 gün boyunca şiddetini arttırarak yer yer 60 kilometre hıza ulaşacağı öğrenilirken, lodosun Perşembe günü yerini yağmura bırakarak bölgeyi terk edeceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Lodosta yürüyen vatandaşlar

-sallanan tabelalar, bayraklar

-Detaylar

Süre: 3 dakika 52 saniye Boyut: 179 MB

Mehmet İNAN/BURSA,-

========================================================

3)1 POLİSİ ŞEHİT EDİP, 2'SİNİ YARALAYANLARA MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİ

ADANA'da 1 polis memurunun şehit olduğu 2'sinin de yaralandığı sokak çatışmasının 5'i tutuklu 20 şüphelisine ağırlaştırılmış müebbet ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Hanedan Mahallesi'nde kıraathane işleten Mahmut Selim (63) ile oğulları Orhan (33) ve Kemal Selim (35) ile onlardan haraç isteyen grup arasında çatışma çıktı. Olay yerine ulaşan polis memurları ateş açan şüpheliler, polis memurları Osman Altılı ile Mustafa Aksoy'u yaraladı. Kayınpederini ziyaret etmek için Kocavezir Mahallesi'ne giden izinli trafik polisi Mustafa Görenoğlu, silah seslerini duyunca meslektaşlarına yardım etmek için sokağa çıktı. Vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Görenoğlu, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Olayla ilgili Erdoğan Özütok (27), Ufuk Çetin (27), Hasan Bozdoğan (27), Süleyman Erarslan (52), Nurullah Tizer (18), Necati Çakan (20), Emir Erarslan (26), Halit Bozdoğan (35), Süleyman Bozdoğan (31), Can Büyük (24), Bülent Uçak (34) ile Mahmut Selim, oğulları Orhan ve Kemal Selim gözaltına alındı. Hasan Bozdoğan, Erdoğan Özütok, Süleyman Erarslan, Ufuk Çetin, Nurullah Tizer tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca firari olan Tuncay (21), Derviş (22) ve Müslüm Bozdoğan (35) ile Ömer Önlü (38), Aydın Kılıç (38) ve Ferit Temiz'in (29) yakalanması için çalışma başlatıldı.

DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, 5'i tutuklu, 6'sı firari toplam 20 sanık hakkında 'Bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, 2'sini öldürmeye teşebbüs ve yağmaya teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 ile 40 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

**ARŞİV**

Olay yerinden genel görüntü

Sivil giyinimli polis Mustafa Görenoğlu'nun karnını tutup bağırarak gelişi

Yaralı polisin güvenli bir yere alınması

Yere uzanan polisin yarasına bakılması

Bir polisin üniformasını çıkarıp yaraya tampon yapması

Genel görüntüler

------------------

Mustafa Görenoğlu'nun şehit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan şahısların sağlık kontrolüne getirilmesi

Şahısların polislerin arasında yürümesi

Şahışların küfür ederek polis aracına binmesi

Gözaltına alınan şahısların konuşması

Yaralı şahsın sağlık kontrolüne getirilmesi

SÜRE: 05'59" BOYUT: 669 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Fatih KARAÇALI-Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

========================================================

4)HASTANENİN BAHÇE DUVARINA DÜŞEN GENÇ ÖLDÜ

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde alkollü olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra iddiaya göre hastanede taşkınlık yapıp, kaçmaya çalışan 22 yaşındaki Osman İlisulu, hastanenin yaklaşık 5 metre yükseklikteki bahçe duvarından düşüp öldü.

Olay, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. 112 Acil Servise, merkez Cumhuriyet Caddesi'nde bir kişinin kaldırımda yerde yattığı ihbarı geldi. Bunun üzerine kaldırımda yatan ve alkollü olduğu belirlenen Osman İlisulu, ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra kendine gelen İlisulu, iddiaya göre hastanenin acil servisinde taşkınlık yapmaya başladı. Kendisini sakinleştirmek isteyen güvenlik ve sağlık çalışanlarına tepki gösteren İlisulu, acil servisinin kapı camını yumruk atıp kırdıktan sonra hızla acil servisten çıkıp kaçmaya başladı. İlisulu, iddiaya göre kaçarken park halinde bir otomobile çarptıktan sonra dengesini kaybedip, yaklaşık 5 metre yükseklikteki bahçe duvarından, hastanenin kalorifer tesisatının bulunduğu bölüme düştü. Başını yere çarpan ve kanlar içinde kalan İlisulu, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İlisulu'nun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Acil servisin dışından detay

Kırılan camdan detay

İlisulu'nun düştüğü yerden detay

Ölen İlisulu'nun fotoğrafları

(Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

================================

5)POLİS PEÇELİ 'TIRNAKÇIYI" ARIYOR

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ndeki bir telefoncuda, 'tırnakçılık' olarak adlandırılan yöntemle 100 lira çalan peçeli kadın, güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Polis, hırsızlık yapan kadını arıyor.

Hırsızlık olayı, geçen Cuma günü Ahmet Akyollu caddesi Sani Konukoğlu Cami yakınlarındaki telefon ve aksesuarları satan işlerinde meydana geldi. İşyerine giren peçeli bir kadın, görevlilerden Mustafa B.'nin yanına giderek kulaklık istedi. 4 yaşlarındaki çocuğunu da yanında getireni kadın, kulaklıkları almak için 200 TL'lik banknot verdi. İşyeri çalışan Mustafa B., kulaklıkların ücretini alarak para üstünü kadına verdi. Bu sırada peçeli kadın, kulaklıkları almaktan vazgeçtiğini söyleyerek parasını istedi. Aldığı para üstünü geri verdiği sırada arasından 100 lirayı el çabukluğu ile alıp para üstünü teslim eden peçeli kadın, verdiği 200 lirayı alıp hızla kayıplara karıştı.

Olayın hemen ardından kasadaki paraları sayan işyeri çalışanı Mustafa B., kasadan 100 liranın eksik olduğunu fark etti. Mustafa B. güvenlik kamera görüntülerini izleyince peçeli bir kadının 100 lirayı çaldığını fark ederek, polise haber verdi. Mustafa B. bir peçeli kadının çocuğu ile birlikte gelerek telefon kulaklığı almak istediğini söylediğini belirterek, şöyle dedi:

"Kulaklığını verdim. Bana 200 lira verdi. Para üstünü verdim. Hemen sonrasında ise almaktan vazgeçti ve parasını geri istedi. Ben de 200 lirayı verdim. El çabukluğu ile para üstünden 100 lira almış, fark edemedim."

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis peçeli hırsızı arıyor.

Görüntü dökümü

----------------------

Tırnakçının güvenlik kameralarına yansıması, parayı çalması

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

======================================================

6)BALKONDAN ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ

İZMİT'te, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gören 46 yaşındaki Fikret Beyhan ikinci kattaki evinin balkonundan aşağı atlayarak intihar etti.

Olay sabah saatlerinde, İzmit Erenler Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. Memur olan 3 çocuk babası Fikret Beyhan psikolojik sorunları nedeniyle tedavi görürken, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle balkondan aşağı atladı. Fikret Beyhan'ı yerde gören komşuları 112 Acil'den yardım istedi. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Fikret Beyhan'a ilk müdahalede bulunduktan sonra Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Daha önce de intihar teşebbüsünde bulunduğu bildirilen, tedavisi nedeniyle işinden uzak kalan Fikret Beyhan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Olay yerinden görüntüler

Fikret Beyhan'ın ambulansa taşınması

Binadan görüntüler

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement