Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)RİZE'DEKİ TÖRENDE ATATÜRK ANITI'NIN KALDIRILMASI KARARINA TEPKİCUMHURİYET'in kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yılında Rize'de düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)RİZE'DEKİ TÖRENDE ATATÜRK ANITI'NIN KALDIRILMASI KARARINA TEPKİ

CUMHURİYET'in kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yılında Rize'de düzenlenen törenle anıldı. Tören sonrası anıta çelenk sunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Rize Belediyesi'nin meydan projesi kapsamında Atatürk heykelini alandan kaldırmasına yönelik kararına tepki gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap ile protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan anma töreni saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalması ve 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Törenler İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

CHP VE ADD ÇELENK BIRAKTI

Töreni izleyen CHP ve ADD Rize Şubesi'ne üye yaklaşık 50 kişilik grup, tören sonunda Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Atatürk anıtının meydandan kaldırılmasına şiddetle karşı olduklarını dile getirdi. ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak da, Rize Belediyesi'nin meydan düzenleme projesi kapsamında Atatürk heykelinin kaldırılması yönündeki kararını eleştirdi ve şunları söyledi:

"Atatürk'e ve Cumhuriyete saygı, sevgi ve bağlılığını göstermek isteyenlere karşı engelleyici ve tedbir alıcı uygulamalar yapılırken saygısızlık yapanlara karşı bir tedbir alınmıyor. Bu saygısızlık örneklerinden biri de burada sergilenmek isteniyor. Atatürk'ü Cumhuriyet Meydanı'ndan kaldırıp Atatürksüz meydan projesini tepkilere rağmen uygulamak istiyorlar. Bunun uygulayıcılarını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda mücadelemiz devam edecek. Atatürk heykeli kalacak, heykeli silmek isteyenler gidecek."

ANIT ÖNÜNDE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Bu arada Atatürk anıtı önünde gözyaşı döken 75 yaşındaki Necla Şensoy, anıtın kaldırılacağını duyduğunu belirterek, "Her gün burada ağlıyorum. Anıt buradan kalkmaz. Burada bekleyeceğim, asla gitmeyeceğim" dedi ve anıtın kaldırılmaması için mücadele edeceğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI: HEYKELİ YIKMAYACAĞIZ, TAŞIYACAĞIZ

Bir süre önce Atatürk Anıtı ile ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Ak Partili Reşat Kasap, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın yıkılmayacağını, valilik önündeki yeni tören alanına taşınacağını söyledi.

Başkan Reşat Kasap, "2011 yılında Atatürk anıtının taşınması yönünde müracaat yapılmış. Bu taşıma işlemini sağlayacağız. Şehrimizin bütün paydaşları ile aynı görüşteyiz. Orta Cami'yi de başka bir yere taşıyarak orada alan açıyoruz. Şimdi camiyi

yıkmış mı oluyoruz? Şehri yeniden yapılandırırken camiyi de taşırız, başka bir yapıyı da" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Tören detayları

Vali ve Belediye başkanının çelenk sunması

CHP ve ADD heyetinin çelenk sunması

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı'nın açıklaması

ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak'ın açıklaması

Anıt önünde ağlayan Necla Şensoy'un görüntüleri

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

================================================

2)CHP'DEN ZÜBEYDE HANIM ANIT MEZARI'NA ZİYARET

Atatürk'ün 78. ölüm yıldönümünde CHP İzmir İl örgütü Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, " Atamızın anası Zübeyde Hanım'ı ziyaret ettik. Bu anlamlı günde, Türkiye'nin şuan ki koşullarında daha da anlam kazanan böyle bir günde, burada olmayı tercih ettik. Türk halkı artık bu siyasi iktidarın cumhuriyete, demokrasimize, laiklik anlayışına karşı yaptıklarına artık 'dur' demeli" diye konuştu.

Karşıyaka'da 10 Kasın Atatürk'ü Anma Günü kapsamında tören saat 09.04'te Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Törene katılan CHP İl örgütü, ardından Zübeyde Hanım'ın anıt mezarını ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile birlikte anıt mezara gelen partililer, ellerindeki karanfilleri bıraktı. Burada konuşan Asuman Ali Güven, "Bugün cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü. Buradaki törenler dolayısıyla biz Ankara'ya gidemedik. Ancak Karşıyaka Belediye Başkanı ve Karşıyaka ilçe örgütümüz, Zübeyde Hanım'ın mezarında yetiştirilen çiçekleri Anıtkaber'e götürdük. biz Ankara'ya gidemedik il örgütü olarak Karşıyaka'daki törenlere katıldık. Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra atamızın anası Zübeyde Hanım'ı ziyaret ettik. Bu anlamlı günde, Türkiye'nin şuan ki koşullarında daha da anlam kazanan böyle bir günde, burada olmayı tercih ettik. Türk halkı artık bu siyasi iktidarın cumhuriyete, demokrasimize, laiklik anlayışına karşı yaptıklarına artık 'dur' demeli. Bu anlayışla buradayız" dedi. Karşıyaka'da saat 09.05'te trafikteki sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarı'na çiçek bırakılması

Asuman Ali Güven'in konuşması

Küçük bir kızın çiçek bırakması

Dua edenler

Trafikte saygı duruşu

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

================================================

3)OLTU'NUN ÜSTÜNE BAYRAK ÇEKTİLER

Ulu Önder Mustafa Kemal Ataürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü nedeniyle Erzurum'un Oltu ilçesinde dev Türk Bayrağı çekildi.

Halitpaşa Mahallesinde oturan Kadir Akyüz ile iki oğlu ve mahalledeki gençlerle birlikte ilçeye kuş bakışı bakan Sitare Dağına tırmandı. Akyüz ve gençler bayrağı ilçenin üzerine gelecek şekilde karşılıklı olarak iple bağladı. Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 78'inci yıldönümünde ilçenin üzerine dev Türk Bayrağı asarak anmak istediklerini vurgulayan Kadir Akyüz, "Atamızı ölüm yıl dönümünde anmak için Sitare dağına tırmanarak ilçemizin üzerine gelecek şekilde bayrak astık. Çok ta güzel oldu. Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını çok seviyoruz. Çünkü Cumhuriyeti ve bu bayrağı bize kendisi hediye etti. Biz de o şan ve şeref dolu olan ay yıldızlı bayrağımızı gökyüzüne astık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Akyüz ve gençlerin bayrakla dağa tırmanışı

-Akyüz ve gençlerle röp

-Bayrağın ilçenin üzerinde dalgalanması

-Akyüz ve gençlerin Türkiyem yarkısını söylemesi

(Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU (Erzurum),

(Süre: 5.32/ 619 MB)

================================================

4)ULU ÖNDER ATATÜRK, KAYSERİ'DE ANILDI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'nci yılında Kayseri'de törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma etkinliklerine Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve daire müdürleri katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma töreninde saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler hayatını 78 yıl önce kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için çaldı. Adeta hayatın durduğu Kayseri'de Cumhuriyet Meydanında temizlik yapan görevliler temizliği bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anma töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tören alanından görüntü

-Çelenklerin sunulması

-Siren çalmasıyla saygı duruşunda bulunan temizlik görevlileri

-Cumhuriyet Meydanındaki saat kulesinden görüntü

Asker Selamı veren çocuk

-Genel detaylar

(Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 05 saniye/ 345 MB

================================================

5)VALİLİĞİN ÇELENGİNE T.C. YAPIŞTIRILDI

İZMİT'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78'inci yılında anılırken, Kocaeli Valiliği'nin anıta koyduğu çelenkte T.C. ibaresinin olmaması üzerine bir emekli öğretmen törenin ardından çelenge "T.C." harflerini yapıştırdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78'inci yılında İzmit'te saygı ile anıldı. Atatürk anıtının önünde düzenlenen törende Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak anıta çelenkleri koydu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Protokol Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törene geçerken, vatandaşlar arasında bulunan emekli öğretmen Makbule Özak, Kocaeli Valiliği'nin çelenginin üzerine "T.C." harflerine yapıştırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından çelenkle ilgili uyarıda bulunulduğu belirtilirken, bugün düzenlenen törende çelenkte T.C. ibaresinin olmaması üzerine çelenge T.C. ibaresinin yapıştırıldığı belirtildi. Kocaeli Valiliği'nin çelenginde "T.C." ibaresi bulunmazken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çelenginde ise "T.C." nin bulunması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Çelenge harfleri yapıştıran öğretmenden görüntü

Çelenkten görüntü

Valinin çelengin önünde görüntüsü

İZMİT(Kocaeli),

================================================

6)TOKAT'TA YAŞAM ATATÜRK İÇİN 2 DAKİKA DURDU

TOKAT'ta 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlenerek Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Sırasıyla Tokat Valiliği, Tokat Garnizon Komutanlığı ve Tokat Belediyesi çelenklerini koydu. AK Parti, CHP, MHP ve Vatan Partisi'nin çelenkleri il başkanları tarafından anıta bırakıldı. Ardından 09.05'te çalan siren ile birlikte kent sokaklarında adeta yaşam dururken, çevredekiler de saygı duruşuna eşlik etti.

Törenin yapılacağı alanda temizlik yapan Tokat Belediyesi çalışanları ise, siren sesi ile işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu. Kentte çeşitli etkinlikler düzenlenerek Atatürk anılanacak.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Atatürk anıtına çelenk sunulması

-Temizlik işçilerinin saygı duruşunda bulunması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

==============================================

7)BODRUMLULAR DA ATASINI ANDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen törenle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 78'inci ölüm yıldönümünde anıldı. Elektrik hattı döşeyen işçiler 15 metre yükseklikte saygı duruşunda bulundu.

Bodrum'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri, saat 08.45'de, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Taner Uslu ve Bodrum Garnizon Komutanı Vekili Albay Yiğit Tezcan çelenk sundu. Ayrıca bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de anıta çelenk bıraktı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 2 dakika süren saygı duruşuyla Bodrum'da hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Bodrum- Milas yolunun Güvercinlik mahallesinde elektrik hattı döşeyen AYDEM işçileri, 15 metre yükseklikte saygı duruşundu bulundu. Arkadaşının bağlı bulunduğu kabloyu elinden bırakamayan işçi ise dikkat çekti.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım anma programında anasınıfı çocuklarını 'Ata'ya saygı' gösterisi sunuldu. Liseliler oratorya sahneledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Çelenk sunulması

Saygı duruşu

İstiklal Marşı'nın okunması

Haber- Kamera: Nilüfer DEMİR- Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

================================================

8)FIRAT KALKANI'NDA 93 HEDEF İMHA EDİLDİ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD ve PKK/PYD'nin 93 merkezi, karadan ve havadan vurularak imha edildi, 2 terörist etkisiz hale getirildi. ÖSO'nun 4 askerinin yaşamını yitirdiği 7'sinin de yaralandığı harekat kapsamında tespit edilen bomba yüklü 1 araç da imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 79 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD'in 92, PKK/PYD'nin ise 1 merkezi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi. Harekat kapsamında bomba yüklü olduğu belirlenen 1 araç da vurularak imha edildi. ÖSO'nun 4 askerinin yaşamını yitirdiği 7'sinin de yaralandığı harekatta 2 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın sonu durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgilendirme yapıldı: "Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneyinde yer alan Ash Shaykh Alwan meskun mahallinde kontrol sağlanmıştır. Gün içinde yaşanan çatışmalarda; 4 muhalif şehit olmuş, 7 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiş, 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve bomba yüklü 1 araç imha edilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 186 meskun mahalde yaklaşık 1500 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 92 DEAŞ ve 1 PKK/PYD ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK/PYD mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiş, ayrıca yapılmıştır. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1489 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

==============================================

9)BATMAN'DA KARAKOL SALDIRISININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

BATMAN Valiliği, dün akşam saatlerinde Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'ne yapılan silahlı saldırının detaylarını açıkladı. Valilik, PKK'nın gençlik yapılanması üyesi, yüzleri kapalı 2 kişinin motosikletle gelip kalaşnikof tüfekle ateş açtığını açıkladı.

Valilikten konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün saat 18.15'de Huzur Mahallesi'nde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'nin bulunduğu sokağa motosikletle gelen, yüzleri kapalı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişinin, kalaşnikof tüfekle hedef gözetmeksizin havaya ateş açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yaşanan olayda herhangi bir can, mal kaybı ve maddi zarar yaşanmamıştır. İsabetin olmadığı olay yerinde yapılan ilk incelemede, 8 boş kalaşnikof kovanı, 1 dolu kalaşnikof fişeği ile 1 pet su şişesi içinde patlatılmamış el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon devam etmektedir" denildi.

BATMAN, -

===============================================

10)KARS'TA PKK'NIN STOKLARI ELE GEÇTİ

KARS Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait silah, mühimmat ile sağlık ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İL Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, yakalanan örgüt mensuplarından elde edilen bilgiler doğrultusunda 27-28 Ekim günleri Sinek Yaylasında toplam 15 ayrı noktada arama tarama yapıldı. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca ihtiyaçlarını gidermek ve saldırı, suikast türü eylemlerde kullanılmak üzere saklanan şu malzemeler bulundu: "Kanas marka 3 silah, ikisi Kanas'a ait, biri gece görüşlü olmak üzere 4 dürbün, güneş paneli, 5 adet fünyesi çıkarılmış el bombası gövdesi ve bu el bombalarına ait fünyeler, 5 adet Kanas marka silaha ait şarjör ve şarjörler içerisinde 50 fişek, 500 gr patlayıcı madde, 2 bin 410 adet Kaleşnikof fişeği, 450 adet Kanas marka silaha ait fişek, 11 adet anti tank roketatar mühimmatı, 1 adet anti personel roketatar mühimmatı, 12 adet roketatar sevk fişeği, 3 adet av tüfeği fişeği, 26 Çuval (50 Kg) un, 2 ku biber turşusu, 1 şişe erik ezmesi, 33 adet küçük piknik tüpü, 40 adet büyük mutfak tüpü, 2 adet tüplere takılan ekmek yapmak için kullanılan saç, 1 adet set üstü ocak, 7 çuval şeker, 2 adet akü, 25 teneke 20 kg'lık katı ve sıvı yağ, 10 bidon peynir ve yoğurt, makarna, pirinç, sabun, deterjan, çok miktarda kablo, çivi ve pil, giyecek eşyası, örgütsel doküman."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Ele geçirilen mühimmat ve malzemelerden detay genel

Haber-Kamera: KARS,

93.1 MB – 1 DK 26 SN -

========================================================

11)VELİLERDEN ÖĞRETMENLERE DESTEK

ÖĞRENCİ Veli Derneği (Veli-Der), geçen 29 Aralık'taki bir günlük iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim-Sen) üye 56'sı Marmaris'te olmak üzere Muğla genelinde 260 öğretmenin il dışına tayin edileceği iddiaları üzerine bir açıklama yapıp, bu durumu protesto etti.

Geçen 29 Aralıkta bir günlük iş bırakma eylemine katılan Muğla genelindeki Eğitim-Sen üyesi 260 öğretmenin il dışına sürgün edileceğinin duyulmasının ardından, öğretmenlere Veli-Der'den destek geldi. Veli-Der Marmaris Şubesi önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci velisi ve dernek üyesi, öğretmenlere verilen cezanın kendilerine ve öğrencilere de aynı bedelle kesildiğini belirtti. Konuyla ilgili bir basın açıklaması okuyan Veli -Der Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı, "Geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz bu durum biz velileri oldukça endişelendirdi. Marmaris'te daha halihazırdaki sorunları çözemezken bir de öğrencilerimizin derslerinin boş geçmesine yol açacak olan eğitim yılı içindeki sürgün kararı hukuki, insani ve eğitim hizmeti açısından kabul edilemez" dedi.

Tam sınav döneminde bu durumun ortaya çıkmasını öğrencilere verilen büyük bir ceza olarak niteleyen Çağlı, "Umut ediyoruz ki bu sürgün edilme olayı sadece bir söylentiden ibarettir. Çocuklarımızın sınavlarının başladığı, sekizinci sınıfların TEOG sınavının olacağı düşünülürse ortaya çıkacak vahim tablo üzücü olacaktır. Buradan yöneticilere seslenmek istiyoruz. Bu söylentiyi ortadan kaldırmanın yolu böyle bir il dışına sürgün hazırlığının olmadığının açıklanmasıdır. Sizlerden böyle bir açıklama bekliyoruz. Eğer böyle hukuk dışı olarak, öğretmenlerimizi cezalandırma yoluna gidilirse biliniz ki sadece öğretmenlerimizi değil biz velileri ve öğrenci çocuklarımızı cezalandırmış olacaksınız. Böyle bir durum olursa, çocuklarımızla birlikte öğretmenlerimizin yanında yer alacağımızı şimdiden bildiriyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Veli-Der Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı'nın açıklaması

-Destek için toplanan velilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Doğuş Esat BERME/ MARMARİS (Muğla),

================================================

12)FIRTINA, İNŞAAT İSKELESİNİ DEVİRDİ

KAYSERİ'de gece saatlerinde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bir inşaatın iskelesi, otobüs durağının üzerine devrildi.

Dün Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olan lodos, gece saatlerinde ise İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerini etkisi altına aldı. Kayseri'de gece saatlerinde başlayan zaman zaman kuvvetini artırarak, saatteki hıazı 60-75 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadılar. Kent merkezinin yanı sıra Kocasinan, Meligkgazi ve Talas ilçelerinde,bazı yerlerde ağaçlar, trafik sinyalizasyon direkleri, reklam panoları devrilirken, kent merkezindeki bir inşaatın da iskelesi, otobüs durağının üzerine düştü. Merkez Kocasinan ilçesi Örnekevler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki otobüs durağının boş olması nedeniyle, olası bir facia ucuz atladı. Sabah işe geldiklerinde iskelenin bağlantı yerlerinden ayrılarak otobüs durağının üstüne düştüğünü gören inşaatın işçileri, iskele parçalarını topladılar.

Meteoroloji yetkilileri, Kayseri'de bugün hava sıcaklığının 19 derece, gün boyu rüzgarlı,parçalı bulutlu bir hava sisteminin etkili olacağını tahmin ettiklerini ve yağış beklemediklerini bildirdiler. Yetkililer, gün içinde lodosun etkisini sürdüreceğini, vatandaşların, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba veya doğalgaz zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar yaşanmaması için ilgilileri ve vatandaşları uyardılar.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Devrilen iskeleyi temizleme çalışmalarından görüntü

-Meydanda bayrakların rüzgarda sallanmasından görüntü

-Detay

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 2 dakika 28 saniye/79 MB

================================================

13)AKÇAKALE'DE SURİYELİ KADINLARA TÜRKÇE KURSU

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ndeki Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli sığınmacı kadınlara yönelik Türkçe kursu başladı. Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde oluşturulan Hayırlı Kadınlar Topluluğu tarafından Suriyeli sığınmacı kadınlar için Türkçe kursu başladı. Suriyeli Kadınlara yönelik verilen ilk Türkçe dersine tesis müdürü Hüseyin Ortaç, Hayırlı Kadınlar Topluluğu Başkanı Hacer Gündüz ve Suriyeli kadınlar katıldı. Suriyeli kadınlara çevreyle uyum sağlamalarını amaçladıklarını belirten Hayırlı Kadınlar Topluluğu Başkanı Hacer Gündüz, şöyle dedi:

"Hayırlı Kadınlar Topluluğu olarak, kadınlarımıza yönelik sosyal aktivite oluşturmak, idare ile suriyeli kadınlarımız arasında iletişim noktasında köprü oluşturmak, onlara gelen yardımları ulaştırmak, gelen Türk misafirlere birkaç kelime de olsa onlarla Türkçe konuşmalarını sağlamak için bir proje hazırladık. Bu çalışmayı çadırkent yönetimimizle paylaştım. Onlar da olumlu baktı. Bugün itibariyle kurslarımız başladı. Kurslarımızın faydalı olacağına inanıyorum."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Konaklama Tesisi

Suriyeli kadınlar

Kadınlara ders verilmesi

Hacer Gündüz ile röp.

Genel detay ve görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 92 MB

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement