Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili gözaltılar sürüyorMARDİN'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

11.11.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili gözaltılar sürüyor

MARDİN'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, saldırıda yaralanan 3 kişinin de tedavilerinin ardından bilgisine başvurulmak üzere Emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Derik İlçesi Kaymakamlık binasında dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürk'ün şehit olmasına neden olan bombalı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu şüpheli sayısı 30'u bulurken, gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, halen tedavi altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBADA İKİ İHTİMAL

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve dün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi.

KAYMAKAM, 11 EYLÜL'DE KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI

Derik Kaymakamlık makamında dün el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı ilçesinde Kaymakamlık yapmıştı.

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK KİMDİR?

1981 yılında Sakarya'nın Geyve İlçesinde doğumlu olan Muhammed Fatih Safitürk 2004 Yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 Yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 Yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atandı. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası. Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşininde öğretmen olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Olay yeri

-güvenlik güçleri

-Derik'ten detaylar

Haber: MARDİN

========================================

Bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı şehit oldu (2)

KAYMAKAMIN BABASI: VATAN SAĞOLSUN

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanarak bugün şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ile Konya'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan 1 çocuk annesi eşi Ayşegül Safitürk Gaziantep'e geldi.

Vali Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek baş sağlığında bulunduğu kaymakamın babası Asım Safitürk, terörü lanetledi. Baba Safitürk, oğluyla en son Kurban Bayramı'nda görüştüğünü anlatarak şunları söyledi:

"Evlat acısı kolay değil. Evlat acısını tadanlar bilir, ama teselli olduğum bir taraf var. Vatan için şehit olduğu için teselli oldu. Belki de bu 15 Temmuz'dan bu yana bine yakın şehidimiz oldu. Bunların içerisinde bir tane de biz verdiğimiz için bunlar boşa gitmeyecektir. Allah-u Teala şehitlerin mertebesini çok yükseltmiştir. Hiçbir peygamber cennete gittikten sonra 'Ben tekrar dünyaya gideceğim demiş' değildir ama şehitler tekrar dünyaya gelip 10 defa daha şehit olmak istemişlerdir. Şehitlerin geriye kalanlarına başsağlığı diliyorum. Memleketin başı sağ olsun. Milletin başı sağ olsun. Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları, Allah'a havale ediyorum. Vatan sağ olsun. Allah vatanımıza, milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Hastane

Hastane bahçesi

Baba Safitürk ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Şehit kaymakamın baba ocağında yas var

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kaymakamlık binasına düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı 35 yaşındaki Muhammed Fatih Safitürk'ün, Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olması, Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit kaymakamın baba evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

PKK'lı teröristlerin Derik Kaymakamlığı'na düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk bu sabah Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit kaymakamın Sakarya'nın Arifiye İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Kahreden haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunan vatandaşlar da evlerine bayraklar astı.

Ailesinin 7 çocuğunun en küçüğü olan Kaymakam Safitürk'ün babası Asım ve annesi Fatma Safitürk'ün dün gece Gaziantep'e gittiği belirtildi. Şehit kaymakamın eşinin ise memleketi Konya'da bulunduğu öğrenildi. Kaymakam Safitürk'ün cenazesinin yarın Arifiye'de öğle namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehidin babasının evinden görüntü

Bayrak asılması

Ağlayanlardan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ARİFİYE(Sakarya), -

==================================

3 IŞİD'li terörist adliyeye sevk edildi

ESKİŞEHİR polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları öğrenilen 3 IŞİD'li, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler tarafından geçen 28 Ekim'de düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD mensubu oldukları belirlenen S.K. ve Ö.B. Eskişehir'de, O.T. ise Ankara'da yakalanmıştı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin, kaldıkları Eskişehir ve Ankara'daki evleri ile Bilecik'te kullanılmayan bir köy evinde yapılan aramalarda 43 kilo amonyum nitrat, 16 dinamit lokumu, 47 kapsül, çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 9 metre uzunluğunda saniyeli fünye ve çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 42 metre infilaklı fünye, 12 kilogramlık tüpgaz ile bomba yapımında kullanılan daha bir çok malzeme ele geçirilmişti. Yetkililer ele geçirilen malzemelerle 7 canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtmişlerdi. Eylemcilerin, büyükşehirlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım'da Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıl dönümü törenlerini kana bulamayı planladıkları öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulamaları tamamlanan 3 IŞİD üyesi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİLOR

Haber-Kamera: Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, -

===============================================

Van'da gösteri ve ve yürüyüşler 10 gün yasaklandı

VAN Valiliği, il genelinde gösteri ve yürüyüşlerin 10 gün boyunca yasaklandığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada 11 Kasım itibariyle gösteri ve yürüyüşlerin 10 gün boyunca yasaklandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "İl sınırları içinde, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, 2935 sayılı OHAL Kanununun 11. maddesi (m) bendi gereğince, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, 11 Kasım 2016 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yasaklanmıştır."

Haber: VAN, -

============================================

Bottan düşen 'FETÖ' imamı ve 11 kişi adliyeye sevk edildi

BURSA'da, FETÖ'nün kamu görevlilerinin atanmasından sorumlu imamı olduğu öne sürülen ve Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmak isterken bottan düşünce yakalanan İdris Ç.'nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün Bursa'da kamu görevlilerinin atanmasından sorumlu imamı olduğu iddiasıyla aranan İdris Ç.'yi, Aydın'ın Didim ilçesi'nde Suriyeli'lerle birlikte Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmak isterken yakaladı. Bottan düşen ve yüzerek kıyıya çıkan İdris Ç.'nin durumundan şüphelenen polisler tarafından yapılan soruşturmasında, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ soruşturması kapsamında arandığı belirlendi. Bursa'ya gönderilen İdris Ç. polisteki sorgulamasının ardından, biri Bylock kullanıcısı, 10'u Bursa Özel Yurtlar Derneği (BÖYDER) yöneticisi 11 kişiyle birlikte sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA

=============================================

Çorum'dan FETÖ'den 5 tutuklama

ÇORUM'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında adliyeye çıkarılan 9 kişiden 5'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, açığa alınan Laçin İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan ve Çorum Ak Parti Merkez İlçe eski Başkanı Avukat Yaşar Anaç ile 7 avukat gözaltına alındı. 9 şüpheli dün adliye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anaç ve Erhan ile iki avukat adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest kalan şüphelilerin yakınları adliye çıkışında alkışlarla karşıladı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Adliye dışından detay

-Serbest kalan şüphelilerin adliyeden çıkışı

-Yakınlarının karşılaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=================================================

Tekirdağ'da su için açılan kuyudan doğalgaz fışkırdı

TEKİRDAĞ'da yapımı tamamlanan bir binanın bahçesinde su çıkarmak için açılan kuyudan doğalgaz fışkırdı. GAZDAŞ ve AFAD ekipleri, kuyunun bulunduğu sokağa kapatarak girişleri önledi, güvenlik gerekçesiyle iki evde oturanlar geçici olarak tahliye edildi.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Gündoğdu Mahallesi Murat Sokak üzerinde yapımı tamamlanan bir binanın bahçesine henüz kimin kazdığı belirlenemeyen su çıkarmak için kuyu açıldı. Ancak su çıkmayın kuyu üzeri toprakla kapatıldı. Dün gece kuyudan doğalgaz fışkırınca çevreye de kokuların yayılması üzerine mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra sağlık, GAZDAş ve AFAD ekipleri de sevk edildi, polis güvenlik şeridi çekerek sokağa girişi kapattı. Mahallenin elektrikleri kesilirken, kuyu yakınlarında bulunan iki binada oturanlar geçici olarak tahliye edildi.

Yapılan incelemede kuyudan doğalgaz fışkırdığı belirlendi. 10 metre kadar yükseğe fışkıran doğalgazın çıktığı kuyu ekipler tarafından üzeri beton dökülerek kapatıldı. Yetkililer, kuyunun belediyeden izin alınmadan kazıldığını ve konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerindeki ekipler

Sokağın polis tarafından kapatılması

Kuyudan doğalgaz fışkırması

Ekiplerin çalışmaları

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===============================================

SİT alanında iş makinesiyle kaçak kazı yapan biri polis 13 kişi tutuklandı

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Pisidia Antiokheia Antik Kenti yakınlarındaki 1'inci Derece Arkeolojik SİT olan tepede, iş makinesiyle kaçak kazı yapan 1'i polis 13 kişi tutuklandı.

Yalvaç merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kıranardı mevkisinde, geçen çarşamba günü sabaha karşı iş makinesi sesleri geldiği ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye baskın düzenledi. Yapılan operasyonda Pisidia Antiokheia Antik Kenti'ne yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 1'inci Derece Arkeolojik SİT olan tepenin iş makinesiyle kazılarak define arandığı tespit edildi.

Aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 polis memurunun da bulunduğu 13 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alınırken, olay yerinde otomobil, TIR ve iş makinesiyle 9 milimetre çapında ruhsatsız tabancaya el konuldu. Şüpheliler Ferhat A. (32), Faruk D. (36), Harun K., Ahmet Y. (54), Hasan T. (43), Arif T. (29), Haşim B. (58), Nevzat T. (41), Özkan Ö. (43), Ali U. (26), İlker B. (46) ile iş makinesi operatörü Yusuf Ö. (30) ve polis memuru Nazım O.'nun (29) bölgede 2 ayrı noktada kaçak kazı yaptığı belirtildi. Kazıda kullanılan iş makinesinin Sütçüler İlçesi'nden bir TIR'a yüklenerek getirildiği kaydedildi. Olay yerinde ele geçirilen lüks otomobili de araştıran jandarma, aracın Bulgaristan'dan kaçak yollarla yurda sokulduğu tespit edildi.

13'Ü DE TUTUKLANDI

Kaçak kazı yaparken suçüstü yakalan 13 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolünden geçirildi, sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen 13 şüpheli tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(Dün geçilen görüntü)

Kazı alanından görüntüler

Kepçe, kepçenin taşındığı TIR

Sanıkların adliyeye getirilişi

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

========================================================

Bursa'da 4 mahallede eş zamanlı huzur operasyonu: 14 gözaltı

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez Yıldırım İlçesi'nde gerçekleştirilen huzur operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı. Gece boyu süren operasyonda çok sayıda tabanca, tüfek, bıçak ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis ekiplerinden kaçmaya çalışan bir şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı.

Yıldırım ilçe Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Motorize Yunus ekipleri merkez Yıldırım ilçesi, Anadolu, Beyazıt, Hacivat ve Değirmenönü mahallelerine eş zamanlı 'Huzur Operasyonu' düzenledi. Gece boyu süren operasyonda 350 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 22 otomobilde detaylı arama yapıldı. Aramalarda 4 pompalı tüfek, 3 ruhsatsız tabanca, 25 sustalı bıçak, 3 cop, bir döner bıçağı, 4 gram metamfetamin, 11 gram esrar, 26 ekstasy hap, bir gram selvia otu ele geçirildi.

KAÇAN BİR KİŞİDE TABANCA VE UYUŞTURUCU

Beyazıt Mahallesi'nde huzur operasyonu yapan polis, şüphelendiği bir kişiye dur ihtarında bulundu. Şüpheli kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı. Yakalanan 19 yaşındaki A.K.G.'nin üzerine yapılan aramada 4 gram metamfetamin ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. A.K.G., gözaltına alındı.

ARAZİYE GÖMÜLMÜŞ UYUŞTURUCULARI 'ALFA' BULDU

Operasyonda eğitimli köpek 'Alfa' da da kullanıldı. Otomobil ve boş arazilerde uyuşturucu arayan alfa, Beyazıt Mahallesi'nde bir arsada ağaç diplerine gömülmüş ve üzerine taş ile kaplanmış 11 gram esrar ile 26 ekstasy hap buldu. Uyuşturucu maddeler, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gece boyu devam eden operasyonda 2 otomobil trafikten men edilirken, 15 alkollü sürücüye de işlem yapıldı. Farklı suçlardan aranan 3 kişi ile uyuşturucu ve silahlarla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA, -

================================================

Lastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Sakarya Caddesi'nde bulunan bir lastik fabrikasının imalathane bölümünde gece vardiyası sırasında çıkan yangın gerekli soğutma çalışamalarının ardından söndürüldü. Can kaybının olmadığı, maddi hasarın meydana geldiği yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Fabrikadan detay

-Dumanların çıkması

-Yetkililerin inceleme yapması

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

==================================================

TIR devrildi, altında kalan sürücü öldü

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 53 yaşındaki Mustafa Alkan yönetimindeki TIR, sürücüsünün virajı alamaması sonucu kontrolden çıkıp devrildi. TIR'ın altında kalan sürücü Mustafa Alkan yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Ermenek- Konya Karayolu'nun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Konya'dan Ermenek'e kameriye taşıyan Mustafa Alkan yönetimindeki 51 KL 307 plakalı TIR, sürücüsünün virajı alamaması sonucu kontrolden çıkıp devrildi. TIR hurda yığınına dönerken, araç altında kalan sürücü Alkan yaşamını yitirdi. Alkan'ın, cesedi vinç yardımıyla araç kaldırılarak çıkartıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Kaza yerinden detay

TIR ve virajdan detay

Cesedin çıkartılma çalışması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK/ KARAMAN

========================================

Sandıklı'da silahlı kavga: 3 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 3 kişi yaralandı.

Çakır Mahallesi'ndeki olay, dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Kahvehanede oturan 60 yaşındaki Hamza A., 29 yaşındaki Musa D., 28 yaşındaki Engin K. ve 44 yaşındaki Halil İbrahim Ü., alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hamza A., yanındaki tabancayla 5 el ateş etti. Çeşitli yerlerine isabet alan Engin K., Halil İbrahim Ü. ve Musa D. yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar, ambulanslarla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Musa D. buradaki müdahaleden sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hamza A. ise polise teslim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Olay yerinde polisin incelemesi

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

===================================================

Alanya Belediye Tiyatrosu'na 4 ödül

ESKİŞEHİR'de düzenlenen 16'ncı Direklerarası Seyirci Ödülleri töreninde, Alanya Belediye Tiyatrosu, 4 ödül aldı.

Eskişehir'de bu yıl 16'ncısı düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri sahiplerini buldu. Direklerarası Seyircileri'nin oluşturduğu 'Halk Jürisi', 2015-2016 tiyatro sezonunda Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İzmir, Kocaeli, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Trabzon ve Van'da sahneye koyulan oyunları seyrederek, performans, tasarım ve yapımlarını değerlendirdi.

EN İYİ YAZAR EN İYİ OYUNCU ÖDÜLLERİ

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen töreninde, 'Bu Ne Vasiyet' oyunuyla Engin Anak, 'Yılın En iyi Oyun Yazarı' ödülüne layık görüldü. Oyununda sergiledikleri etkileyici performansla Mustafa Erman Doğan; 'En İyi Erkek Oyuncu', Aysel Özdemir ise 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı. Yine Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncusu Vedat Akbulut da 'Püf Noktası' adlı oyundaki performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

'BELEDİYE TİYATROMUZ KALİTESİNİ TESCİLLEDİ'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 16. Direklerarası Seyirci Ödülleri töreninde ödül alan tiyatro ekibini kutladı. Belediye tiyatrosunun kurulduğu günden bu yana hep güzel işler yaptığını belirten Başkan Yücel, "Tiyatro konusunda tüm Türkiye tarafından tanınmış, işinin ehli yönetmenlerle çalıştık. Sonuç olarak da iki yıldır birçok dalda ödül alan tiyatro haline geldik. Yine bu yıl tiyatromuz 4 ödül alarak kalitesini tescilledi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Törenden detay görüntüler

Adem Murat Yücel'in konuşması

Haber- Kamera: ANTALYA-DHA)

=======================================================

Kıskançlık cinayeti sanığına 13 yıl 9 ay hapis

KAYSERİ'de eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği 36 yaşındaki Şener Saraç'ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Tamer Çınar, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 26 Temmuz'da merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Esentepe Mahallesi, Girne Şehitleri Caddesi üzerindeki fırında meydana gelen olayda, alçı dekorasyon işi yapan Tamer Çınar, aynı işi yapan Şener Saraç'ı iddiaya göre fırın çıkışında tabanca ile kovaladı. Tamer Çınar, fırının içine kaçan Şener Saraç'ı, başına tek el ateş ederek öldürdü. Gözaltına alınan Çınar, çıarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Tamer Çınar, öldürülen Şener Saraç'ın eşi Selime, oğlu 7 yaşındaki Berat ve babası Kadir Saraç katıldı. Tamer Çınar'a mahkeme heyeti karar öncesi son sözünü sordu. Çınar, "Şener ile aynı köylüyüz. İkimiz de alçıpan işi yapıyoruz. Kendisinin eşim Zehra'yı aradığını duydum. Eşimin telefonuna baktığımda sık görüştüklerini gördüm. 11 yıllık evli olduğum eşime sorduğumda Şener'in kendisini görüşmek için tehdit ettiğini, anlattı. Ben de yuvam dağılmasın, sineye çektim. 2 ay sonra iş aramak için olayın gerçekleştiği Esentepe Mahallesi'ne gittiğimde, Şener ile fırında karşılaştık. Ekmek yaptırmak için fırına gelmiş. Bana bakarak güldü, ben de 'Sen ne hakla eşimle görüştün?' diye sorunca, 'O benim karım, çocukların benden olabilir' yanıtını verdi. Kendimi kaybettim ve taşıdığım ruhsatsız tabancayla fırının önünde kendisine bir el ateş ettim. Fırın içine kaçtı. Peşinden gittim. Engellemek isteyen fırın çalışanlarına 'Namus meselesidir, karışmayın' dedim. Kaçarken düştü. Ayağına ateş etmek isterken, başından vuruldu" dedi.

Pişman olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Çınar, 'kasten adam öldürmek' suçundan 12 yıl 6 ay, 'ruhsatsız silah' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, -

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement