Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 13 İŞÇİ ARANIYOR (EK)1)HEYELAN ALTINDA KALAN 16 KİŞİNİN KİMLİKLERİSiirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde dün akşam meydana gelen heyelanda toprak altında kalanların kurtarılması çalışmaları sürerken, heyelan olduğu sırada...

18.11.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 13 İŞÇİ ARANIYOR (EK)

1)HEYELAN ALTINDA KALAN 16 KİŞİNİN KİMLİKLERİ

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde dün akşam meydana gelen heyelanda toprak altında kalanların kurtarılması çalışmaları sürerken, heyelan olduğu sırada iş makinaları ile çalışan ve toprak altında kalan 16 kişinin kimlikleri de açıklandı. Resmi makamların açıkladığı, cesedi çıkarılan 3 kişiyle birlikte heyelan altında kalan 16 kişinin adları ve memleketleri şöyle:

1- Savaş Kızılkan: Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

2- Kerem Arat : Ekskavatör operatörü (Şirvan ilçesi Derinçay köyü)

3- Murat Ant : Ekskavatör operatörü, (Şirvan ilçesi Madenköy)

4- İbrahim Kılınç: Ekskavatör operatörü, (Siirt)

5- Kasim Tari : Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

6- Şefik Tuncer : Ekskavatör operatörü (Batman)

7- Sedat Bulut : Rok operatörü (Şirvan ilçesi Otluk köyü)

8- Abdurrahman Sönmezsoy : Rok operatörü (Batman)

9- Reşit Can : Kamyon şoförü, (Siirt Yağmurtepe köyü)

10- Halil Başer : Kamyon şoförü (Siirt Kurtalan ilçesi)

11- Mahmut Batumak : Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Taşkaya köyü)

12- Bedrettin Caylı: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Yatağan köyü)

13- Nusret Beyazalma: Kamyon şoförü (Van Edremit)

14- Yavuz Yıldız: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi)

15- İsmail Tekin: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

16- Abdulbaki Aydın: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

OLAY YERİNDEN ANONS VE RÖPORTAJLAR GEÇİLECEK

Canan ALTINTAŞ- Ahmet ÜN-Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

============================================================

2)İNTİHAR EDEN LİSELİ KIZ İÇİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKSARAY Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mihriban Şimşek'in, otomobilden atlayarak intihar etmesinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı.Ailesi Nevşehir'de oturan ve öğrenim gördüğü Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin pansiyonlu yurdunda kalan Mihriban Şimşek, iddiaya göre okul bahçesinde okul arkadaşı O.E. ile bankta yan yana oturduğu sırada, arkadaşının saçına düşen yaprağı aldı. Bu durumu gören bir öğretmende, Şimşek ve O.E.'yi uygunsuz harekette bulunduklarını ileri sürerek, okul yönetiminin yanına götürdü. Okul yönetimi de haklarında tutanak tutulup, okuldan atılacaklarını söyleyip, öğrencilerden ailelerini okula çağırmasını istedi. Mihriban Şimşek, geçen 14 Kasım günü babası Hasan Şişmek ile Aksaray'a okula gelmek istedikleri sırada hareket halindeki otomobilden atlayıp, intihara kalkıştı. Ağır yaralanan ve Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şimşek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yaşanan olayın ardından Aksaray İl Milliği Eğitim Müdürlüğü, iddialar hakkında soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, "Konu hakkında soruşturma başlatıp, müfettiş görevlendirdik. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na da konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduk."dedi

Görüntü Dökümü

-------------------

AKSARAY

Okulun dışından detay

Bir öğrenci röp.

Genel ve detay

NEVŞEHİR

Baba Hasan Şimşek'in açıklaması

-Taziye Çadırından genel ve detay görüntü

-Nevşehir Devlet Hastanesinden genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER-Hasan BÖLÜKSBAŞ-AKSARAY-/NEVŞEHİR,DHA)

=================================================

3)İSLAHİYE'DEN SURİYE SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde konuşlu 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'ndan, Suriye sınırına askeri araç sevkiyatı yapıldı. İstanbul Maltepe'de bulunan 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Nurettin Barensel Kışlası'ndan, ilçeye gönderilen askeri araç ve personellerden bir bölümü, Suriye sınırındaki Oğuzeli ve Karkamış İlçesi'ndeki sınır birliklerine sevk edildi. Tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yer aldığı askeri konvoy, sabah saatlerinde kışladan çıkarak güvenlik önlemleri arasında sınıra hareket etti. Sevk edilen tank ve zırhlı araç taşıyıcıların, DEAŞ'a yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Askeri konvoy

Araçların ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 25 MB

===================================================

4)ALACAKLARI ÖDENMEYİNCE GÖZÜNÜ KARARTAN 2 İŞÇİYE JANDARMA ENGELİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir inşaatın boya ve badana işini yapan 2 kişi, alacakları olduğunu öne sürdükleri 6 bin lirayı alamadıkları gerekçesiyle çatıya çıkarak intihar etmek istedi. Jandarmanın erken müdahalesiyle eylemleri başlamadan sona erdirilen 2 işçi, karakola götürüldü. Mumcular Mahallesi'ndeki bir inşaatın boya ve badana işini yapan evli ve 3 çocuk babası 44 yaşındaki T.S. (Turan Sözen), kendisiyle birlikte toplam 6 işçinin 6 bin lirayı alacağı olduğunu önü sürüp, ödeme yapılmadan işten kovuldukları gerekçesiyle 1 ay önce, jandarma ve Savcılığa giderek, inşaatın sahibi E.Ş. (Erkan Şahin) ve taşeron C.Ç. (Celal Çiçek) hakkında şikayetçi oldu. Geçen zamana rağmen ödemenin yapılmadığını belirten T.S., iş arkadaşı boyacı ustası Y.B. (Yusuf Balcı) ile çalıştıkları 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Ancak T.S. ve iş arkadaşı Y.B., jandarmanın engellemesiyle amacına ulaşılamadı. T.S. ve Y.B., ifadesine başvurulmak üzere jandarmaya götürüldü; daha sonra serbest bırakıldı. Eylem öncesi DHA muhabirine konuşan T.S., "İnşaatta da bana verilen işleri bitirdim. 6 bin lira alacağım vardı. 2 aydır vermediler. Savcılığa ve jandarmaya suç duyurusunda bulundum, sonuç alamadım. Taşeron, 'paran inşaat sahibinde'; inşaat sahibi ise 'paranı taşerondan alacaksın' diyor. Milyarlık villalar yapıyorlar, benim 6 bin lirama göz koydular. Çocuklar aç, evde yiyecek bekliyor" dedi.

İnşaat sahibi E.Ş. ise DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, "Biz mal sahibi olarak inşaatın badana boya, sıva ve benzeri işlerini taşerona veririz. Bu işçileri tanımayız. Paraların tamamını taşerona ödedik, bizimle bir alıp verecekleri zaten yok. Bu da yetmiyormuş gibi taşerondan paralarını alamayınca işyerime gelip personelimi tehdit etmişler. Biz de Savcılığa bu yönde ifade verdik, suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Taşeron C.Ç. de DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin benden alacağı yok. İnşaat sahibinden paralarını alacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Boyacı ustasının açıklamaları

İnşaat önünde jandarma tarafından gözaltına alınarak götürülmesi

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

============================================================

5)KIRIKKALE'DE FETÖ SORUŞTURMASINDA 21 KİŞİ ADLİYEDE

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında Kırıkkale MKE Kurumu işyerlerinde çalışan ve daha önce emekli olan 21 kişi, sorgularından sonra Adliyeye sevk edildiler.

Kırıkkale, Ankara ve Kütahya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla örgüt üyesi ve himmet topladıkları gerekçesiyle 21 kişiyi gözaltına aldı. MKE Kurumu'nda çalışan ve emekli olan zanlılar, ifadelerinden sonra adliyeye çıkarıldılar. Kırıkkale Adliyesi önünde zanlıların yakınlarının da toplanması sonucu geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Görüntü dökümü

-----------------------

Kırıkkale Adliyesi görüntüsü,

Adliye sevk edilen Fetö soruşturmasında kinlerin yakınları,

Zanlıların geniş güvenlik tedbirleri altında adliye çıkarılması

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

================================================

6)YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE ALKOLLÜ İÇKİ OPERASYONU

İZMİR'de faaliyet gösteren bir şebekenin ürettiği sahte alkollü içkileri yılbaşı öncesi piyasaya süreceğini belirleyen polisin düzenlediği operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 5 bin 198 şişe sahte rakı, viski ve votka ele geçirildi. Şüphelilerin, ürettikleri sahte içkiyi şişeleyip ev ve işyerlerinin gizli bölmelerinde sakladıkları ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren bir şebekenin sahte alkollü içki üretip depoladığı ve yılbaşı öncesinde piyasaya süreceği yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. Polisin yaptığı 4 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından, şebekeyi deşifre eden polis, şüphelileri ve adreslerini belirledikten sonra geçen 15 Kasım'da operasyon için harekete geçti. İzmir, İstanbul ve Aydın'daki toplam 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, E.A. (44), A.A. (51), M.T. (51), T.G. (35), N.G. (36), U.K. (28), S.Ö. (41), O.T. (54), H.T. (29), M.Y. (43), B.B. (39), E.K. (42), M.Ö. (49), U.Y.A. (30), İ.Ü. (30), İ.S. (51), D.P. (55), A.K. (43), İ.Ö. (28), B.B. (36), A.K. (37), B.İ. (48), O.İ. (55), A.A. (45), C.D. (42), N.Ö. (50), A.B. (39), M.T. (44) ve D.G. (32) gözaltına alındı.

GİZLİ BÖLMELERE SAKLAMIŞLAR

Operasyon kapsamında, 4 işyeri ve 25 evde yapılan aramalarda, rakı, viski ve votkadan oluşan 5 bin 198 şişe sahte alkollü içki, 420 litre açık içki, 280 litre etil alkol, 12 bin 699 şişe etiketi, 6 bin 164 kapak, 2 bidon, 2 pompa, 50 bandrol, 2 tank, 1 alkolmetre, 1 cam beher, 1 litre viski aroması, 33 ml'lik 60 kutu viski ve çeşitli markalara ait 903 boş şişe ele geçirildi. Şüphelilerin üretimini yaptıkları sahte içkileri şişeleyip ev ve işyerlerindeki gizli bölmelere depoladıkları ortaya çıktı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, giysi dolabı görünümü verilen bölmenin açılan kapağının arkasında koliler içinde dolu içki şişelerinin bulunması dikkat çekti. Operasyonda, ele geçirilen sahte alkollü içkilerin piyasa değerinin yaklaşık 457 bin 680 lira, engel olunan kamu zararının ise 377 bin 586 lira olduğu belirtildi. Emniyette sorgulanan zanlılardan 13'ü ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 16 zanlı ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Bazı zanlıların rahat tavırları dikkat çekti.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Zanlılar adliyeye sevk edilirken görüntü

-Polis kamerasından operasyon görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

======================================================

7)YERLEŞKE YÜKSEK OKUL OLMAZSA YARASA GÜBRESİ ÜRETİLECEK

ISPARTA Senirkent'e bağlı Büyükkabaca Beldesi'ne 5 milyon TL'lik yatırımla meslek yüksekokulu yerleşkesi yaptıran Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, "Bu tesisi SDÜ Rektörlüğü'ne anahtar teslim vereceğiz. Kabul etmezlerse üniversite çok. Hiçbiri olmazsa burada mantar yetiştiririz, üst katında da yarasa gübresi yapar satarız" dedi.

Senirkent'e bağlı Büyükkabaca Belediye Başkanı AK Partili Ali İhsan Temurçin, beldesine tarım ve hayvancılığa dayalı meslek yüksekokulu açma hayaliyle daha üniversite yönetimi karar almadan 12 bin metrekarelik yerleşke hazırladı. İller Bankası'ndan aldığı 5 milyonluk krediyle 15 derslikli okul binası yaptıran Başkan Temurçin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan talep ederek futbol sahası, tenis kortları, halı saha ve diğer spor alanlarının yapılmasını sağladı. Yerleşkede bir de kültür merkezi inşa edilirken, yurt inşaatına da başlandı.

OKUL SÖZÜ VEREN REKTÖR FETÖ'DEN TUTUKLANDI

SÜleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu'nun, Büyükkabaca'ya Meslek Yüksek Okulu açma sözü verdiğini, ancak FETÖ soruşturmasında tutuklandığını belirten Başkan Ali İhsan Temurçin, 'devlette devamlılık esastır' mantığıyla çalışmalara başlayıp yatırım yaptıklarını söyledi. Yerleşkede, Selçuklu mimarisine uygun 15 derslikli okul binası olduğunu aktaran Başkan Temurçin şöyle konuştu:

"Altında 2 laboratuvarımız var. Burayı Tarım Meslek Yüksekokulu olarak düşündük. Çünkü bölgenin meyve bahçesi Büyükkabaca. 22 hal dükkanıyla tarımsal ticaretin başkenti konumunda. Yılda 6 ay sebze- meyve ticareti yapılıyor. Meyve arazisinin yüzde 56'lık kısmı Büyükkabaca'da. Bu potansiyeli eğitimle birleştirmek istedik. İnsanların teoriyle pratiği bir arada götürebileceği, öğrencilerin eğitim görebileceği bir ortam var."

'BU BİZİM HAYALİMİZ'

Yaptıkları işin toplumda 'hayal yatırım' olarak değerlendirildiğini vurgulayan Başkan Temurçin, şöyle dedi:

" Isparta'da 1992'de üniversite açıldığı zaman aynı düşünceler söyleniyordu. Ama bir baktık ki Isparta eğitimde belli bir seviyeye geldi. Biz de aynı düşüncedeyiz. Biz tarım ve hayvancılığa dayalı bir meslek yüksekokulu açmak istiyoruz. Bu toprağın çocuklarını burada belli bir eğitimle yetiştirip yine çalışabilecekleri ortama getirmek. Bu bizim hayalimiz. Devlette devamlılık esası varsa okulumuzu alırız. Okulumuza da öğrencilerimize de bakarız. Teoriyle pratiğin birleştiği yerde eğitimi sağlarız. Yerleşke içinde yurt alanı planladık, yakında temelini atacağız. Biraz ileride konferans merkezimiz var. 12 bin metrekarelik alanın içerisinde eğitim yerleşkesi planladık. Bu tesisi SDÜ Rektörlüğü'ne anahtar teslim vereceğiz. Kabul etmezlerse üniversite çok. Özel üniversiteye veririz. Bu da olmazsa tematik liseler konusu gelişiyor. Tarım ve hayvancılıkla ilgili bir liseyi buraya getiririz. Hiçbiri olmazsa baykuşlar bayram eder. Burada mantar yetiştiririz, üst katında da yarasa gübresi yapar satarız."

Görüntü dökümü

-----------------------

Röp: Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin

MYO binasından görüntü

Kamera: Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

=========================================================

8)UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TOPLANTISI

UYUŞTURUCUYLA mücadelede medyada farkındalık oluşturup, özendirici içerik ve anlatımlardan kaçınılmasını sağlamak amacıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Yeşilay işbirliğinde 7 bölge ve 7 ili kapsayan 'Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi Projesi'nin Antalya ayağı, Konyaaltı Porto Bello Otel'de gerçekleştirildi.

Antalya'daki toplantıya, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman ve Konya'dan yaklaşık 200 gazeteci ile kurum çalışanları katıldı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile çok sayıda kamu kurumundan yetkilinin de katıldığı toplantıda, Antalya Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, madde kullanımının gittikçe arttığını, kullanma yaşının ise gittikçe düştüğüne dikkat çekti. Bağımlılıkla mücadelede işbirliğinin önemine değinen Diler, "Bağımlılıkla mücadelede eğitim, sağlık, güvenlik teşkilatlarının yanı sıra bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve medyanın katkıları büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle başta uyuşturucu olmak üzere alkol ve tütün bağımlılıklarını da kapsayacak şekilde kitle iletişim araçlarının bilgilendirme ve özellikle gençleri yönlendirme fonksiyonu ortadadır. Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımın önlenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu noktadan hareketle toplumun başlıca yönlendirme aracı medyanın bağımlılıkla mücadelede etkinliğinin artırılması bir katma değer katacaktırö dedi.

2016 ile 2018 yılları arasını kapsayan uyuşturucu ile mücadele eylem planının iletişim bölümünde uyuşturucu ile mücadele konusunda kamuoyunu en etkin şekilde bilgilendirerek farkındalık yaratacak profesyonel stratejiler oluşturup hayata geçirilmesinin amaçlandığını da belirten Diler, "Bu noktadan hareketle Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi Projesi hayata geçirilmiştir. İzmir, Erzurum ve Samsun'da gerçekleşen seminerlerin dördüncüsü Antalya'da yapılıyor. Antalya'dan sonra Gaziantep ve İstanbul ile devam edecek olan projemiz, Ankara'da sonlanacak. Proje sonunda 700'ün üzerinde yerel ve ulusal basın mensubuna, 400'e yakın kamu kurum ve kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler personeline ve 150'nin üzerinde Yeşilay gönüllülerine ulaşılması hedeflenmektedirö dedi. Bu projeyle bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını anlatan Diler, "Bilgi eksikliği nedeniyle özendirici içerik ve anlatımların yapılacak eğitim faaliyetiyle en aza indirilmesi amaçlanıyor" dedi.

Diler, toplumun uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratacak ve kamuoyunun bu sürece dahil olacak stratejileri geliştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Antalya Formatörü Harun Karabulut da bağımlılık üzerine sunum yaptı. Maddeyle mücadelede tütün ve alkolle de mücadele edilmesi gerektiğini bildiren Karabulut, madde kullanımına merakla ya da problemleri çözme arayışıyla başlandığını söyledi. Karabulut, ilk kullanımdan sonra vücudun daha fazlasını istediğini, bu maddeyi bulamadığında kişinin yoksunluk sorunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Toplantıdan detay

Antalya Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Esen Diler'in konuşması

Antalya Formatörü Harun Karabulut'in konuşması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement