Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Kocaeli'de, FETÖ soruşturmasında 8 polis adliyeye sevk edildiKOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 8 polis adliyeye sevk edildi.

24.11.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, FETÖ soruşturmasında 8 polis adliyeye sevk edildi

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 8 polis adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen polislere yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan emniyet müdürleri C.B., Y.Ş., H.V. ve İ.Z. ile polis memurları Y.Ş.,Y.Ç., A.A. ve B.U. bugün adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında Bylock kullananların olduğu iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevk edilmeleri

HABER-KAMERA: Selda Hatun TAN/ KOCAELİ

===========================

Telefonunu açmayan eşini kalbinden bıçaklayarak öldürdü

ESKİŞEHİR'de bir otelde çalışan 53 yaşındaki 3 çocuk babası İsmet Ateş, cep telefonunu açmadığını ileri sürdüğü eşi 49 yaşındaki tekstil fabrikası işçisi eşi Selime Ateş'i ekmek bıçağıyla kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi 2'nci Tugay Caddesi'nde meydana geldi. Eşi Selime Ateş'i cep telefonundan arayan İsmet Ateş, cep telefonunun açılmaması üzerine eve giderek eşiyle tartışmaya başladı. İsmet Ateş tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre mutfaktan ekmek bıçağını alarak Selime Ateş'in kalbine sapladı.

Gürültüler üzerine komşuları durumu polise ve 112 acil servise bildirdi. Ağır yaralanan Selime Ateş, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü.

İsmet Ateş, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İsmet Ateş'in polislere eşini kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylediği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Fotoğraflar

Haber: Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR, -

========================================

Polisin kazayla vurduğu istasyon görevlisi öldü

SİVAS'ın Şarkışla ilçesinde polis memuru Seyit G.'nin iddiaya göre beylik tabancasını doldur boşalt yaparken kazayla ateşlemesi sonucu ağır yaralanan 24 yaşındaki teknisyen yardımcısı Fatih Havuz yaşamını yitirdi.

Olay dün sabah saatlerinde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde meydana geldi. İddiaya göre polis memuru Seyit G. beylik tabancasını doldur boşalt yaparken silah ateş aldı. Silahtan çıkan kurşun bu sırada yanında bulunan ve Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde teknisyen yardımcısı olarak çalışan Fatih Havuz'a isabet etti. Ağar yaralanan Havuz, olay yerine gelen ambulansla Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Havuz'un cenazesi buradan otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Fatih Havuz'un cenazesi hava yoluyla İstanbul'a gönderdi. Havuz'un cenazesi morgtan çıkarılırken annesi Hafize Gümüş ve yakınları sinir krizi geçirdi. Sivas nüfusuna kayıtlı olan, ancak ailesi İstanbul'da yaşayan Havuz'un, Arnavutköy'de bulunan Memba Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Polis memuru Seyit G. ise olay sonrası gözaltına alındı. Polis memurunun ilk ifadesinde kazayla Havuz'u vurduğunu beyan ettiği öğrenilirken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntü

-Cenazenin morgdan çıkarılışı

-Annesinin yaşadığı üzüntü

-Ölen teknisyenin fotosu

-Polisin fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

Bekaret kontrolü yapmayı reddeden profesöre ikinci beraat

EDİRNE'de cinsel istismara uğradıkları iddia edilen 15 yaşındaki A.A. isimli kız çocuğuna, istemediği için bekaret (iç beden muayenesi) yapmayan ve hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Altun, ilk duruşmada 'suçun unsurları' oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Altun, 2013 yılında da aynı iddia ile yargılandığı davadan beraat etmişti.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi, 15 yaşında cinsel tacize uğradığı iddia edilen A.A. isimli kız çocuğunun bekaret (iç beden muayenesi) yapılması için Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na sevk etti. Küçük kız muayene için geldiğinde hastaneye geldiğinde Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi 48 yaşındaki Prof. Dr. Gürcan Altun bekaret muayenesi için yapacağı işlemleri anlattı. Ancak 15 yaşındaki A.A. muayene olmak istemediğini söyledi. Bunun üzerine hastanede tutanak tutuldu. Prof. Dr. Gürcan Altun'un yanı sıra tutanağa Tıp Uzmanı öğrencileri 33 yaşındaki Erhan Serhat Demir, 30 yaşındaki Osman Karameşe'de imza attı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Ekim 2014 tarihinde muayenenin yapılmadığına ilişkin mahkemeye ulaşan tutanakla birlikte Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan, Prof. Dr. Gürcan Altun, tıp uzmanlığı öğrencileri Osman Karameşe ve Erhan Serhat Demir hakkında 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne sanıklar için 'görevini kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Bugün Edirne 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Gürcan Altun, öğrenciler Osman Karameşe, Erhan Serhat Demir, avukatları Ziynet Özçelik ile Edirne Tabip Odası üyesi meslektaşları katıldı. Duruşmada savunma yapan Tıpta Uzmanlık öğrencileri Osman Karameşe ve Erhan Serhat Demir, küçük kızın bekaret muayenesini kabul etmediği için zorlanmadığını ve kendilerinin de öğrenci olarak muayenede bulunduğunu söyledi.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Altun da küçük kızın bekaret muayenesini kabul etmediğini hatırlatarak, "Bizde istemediğini belirten bir tutanak yazdı daha sonra da imzaladı. Bu durumda hekim olarak yapılabilecek herhangi bir şey kalmamıştır. Yargı birimleri bizlerden mağdurları zorla muayene etmemizi mi beklemektedir? Böyle bir uygulama hekimler açısından kabul edilebilir değildir" dedi.

SUÇUN UNSURLAR OLUŞMADIĞI İÇİN BERAAT

Edirne 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İsmail Saltık, suçun unsurlarının oluşmadığını ifade ederek sanıklarına beraatına karar verdi. Saltık, "Her ne kadar hakkında görevi kötüye kullanma suçundan kamu davası açılmış ise de fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verilmiştir" dedi.

2013 YILUNDA DA BERAAT ETMİŞTİ

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi 48 yaşındaki Prof. Dr. Gürcan Altun, 2013 yılında da yaşları 10 ile 13 arasında değişen 3 kız çocuğuna, istemedikleri için bekaret muayenesi yapmadığı için yargılandığı Edirne 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davadan da beraat etmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Edirne Adliyesi

-Sanıklar ve beraberindekilerin çıkışı

-Profesör Gürcan Altun

-Kalabalık

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

========================================

Müşterilerine kokain servisi yapan taksiciye suçüstü

ADANA'da müşterilerine kokain servis eden taksi şoförü 31 yaşındaki Ergün A. suçüstü yakalandı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, taksici Egün A.'nın müşterilerine kokain pazarladığı bilgisini aldı. Taksinin plakasını tespit eden Narkotim ekipleri harekete geçti. Bülent Angın Bulvarı'nda taksiyi durduran sivil kadın ve erkek polisler, müşteri olarak araca bindi. Operasyonda görev alan bir ekip de takibe başladı. Müşterilerinin polis olduğundan şüphelenmeyen Ergün A., bir süre sohbet ettikten sonra kokain pazarlamak istedi. Pazarlık yapan polislere uyuşturucuyu veren Ergün A., ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Ergün A.'nın kullandığı takside arama yapan ekipler, 250 gram kokain ele geçirdi.

Emniyet müdürlüğüne götürülen Ercan A., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ergün A.'nın taksiden indirilmesi

Narkotik maddenin görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

===============================================

(ÖZEL) Yola tabure koyan 2 esnafa 412'şer lira ceza

ANTALYA'da trafik polisi, dükkanlarının önüne caddeye tabure koyan 2 esnafa, Karayolları Trafik Kanunu'nun 14'üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında 412'şer lira ceza yazdı. Esnaf Remzi Onur Alkan, 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu söyledi.

Muratpaşa İlçesi İsmetpaşa Caddesi'nde market işleten Remzi Onur Alkan, işyerinin önünde caddede araçların park ettiği alana plastik taburesini koyarak oturmaya başladı. Bu sırada iş yerine müşteri girdiğini gören Alkan, taburesini bırakarak dükkanına girdi. Dışarı çıktığında bir sivil trafik polis memuru, Alkan'dan vergi levhasını istedi. Vergi levhasını getiren Alkan'a polis, taburesini karayoluna koymaktan ceza keseceğini söyledi. Alkan, polisin Karayolları Trafik Kanunu'nun 14'üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında makbuzun ceza kısmına 412 lira yazdığını görünce sinirden tabureyi tekmeledi. Trafik polisi, dükkanın yanında bekleyen zabıta ekiplerine tabureyi almasını söyledi.

TABUREYE ZABITA EL KOYDU

Yazılan cezayla şoke olduğunu anlatan Remzi Onur Alkan, zabıtanın taburesine el koyduğunu kaydetti. 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu vurgulayan Alkan, "Araçlar bu alana kısa süreli park etmesi gerekirken saatlerce burada kalıyor ama kimse onlara ceza kesmiyor. Benim oturmak için kullandığım tabureye 412 lira ceza kesmek insafsızlık. Bu parayı ben 15 günde ancak kazanıyorum" dedi.

PERDECİYE DE AYNI CEZA

Aynı polis memuru daha sonra cadde üzerinde, işyerinin önünde park halindeki bir aracın yanına tabure koyarak oturan perdeci Muhammet Bilgiç'ten de vergi levhasını istedi. Sivil memur, Bilgiç'e de 412 TL ceza keserek gitti. Muhammet Bilgiç, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Polis memurunun motosikletle geldiğini ve direkt vergi levhasını istediğini anlatan Bilgiç, "Bir kaç dakika sonra elime ceza makbuzunu tutuşturdu. Hiçbir açıklama yapmadı. Kendisine neden araçlara da ceza yazmadığını sordum. 'O benim sorumluluğum değil' diyerek ayrıldı. Olayla ilgili itirazımı yapıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

KTK MADDE 14

Karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması: Madde 14 – Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak; a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak, b) Karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak,yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak, Yasaktır. Meydana gelen tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır, bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşca derhal giderilir, zarar karşılıkları ve masrafları sorumlulara ödetilir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dükkan sahibinin tabure ile dışarı çıkması

Tabureye oturması

Trafik işaretinin görüntüsü

Park eden araçlardan görüntü

RÖP: Remzi Onur Alkan

Zabıta aracının görüntüsü

Kesilen ceza makbuzundan görüntü (GK)

Polis ceza yazarken (GK)

Remzi Onur Alkan tabureye tekme atarken (GK)

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===========================================

Bıçaklama anı güvenlik kamerasında

ADANA'da otomobil satıcısı ile alıcı arasında çıkan bıçaklı kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

3 Ekim'de 24 yaşındaki C.Y., otomobil almak için Oto Galericiler Sitesi'ne geldi. Bir galeride otomobil bakan C.Y., işyeri çalışanı 26 yaşındaki M.C. ile araçların arasında yürürken henüz bilinmeyen bir nedenle aralarında tartışma çıktı. C.Y., cebinden çıkarttığı bıçakla M.C.'yi ardı ardına bıçakladı. İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan kavganın ardından şüpheli hiç bir şey olmamış gibi olay yerinden ayrılırken yaralanan M.C., çağrılan ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. İhbar üzerine yakalanan M.C. ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İki gencin yürüyerek gelmesi

Tartışmaya başlamaları

Yumruklaşmaları

M.C 'nin bıçağı çıkarıp saplaması

Kavgaya müdahale eden vatandaşlar

Yaralı genci vatandaşların uzaklaştırması

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

============================================

ŞANLIURFA'da, park halindeki otomobil, alev alarak yandı.

Olay, sabaha karşı Hacı Bayram Mahallesi'nde meydana geldi. Sokakta park halinde bulunan Ali Samak'a ait 63 AD 629 plakalı otomobilin motor kısmının alev alarak yandığını görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen otomobil kullanamaz hale gelirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Park halindeki otomobilin yanması

Olay yerine polis ekiplerinin gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

=================================================

Şehit Halisdemir'in Manisa'daki öğretmenine çiçek

MANİSA'daki bir lisede düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde, darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 1991-1992 yıllarında öğretmenliğini yapan Ruhsar Sözen İkiz'e çiçek verildi.

Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Şehzadeler'deki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğretmenlerle birlikte anıta çelenk bıraktı. Kısa bir açıklamada bulunan Dernekbaş, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu vurguladı. Gazetecilerin FETÖ soruşturmalarında görevden alınan veya tutuklanan öğretmenlerin yerinin dolup dolmadığı yönündeki sorusuna ise Dernekbaş, "2016-2017 eğitim öğretim yılı başladığı an itibariyle her türlü tedbirler alındı. İl genelinde hiçbir sınıfımızı tedbirsiz bırakmadık. Problemsiz bir şekilde bu yıl eğitim-öğretim yılına başlayan ender illerden bir tanesiyiz. Bizim ilimizde alınan öğretmen sayısının çokluğuna rağmen çalışmalarımız sayesinde hiçbir sıkıntı yaşanmadı" dedi.

ADAYLIĞI BİTEN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Törenin ardından program, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda devam etti. Şehzadeler'deki Gediz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergun Aksoy, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda öğretmenlik mesleğinde 1 yıllık adaylık dönemi kalkan 30 öğretmen, dev Türk bayrağını tutarak asil olmak için yemin etti. Yemin eden öğretmenler, etkinliğe katılanlarca alkışlandı.

Yemin eden öğretmenler adına konuşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fevzi Yetkin, ülkenin geleceğine vatan, millet ve aile sevgisiyle dolu nesiller yetiştirmek için büyük bir gayret göstereceklerini ifade etti.

Yemin törenin ardından bu yıl öğretmenlikten emekli olan öğretmenler adına 10 öğretmene, Vali Güvençer tarafından 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Programda 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 1991-1992 yıllarında Niğde Endüstri Meslek Lisesi'nde sınıf öğretmenliğini yapan Ruhsar Sözen İkiz'e çiçek verildi. Çiçek takdimi öncesi darbe girişimi gecesini anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Programın sunuculuğunu da yapan, Gediz Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni olan İkiz, kendisine verilen çiçeği alırken duygulu anlar yaşadı. İkiz'in çiçek aldığı sırada şehit Özdemir'in okullarındaki fotoğrafı, sinevizyonla gösterildi. Şehit Özdemir'in öğretmenliğini yapan İkiz, katılanlar tarafından alkışlandı. Edebiyat öğretmeni İkiz, vatan, millet sevgisiyle dolu şehit Özdemir'i yetiştirmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Programın sonunda Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri, şiir ve müzik dinletisi sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çelenk sunma töreninden görüntü

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın kısa açıklamasından görüntü

Kültür Sitesi Lalesi Salonu'nda düzenlenen kutlama programından görüntü

Adaylık süreci kalkmış öğretmenlerin yemin ederken görüntü

Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in öğretmenliğini yapan Ruhsar Sözen İkiz'e çiçek verilmesinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

=================================================

Eskişehir'in kayıpları, Şanlıurfa'da afişle aranıyor

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üzerinde 'Eskişehir kayıplarını arıyor' afişi Şanlıurfa'daki hastane camlarına asıldı.

28 yıldan bu yana Eskişehir'de kaybolan vatandaşların bulunmasına yönelik bir çalışma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kendilerinden haber alınamayan 22 şahsın fotoğraflarının yer aldığı afişleri hazırlayarak, yurt genelindeki 81 ile gönderdi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis camına asılan ve üzerinde 'Eskişehir Kayıplarını Arıyor' notu düşülen afişlerde kaybolan şahısların fotoğrafları, doğum tarihleri ile kaybolma tarihleri yazılarak, görenlerden 155 Polis İhbar Hattı'nı arayarak bilgi vermeleri istendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Acil Servis panosunda kayıp afişi

Afişteki kayıpların fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

====================================================

Jandarmanın durdurduğu lüks araçlarda kaçak midye ele geçirildi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde jandarma tarafından durdurulan lüks araçlarda, yasadışı yollarla Yunanistan'a götürülmek istenen 1.5 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nden Keşan yönüne giden 26 yaşındaki E.Y. yönetimindeki 35 MJY 20 plakalı cip ve 34 yaşındaki C.Ç. idaresindeki 35 MIM 60 plakalı otomobili Korudağ mevkiinde durdurdu. Araçlarda yapılan aramada İzmir'den alınarak yasadışı yollarla Yunanistan'a götürülmek istenen ve piyasa değeri yaklaşık 70 bin lira olan 1.5 ton kaçak beyaz kum midyesi ele geçirildi. Kaçak midyeler el konulurken, sürücüler E.Y. ve C.Ç. gözaltına alındı. Midyeler, teslim edildikleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü ekiplerince Saros Körfezi'nde denize döküldü. Sürücü E.Y. ve C.Ç. işlemlerinin ardından haklarında 'Su ürünleri kanununa muhalefet' suçundan toplam 8 bin lira para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı. Kaçakçılıkta kullanılan araç ise 15 gün süreyle trafikten men edildi.

Midye kaçakçılarının yakalanmamak amacıyla son günlerde lüks araçları tercih ettikleri bildirildi. Jandarma ise midye kaçakçılığına karşı önlemlerini artırdı.

Görüntü Dökümü

-Lüks araçlar

-Bagajlarındaki kaçak midyeler

-Jandarmanın incelemesi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================================

Liseli Ahmet, atık malzemelerle maket yapıyor

MERSİN Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ahmet Taşar, atık malzemelerle maket yapıyor.

Veri tabanı bölümünde okuyan Ahmet Taşar, izlediği Rambo filmindeki yay yapma sahnesinden etkilenerek kendine yay yaptı. Bundan sonra hobi olarak topladığı atık malzemelerde maket yapmaya başlayan Taşar'ın ortaya çıkan eserleri büyük ilgi görüyor. Bilgisayar parçaları, ilaç kutuları, tahta gibi malzemeleri kullanan Taşar; askeri gemi, tank, personel taşıyıcıların maketini de yaptı. Taşar, "Şehit haberlerinden etkilendiğim için askeri araçlar tasarladım. Çöplerden bunları yaptım, imkan verilirse çok daha iyilerini yapabilirim" dedi. Ahmet Taşar, yaptığı maketleri belirli bir sayıya ulaştıktan sonra sergileyeceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

=======================================================

Polisten kaçan 3 şüpheliden 1'i otomobilde ölü bulundu

KAYSERİ'de içinde şüpheli 3 kişi olan ve açılan uyarı ateşine karşın durmayan otomobili terk edilmiş bulan polisler, içinde 30 yaşındaki Gökhan Öztürk'ün cesediyle karşılaştı.

Merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Köşk Mahallesi Gültepe Bulvarı'nda 06 LAA 78 plakalı otomobilde uyuşturucu ticareti yapan Gökhan Öztürk, Salih S. ve Sedat K.'nın bulunduğu ihbarı üzerine polis ekibi olay yerine gitti. Otomobildeki şüpheliler polisleri görünce aracı çalıştırıp kaçmak istedi. Kendilerini durdurmak isteyen polislerden birine çarpan şüpheliler, açılan uyarı ateşine karşın durmayınca polisler peşlerine takıldı.

Kovalamaca sonunda şüpheliler Salih S. ve Sedat K. otomobili terk edip gece karanlığından yararlanarak kaçarken, Gökhan Öztürk'ün otomobil içinde cesedi bulundu.

Kaçan 2 şüpheli polisin takibi sonucu yakalanırken, sırtından vurulan Öztürk'ün arkadaşları tarafından mı öldürüldüğü, açılan uyarı ateşiyle mi öldüğünün saptanması için soruşturma başlatıldı.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, -

================================================

Okul müdürü, seminer için geldiği Antalya'da öldü

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği seminere katılmak için Hatay'dan Antalya'ya gelen okul müdürü 56 yaşındaki Mustafa Keser, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Hatay'ın Defne İlçesi'ndeki Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Kevser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen seminere katılmak için Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi'nde yer alan Limyra Otel'e geldi. Dün akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Keser'e ilk müdahaleyi, otelde bulunan görevliler ve meslektaşları yaptı. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede gelen sağlık ekipleri, Mustafa Keser'in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Yapılan incelemenin ardından Keser'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Hatay'a gönderildi.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

====================================================

Otomobilinde başından vurulmuş olarak bulundu

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde, 22 yaşındaki Emre Şahin, otomobilin içinde başından tabanca ile vurulmuş olarak ölü bulundu. Jandarma ekipleri, Şahin'in intihar etmiş olabileceği üzerinde duruyor.

Marmara Ereğlisi İlçesi'nde esnaf olan Emre Şahin, dün sabah evinden çıktıktan sonra ailesi kendisinden bir daha haber alamadı. Gidebileceği her yer aranan Şahin'in otomobili ilçedeki göletin kenarında park halinde görüldü. Otomobilin yanına gidenler, Şahin'i aracın içinde cansız bulunca durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Jandarmanın yaptığı incelemede Şahin'in başına tabanca ile tek el ateş edilerek öldüğü belirlendi. Emre Şahin'in yanında bir de tabanca bulan jandarma, gencin intihar ettiği ihtimali üzerinde duruyor. Şahin'in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Özan TAŞOYAR-Mehmet YİRUN/MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ),-

========================================================

Otobüsteki sırt çantasından el yapımı 5 tabanca çıktı

RİZE'de durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, 2 yolcinin sırt çantası içinde el yapımı 5 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, silah kaçaklılığı yaptıkları iddiasıyla takibe aldığı S.D. ile D.C.'nin Pazar İlçesi'nden İstanbul'a gitmek üzere bindikleri otobüsü Karadeniz Sahil Yolu Derepazarı İlçe girişinde durdurdu. Otobüste yapılan aramada, şüphelilere ait sırt çantası içerisinde 5 adet el yapımı ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait şarjör ve mermiler ele geçirildi.

Olayla ilgili S.D. ve D.C. ile birlikte tabancaları temin ettikleri iddiası ile R.O. gözaltına alındı. Silah kaçakçılığı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne kondu.

Haber: Muhammet KAÇAR/ RİZE, -

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement