Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

DEAŞ, Rai'de bombalı araç patlattı, yaralılar Kilis'e getirildiSURİYE'nin Rai Bölgesi'nde sivillerin bulunduğu bölgeye, terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

27.11.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAŞ, Rai'de bombalı araç patlattı, yaralılar Kilis'e getirildi

SURİYE'nin Rai Bölgesi'nde sivillerin bulunduğu bölgeye, terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bazı Suriyeliler'in yaşamını yitirdiği belirtilen saldırıda yaralananlardan 10'u çocuk 12 kişi, Kilis'e getirilerek tedaviye alındı.

Terör örgütü DEAŞ tarafından, Çobanbey'in kırsal kesimindeki Rai'de sivilllerin bulunduğu bölgeye öğle saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklar, saldırıda bazı sivillerin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti. Saldırıda yaralananlardan 10'u çocuk 12 sivil, sınır hattına ulaştırılarak ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek acil serviste tedaviye alındı. Hastanede tedavileri süren yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralıların acile alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=============================================

Şirvan'daki heyelan faciasında 1 işçinin daha cesedine ulaşıldı

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde heyelan faciası nedeniyle toprak altında kalan son 6 işçi arama kurtarma çalışmaları sürerken, bugün Keram Arat adlı operatörün cesedine ulaşıldı.

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelan sonrası oluşan göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. AFAD koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden uzman köpeklerin de katıldığı çalışmalarda şimdiye kadar 10 işçinin cesedi toprak altından çıkarılırken, bugün yapılan çalışmalarda eksvatör operatörü Kerem Arat'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Siirt nüfusuna kayıtlı olan evli ve 1 çocuk babası Arat'ın cesedi, Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çalışmalar devam ederken halen toprak altında bulunan işçiler Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, Halil Başer, İbrahim Kılınç ve Nusret Beyza Alma'yı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===================================

İçişleri Bakanı Foça Jandarma Okulu'nu denetledi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Foça Jandarma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı denetledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün saat 08.00'de özel uçakla İzmir'e geldi. Helikopterle Foça'ya giden Bakan Soylu, burada Foça Jandarma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı ziyaret etti. Soylu, basına kapalı ziyaretin fotoğraflarını twitter hesabından paylaştı. Ziyarette Soylu'ya AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya ve Hüseyin Kocabıyık eşlik etti. İçişleri Bakanı, helikopterle döneceği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 14.30'da uçakla ayrılacak.

Haber: İZMİR, -

==========================================

Bitlis Valisi Çınar Bitlis Belediye Başkan Vekilliği'ne atandı

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, İçişleri Bakanlığı tarafından Bitlis Belediye Başkan Vekilliği'ne atandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DBP'li Bitlis Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alınarak 2 gün önce çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirdi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesinin ikinci fıkrası, "Belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatının veya meclis üyeliği sona ermesi hallerinde 46'ncı maddedeki makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliğine sahip olması şarttır. Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılmaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır. Yukarıda açıklanan nedenlerle makamınızca uygun görüldüğü takdirde 26.11.2016 tarihli Bakanlık oluruyla görevden uzaklaştırılan Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ın yerine, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın Bitlis Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesini 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45/2 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca tensiplerine arz ederiz."

HabeR-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

========================================================

Testereyle kestiği ellerini bulmak için polis seferber oldu

SİVAS'ta psikolojik sorunları bulunan 23 yaşındaki E.Ç., tezgah tipi daire testereyle iki bileğini kesti. Çoban'ın bilekten kopan ellerini polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu bulunduktan sonra dikilmesi için hastaneye götürüldü.

Olay, saat 06.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Yeni Ata Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Orhangazi Mahallesi'nde oturan E.Ç., sabaha karşı evden ayrılarak sanayi sitesine geldi. Burada daha önce çalıştığı krom atölyesinin camını kırarak içeri giren E.Ç., dükkandaki tezgah tipi daire testereyi çalıştırarak iki bileğini keserek ellerini koparttı. Kanlar içinde kalan E.Ç., kopan ellerini burada bırakarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evine gitti. E.Ç., ailesinin durumu fark etmesi üzerine ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

POLİS, KOPAN ELLERİ BULMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Acil serviste tedaviye alınan E.Ç.'nin kopan elleri daha sonra polis ekipleri tarafından aranmaya başlandı. Birçok noktada arama yapan polis ekipleri, çalışmalar sonrasında doğru adresi öğrenerek kopan elleri buldu. Atölyede bulunan kopuk eller, sağlık ekipleri tarafından alınarak dikilmek üzere hastaneye götürüldü. Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde ameliyata alınan E.Ç.'nin operasyonunun 8 saat süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntüler

-Polisin atölyedeki incelemesi

Hastaneden görüntü

-Ameliyata götürülen şahsın görüntüsü

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===========================================

MHP'li Yurdakul: Yurtta Sulh Konseyi üyeleri neden bulunamadı

MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, "Bu kadar süre geçmesine rağmen, darbe girişiminin TRT 1'den açıklamasını yapan 'Yurtta Sulh Konseyi'nin üyeleri nerelerdedir? Bunlar kimlerdir? Bunlar niçin açığa çıkmıyor?" dedi.

Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Kemer'de Hüseyin Kara başkanlığındaki yeni yönetimi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yurdakul, geçen zamana rağmen darbe girişimi gecesi TRT ekranlarından açıklaması yapılan 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin hala bulunamadığına dikkati çekti. Yurdakul, "Bu kadar süre geçmesine rağmen, darbe girişiminin TRT 1'den açıklamasını yapan Yurtta Sulh Konseyi'nin üyeleri nerelerdedir? Bunlar kimlerdir? Bunlar niçin açığa çıkmıyor? Bu darbe girişiminin siyasi ayağı nerededir? Yani bu darbe kalkışması başarılı olsaydı, şu anda bu ülkenin başbakanı, bakanları ve diğer yöneticileri kimler olacaktı? Bunlardan bir kişi niçin şu ana kadar açığa çıkmıyor? Siyasi uzantı içerisinde yer alan herkesin tek tek ortaya çıkması lazım ki bu olaylar bir daha yaşanmasın. Örneğin AKP'den şu anda 43'ü eski toplam 89 milletvekili, bakan ve diğer kişilerin olduğu söyleniyor. Bunlar doğru mudur? Bunlar kimlerdir? Bunların hepsinin tek tek açıklanması lazım" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nunda Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönünde alınan kararı hatırlatan Yurdakul, "Bu kararı telin ediyoruz, protesto ediyoruz, kınıyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Avrupa Parlamentosu terörizme yakasını kaptırmış durumda" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Ahmet Selim Yurdakul'un konuşması

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===============================================

CHP'li Cankurtaran: 93 yıllık çınar ağacımızın üzerinde başka aşı tutmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Ne mutlu ki yüce önderimiz öyle ilkeler koymuş ve partimiz öyle bir 6 ok belirlemiş ki, 93 yıllık çınar ağacımızın üzerinde başka bir aşı tutmaz" dedi.

CHP İl Başkanlığı tarafından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Parti Meclisi Üyesi Yasemin Ütebay katıldı. Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi demokrasiye sarılanların, Atatürk'ün ilkelerine sarıldığını savunarak şunları söyledi: "Ne mutlu ki yüce önderimiz öyle ilkeler koymuş ve partimiz öyle bir 6 ok belirlemiş ki, 93 yıllık çınar ağacımızın üzerinde başka bir aşı tutmaz. 6 ok bu Türkiye'nin tüm sorunlarının cevabıdır. O 6 oku alacağız, yüreği temiz insanlar olarak, yüreği kirli olanların yüreğine saplayacağız inşallah."

YARKADAŞ: YOLUN SONUNA GELDİKLERİNİ GÖRÜYORLAR

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, Başbakan Binali Yıldırım'ın bir televizyon programında 'Ayakta durmanın yollarını arıyoruz' dediğini kaydederek şöyle konuştu: "Bu bir Başbakan için korkunç bir acziyet ve itiraftır. Başbakan Binali Yıldırım yolun sonuna geldiklerini görüyor. Bunu siyaseten birbirimize moral vermek için söylemiyorum. Kaçak sarayda günlerdir doların yükselişine önlem bulmaya, ekonomiyi de bir şekilde ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu çöküşün itirafıyla hepimizi daha zor günler bekliyor." 'KURTARMAK İSTEDİKLERİ DEVE DİŞİ GİBİ 4 İSİM VAR'

Cinsel istismar düzenlemesinin son dakikada meclise getirilmesinin boşuna olmadığını savunan Yarkadaş, şöyle devam etti: "Bunun meclise getirilmesinde mutlaka AKP'nin kendi zihniyetinin dışa vurumu var. Tacizcilere, tecavüzcülere, çocuk yaşta zorla evlendirilen genç kızlara yönelik bakışları ve o evlilikleri meşru gören anlayışları var. Bu tasarıda ısrar etmelerinin altında kurtarmak istedikleri deve dişi gibi 4 isim var. Biri AKP İl Başkanı, biri bir milletvekilinin kardeşi, biri önemli bir holdingin çok yakın akrabası, bir diğerinin de bir tarikat lideri olduğu Ankara kulislerinde dile getiriliyor. Bu tasarının altında yatan esas neden ise kuşkusuz çocuk evliliklerinin önünü açmak ve bu anlayışı topluma dini bir hüküm olarak dayatmak. Bunu gerçekleştirebilmiş olsalar çocuk evliliklerini toplumsal zihinde meşrulaştıracak ardından da yasallaştıracak bir adım atmak isteyeceklerdir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Salondan detay

Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması

Barış Yarkadaş'ın konuşması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

Suriye'deki savaş anne, kızı ve gelinini dul bıraktı

SURİYE'de devam eden iç savaşta eş, oğlu ve damadını kaybeden 50 yaşındaki Şehir Şahadi, kızı, gelini ve 5 torunu ile birlikte kaçarak geldiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde İyilik ve Yardım Derneği'nin himayesinde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Savaş sırasında eşlerini kaybeden ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar ile çocukları yaşam savaşı verirken, Şehire Şahadi, geçirdikleri yorucu bir yolculuk ardından Türkiye'ye geldiklerini söyledi. İç savaş nedeniyle çok acı çektiklerini ve yitirdiklerinin acısını yüreklerinden atamadıklarını belirten anne Şahadi, şöyle dedi: "Humus'ta yaşıyorduk. 2011 yılında iç savaşın başladığı ilk günlerdi. Rejim askerleri evimize gelerek kocam Ahmet'i aldı, daha sonra bıraktı. Yaşadığımız köye sürekli hava saldırısı oluyordu. Artık dayanamadık. 2013'te köyümüzden ayrılıp Lübnan'a gittik, sonra İdlib'e dönerek 2016 yılının Nisan ayına kadar kaldık. Devam eden saldırılar sonucu kocam Ahmet Rıdvan öldü. Bir zaman sonrada oğlum Mehmet Rıdvan ve damadım Mahmut Rıdvan çatışmalarda ölünce çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduk. Burada huzur ve güvendeyiz. Halen İyilik ve Yardım Derneği'nin bize verdiği evde hayata tutunuyoruz."

EŞİMİ ESAD'IN ASKERLERİ ÖLDÜRDÜ

Eşi Mahmut Rıdvan'ı Beşşar Esad'ın askerlerinin öldürdüğünü söyleyen 26 yaşındaki Fatma Rıdvan, Humus'taki evlerinin rejim uçaklarının hava saldırısında kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Rıdvan, "İdlib'te Türkmen Dağı bölgesinde yaşamaya başladık. Rejim askerlerinin Derkuş'a yaptıkları saldırılarda eşim Mehmet Rıdvan şehit oldu. Eşimin ölümünden 2 ay sonra da Türkiye'ye geldik" diye konuştu.

İNTİKAM ALMAK İÇİN ÖSO'YA KATILDI

Çok büyük acı ile karşılaştıklarını belirten 2 çocuk annesi 21 yaşındaki Rukiye Hammadi, eşi Mahmut Rıdvan'ın, babasının ve diğer yakınlarının intikamın almak için Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katıldığını ancak çatışmalarda öldüğünü söyledi. Hammadi şöyle konuştu: "Savaş çok acımasız. Bizim gibi binlerce kadın genç yaşta ve çocuklu halde dul kaldı. Kaynanam ve görümcemle birlikte İdlib'te Türkmen Dağları'nın bulunduğu bölgeye yerleştik. Eşim Mahmut Rıdvan, öldürülen babası Ahmet, kardeşi Mehmet'in ve diğer yakınlarının intikamını almak için ÖSO saflarında Türkmen Dağları'nda çatışmalara katılıyordu. Ancak çatışmalarda o da şehit oldu. Son çare, en güvenli yer olan Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Reyhanlı'da yaşıyoruz. Ailem Lübnan'da yaşıyor. Hatta kardeşimin öldüğünü de öğrendim. Savaş çok kötü. Tek temennimiz savaşın sona ermesidir. Masum insanlar acımasızca öldürülüyor. Kadınlar ve çocuklar yetim bırakılıyor. Savaşın da Beşşar Esad'ın Allah belasını versin. Şimdi Türkiye'de ve dernek bünyesinde güvendeyiz."

YETİMLERE HİZMET EDİYORUZ

İyilik ve Yardım Derneği Başkanı Abdullah Casun, hayırseverlerin desteği ile aldıkları binada 28 anne ve 60 yetim çocuğun barındığını söyledi. Casun, "Binada güven içerisinde yaşamalarını sağlıyoruz. Yemeklerini karşılıyoruz. Ortam kış, havalar soğuk, ısınma ve beslenme konusunda maddi sıkıntımız var. Hatta yaşları küçük olan çocukları sevindirmek istiyoruz. Yardımcı olmak isteyen hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeli anne, kızı, gelini ve torunları ile birlikte görüntüsü

Annenin konuşması

Kızının konuşması

Gelinin konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

====================================================

Bakan Tüfenkci: En büyük gücümüz insanımız

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz en büyük yatırımımızı insana yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu millet, devletinin arkasında. Bizim güvencemiz millet. Bizim en büyük gücümüz insanımız" dedi.

Bakan Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. Bakan Tüfenkci, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları hatırlatıp, "Ülkemizde 7'den 70'e herkes seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Biz biliyoruz ki bizim en büyük gücümüz insanımız" dedi. Bakan Tüfenkci, "Biz en büyük yatırımımızı insana yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu millet, devletinin arkasında. Bizim güvencemiz millet. Bakınız; ülkemizde şu anda 7'den 70'e herkes seferberlik ruhuyla hareket ediyor, üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyor. Biz çok iyi biliyoruz ki bizim en büyük gücümüz insanımız" diye konuştu.

Büyüme oranlarına yönelik de değerlendirmede bulunan Bakan Tüfenkci, "Türkiye 2015 yılında yüzde 4 büyüdü. Bizler sürekli büyüyen bir ülkeyi hedefledik. Buradan hareketle şunu çok net söyleyebilirim ki 2017 yılında yüzde 5'in üzerine bir büyüme oranıyla Türkiye'mizi daha da ilerileri taşıyacağız. Tüm halkımızın sağduyusu ile daha da gelişerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

OSB İÇİN 30 MİLYON ÖDENEK

Bakan Tüfenkci, Malatya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. İlk olarak Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için gönderilen ödenekten bahseden Bakan Tüfenkci, "Malatya Organize ve Sanayi Bölgesi için 25 milyon kamulaştırma ödeneği gönderildi. 2017'den önce toplamda 30 milyon kamulaştırma ödeneğini Malatya'ya göndermiş olacağız. 2017'den sonra da peyderpey ödemeler devam edecek" diye konuştu. Bakanlar Kurulundaki girişimleri neticesinde Malatya'nın da 23 cazibe merkezi arasında yer aldığını belirten Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"23 cazibe merkezine baktığımızda yatırıma en hazır il olarak Malatya'yı görüyoruz. Sektör, yan sektörler, insan kaynakları ve ilin potansiyeli noktasında Malatya gerçekten tam bir yatırım şehri. Dolayısıyla bizlerin iyi firmaları Malatya'ya kazandırması gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE VURGU

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın simgesi olan kayısıya ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: "Kayısı konusunda elini taşın altına koyacak insanlara, dolayısıyla üretici birliklerimize ihtiyacımız var. Bunun yanında her zaman dile getirdiğim bir lisanslı depoculuk konusu var. Lisanslı depoculuğu çok önemsiyoruz. Lisanslı depoculuk, Türkiye'de tarım ürünlerinin ticaretinde büyük avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda devlet de teşvik veriyor. Bu konuyu özellikle oda başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın ve büyük şirketlerimizin araştırmasını istiyorum. Kayısıyı, sağlıklı depolayamıyoruz. Bunu başardığımız takdirde gerçekten büyük aşamalar kaydetmiş olacağız."

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

========================================

Derede erkek cesedi bulundu

İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki bir derede, kimliği henüz belirsiz 50 yaşlarındaki erkeğe ait ceset bulundu. İtfaiye ekipleri tarafından çamurlu suyun içinden çıkartılan ceset, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Ekiplerin çalışmalarını izleyen onlarca kişi cep telefonlarıyla görüntü almaya çalışırken, çevrede önlem almaya çalışan polise zor anlar yaşattı.

Halkapınar otobüs son durakları yakınındaki derece hareketsiz halde bir kişinin suyun içinde bulunduğunu görenler bugün saat 11.30 sıralarında polis ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen polis, çevreyi güvenlik şeridiyle kapatıp itfaiye ve sağlık ekiplerini olay yerine çağırdı. Polisin önlem aldığını gören onlar kişi derenin çevresinde toplanıp cep telefonuyla görüntü almaya başladı. Polisin tüm uyarılarına rağmen ısrarla dere kenarında bekleyen meraklı kalabalık arasında çocukların da bulunduğu görüldü.

ÜZERİNDEN KİMLİK ÇIKMADI

İtfaiyenin merdivenli aracıyla ceset çamurlu suyun içinden çıkartıldı. Yapılan incelemede üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenilen kişinin 50 yaşlarında bir erkek olduğu belirtildi. Olay yerindeki incelemelerin ardından ceset, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cesetten görüntü

-İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

-Meraklı kalabalıktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Timur TARLIĞ, Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

===========================================

Su kuyusuna düşen yaşlı adam öldü

KASTAMONU'da evinin bahçesindeki yaklaşık 12 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen 74 yaşındaki Hasan Halimoğlu yaşamını yitirdi.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu'nun Alpı Köyü'nde meydana geldi. Akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen Halimoğlu, bir anlık dikkatsizlik sonucu evlerinin bahçesindeki kapağı açık olan su kuyusuna düştü. Yaşlı adamın su kuyusuna düştüğünü gören yakınları jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdiler. Su kuyusunun derin olması nedeniyle yaşlı adamı düştüğü yerden çıkartılması için bölgeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ile UMKE ekibi sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yaşlı adamın cansız bedeni kuyudan çıkarıldı. Yaşlı adamın yakınları olay yerinde gözyaşlarına boğuldular.

Halimoğlu'nun cenazesi Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ekiplerin kurtarma çalışmaları

-Kuyudan cesedin çıkarılması

-Su kuyusundan görüntü

-Ekiplerden görüntü

HABER-KAMERA: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU

============================================

Kongrede ünlü mankenin yüzüne iple germe operasyonu

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde, ünlü manken Sema Şimşek'in yüzüne iple germe operasyonu uygulamalı olarak yapıldı.

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) tarafından Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Cornelia Diamond Otel'de düzenlenen 1'inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde, MESTDER Başkanı Phd. Dr. İbrahim Devrim Gürsoy 'iple yüz germe' operasyonunu, ünlü manken Sema Şimşek üzerinde uygulamalı katılımcılara anlattı. Yöntem hakkında önce bilgi veren Gürsoy'un daha sonra kapalı bir ortamda yaptığı operasyon canlı yayınla katılımcılara izletildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Gürsoy, "İşlemimizin genel mantığı iple yüz restorasyonu ya da benim 'kolon- kiriş- çimento' dediğim uygulama tarzı. Kolonlar 'kok' dediğimiz balık sırtı dokuyu kaldırma özelliği taşıyan ipleri teşkil ediyor. Kirişler 'örümcek ağı' olarak ifade edilen hem kolonları güçlendirmek, sabitlemek hem de ciltte yeni kolojen sentezine yol açmak maksadıyla uygulanan ipler oluyor. Kiriş aşaması geçtikten sonra da çimentoyu yani elmacık hattı ve çene hattını belirginleştirmek amacıyla ve aynı zamanda kokları yani yüzleri asan ipleri güçlendirmek amacıyla 1- 3 mililitre kadar dolgu kullanıyoruz. Buna bağlı olarak da bir medikal estetik uygulama olarak tüm yüzde genel hatlarıyla bir toparlanma sağlayabiliyoruz. Bence medikal estetik uygulamalar içerisinde cerrahi dışı işlemler arasında en fazla doğal görüntüyü sağlayabilecek uygulama kombinasyonu bu" diye konuştu.

Manken Sema Şimşek'in ekran önünde son derece faal olduğunu kaydeden Gürsoy, "Sorunları çok ileri düzeyde değil, ufak- tefek sorunlar var ama bir anlamda korunmak onlar için de daha değerli yine bu nedenlerden ötürü. Güzel bir uygulama gerçekleştirdik" dedi.

Manken Sema Şimşek de "Bu uygulamaya ihtiyacım vardı. Önlem almak anlamında güzel bir uygulama" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Uygulama öncesi görüntü

Ayrı bir odada canlı şekilde uygulamanın yapılması

İbrahim Gürsoy ve Sema Şimşek röportaj

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

======================================================

Yüksekova'da 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi

HAKKARİ'de düzenlenen operasyondu 1 milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Hakkari Valiliği 26 Kasım 2016 günü Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kolbaşı Köyü Ormanarası Mezrası'nda oturan bir kişinin ev ve eklentilerinde arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan aramalarda toplam 1 milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Bahse konu şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement