Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Kuşadası açıklarında botları alabora olan 21 göçmen böyle kurtarıldıSahil Güvenlik Komutanlığı, Aydın Kuşadası açıklarında deniz ortasında ölmek üzere olan 21 göçmeni son anda kurtardı.

29.11.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası açıklarında botları alabora olan 21 göçmen böyle kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Aydın Kuşadası açıklarında deniz ortasında ölmek üzere olan 21 göçmeni son anda kurtardı. Kurtarma anı saniye saniye görüntülendi.

26 Kasım saat 03.15'de Aydın Kuşadası İlçesi Çamlimanı Burnu kuzey batısında bir grup göçmenin yardım talep etmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları görevlendirildi. Göçmenlerin botunun alabora olduğu tespit edildi. Deniz ortasında ölmek üzere olan 13 İran ve 8 Suriye uyruklu olmak üzere 21 göçmen son anda kurtarılarak Kuşadası Limanına getirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kurtarma anı

Haber: AYDIN - ANKARA

=============================================

Çeşme açıklarında lastik bottaki 43 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Çeşme'de açıklarında hareketli lastik bot dudurularak botta bulunan 43 göçmenin yakalandığını açıkladı.

Dün saat 05.00'da Çeşme İli Uçburun açıklarında görevli olan Sahil Güvenlik Botu tarafından Uçburun 3 mil batısında tespit edilen hareketli lastik bot dudurularak botta bulunan 32 Suriye, 8 Kongo, 2 Güney Afrika ve 1 Irak uyruklu olmak üzere toplam 43 göçmen yakalandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-operasyondan görüntü

-göçmenlerin yakalanması

Haber : İZMİR - ANKARA -

==============================

Bozcaada ve Gökçeada seferlerine fırtına engeli

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada İlçesi'ne gün içinde yapılması planlanan tüm seferler iptal edilirken, Gökçeada İlçesi'ne yapılacak bazı seferler ise poyraz fırtınası nedeniyle yapılamayacak.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Kuzey Ege Denizi'ndeki poyraz fırtınası nedeniyle, Bozcaada'ya gün içinde yapılması planlanan tüm feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye'nin en büyük adası olma özelliğine sahip Gökçeada ile Kabatepe arasındaki deniz ulaşımı da, Kuzey Ege Denizi'ndeki poyraz engeline takıldı. Gestaş firmasından yapılan açıklamada, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 11.00 ve 19.00, Kabatepe'den Gökçeada'ya ise 13.00 ve 21.00 seferleri iptal edildiği duyuruldu. Gün içinde, Gökçeada'dan saat 15.00 ve Kabatepe'den ise saat 17.00 seferlerinin ise yapılacağı belirtildi.

Çanakkale Boğazı'ndaki, Çanakkale- Eceabat, Çanakkale- Kilitbahir, Lapseki- Gelibolu ve Çardak-Gelibolu feribot seferlerinde ise şuan için bir aksama yaşanmıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale Feribot İskelesi'nden görüntü,

-Boğazdan genel ve detay görüntü.

Haber - Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

==========================================

Okulun çatısına vinç devrildi (2) (Yeniden)

İZMİR'de, gece boyunca etkili olan fırtına ve sağanak yağmur bir inşaatın yapımında kullanılan 50 metre uzunluğundaki vincin okulun çatısına devrilmesine neden oldu. Okulun spor salonu ve sınıfları büyük zarar gördü. Yaklaşık 900 öğrencisi olan okul tatil edildi, inşaat sahası kapatıldı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağmur ve fırtına etkisini göstermeye başladı. Gece boyunca etkili olan fırtınadan dolayı Mavişehir semtinde yapımı devam eden bir rezidansta kullanılan 50 metre uzunluğundaki vinç, devrildi. Vinç, inşaatla arasında sadece duvar olan hemen yandaki Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nin çatısına devrilerek spor salonuna ve sınıflara zarar verdi. Olayın gece yaşanması yaklaşık 900 öğrenci 60 öğretmenin bulunduğu okulda olası bir facianın yaşanmasını önlemiş oldu. Sabah yaşananlardan habersiz olarak okula gelen öğrenciler ise karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Okuldaki eğitime ara verildi. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi yetkilileri okulda incelemede bulundu. İnşaat firması (Cengiz İnşaat) yetkilileri, vincin fırtına ve rüzgara karşı ayarlı olduğunu ancak ters bir rüzgara maruz kaldığı için devrilmiş olabileceğini öne sürdü. Okul Aile Birliği eski Başkanı Mine Topçu, iki yıldır inşaat çalışmaları nedeniyle okulda titreşim ve sarsıntı yaşandığını bunu birkaç kez inşaat yetkililerine iletiklerini ancka çözüm bulunmadığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Vincin görüntüsü.

Okuldan görüntü.

Ekiplerin çalışmalarından görüntü.

Anons

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

==================================================

Nusaybin'deki 5 mahallede sokağa çıkma yasağı ilanı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı 5 mahallede, valilik tarafından bugün saat 08.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Koruköy ve Yavruköy Mahalleleri'nde, saat 08.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin Valiliği tarafından konu ile ilgili yapıyan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 29 Kasım 2016 Salı günü saat 08.00 itibari ile Nusaybin İlçesine bağlı olan; Akarsu, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Koruköy, Yavruköy Mahalleleri ile sınırlı olmak üzere kırsal alanlarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir" denildi.

Haber: MARDİN, -

===========================================

Samsun'da damat dehşeti: 1 ölü 1 yaralı

SAMSUN'da pompalı tüfekle ateş ederek kayınpederi 46 yaşındaki Arif Ertürk'ü öldürüp, kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva Ertürk'ü de ağır yaraladığı iddia edilen 31 yaşındaki Tarık Yıldız polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay buün İlkadım İlçesi Derebahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Tarık Yıldız ile Ayşe Yıldız bir süre önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 3 yaşında 1 kız çocukları dünyaya geldi. İddiaya göre Tarık ve Ayşe Yıldız çifti arasında anlaşmazlık başlayınca genç kadın 4 ay önce çocuğunu da yanına alıp baba evine taşındı. Şüpheli bu sabah yanında getirdiği pompalı tüfekle kayınpederi Arif Ertürk'ün evinin önüne gelip bağırıp çağırdıktan sonra dışarı çıkmalarını istedi. Bunun üzerine kayınpeder Arif Ertürk ve kayınvalide Havva Ertürk evden dışarı çıkınca şüpheli havaya 1 el ateş etti. Daha sonrada kayınvalidesi ve kayınpederinin üzerine 7 el ateş etti. Açılan ateş sonucu ağır yaralanan karı koca vatandaşların yardımıyla özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kalbine saçma isabet eden Arif Ertürk hayatını kaybederken karnına ve kasığına saçma isabet eden Havva Ertürk ise ameliyata alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüpheliyi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheli polise verdiği ifadesinde kayınpederinin kendisine hakaret ettiğini söyledi. Olayla ilgli başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü :

--------------------

Kayınpederin vesikalığı

Kayınvalidenin vesikalığı

Şüpheliden detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=============================================

Dolandırıcı kadını ihbar edene 10 bin lira ödül

Güvenlik kamerası görüntüleri

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde kuyumcu Abdulkadir Avci, işyerinde olmadığı sırada oğluna sahte bilezik satarak dolandıran kadının güvenlik kamerası kayıtlarını paylaşarak, ihbar edene 10 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Olay, geçen Pazartesi Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği henüz belirsiz kadın, girdiği kuyumcuda işyeri sahibi Abdulkadir Avci'nin oğlu Semih Avci'ya sahte bilezik vererek altın bilezik ve para üstü aldı. O sırada işyerinde bulunmayan ve Abdulkadir Avci akşam saatlerinde yaptığı kontrolde oğlu Semih Avci'nin satın aldığı bileziğin sahte olduğunu fark etti. Güvenlik kamerası kayıtlarından şüpheli kadının görüntülerini inceleyen Avci, polise haber verdi. İhbarla gelen polisler kayıtları incelemeye alıp, kadının kimliğini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı. Abdulkadir Avci da, kamera kayıtlarını paylaşarak kadını tanıyanı ihbar edene 10 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Abdulkadir Avci, başkalarının dolandırılmasını istemediğini belirterek, "İhbar edene 10 bin lira ödül. Başka canlar yanmadan ihbar edin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Kadının kuyumcuya gelmesi

Kadının bilezikleri denemesi

Satması ve para üstü alması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

======================================

Çaldıkları otomobili itekleyerek götüren 4 genç, tutuklandı

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde park halindeki otomobili çalıp, itekleyerek götüren 4 genç kısa süre içinde polis tarafından yakalandı. 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, otomobilde sahibine teslim edildi.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Necati Kalaycıoğlu Caddesi'nde meydana geldi. R.T. (16), R.A. (17), E.Ç. (15) ve F.T. (18), park halindeki otomobili, çalıp itekleyerek götürmeye çalıştı. Atatürk Caddesi'nde geldiklerinde gençlerin durumlarından şüphenen çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis otomobili itekleyerek götüren 4 genci gözaltına aldı. 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, otomobilde sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

------------

Şüphelilerin sağlık konttrolüne getirilmesi

SAğlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN - SEYDİŞEHİR/ KONYA

===========================================

(ÖZEL) - Gaziantep'te bakır ve sedefçilik kadınlara emanet

GAZİANTEP Bakırcılar ve Sedefçiler Odası ile İş Kurumu arasında işsiz kadınlara yönelik bakırcılık ve sedefçiliğe kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla mesleki eğitim kursu protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında özellikle işsiz ve kadınlardan oluşacak 26 kişiye, Bakırcılar ve Sedefçiler Odası tarafından mesleki eğitim verilecek. Kursa katılan kursiyerlere İş Kurumu tarafından günlük 30 lira ücret ödenerek sigortaları yatırılacak.

Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Celal Açık, ortalama 5 ay sürecek projeyle kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, şöyle dedi: "Bakırcılar ve Sedefçiler Odası olarak 3 yıldır en fazla istihdam sağlayan oda seçiliyoruz. İstihdamı artırmak için İş Kurumu ile yeni bir proje imzaladık. Bu projede 26 kişilik bir istihdam alanı oluşturduk. Özellikle işsiz ve kadın olan vatandaşlardan 26 kişiyi 2 gruba ayırarak bakırcılık ve sedef kursu vereceğiz. Amacımız bu insanları kazanarak, ekonomiye katkı sağlamak. Bu insanlara ve ülkeye faydalı olmaktır. Ortalama 5 ay sürecek olan kurs kapsamında İş Kurumu kursiyerlere günlük 30 lira ücret verecek, sigortalarını yatıracak ve kurs bitimi sertifika verecek. Biz hem yetiştiriyoruz, hem iş veriyoruz, hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Bunu yapmak bizim görevimiz. Kurs bitimi sonrası becerikli kursiyerleri istihdam sağlıyoruz. Vatandaşlar bu kurslara gelerek iş öğrensinler, kendilerini geliştirsinler, ekonomiye katkı sağlasınlar."

Hazırlanan protokol, Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık ile İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin tarafından imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Bakır işleyen ustalar

İşlenmiş bakır eşyalar

Celal Açık röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Çalıntı motosikletle kaza yapınca yakalandı

ADANA polisin terör örgütü PKK yandaşlarının gösteri yaptığı mahallelerde sürdürdüğü huzur operasyonu sırasında, plakasız motosikletle kaçmak isteyen genç kaza yapınca yakalandı. Uygulamada plakasız 14 motosiklet ele geçirildi, aranan 5 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Bahçelievler Caddesi'ne 250 polisle girdi. Özel Harekat timleri binaların çatısına çıkıp çevre güvenliği alırken, Asayiş, Terör ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi'nden timler sokakları kapatarak geniş çaplı çalışma yaptı. Çelik yelekli, ellerinde uzun namlulu silahlarla kahve ve işyerlerine giren timler, şüpheli şahısları aradı, plakasız ve çalıntı motosikletleri toplayıp, araçları kontrol etti. Ekiplerin uygulamasını gören kimliği açıklanmayan bir genç plakasız motosikletle geldiği mahallede polisleri görünce geri dönüp kaçmak istedi. Bu sırada devrilen motosikletten düşen genç yaralandı. Motosiklet çalıntı çıktı.

'UÇAKLA MI GEZEYİM?'

Motosikleti 130 liraya satın aldığını söyleyen genç, "Motosikletin çalıntı olup olmadığını bilmem. Ben paramla satın aldım. Yaralıyım, hastaneye gitmek istiyorum" diyerek polislere tepki gösterdi. Polisler de, "Sağlığın bu kadar önemliyse niye motosikletle geziyorsun" diyince bu kez "Neyle gezeceğim, uçakla mı gezeyim? Herkes bütçesine göre geziyor" diye karşılık vermesi dikkat çekti. Uygulamada toplam 14 plakasız motosiklete el konuldu, 314 şahsın kimlik kontrolü yapıldı, 46 aracın plaka ve tescil kayıtları incelendi, aranan 5 kişi yakalandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Uygulamadan görüntüler

Polislerin çalıntı motoro kamyona yüklemesi

Çalıntı motorla yakalanan şahsın görüntüsü

Polis ve çalıntı motorla yakalanan adamın konuşması

Polisin şahsı polis aracına bindirmesi

Çatıdaki özel harekat polisleri

Zırhlı polis araçları

Polislerin araçları araması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

============================================

Kamyonete çarpan motosikletli 2 genç öldü

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, park halindeki kamyonete çarpan motosiklet sürücüsü 21 yaşındaki Mustafa Akdeniz ile kendisi gibi kasksız olan arkadaşı 21 yaşındaki İlhan Kayahan yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 03.00 sıralarında, Aslanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Aslanlı Mahallesi'nden Nazilli yönüne ilerleyen Mustafa Akdeniz yönetimindeki 09 PP 570 plakalı motosikletle, yolun sağında park halinde duran 20 PP 654 plakalı kamyonete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletten savrulan sürücü Akdeniz ile arkadaki arkadaşı İlhan Kayahan yaralandı. Yaralılar ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her ikisinin de kask takmadığı belirtilen Akdeniz ve Kayahan, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: AYRIN

===============================================

Honaz'da kaza, 2 ölü, 14 yaralı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, - DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Yokuşbaşı Mahallesi'nde yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Kaza, bu sabah Denizli- Çivril karayolundaki Yokuşbaşı Mevkii'nde meydana geldi. Denizli'den Çivril'e yolcu taşıyan minibüsün yoldan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement