Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

41)PYD, AKÇAKALE SINIRINA YENİ BAYRAK ASTIŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına duvar örülmesi için çalışmalar sürüyor.

05.12.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-4

1)PYD, AKÇAKALE SINIRINA YENİ BAYRAK ASTI

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti arasındaki sınır hattına duvar örülmesi için çalışmalar sürüyor. PYD üyeleri, sınır hattına yakın noktadaki direğe terör örgütünün silahlı kanadı YPG'nin büyük bir bayrağını astı. Akçakale'nin karşısında bulunan ve geçen yıl Haziran ayından itibaren PYD denetimine geçen Telabyad, sınırına güvenlik amacıyla modüler beton duvar örülmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. İş makinelerinin çalışma yaptığı bölgede PYD üyeleri, dün akşam saatlerinde sınıra yakın bir noktada yer alan ve Akçakale'den görülen direğe terör örgütünün silahlı kanadı YPG'yi simgeleyen büyük bir flama astı. Terör örgütü üyelerince asılan yeni bayrak Akçakale'den net şekilde görülürken, sınır hattında iş makineleri ise zırhlı araçların aldığı güvenlik önlemleri arasında beton örme çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Akçakale sınırı

Telabyad'daki PYD bayrağı

Bayrağa bakan vatandaşlar

Sınırdaki duvar örme çalışmaları

Alınan güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hadi KURT - ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 163 MB

======================================================

(ÖZEL)

2)2'NCİ ÇOCUĞUNA HAMİLE 18 YAŞINDAKİ DERYA'YA EŞ DAYAĞI

ANTALYA'da, 2'nci çocuğuna 6 aylık hamile olan 18 yaşındaki Derya Ö., iddiaya göre nikahsız eşi 26 yaşındaki Mahmut T. tarafından dövüldü. Mahmut T.'nin Derya Ö.'ye fırlattığı tabak ise 2 yaşındaki oğlunun başına isabet etti. Anne ve oğlu hastaneye kalıdırılırken, Mahmut T. gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Kepez ilçesi Güneş Mahallesi'nde meydana geldi. 14 yaşındayken Mahmut T. ile dini nikahla evlendirilen Derya Ö., 2 yıl sonra oğlu A.T.'yi dünyaya getirdi. Eşinden zaman zaman şiddet gören Derya Ö., dün akşam yine eşi tarafından dövüldü. İddiaya göre Mahmut T.'nin 6 aylık hamile kadına fırlattığı tabak, minik A.T.'nin başına isabet etti. Derya Ö.'nün çığlıklarına koşan yakınları, genç kadın ile oğlunu özel bir hastaneye götürdü. A.T.'nin başına dikiş atılırken, Derya Ö. karnındaki bebeğin ultrasonla sağlık durumunun öğrenilmesi için ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polisin gözaltına almak istediği Mahmut T. direnince takviye ekip çağrıldı. Güçlükle kontrol altına alınan Mahmut T., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.  Mahmut T.'nin kardeşi Figani T., "Yengemiz yeni 18 yaşına bastı. Resmi nikah için yaşının dolmasını bekliyorduk" dedi. Adının açıklanmasını isteleyen Figani T.'nin eşi ise "Siz erkekler böylesiniz işte. Kadının hakkını kim savunacak?" diye tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mahmut T'nin sağlık kontrolüne getirilişi

Mahmut T'nin polis otosuna götürülüşü

Muhabirin Mahmut T'ye soru sorması

Darp edilen kadının ambulansa konulması ve muhabirin soru sorması

Darp edilen kadının çocuğunun kafasındaki yaradan görüntü

Darp edilen kadın ambulansın içindeki görüntüsü

Hastane dış plan

Doktor Orçun Polat röp

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=================================================

LİSELİ ASLI, OKUL YOLUNCA CAN VERDİ

3)KAZA SONRASI YOLU ULUŞIMA KAPATTILAR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı lise öğrencisi 14 yaşındaki Aslı Değirmen, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Dört yılda 13 kişinin yaşamanı yitirdiği Turgutreis-Bodrum Karayolu'nu çift yönlü olarak iki saat süreyle trafiği kapatıp eylem yapan kalabalık, trafik ışıkları konulmasını veya üst geçit yapılmasını istedi. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile görüşen kalabalık gerekli önlemlerin alınacağı sözü üzerine yolu trafiğe açtı. Kazanın ardından olay yerinden ayrılan otomobil sürücüsü ise jandarmaya teslim oldu.

Bodrum Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Lisesi 9. sınıf öğrencisi Aslı Değirmen, bugün saat 07.00 sıralarında, okula gitmek üzere İslamhaneleri Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Servis minibüsünü beklemek için Turgutreis-Bodrum Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan Değirmen'e özel bir şirkette peyzaj mimarı olan 28 yaşındaki Emrah Yeşilkanat'ın kullandığı 34 PR 1082 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle fırlayarak başını kaldırımın kenarına çarpan Değirmen, ağır yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle gelen ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Değirmen, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aracı yerinde bırakıp ayrılan otomobil sürücüsü Emrah Yeşilkanat ise bir süre sonra Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim oldu.

AĞABEYİ VE BABAANNESİ FENALAŞTI

Acı haberi alarak olay yerine gelen Değirmen'in ağabeyi Sinan Değirmen ve babaannesi Fatma Değirmen gözyaşlarına hakim olmadı. Okul yolunda yaşamını yitiren Değirmen'in kaza sırasında ayağından fırlayan botunun tekini görerek fenalaşan ağabeyi ve babaannesi, bu sırada gelen diğer yakınları tarafından otomobile bindirilerek hastaneye götürüldü. Kazayı haber alan Değirmen'in okul arkadaşları da hastaneye gelerek ailesine başsağlığı dileyip, destek olmaya çalıştı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Kazanın ardından yaklaşık 1500 kişi duble yol olan Turgutreis-Bodrum Karayolu'nun her iki şeridini ellerine geçirdikleri demir korkuluk ve çeşitli eşyalarla ve otomobilleri ile trafiğe kapattı. Aynı yolda dört yılda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, yetkililerin sürekli söz vermelerine rağmen önlem almadığını ileri süren öfkeli kalabalık, olay yerine gelen jandarma ekiplerinin uyarısına rağmen yolu trafiğe açmadı. Sık sık kazaların yaşandığı yola üst geçit yapılmasını veya trafik ışığı konulmasını isteyen kalabalığı, daha sonra olay yerine gelen Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin de ikna edemedi. Kalabalık, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan olay yerine gelmeden yolu trafiğe açmamakta kararlı olduklarını bildirdi. Bunun üzerine durumun bildirildiği Kaymakam Gödekmerdan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ve belediye yetkilileriyle olay yerine geldi.

Eylem yapan kalabalık adına Kaymakam Gödekmerdan ile konuşan 62 yaşındaki Mahmut Çakır (62), "Mahallemizin ortasından duble yol geçirdiniz, hiçbir tedbir almadınız. Tam beş yıl önce burada, 'Gerekli önlemleri alacağız' diye söz verdiniz. Her yıl gelip, aynı sözü tekrarladınız. Ancak, halen yola ne üst geçit ne de trafik lambaları yapıldı. Bu sözler tutulmadığı için bugüne kadar 13 can gitti. Önlem almak için daha kaç çocuğun, kaç canın ölmesini istiyorsunuz" diyerek, tepki gösterdi.

Kaymakam Gödekmerdan, daha sonra eyelmeciler arasından 7-8 kişilik bir grupla mahalle kahvehanesine geçerek, beraberindekilerle birlikte görüştü. Buradaki görüşmede, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü, acil önlem alınması için bugün hemen yetkililerin gelerek çalışmaya başlayacağını belirten Gödekmerdan, "Vatandaşımız tepkisinde haklı. Karayolları yetkilileri, buraya trafik ışığı veya üst geçit ne gerekiyorsa, gerekli incelemelerin ardından yapılması için çalışmalara başlayacak. Vatandaşlarımızın canının daha fazla yanmasını biz de istemeyiz. Karayollarının, Milas-Bodrum Havalimanı'ndan bu tarafa doğru başlattığı bir projesi vardı. Yaparak, bu tarafa doğru geliyorlardı. Ancak, burası çok önemli bir mahalle, o nedenle acil olarak öne alınmasını istedim. Üzüntümüz büyük, ailelerimizin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Gödekmerdan ile yapılan görüşmenin ardından ikna olan kalabalık, birkaç kilometrelik araç konvoyunun oluştuğu yolu iki saat sonra trafiğe açtı.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Kazada ölen Aslı Değirmen'in fotoğrafı

-Otomobil sürücüsünün Emrah Yeşilkanat'ın opağı

-Yolu kapatarak eylem yapan kalabalığın görüntüsü

-Jandarmanın kalabalığı yolu açmaları için ikna çabaları

-Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile röp.

-Kazanın meydana geldiği yerden görüntü

-Küçük kıza çarpan otomobilin görüntüsü

-Trafiğe kapatılan yolda oluşan uzun araç konvoyundan görüntü

-Yolu trafiğe kapatan öfkeli kalaballığın tepkisi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===============================================

4)KAZADA YARALANDI, AMBULANS BEKLERKEN OTOMOBİL ÇARPIP ÖLDÜ

EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde kullandığı araçla yol dışına çıkarak kaza yapan 28 yaşındaki Ersin Gürtunca, 112'yi arayıp yardım istedikten yola çıktığında, polis memuru Emre S.'nin kullandığı otomobil çarptı. Kazada Gürtunca olay yerine hayatını kaybederken, 0.40 promil alkollü olduğu belirlenen Emre S., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kaza, dün gece Uzunköprü- Keşan karayolu Alıç Köyü mevkiinde meydana geldi. Keşan'a giden Ersin Gürtunca kullandığı 59 LY 321 hafif ticari araçla, köy kavşağına geldiğinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki tarlaya savruldu. Araçtan yaralı olarak inen Gürtunca, cep telefonuyla 112 acil servisi arayıp ambulansı karşılamak için yola çıktı. Bu sırada Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 yaşındaki polis memuru Emre S., kullandığı 10 TM 547 plakalı otomobille Gürtunca'ya çarptı. Kazada Gürtunca olay yerine hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü Emre S. yaralandı.

POLİS MEMURU GÖZATINA ALINDI

Ersin Gürtunca'nın çağırdığı ambulansla Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Emre S.'nin kolunda kırık olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı belirlendi. Tedavisinin ardından gözaltına alınarak Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Emre S.'nin 0.40 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ölen Ersin Gürtunca'nın cesedi, savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Uzunköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Jandarma ekibi

-Ersin'in kaza yaptığı araç

-Araçtan görüntüler

-Karayolu ve aracın savrulduğu yer

-Uzunköprü devlet hastanesi

-Olay yeri fotoğrafları

-Ölen Ersin'in fotoğrafları

(Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/UZUNKÖPRÜ(Edirne),-

================================================

5)AKSARAY'DA KAYBOLAN ZİHİNSEL ENGELLİ GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AKSARAY'da, 3 Aralık günü evinden çıkan ve geri dönmeyen zihinsel engelli 30 yaşındaki Ferhat Örün'ün bulunması için çalışmalar sürüyor. 20 kişilik Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri, Örün'ün bulunması için en son görüldüğü yer olan Bağlıköy mevkisinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aksaray merkeze bağlı Taşpınar Beldesi'nden oturan Ferhat Örün, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' olan Cumartesi günü öğle saatlerinde gezmek için belediye otobüsü ile kent merkezine geldi. Ancak akşam saat 17.00'daki beldeye giden son otobüsle geri dönmemesi üzerine ailesi polise haber verdi. Yapılan inceleme Örün'ün, en son beldeye giden Aksaray-Adana karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin önünden geçtiği ve görüntüsünün sanayi bölgesinin A kapısının güvenlik kamerasına yansıdığını tespit etti.

Belediye otobüsünü kaçırıp, yürüyerek beldeye dönmeye çalıştığı üzerinde durulan Örün'ün bulunması için Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) oluşan 20 kişilik ekip tarafından arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Ferhat Örün'ün en son görüldüğü yer olan Aksaray merkeze bağlı Bağlıköy mevkisinde yoğunlaştırılırken, çalışmalara 112 Acil Yardım ekipleri, jandarma, jandarma iz takip köpekleri de katıldı.

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, "Şu anda Yuva Köyü'ndeyiz. Buradan bir ihbar aldık. Vatandaşımızın biri kaybolan Örün'ün buralarda gördüğünü bildirdi. Bizde bu ihbarı değerlendiriyoruz. Bu vadiyi tarayacağız. Mağaralar var oralara bakacağız. Birçok ihbar alıyoruz ama bir kısmı sahte çıkıyor. Büyük bir çoğunluğunu değerlendiriyoruz. Çok yere baktık. Kargın civarında köpek kokuyu aldı. Orada çok yoğunlaştık. O bölgede girmedik yer bırakmadık. Şu anda genişleterek bölgeleri arıyoruz. İnşallah bulacağızö dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Kaybolan Örün'ün fotoğrafı

-Arama çalışmalarından detay

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

=============================================

6)GÖLCÜK BUZ TUTTU

BOLU'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'ndaki göl, soğuk hava ile birlikte buz tuttu.

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan çam ormanları arasında saklı Gölcük, gece buz kesti. Tabiat parkında gece eksi 10 derece olarak ölçülen soğuk hava nedeniyle göl yüzeyinin tamamı buzla kaplandı. 30 santim kar bulunan tabiat parkında gölün de donmasıyla kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Karla kaplı çam ormanları ve donan göl ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

EN SOĞUK SARIALAN YAYLASI

Kentte gece en düşük sıcaklık ise Kartalkaya yolu üzerinde bulunan Sarıalan Yaylası'nda eksi 22.4 olarak ölçüldü. Buradaki Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü'ne ait istasyonda ölçülen eksi 22.4 derecelik sıcaklık, en düşük sıcaklık olarak kaydedildi. Kent merkezinde de soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklar buz tuttu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Donan gölden görüntü

-Karla kaplı çam ormanları

-Manzara görüntüleri

Süre: (01.52 DK) Boyut: (209 MB)

Haber-Kamera: Mutlu YUCA/BOLU,

===================================================

7)GRAFİKER EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA'da yerel bir gazetede grafiker olarak çalışan 42 yaşındaki Emel Ay, evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Ay'ın böbrek, tiroid ve şeker hastası olduğu, hastalıklara bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi.

Olay, saat 09.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi 1072 Sokak'ta bulunan Çınar Sitesi A Blok 4'üncü katında meydana geldi. Antalya'da günlük yayımlanan bir gazetede grafiker olarak çalışan Emel Ay, dün gece ailesiyle birlikte oturduğu evde geç saate kadar bilgisayarda çalışmalarına devam etti. Ay sabah uyanmayınca ailesi merak etti. Odaya giren ailesi, Emel Ay'ı koltuğunda kulağında kulaklıkla hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Emel Ay'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Ay'ın böbrek, tiroid ve şeker hastası olduğu, hastalıklara bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi. Emel Ay'ın, 21 yıldır basın sektöründe olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Binadan genel görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Emel Ay opak

-Detaylar

34 MB 1 DK 10 SN

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

========================================================

8)KONYA'DA KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK FETÖ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında örgütün haberleşme programı olan 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkan 21 kamu çalışanından 15'i gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden 2, İl Müftülüğü'nden 16, AFAD'tan 2 ve Konya Valiliği'nden 1 kişi olmak üzere 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan 'Bylock'u kullandıkları ileri sürüldü. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 6 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement