Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Ağrı'da PKK'dan 3 tutuklamaAĞRI'da PKK/KCK terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

08.12.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da PKK'dan 3 tutuklama

AĞRI'da PKK/KCK terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 1 Aralık günü garçaklaştirilen eş zamanlı operasyonda HDP Merkez İlçe Başkanı C.A. ile F.A., N.A., N.Ö., Y.A., M.S.T., K.A.'nın gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, 1 sinyal kesici cihaz, 1 dürbün ele geçirildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "6 Aralık 2016 günü adli mercilere sevk edilen C.A., N.Ö. ve Y.A. 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı."

Haber : AĞRI, -

=========================================

Tarsus'ta özel harekat gözetiminde esrarengiz kazı

MERSİN'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'nde gecekondu türündeki bir evde Özel Harekat polisleri gözetiminde başlayan ve mahiyeti açıklanmayan kazı çalışması 20. gününü doldurdu. Evin bulunduğu sokak giriş ve çıkışa kapatılırken, mahalle sakinlerine sınırlı olarak izin veriliyor. Kazının, 4 yıl önce define arayıcılarını araştıran bir polis memurunun ölümü ile ilgili olabileceği konuşuluyor.

Ankara'dan oluşturulan özel bir ekip, tam donanımlı Özel Harekat polislerinin de desteğiyle 20 gün önce mahalleye girdi. Akşam saatlerinde yaşanan olayda, bünyesinde MİT görevlilerinin yer aldığı ekip çalışmalara başlarken, sokağın giriş ve çıkışı zıhlı polis araçlarıyla kapatıldı. Mahalle halkı yaşanan korku ve panikle polise silahlı kişilerin mahalleyi bastığı yönünde ihbarda bulununca kendilerine kazının Başbakanlık bilgisinde yapıldığını belirten resmi yazı gösterildi. Giriş ve çıkışa kapatılan sokağın çevresinde oturan diğer evlerdeki vatandaşlara sınırlı izin verilmesi polis ile vatandaşları zaman zaman karşı karşıya getirdi.

Modern cihazların kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre 20 kişi çalışıyor. Kazıyla ilgili özel ekip ve kazıda görev alanların iaşe ve barınmaları da aynı yerde giderilerek dışarıyla bağlantılarının kesildiği bölgede, güvenlik önemlerinin üst düzeyde olması dikkat çekiyor. Kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara keskin nişancıların yerleştirildiği, evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel hareket polisinin aldığı önlemler, bölgede oturan vatandaşların aşırı tepkisini çekince bir hafta önce hafifletildi. Evin damında kurulan kulübede tam donanımlı özel hareket polisleri 24 saat esasına göre nöbet tutmayı sürdürüyor. Nöbetçi polisler ellerindeki dürbünle çevreyi sürekli kontrol ederken, kazının ne zaman biteceği ise bilinmiyor. Esrarengiz kazı konusunda aralarında Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın da bulunduğu yetkililer herhangibir açıklama yapmıyor.

DEFİNE CİNAYETLERİ Mİ?

Kazının 2012 yılında Tarsus'ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği konuşuluyor. O tarihte önce kendi tabançası ile vurulduğu açıklanan polis memuru Mithat Erdal'ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak yargılandığı Tarsus 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapse çarptırılmıştı.

Polisin eşi Sibel Erdal ise, kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkilileri tarafından engellendiğini iddia ederek geçtiğimiz günlerde üst makamlara dilekçe ile başvurdu. Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, şüphelerini de bildiripgeniş bir araştırma yapılması isteğini bu dilekçede belirtti.

SORUŞTURMAYI ENGELLEDİLER

Erdal, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine kazının kendisinin üst makamlara verdiği dilekçelerden sonra başlatılmış olabileceğini, ancak kesin bir bilgisinin olmadığını söyledi. Kazının 4 evin ortak kullanım alanı avludan başlayıp, içe doğru ilerlediğini belirten Sibel Erdal, bu evlerden 3'ünün tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan kişilere ait olduğunu, 1'inin ise daha önce kirada kaldıkları ev olduğunu belirterek şunları söyledi: "Eşim Tarsus'ta görev yaparken yaklaşık 5 yıl önce Roma dönemine ait tarihi eser yakalatan 7 defineci tutuklanmıştı. Bu konudaki istihbaratı eşim vermişti. Bu olaydan sonra defineciler, ihbarı yaptığını öğrendikleri kocamı hedef almışlardı. O dönemde emniyet müdürü olan Yaşar Aksoy eşimi çağırınca birlikte gittik. Müdür, kocama 'Git Kaçakçılık Amiri'ne konuyla ilgili bilgi ver' dedi. Eşim ise, çıktıktan sonra 'Bunlar da işin içinde' dedi. Ankara'ya gidip her şeyi anlatacağını söyledi. O dönemde bir kazıda 32 şamdan, sikkeler ve altın taslar bulunmuş, ancak o müdürler 'Kazı boş çıktı' diye rapor düzenlemişler. Eşim ise 'Onlara yedirmem, bunlar devletin kasasına girsin' diyordu. Bu yüzden öldürüldüğünü düşünüyorum. Bana sürekli 'Başıma bir şey gelirse emniyetteki amirlerim ve tutuklanan 7 kişi sorumludur' diyordu. Bu sözleri söyledikten 11 gün sonra öldürüldü."

FETÖ'DEN TUTUKLU

Olayların yaşandığı dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturmasında Mersin'de tutuklanmasının ardından savcılığa bir dilekçe daha verdiğini de vurgulayan Sibel Erdal, devam eden kazının eşinin öldürüldüğü bölgeye yakın ve sürekli definecilerle görüştüğü sokak olduğunu, muhtemelen kazının da cinayetin arka planının gün ışığına çıkması için yapılma ihtimalinin de ağır olduğunu sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ali Ekber ŞEN - Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), -

====================================================

Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

FIRAT Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin, bugün memleketi Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde uğurlanacak.

Suriye'nin El- Bab Bölgesi'nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin'in cenazesi Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehidin cenazesi uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na ardından da karayoluyla Çay merkez Vakıf Mahallesi Emekliler Sokak'taki baba evine getirilecek. Şehidin ailesi ve yakınları cenazeyi karşılamak için havalimanına giderken, evin önünde komşular ve bölge halkı toplandı.

Çay Belediyesi ekipleri tarafından şehidin baba evi ve bulunduğu sokak ile törenin yapılacağı Dörtyol Meydanı, bayraklarla süslendi. Şehit Ahmet Şahin'in cenazesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı törenle öğleden sonra toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şehidin baba evinin önünden görüntüler

Bekleyenlerden görüntü

Şehidin fotoğrafları

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar),

==============================================

Bitlis'e termal kameralı drone

BİTLİS Valiliği, terörle mücadelede daha etkin çalışma yürütmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gece görüş kamerası taşıyan bir droe aldı.

Bölgede tek olduğu belirtilen dronenin, gece uçuş özelliğine sahip olduğu gibi 4 kilometreye kadar da uçma özelliine sahip olduğıu belirtildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, teknolojinin terörle mücadele kullanılmasının hem insan zaiyatının ve zararının önüne geçtiğini, hem de personele kolaylık sağladığını söyledi. Terörle mücadele kapsamında sahada çalışanların fikrilerine önem verdiklerini, sağlanan koordinasyonla, teknolojinin en iyisini kullanarak terörle mücadele etmeye çalıştıklarını anlatan Vali Çınar şöye konuştu: "Sahada olan arkadaşlarımız yaşadıkları sıkıntıların ardından sürekli bir fikir geliştiriyorlar. Yeni teknoloji ürünleri ortaya çıktıkça, onları kullanma noktasında bir takım görüşler oluşuyor. Bizde koordinasyon sağlayarak, arkadaşlarımızın önerilerini hızlıca değerlendirerek, uygun olanları uygulamaya koyuyoruz. Bu anlamda drone'lar bölgede etkin olarak kullanılmaya başlandı. Bunlar yol kontrolleri, bir yanlış var mı? Bir kazı ve bomba yerleştirme var mı? Gelen gidenler var mı? Güvenlik noktalarında, çevrede neler olup bitiyor? Kontrolleri birkaç kilometre alanda yapabiliyoruz. Ancak Türkiye'de başka var mı bilmiyoruz. Bu, termal kameralı, gece görüşü olan bir kameranın yerleştirildiği mevcut piyasada gördüğümüz Drone'lardan birkaç kat daha büyük. 7.5 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor ve 4 kilometreye kadar uçabiliyor. "

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Droneden detaylar

-Dronenin uçması

-Vali Ahmet Çınar'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

===============================================

Buz tutan yolda 2 TIR çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde buzlanma nedeniyle kayan TIR'ın önündeki TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, Keşan- Uzunköprü karayolu üzerindeki Maltepe Köyü rampasında meydana geldi. Keşan'dan Uzunköprü yönüne giden 54 yaşındaki Kemal Kayalı yönetimindeki 22 AU 621 çekici, 22 AZ 179 dorse plakalı alkollü içki yüklü TIR, yoldaki buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı istikamette seyreden 52 yaşındaki Paşa Özel idaresindeki 06 PBL 63 çekici, 06 PPK 01 dorse plakalı küspe yüklü TIR'a çarptı. Kazada içki yüklü TIR'ın sürücüsü Kemal Kayalı olay yerinde hayatını kaybederken, küspe yüklü TIR'ın sürücüsü Paşa Özel yaralandı. Özel, çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada devrilen TIR römorkunda yüklü içki şişeleri ise yola savruldu. Yaklaşık 1 saat Keşan'dan Uzunköprü yönüne kapanan yol, dorsenin vinç yardımıyla kaldırılması ve karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Kemal Kayalı'nın cesedi ise savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yapan TIR'lar

-Yola savrulan içki şişeleri

-Jandarmanın incelemesi

-Olay yeri genel görüntüler

-Sürücü Kemal Kayalı'nın fotoğrafları

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

FETÖ'den tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Durmaz'a tahliye

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde polisin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınıp, geçen 29 Kasım'da tutuklanan eski AK Parti Bergama İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Durmaz, avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri'nin, geçen 21 Kasım'da FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlendiği operasyonda eski AK Parti Bergama İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Durmaz da gözaltına alındı. 8 gün gözaltında tutulan Durmuz, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Menemen Cezaevi'ne gönderildi.

Durmaz'ın avukatı Ayşe Gümüşkaşık Yazıcı, müvekkilinin FETÖ/PDY ile ilişkisi olmadığına yönelik yeni delillerle tutuklamayı yapan mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme, Durmaz'ın tahliyesine karar verdi.

Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişilik bir grup, dün saat 21.00 sıralarında Menemen Cezaevi'ne giderek, tahliye edilen Durmaz'ı karşılayıp, birlikte Bergama'ya döndü.

Haber: Cevdet ŞEN/ BERGAMA (İzmir), -

=======================================================

Yoldan çıkan otomobil yaya merdivenlerinde asılı kaldı

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkan otomobil ana yola inen yaya merdivenlerinde asılı kaldı. Kazada sürücünün şans eseri burnu bile kanamadı.

Kaza D-130 Karayolu Yuvacık Sapağında meydana geldi. Kadir Doğan (30) yönetimindeki 41 GC 462 plakalı otomobil kontrolden çıkarak Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinden bariyerleri aşarak D-130 Karayolu'na yayaların indiği merdivenlerde otomobil asılı kaldı. Otomobil sürücüsü Doğan'ın kazada şans eseri burnu bile kanamadı. Kazayı gören vatandaşlar 112'yi arayarak yardım istedi. Otomobil sürücüsü Doğan 112 sağlık ekiplerince kontrol amaçlı Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Merdivende asılı kalan otomobil çekici yardımıyla indirildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yaya merdivenlerine uçan araç

-Aracın çekici yardımıyla kaldırılması

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: ORHAN UZUN/ KOCAELİ

=======================================================

İstismar davasında aileler şikayetini çekti, avukatları vazgeçmedi

ANTALYA'da yaşları 10 ile 14 arasındaki 4 erkek çocuğuna cinsel tacizden yargılanıp; bıçakla tehdit ve cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakmaktan toplam 4 yıl 7 ay hapse mahkum olan 48 yaşındaki Ramazan Ç., ailelerin şikayetini çekmesi üzerine tahliye edildi. Mağdur çocukların avukatları, kararı temyiz etmek için Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Geçen mayıs ayında Aksu ilçesinde 14 yaşındaki İ.K., 12 yaşındaki H.İ., 10 yaşındaki A.İ. ile aynı yaştaki Y.O.'nun yanına gelen Ramazan Ç., para karşılığı cinsel ilişki teklif ettiği, çocuklardan birini ormanlık alana götürüp cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayet üzerine gözaltına alındı. Sonrasında tutuklanan Ramazan Ç. hakkında çocuğun cinsel istismarına teşebbüs, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve silahla tehdit suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6'ncı duruşmasına, Ramazan Ç. ve avukatı Hüsnü Yılmaz Okutucu ile mağdur çocukların avukatları Hümeyra Duygu Çetin, Denizhan Berkmen, Hilal Cingöz, Hülya Balban ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan avukat Şule Uçar hazır bulundu. Mağdur çocuklar ve ailelerinden duruşmaya katılan olmadı.

ŞİKAYETE BAĞLI TACİZ SUÇLAMASI DÜŞTÜ

Mahkeme, çocuğun cinsel istismarı suçundan 4 kez cezalandırılması istenen sanığın mağdurlara cinsel amaçla dokunmadığı, eylemin cinsel ilişki teklifi ve cinsel organını gösterme boyutunda kaldığı, mağdurları zorlamadığı anlaşıldığından eylemin bu haliyle cinsel taciz kapsamında kaldığına karar verdi. Taciz suçunun kovuşturmasının ise şikayete bağlı olduğu, mağdurların kanuni temsilcilerinin sanık hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtikleri gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar veren mahkeme, mağdur Y.O.'yu ormanlık alana götürerek cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kıldığı için Ramazan Ç.'yi 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Ramazan Ç.'yi 3 çocuğu bıçakla tehdit etmekten de 2 yıl 1 ay hapse mahkum eden mahkeme, hükümle birlikte adli kontrolle tahliye etti.

ÇEVRE BASKISI İDDİASI

Mağdur çocukların avukatlarından Hilal Cingöz, ailelerin çevre baskısından dolayı şikayetten vazgeçtiğini iddia etti. Mağdur çocukların avukatları olarak davayı sonuna kadar takip ettiklerini aktaran Hilal Cingöz, "Her ne kadar aileleri şikayetten vazgeçse de biz mağdur çocukların haklarını korumaya devam edeceğiz. Verilen karara da itiraz edeceğiz. Bu tür olaylara karşı bütün halkın bilinçlenmesi gerekiyor. Kararın bozulmasını, sanığın cinsel istismar suçundan da ceza alması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü olay ortada" diye konuştu.

Mağdur çocukların avukatlarından Hülya Balban da karara üzüldüklerini söyledi. Balban, "Biz sanığın cinsel istismara teşebbüsten ceza verilmesini düşünürken maalesef mahkeme heyeti cinsel taciz ve tehditten cezalandırma yoluna gidip tahliye kararı verdi. Yani suç sabit olmasına rağmen, kanaatimize göre sanığın ailesi çocukların aileleriyle görüşerek, şikayetten vazgeçmelerini sağladı. Belki karşılığında para verdiler. Bu bir emsal dava teşkil edecek diye düşünüyoruz. Çünkü bu tarz davalarda aydırıcı kararların çıkmaması, diğer cezalara da yansıyacak ve toplumu olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle kararı temyiz ediyoruz. Bakanlık avukatı da kararı temyiz edecektir" diye konuştu.

'KATILMA TALEBİMİZ KABUL EDİLMELİYDİ'

Avukat Hülya Balban, katılma taleplerinin reddilmesinin hatalı olduğunu belirterek, "Kabul edilmesi gerekirdi. Yine de biz kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyiz edeceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da doğrudan mağdurlar avukatı olarak dosyaya katılmıştır. Kararı 7 gün içinde temyiz edecektir. Bizler de 7 gün içersinde Bölge Adliye Mahkemesine istinaf dilekçemizi sunacağız. Katılma talebimizin reddi hususunun açık bir şekilde hatalı olduğunu belirtip, esastan temyiz gerekçelerimizi belirteceğiz" diye konuştu.

HAK YERİNİ BULACAKTIR

Avukat Hümeyra Duygu Çetin de mağdur çocukların ailelerinin çevrelerinden etkilendiği içine şikayetlerinden vazgeçtiğini söyledi. Çetin, "Bu durumda bizim de katılım talebimiz reddedildi. Her ne kadar katılma taleplerimiz reddedilmiş olsa da biz yine çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Kararı temyiz edeceğiz. Müvekkilim 12 yaşında bir erkek çocuğu. Baskılardan dolayı ifadesini değiştirdi. Ama inanıyorumki hak yerini bulacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Mağdur çocukların avukatları Avukat Hilal Cingöz'ün açıklamaları

Avukat Hülya Balban'ın açıklamaları

Avukat H. Duygu Çetin'in açıklamaları

Üç avukatın birlikte genel görüntüsü

Antalya adliyesinden genel görüntü

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=============================================

Polisten kaçan hırsızlar kıskıvrak yakalandı

KIRKLARELİ'de çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan şüphelileri bir otomobilde olduğunu belirleyen polis, 'dur' ihtarında bulundu. Durmayıp kaçan otomobille yaşanan kovalamacının ardından yaşları 14 ile 18 arasında değişen 6 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Kırklareli'de son iki gün içinde 10 ayrı işyerinden yapılan hırsızları yakalamak için Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Hırsızların kimliklerini belirleyen polis, kentte iki gün önce çalınan 39 LK 286 plakalı otomobilde hırsızların olduğunu tespit ederek takibe aldı. Önlem alan polis ekipleri, 'dur' ihtarında bulundukları otomobilin sürücüsü durmayarak kaçması üzerine Kırklareli sokaklarında filmlerdeki kovalamaca yaşandı. Dakikalarca süren kovalamacanın ardından çaldıkları otomobil ile Pınar Mahallesi'ndeki Vatan Caddesi üzerinde çıkmaz sokağa giren şüpheliler, otomobilden inip yaya olarak kaçmaya başladı. Bir inşaat girerek saklanan şüpheliler polis ve mahalle sakinlerinin inşaatta yaptığı arama sonucu kıskıvrak yakalandı.

Yaşları 14 ile 18 arasında değişen O.A., D.Ç., F.Ç., M.C.A., U.D. ve B.Ç.,gözaltına alınarak soruşturmalarının sürmesi için emniyete götürüldü. Şüphelilerin çaldıkları otomobilin bagajında ise çok sayıda elbise ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Şüphelilerin inşaattan çıkarılması

Ara sokaklara kaçan şüphelilerin yakalanması

Yakalamalardan detaylar

Şüphelilerin polis aracına bindirilmeleri

Emniyete götürülmeleri

Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

===============================================

Motosiklet tutkunu uçurumdan düştü

ADANA'da 20 yaşındaki Cem Öz, motosikletle hız yaparken virajı alamayarak uçuruma düştü. Yürekleri ağza getiren kaza anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Motosikletle tura çıkan Cem Öz, hız yaparken arkadaşları da kendisini cep telefonu ile görüntülemeye başladı. Yoldaki virajı alamayan Öz, yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yaralanan motosiklet tutkunu gence ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Öz, gördüğü tedavinin ardından taburcu oldu.

Motosiklet tutkunu olduğunu belirten Öz, "Kaza yaptığım gün motosikletle şov hareketleri yaptım. Bu sırada arkadaşım cep telefonuyla kayıt yapıyordu. Tekrar aynı hareketleri yapmak isterken, virajı alamayıp uçurumdan yuvarlandım" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cem Öz ile röp.

Virajlı yolda hız yapan Cem Öz'ün görüntüsü

Uçurumdan düşmesi

Arkadaşlarının Cem'in düştüğünü fark etmesi

Cem'in yerde görüntüsü

Cem Öz'ün motorsiklet şovu yaparken çektiği videolardan görüntüler (MÜZİK SESİ VAR)

Haber: Akif ÖZDEMİR-Kamera: ADANA,

===================================================

Birecik'te otomobilde uyuşturucuya 2 gözaltı

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde polis tarafından durdurularak aranan otomobilde metamfetamin ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Birecik'te şüpheli araçlar üzerinde uygulama yapan polis ekipleri, M.G.'nin kullandığı 27 V 7785 plakalı otomobili durdurdu. Kimlik kontrolü yapan ekipler, sürücünün endişeli davranışlarından şüphelenerek araçta arama yaptı. Yapılan aramada sürücü koltuğunun yanına saklanan alüminyum kağıtta sarılı, kullanıma hazır 5 parça halinde metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis, otomobil sürücüsü M.G. ile yanında bulunan İ.Y. adlı kadını gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Polis ekiplerinin arama yaptığı otomobil

Otomobilde ele geçirilen uyuşturucu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

Engelli öğrenciler polislerin konuğu

ADANA Emniyet Müdürlüğü Engelliler Haftası nedeniyle Çukurova Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören çocukları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde konuk etti. Etkinliğe katılan Emniyet Müdürü Osman Ak ve eşi Fatma Ak, çocuklarla yakından ilgilendi.

TELSİZDEN ANONS YAPTILAR

Yenidoğan Mahallesi'ndeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne, 16 engelli çocuk ve ve aileleri eskort eşliğinde geldi. Engelli çocuklar ve ailelerini polisler karşıladı. Polislerle sohbet eden çocuklar, telsiz kullanıp eğlenceli anlar yaşadı.

DOĞUM GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

Eşi Fatma Ak ile birlikte etkinliğe katılan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, doğum günü olduğunu öğrendiği 5 yaşındaki Serhat Mugan ile yakından ilgilenerek, hazırlanan pastayı birlikte kesti. Osman Ak ve eşi Fatma Ak öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

KÖPEKLİ GÖSTERİYİ İZLEDİLER

Konuk öğrenciler, Çevik Kuvvet polislerinin hazırladığı köpekli gösteriyi de izledi. Çocuklar özellikle toplumsal olaylarda kullanılan 'Leon'un, kapkaç gösterisinde zanlıyı kısa sürede etkisiz hale getirmesini heyecanlı izleyip, alkışladı. Öğrenciler TOMA ve Şortland araçlarına bindikten sonra polislerle birlikte yemek yedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Engelli gencin polislerle birlikte gülerken görüntüsü

Engellilerin otobüsten indirilmesi

Kadın polisin engelli küçük kızla konuşması

Engelli çocuklara telsiz verilmesi

Bir çocuğun elinde telsizle konuşması

Küçük çocukların polislerin kucağında görüntüsü

İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın engelli çocuklara sarılması

Çocuklara şapka takması

Doğum günü pastası üflemeleri

Engelli çocukların telsizle konuşması

Genel görüntü

Çevik Kuvvet polislerinin hazırladığı köpekli gösteriden görüntüler

Çocukların TOMA'ya binmesi

Anons yapmaları

Emniyet Müdürü Osman Ak'ın engelli gence kask takması

Detay görüntüler

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

================================================

Hüseyin Keleş, mezarı başında anıldı

ADIYAMAN Besni İlçesi'nde CHP eski İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anıldı.

Hıra Mezarlığı'ndaki anma törenine; CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, partililer, ailesi ve sevenleri katıldı. Hüseyin Keleş'in mezarına karanfiller bırakıldıktan sonra, Kuran okunarak dua edildi.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, "Bundan bir yıl önce ani bir rahatsızlıktan dolayı aramızdan ayrılarak ebediyete uğurladığımız Hüseyin Keleş'i partililerimiz ve sevenleriyle birlikte rahmetle andık. Yaşamı boyunca kendisini ailesine ve çocuklarının eğitimine adayan örnek iyi bir aile babasıydı. Siyasi yaşamı boyunca dik duruşu, dürüstlüğü ve ilkeli yapısıyla iyi bir siyaset adamıydı. Öngörüsü ve ufku açık iyi bir girişimciydi. Dostuna dost, dobra ve mert bir insandı. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Mezarlık

CHP eski ilçe Başkanı Hüseyin Keleş'in yakınları

Partililer

Kuran okunması

CHP İlçe Başkanı Hakan Kılnç'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

===================================================

Kardeşini öldüren ağabey: Öldürme kastım yoktu

ADANA'da, birlikte gezdikleri otomobili birkaç kez stop ettirdiği için tartıştığı kardeşi 37 yaşındaki Murat Ağırman'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 41 yaşındaki Cengiz Ağırman, "Bıçağı rastgele hedef gözetmeksizin salladım. Öldürme kastım yoktu" diye savunma yaptı.

Olay, geçen 11 Eylül'de merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan ve kanser hastası olduğu belirtilen Cengiz Ağırman, kardeşleri Murat ve 39 yaşındaki Cemal ile otomobille gezmeye çıktı. İddiaya göre aşırı alkollü olduğu belirtilen Murat Ağırman kullandığı otomobili bir kaç kez stop ettirdi.

Otomobilin sahibi olan Cengiz Ağırman ise 'araba kullanmayı bilmiyor musun?' diyerek kardeşine tepki gösterdi. İki kardeş otomobil içinde kavga etti. Cengiz Ağırman, kardeşi Murat'ı göğsünden 2 kez bıçaklayarak kaçtı. Murat Ağırman kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, Cengiz Ağırman tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Cengiz Ağırman, 'Kardeşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kardeşi Murat'ın alkollü araç kullanmakta ısrar ettiğini belirten Cengiz Ağırman, "Aramızda tartışma çıkınca dövmek için üzerime yürüdü. Kardeşim Cemal de bizi ayırmaya çalışıyordu. Korkuyla üzerimde taşıdığım bıçağı rastgele salladım. Öldürme kastım yoktu. Kardeşimi daha sonra hemen hastaneye götürdük" diye savunma yaptı.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Cemal Ağırman, kardeşi Murat'ın aşırı alkollü olduğunu belirterek ifadesinde şunları söyledi: "Murat aşırı alkollüydü. Aracı kullanırken bir kaç defa stop ettirdi. Cengiz de aracı sağa çekmesini söyleyip direksiyona geçti. Daha sonra Murat, Cengiz'e tepki göstermeye başladı. Cengiz ise aşırı alkollü olduğunu arabayı sağlıklı kullanmadığını söyledi. Murat küfür etmeye başlayınca Cengiz aracı sağa çekti. Bu sırada Murat ile Cengiz kavga etmeye başladı. Araya girmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Sanık Cengiz'den şikayetçi değilim."

Mahkeme heyeti, Cengiz Ağırman'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Haber: Salih ÜÇTEPE/ ADANA,-

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement