Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Fırat Kalkanı'nda 243 mahalde denetim ÖSO'daSURİYE'de 6 ayı aşkın süredir yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 243 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na geçerken, 2 bin 15 kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlendi, 3 bin 536 terörist etkisiz hale getirildi.

18.03.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 243 mahalde denetim ÖSO'da

SURİYE'de 6 ayı aşkın süredir yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 243 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na geçerken, 2 bin 15 kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlendi, 3 bin 536 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenerek güvenli hale getirilmesine yönelik geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, ÖSO, 243 meskun mahalde kontrolü ele geçirdi. Harekat kapsamında 2 bin 15 kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekata ilişkin haftalık bilgilendirmede, harekatın başlangıcından bu yana 3 bin 536 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilerek şöyle denildi: "TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez- Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahalde ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alınmıştır. 09-15 Mart 2017 tarihleri arasında 5 terörist (PYD/PKK) etkisiz hale getirilmiştir. Tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edilmektedir. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/ temizleme çalışmaları ile DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat sürdürülürken; PKK/ PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Suriye kuzeyinde devam eden harekatın başlangıcından bugüne kadar 2 bin 647'si ölü olmak üzere toplam 3 bin 67 DEAŞ mensubu, 432'si ölü olmak üzere toplam 469 PKK/ PYD mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri tarafından, toplam 2 bin 325 hedef imha edilmiştir. Ayrıca harekatın başlangıcından bugüne kadar tespit edilen 3 bin 929 el yapımı patlayıcı ve 95 mayın imha edilmiştir."

Haber: GAZİANTEP,

==============================================

Hakkari'de kar yağışı altında Çanakkale Şehitlerini anma töreni

HAKKARİ'de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma töreni yoğun kar yağışı altında yapıldı.

Hakkari'de eski Vali Konağı önünde düzenlenen Çanakkale Şehitlerini anma törenine Hakkari Valisi Cünit Orhan Toprak, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Özdemir, Hakkari Beylediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, kurum amirleri, askerler ve bayrak taşıyan bazı öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından törene Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Lapa lapa yağan karın altında yürüyen vatandaşlar

-Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışması

-Kar alnda yürüyenler

-Kar çalışması

-Bir vatandaş ile röportaj

-Kent merkezinde kara gömülen araçlar

-Bir vatandaş ile röportaj

-Kar altında törene giden öğrenciler

-Valliik önünde kar altında tören için bekleyen asker ve protokol

-Detaylar

-Valinin gelişi

-Kar altında düzenen tören

-Atatürk anıtına çelenklerin sunulması

-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

-Törenin ardından dağılan öğrenciler

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

==============================

Mart karı 30 köy yolunu kapattı

Muş'ta dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle 30 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi.

Balkanlar üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'ne kış geri geldi. Muş'ta dün geceden itibaren başlayan kar yağışı kırsal alanda etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimi geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle 30'a yakın dağ köyünün merkezlerle olan bağlantısı koptu.

METEOROLOJİ UYARIDA BULUNDU

Öte yandan Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü uzmanları, Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta zaman zaman kar yağışının beklendiğini bildirdi. Meteoroloji "Kar yağışı İspir, Karaçoban, Karayazı, Şenkaya, Tortum, Uzundere, Kemah, Akyaka, Susuz, Diyadin, Çıldır, Hanak, Posof, Hamur, Patnos, Taşlıçay, ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi ve çığ tehlikesi gibi durumlara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" diye uyarıda bulundu.

Görüntü Dökümü

Şehir merkezinde kar

Otomobilleri temizleyen vatandaşlardan detay

Röportajlar

İşyerlerinin önünü temizleyen esnaftan detay

/////////

Muş şehir merkezi kar detay

-Gece kar yağışı

-Muhabir Yusuf Özgür Bülbül'ün anonsu

Haber- kamera: Eser AYDIN- Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

================================================

Bitlis'te 90 köy yolu kardan kapandı

BİTLİS'te 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 90 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis'te etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, merkezdeki kar kalınlığı 20, yüksek kesimlerde ise yer yer yarım metreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle 90 köy yolu da ulaşıma kapandı. Belediye karla mücadele ekipleri mahalle yollarında, il özel idaresi karla mücadrele ekipleri ise kapalı olan köy yollarını açmak için yoğun bir çalışma yürütüyüyor. Meteoroloji yetkilileri ise bölgedeki kar yağışının 3 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kar altında kalan araçlar

-Sokaklardan detaylar

-Aracını temizleyen vatandaşlar

-Kar altında ilerleyen araçlar ve kar yağışından detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,-

======================================================

Elazığ'da kar yağışı başladı

ELAZIĞ'da bugün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, şiddetini artırarak devam ediyor.

Bugün saat 11.15 sularında başlayan kar yağışı şiddetlenerek devam ediyor. Bir anda lapa, lapa yağmaya başlayan kar yağışı nedeniyle meteoroloji yetkilileri don uyarısı yaptı. Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl ile Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunuyor. Zirai don riski nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli, tedbirli olmaları önerilmektedir" denildi.

Öte yandan vatandaşlar, Mart ayında kent merkezinde ani bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kent merkezinde şiddetli yağmasına rağmen yeri tutmayan kar yağışının, kırsal kesimde her tarafı beyaza bürüdüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kent merkezinde kar yağışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===========================================

CHP'li Şeker: Türkiye'yi büyük bir tehlikeye atıyoruz

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Türkiye'nin, bu kadar temsilyetin düşük, yetkinin bu kadar çok olduğu 12 Eylül Anayasası'nın çok gerisinde olduğunu belirterek, "Biz 12 Eylül Anayasası'na karşıyız, bir çok maddesi değişti. Daha da değişmesi gereken maddeleri var ama biz 12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi, 12 Eylül Anayasası yerine koyarak, Türkiye'yi büyük bir tehlikeye atıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Diyarbakır il teşkilatı ile birlikte partisinin Diyarbakır il binasından referandum çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi, 12 Eylül Anayasası yerine koyarak, Türkiye'nin büyük bir tehlikeye atıldığını savunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Şu anda bize dayatılan bir Anayasa değişikliği var. Bu Anayasa değişikliği iki parti başkanının, bizim önümüze koyduğu bir sistem. Bu sistem ne getiriyor? Bunu halkımızın bilmesi gerekiyor. Bu 18 maddeyi konuşmak gerekiyor. Minderi Hollanda, Almanya'ya şuraya buraya çekmeden, bu 18 maddeyi oylayacağız. Bu 18 madde Türkiye'de yaşayanların, 80 milyonun geleceğine nasıl katkı sunacak, nasıl bir gelecek bekliyor? Türkiye'yi bunu halkın bilmesi gerekiyor. Onun bu 18 maddeyi tek tek öğrenmesi gerekiyor. Bu 18 maddesinin getireceklerinden biriside yüzde 31 seçimde oy alan parti 241 milletvekli varsa artık bu ülkede 5 sene boyunca iktidardır demektir. Birde iki turlu seçim geliyor bunda. Birinci turda yüzde 51 alınmadı mı, ikinci tura iki aday kalıyor yüzde 25 artı bir oy alan yani bir çeyreğini temsil eden Türkiye'nin yüzde yüzüne hükmediyor. 3 katı daha düşük bir oy alıp diğer kalan 3 katı nüfusa hükmetmek istikrarsızlık getirecek bir sistem. Yüzde 30'la yüzde 100'e hükmetmek istikrarsızlık getirecek bir sistem. Onun için Türkiye'yi tehlikeye atacak. Bu kadar sıkıntılı, bu kadar temsileyetin düşük olup yetkinin bu kadar çok olduğu sistem 12 Eylül Anayasasınında çokta gerisinde. Biz 12 Eylül anayasasına karşıyız bir çok maddesi değişti. Daha da değişmesi gereken maddeleri var ama biz 12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi 12 Eylül anayasası yerine koyarak Türkiye'yi büyük bir tehlikeye atıyoruz. 80 milyonu tehlikeye atıyoruz. Sırf bir kişi hesap vermesin diye. Sırf bir kişi bütün yetkileri üzerinde toplasın diye. Biz başka konulara getirmeden doğrudan bu 18 maddenin konuşulmasını ve bunun halka köy köy, ilçe ilçe, il il anlatılması için bütün Anadolu'ya dağıldık. Bütün Türkiye'ye bunu anlatacağız. Her ne kadar bu konuyu halktan kaçırmak isteselerde bu defolu değişikliği, bu çürümüş değişikliği halka göstermek istemeselerde biz halka bunu anlatacağız. Halk bunu gördüğünde ve düşündüğünde eminiz ki 12 Eylül anayasasına yüzde 92'si onay vermişti, bu çok daha gerisindeki düzenlemeye yüzde 99 hayır diyecektir. Yeterki biz halka ulaşabilelim, anlatabilelim" dedi.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'A GELİYOR

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de yaptığı konuşmada, referandum hakkında detaylı bilgi vererek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelecek hafta Diyarbakır'a geleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun halkı bilgilendirmek üzere Diyarbakır'a geleceğini ifade eden Tümer, "Diyarbakır Güneydoğu'da çok önemli bir merkez. Diyarbakır'dan alacağımız bütün sorunlar, belki bütün Güneydoğu'yu ilgilendiren, Güneydoğu'nun ortak görüşü olabilecek sorunlar. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak özellikle Diyarbakır'a çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlara oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunan CHP'li Tümer, "Referandumda en büyük eksiklik çok şartlar bu referanduma gidiyoruz. Sanki halkın bütün sorunları çözülmüş ekmeğini bulmuş, eğtimini tamamlamış, dış politikadaki bütün problemleri bitmiş gibi sanki onlar bir kenarda çözülmüşte artık kendimize yeni bir anayasa yapalım düşüncesiyle, bir dayatmayla bu sıkıntı içerisinde ülkenin bütün problemleri askıya alınarak bir referandum sürecine giriyoruz. Hayır çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. Evet diyebilecek vatandaşlarımızında aslında onlara ulaşamadığımız için, onlara anlatamadığımız için. Gerek medyada gerek sosyal medyada çok yer alamadığı için vatandaşlarımızın bir kısmı kararsız ve sadece mevcut iktidarın ifadelerine kapılarak Evet diyecek durumdalar belki. Bunu anlatabilmek için yani neye oy verdiklerini vatandaşlarımızın bilmesi ve tercihlerini öyle kullanmaları adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın sandığa giderek bu ülkenin ve kendi çocuklarının geleceği için oluşturulmak istenen yönetimin ne olduğunu hem anlayıp hem o sandıkta milli iradenin yansımasınıda kendi gözleri ile görmeleri ve o sandık sonuclarını alıncaya kadar o sandık başların beklemelerini arzu ediyoruz. Tek istediğimiz bu. Yani o bahsedilen milli iradenin sandığa gerçekten yansımasını istiyoruz. Bu yüzden hepimize çok büyük görev düşüyor. Bütün vatandaşlarımıza görev düşüyor. Kullanılmayan bir oyun bizim geleceğimize dayatılmasınıda kabul edemeyiz. Vatandaşlık görevi olarak bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz. Hem de sayım sonuclanana kadar son tutanak imzalana kadarda beklemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Açıklamaya katılanlar

CHP'li Şeker'in konuşması

CHP'li Tümen'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

===============================================

Lösemiyi yendi polis eskortuyla götürüldüğü evinde grip olunca öldü

ADANA'da 2,5 yıl önce yakalandığı lösemiyi yenip, taburcu olduğu hastaneden polis eskortu eşliğinde evine götürülen Suriyeli 6 yaşındaki Mustafa Sincar, yüksek ateş ve halsizlik şikayeti ile kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan Suriyeli İbrahim ve Türkiye Sincar çiftinin rahatsızlanan oğlu Mustafa'nın yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle götürüldüğü hastanede lösemi olduğu ortaya çıktı. Mustafa Sincar, özel bir hastanede tedaviye alındı ve 2.5 yıllık süreci ardından sağlığına kavuştu. Mustafa Sincar'ın en büyük hayali ise polislerle tanışıp, ekip aracına binmek olduğunu öğrenen Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla küçük çocuk 3 Mart'ta evine kadar eskort eşliğinde götürüldü.

Hastalıktan kurtulan Mustafa Sincar, evinde rahatsızlandı. 16 Mart'ta ateşi çıkan küçük çocuk, lösemi tedavisi olduğu hastaneye götürüldü. Acil müdahaleye alınan Mustafa Sincar, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Lösemi hastalık nedeniyle bağışıklık sistemi zayıf olan ve bu yüzden yakalandığı gribal enfeksiyon sonucu öldüğü belirtilen Mustafa Sincar'ın cenazesi Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Baba İsmail Sincar, oğlunun 2.5 yıldır lösemi ile mücadele ettiğini belirterek, "Hem bizim hem de doktorların oğlumdan umudu kestiğimiz dönemde Mustafa ilaç tedavisine cevap vererek lösemiyi yendi. Daha sonrada hayalini polisler gerçekleştirip eve getirdik. Bu duruma da oğlum çok mutlu oldu. Oğlum soğuk algınlığı geçirip grip oldu. Rahatsızlığı artınca hastaneye götürdük ama bu kez kurtaramadık. Oğlumun hem kurtuluşu hem de ölümü inanılmaz oldu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Polislerin hastane önünde görüntüsü

Hastanenin ambulans girişi yazısı

Mustafa Sincar'ın dışarı çıkarılması

Mustafa Sincar'ın konuşması

Annesi Türkiye Sincar'ın konuşması

Mustafa Sincar'ın polislerle selamlaşması ve konuşması

Mustafa Sincar'ın polis aracına bindirilmesi

Polisin kucağına oturması

Mustafa Sincar'ın araç içinde konuşması

Polis aracının gidişi

Polislerin eskortluğunda aracın gidişi

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

===============================================

Çanakkale Türküsünü işaret diliyle sundular

KARS'ta Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü Anma Programında Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle sundular.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'ndaki anma programına iL Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürü Hasan Demir, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Fatih Özkesemen Kur'an okudu.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tülay Mollaveisoğlu Akçay günün anlam ve önemini o günleri yaşarcasına anlatması büyük ilgi çekti. Katılımcıların pür dikkat dinlediği Tülay Mollaveisoğlu Akçay'ın, Çanakkale'yi vücut diline ve ses tonuna da yansıtması ayakta alkışlandı.

Öğrencilerden Deniz Öztürk, Ece Kızılkaya, Efe Aktaş ve Onur Altay "Çanakkale" şiirleri seslendirdi. Sınıf Öğretmeni Ali Kasım Bulut'un hazırladığı 'Çanakkale' konulu sinevizyon gösterisinden sonra Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Tülay Mollaveisoğlu Akçay, Nurdane Tepebaş, İngilizce Öğretmeni Emine Arslan ve Matematik Öğretmeni Zeynep Şimşekler tarafından hazırlanan oratoryoyu öğrenciler sahneledi.

Müzik Öğretmeni Belma Karakurt'un hazırladığı programda, öğrencilerin koro olarak seslendirdiği, yine öğrencilerden Bera Demirci ve Kübra Altun'un solistliğini yaptığı Şef Irmak Çantay yönetiminde Çanakkale Türküsü işaret diliyle sunuldu. Salonun bir anda sessizleştiği gösteri boyunca katılımcılar türküye yoğunlaşırken, tüm dikkatlerini de el işaretlerine verdiler.

Programın sonunda tüm katılımcılara Çanakkale Savaşı döneminde yemek bulunamadığı için sadece buğday haşlanmasıyla yapılan yağı, tuzu, baharatı olmayan çorba ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Salondan detay

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tülay Mollaveisoğlu Akçay'ın konuşması

Şiir ve oratoryo

Çanakkale Türküsünün işaret diliyle sunulması

Çorba ikramı

Haber-Kamera: KARS,

==================================================

Denizli'de zaferin 102'inci yılı kutlandı

DENİZLİ'de, Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıldönümü şehitlikteki törenle kutlandı. Şehit mezarlarına karanfiller bırakılırken, şehit yakınları duygusal anlar yaşadı.

Denizli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlikte çelenk sunma töreni düzenlendi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 11'inci Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ilçe belediye başkanları, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar törene katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından şehitler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitlikte ebediyete intikal eden şehitlerin anısına Kuran- Kerim okundu, dualar edildi. Ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Şehitlikte bulunan şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Geçen yıl Tunceli'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın annesi Ayşe Acar, kadın bir askere sarılarak gözyaşı döktü.

Program, şehit ailelerine ziyaretin ardından yine şehit aileleri ve gaziler onuruna verilecek yemekle devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törenden detay

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması

Anne Ayşe Acar'ın kadın askere sarılıp ağlaması

Şehit yakınlarından detay

Protokol üyelerinin karanfil dağıtması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================================

Bakan Yılmaz Sivas'ta şehitleri andı

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılarak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli programlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen çelenk sunma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Burada ilk olarak askerlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezen Bakan Yılmaz, şeref defterinee, "Bizlerin bu vatanda özgür ve başı dik olarak yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Şehitlik iradesi mevcut oldukça ebediyen hür yaşayacağız" yazdı.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sundu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, sizler şanlı tarihimizin ölümsüz nişanelerisiniz. Ülkemizin birliğini korumak ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gösterdiğiniz kahramanlık nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Bağrına basıldığınız vatan toprağında rahat uyuyunuz. Bizlere emanet ettiğiniz vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıp emanetinize halel getirmeyeceğiz. Vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz için bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz daha sonra anıttaki şeref defterini imzalayarak şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Görüntü Dökümü:

-Bakan Yılmaz'ın şehitler müzesi ziyareti

-Müzeyi gezip şeref defterini imzalaması

-Şehitler anatı önündeki tören

-Buradaki konuşması

-Şehit mezarlarına karanfil bğrakıp dua etmesi

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

==============================================

Gaziantep'te şehitler anıldı

GAZİANTEP'te, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi.

Asri Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikte düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, bürokratlar, asker, polis, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk konulması ile başlayan tören, Valisi Ali Yerlikaya'nın şehitlik defterini imzalamasıyla devam etti. Vali Yerlikaya Şehitlik defterine, şöyle dedi: "Bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimiz. 18 Mart sabahında sizlere olan şükran duygularımızı ifade etmek üzere manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yılını kutlarken sizleri bir kez daha minnetle anıyoruz. Vatan vazife bayrak uğruna en değerli varlıklarımız olan canlarınızı vererek, şahadet mertebesine ulaştınız. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzu canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlikte ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz, gönüllerimizde sürekli yaşayacaksınız."

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okunan törende, askerler saygı atışı yaptı. Vali Yerilikaya ve protokol üyeleri şehit mezarlarını dolaşarak karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Yakınlarının Türk Bayraklarıyla donatılan mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları ise duygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Şehitlikte yapılan törene katılanlar

Vali Ali Yerlikaya'nın yazdıklarının okunması

Dua edilmesi

Askerlerin saygı atışında bulunması

Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi

Vali'nin şehit yakınlarına karanfil vermesi

Şehit yakınlarının mezarlarda dua etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN - GAZİANTEP-DHA)

==================================================

(ÖZEL) - Protez bacaklı yaşlı, malulen emekli olamadı

GAZİANTEP'te sol bacağını damar tıkanıklığı nedeniyle kaybeden astım hastası 74 yaşındaki Ali Erikçi'nin malulen emekli olmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yaptığı başvuru, 'Yüzde 60 çalışabilir' gerekçesiyle reddedildi. Protez bacakla yürüyebilen Erikçi, mağdur olduğunu söyleyip yetkililerden yardım istedi.

Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Taşlıca Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Ali Erikçi'nin sol bacağı geçen yıl damar tıkanıklığı nedeniyle diz üstünden kesildi. Protez bacakla yürüyebilen astım hastası Erikçi, malulen emekli olmak amacıyla SGK'ya başvurdu. Erikçi, SGK'nın talebiyle Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden sağlık kuruluna rapor için gönderildi. Sağlık raporunun SGK tarafından yapılan incelemesinde Erikçi'nin 'Yüzde 60 çalışabilir' olduğuna kanaat getirilerek başvurusu kabul edilmedi.

Malulen emeklilik için gerekli olan 1800 günlük sigorta priminin tamamlanması için SGK'ya askerlik dönemi için 14 bin lira para yatırdığını belirten Erikçi, mağdur olduğunu söyledi. Geçmişte çeşitli işlerde çalıştığını, son yıllarda ise rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını anlatan Erikçi, emekli olabilmesi için yetkililerden yardım isteyerek şöyle dedi:

"Hastane bana rapor verdi, Sosyal Güvenlik Kurumu ise beni reddetti. SGK sağlam olduğumu ve çalışmam gerektiğini söylüyor. 100 liraya muhtaç durumdayız. Eşimin yardımıyla günlük işlerimi karşılıyorum. Komşularımız ve yakınlarımızın da desteğiyle yaşamımızı sürdürebiliyoruz. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak için malulen emekli olmak istedim ama SGK bunu kabul etmedi. Tek ayağımla çalışabileceğimi söylüyor. Ben protez bacak ve koltuk değneği ile zor yürüyorum. Bu yaştan sonra çalışmak istesem de kimse bana iş vermez. Zor durumda, ne yapacağımı bilemez haldeyim. Yetkililerin duyarlılığını ve bu konuda yardımını bekliyorum" dedi.

Hatice Erikçi ise, eşi Ali Erikçi'nin engelli ve çalışamaz durumda olduğunu savunarak, "Benim eşim engelli, çalışanımız yok, bakanımız yok. Çocuklarımız başka yerlerde kendilerine zor bakıyorlar. Kimsemiz yok ve komşularımız Allah rızası için ekmek getiriyorlar. Emekli maaşı olursa kimseye muhtaç olmayız" diye konuştu.

SGK yetkilileri de, malulen emeklilik için başvuru sahibinin en az 'Yüzde 60 iş göremez' raporunun bulunması ve 10 yılda en az 5 yıl sigorta priminin yatırılmış olması gerektiğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Ali Erikçi'nin yürümesi

Erikçi'nin merdivenlerden çıkması

Erikçi'nin evi

Erikçi'nin protez bacağı

Ali Erikçi'nin konuşması

Hatice Erikçi'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

==================================================

Adana'da torbacı operasyonu: 25 gözaltı

ADANA'da sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda 60 kilo 600 gram esrar ele geçirilirken, 25 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına yönelik Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde geniş çaplı operasyonlar düzenledi. Hürriyet, Çamlıbel, Denizli, Gürselpaşa, Gülbahçesi, Yenibey, Şakirpaşa, Güzevler ve Köprügöz mahallelerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Narkotik köpeği 'Coco' ile yapılan aramalarda, toplam 60 kilo 600 gram esrar, 263 uyuşturucu hap, 140 kök dişi hint keneviri, 5 bin 225 lira ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Polis, 25 sokak satıcısını gözaltına aldı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 25 sokak satıcısından 19'u tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Polis Kamerası)

Polislerin narkotik maddeleri bulması

Taşların arasında polisin narkotik madde araması

Bulunan narkotik maddenin görüntüsü

Yakalanan zanlıların polis aracına bindirilmesi

Hassas burunlu narkotik köpeğin arama yapması

Köpeğin bulduğu narkotik maddelerden görüntü

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

=====================================================

Öğrenciler yüzmede yarıştı

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası yüzme yarışmaları yapıldı.

Minik, küçük ve yıldız kategorilerindeki yarışmalara yaklaşık 120 sporcu katıldı. Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 2014'ün Kasım ayında açılan olimpik yüzme havuzunun meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi. Demir "O günden bugüne şu anki meyveleri sizler de görüyorsunuz. İnşallah bu çocuklarımız grup şampiyonalarında, Türkiye şampiyonalarında ilimizi, Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederler" dedi.

Derece giren okullara kupa ve madalyaları İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Şube Müdürü Arif Özsarı, Yüzme havuzu Tesis Amiri Musa Torun ve antrenörler tarafından verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Havuza sırt üstü dalış yapan öğrenci

Öğrencinin su yüzeyine çıkması ve sırt üstü yüzmeye devam etmesi

Öğrencinin tramplenden suya atlaması

Havuz kenarındaki öğrenci

Havuza gelen öğrenci ve velileri

Öğrencilere verilecek olan kupalar

Ödül alacak olan öğrenciler

Dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in konuşması

Haber-Kamera: OSMANİYE

============================================

Ekvadorlu gruptan Tekirda'da parkta konser

TEKİRDAĞ'da Güney Amerika ülkesi Ekvador'dan gelen 'İnca Sol' adlı grup üyelerini parkta verdiği konser, vatandaşlar tarafından ilgi ile dinlendi.

Ekvador'dan Türkiye'ye gelen 4 kişilik 'İnca Sol' grubu üyeleri Tekirdağ'ın Tuğlalı Parkı'nda a bir parkta konser verdi. Ülkelerine özgü kıyafetleri ve müzik aletleriyle ilgi çeken grubun konserini Tekirdağlılar ilgiyle izledi. Bir de bir de bebekleri bulunan grubun, kısa süre içerisinde çok sayıda vatandaşın çaldıkları müzikler ve yaptıkları danslarla dikkatini çekmeyi başardılar. Çaldıkları müziklerin ruhu dinlendirdiğini belirten Mehmet Döldöş, "Ben bu grubu İstanbul'da dinlemiştim. Hatta sattıkları müzik CD'lerini de almıştım. Orada daha çok ilgi görmüştü. Harika çalıyorlar" dedi.

Grubu dinleyen vatandaşlar da, daha önce bu tarzda bir müzik duymadıkları için melodilerin ilgilerini çektiğini ve dinlemek istediklerini söyledi. Vatandaşlar, İnca Sol'un geleneksel müziklerinin yer aldığı CD ve el işi bileklikleri alarak gruba destek oldular. İnca Sol grubunun gösterilerinin devam ettiği anlarda, oradan geçen iki roman müzisyen ise gruba esprili bir şekilde tepki göstererek, "Bunlar da kim? Bunlar bizim ekmeğimizi elimizden alacaklar" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Gruptan detaylar

Konser vermeleri ve dansları

-Grup üyelerinin bebekleri

-Grubu cep telefonları ile görüntüleyen vatandaşlar

-Müzik eşliğinde dans eden bir Tekirdağlı

-Roman müzisyenlerin konuşmaları

-Grubun sattığı müzik CD ve takılar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

======================================

2016'nın şampiyonları ödüllerini aldı

Türk gençlerine yarışmak için büyük fırsat

TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından sponsorların katkılarıyla İzmir'de düzenlenen Şampiyonlar Gala Gecesi'nde, 2016 sezonunda branşlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Şampiyonlar Gala Gecesi, Balçova'daki Kaya İzmir Thermal ve Convention Kongre Merkezi'nde yapıldı. Geceye İzmir Valisi Erol Ayyıldız, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, eski şampiyonlar, sporcular, takı yöneticileri, gözetmenler ve davetliler katıldı. Geceye 8.5 aylık bebeği Mehmet Celal Bucak ile katılan Burcu Çetinkaya Bucak, "5 kez Türkiye bayanlar şampiyonu oldum, bunun haricinde uluslararası anlamda Türkiye'yi temsil eden tek kadın pilotum. 2010 yılında Kıtalararası Ralli Şampiyonası'nda Euro Sport özel ödülü ve puan alan tek sporcuyum. Dünya Ralli Şampiyonası'nda 12'ncilik elde ederek, en yüksek sonucu elde eden kadınlar arasında dünyadaki en yüksek 3'üncü sonucu elde ettim. Mehmet Celal'in dünyaya gelmesi nedeniyle 1 yıl ara verdim ama artık pistlere geri dönüyorum. 2017 yılında Emire Cantürk Eren'le yeniden yarışlara dönüyoruz o yüzden heyecanlıyız. Anne olduktan sonra ilk kez direksiyona oturacağım o yüzden çok heyecanlıyım. 2017 sezonu benim için çok heyecan verici, ama anne olmak, hayata tutkuyla bağlı olduğunuz şeyleri bırakmanız anlamına gelmemeli. O dengeyi iyi kurabilmek lazım" diye konuştu.

"İMKAN VERİLİRSE BAŞARILI SPORCULARIMIZ ARTAR"

Motor sporlarının zengin sporu gibi algılandığını ancak bunu yıkmak için özelliklere gençlere önemli destekler verilecek projeler hazırladıklarını belirten TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, "Otomobil sporlarında Türkler çok başarılı olabilir. Bu alanda yaklaşık 40 yıllık bir kültürümüz var. Dünyanın bütün üreticileri ülkemizde araç, yedek parça ve lastik üretiyor. Ancak Türk sporcular dünyada bu alanda başarılı olamıyor bence bu üzücü bir durum. Biz inşallah Türk sporcularını, ulusal arenada Türk bayrağıyla göstermek için bir mücadele içine girdik. Kadın sporcularımızdan Burcu Çetinkaya, Sinim Bıçakçıoğlu gibi önemli sporcularımız var ama çoğalmaları lazım. Ben kadınlarımıza da imkan verilirse başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

"YÜK CO-PİLOTLARIN OMUZUNDA"

2015-2016 Kadın Co-pilot Şampiyonu Sevilay Genç, "Erkeklerin başarıyla yaptığı bir sporu kadınların da başarıyla yapabildiğini gösterebilmek benim için gurur kaynağı, bu geleneği uzun yıllar sürdürmek istiyorum. Aslında bir pilotun başarısı copilota bağlı, çünkü yarış içinde etaplara, doğru yollardan belli zamanlarla gitmemiz gerekiyor. Ayrıca araç içinde pilotun hızlı gitmesini ve tehlikeli yerlerde onu durduran da co-pilottur. Baktığınızda yarış sırasında yükün büyük bölümü co-pilotun omuzlarındadır. Arabaya girip bağlandığınızda ve kaskı taktığınızda geri sayım sonrası 'Çık' dendiğinde her şeyi unutuyorsunuz" diye konuştu. 5 yıl üst üste Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Şampiyonu Sinim Bıçakçıoğlyu, "8 yıldır motor sporlarıyla uğraşıyorum. Kadınlara karşı toplumumuzda maalesef bir ön yargı var, kadınların iyi otomobil kullanamayacakları gibi. Fakat bizler bu ön yargıyı kıran insanlarız ve birer somut örneğiyiz. Daha çok kadının bu sporu yapmasını bekliyoruz. Bu sporun kadınlarla daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" dedi. Motor sporlarına işin mutfağında başlayan genç sporculardan Tuğba Bora ise "Otomobil sporlarına ilk önce gözetmen hakem olarak başladım, işin mutfağından başladım diyebiliriz. 7-8 yıldır hemen hemen her dalda düzenlenen yarışlarda görev aldım. Bu yıl sevgili pilotum Ahmet Keskin, 'Co-pilotum olur musun' diye bir teklif sundu işin mutfağından da geldiğim için bunu kabul ettim, uygulamaya geçirmek daha kolay olacaktır. Kadınlar otomobil sporlarında çok daha fazla yer almalı" diye konuştu.

Organizasyon kapsamında; Türkiye ralli, historic rally, pist, karting, trial, offroad, drift, rallikros, tırmanma ve klasik otomobil şampiyonalarında genel klasman ve kategorilerinde ilk 3 sırayı elde eden sporculara ödülleri dağıtıldı. Ayrıca Türkiye'yi yurtdışında temsil edip podyuma çıkan sporcular, üst düzey görevliler, il gözetmen kuralları başkanları ve organizatör kulüp başkanlarının da plaketle ödüllendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Geceden görüntü

-Röpler

-Ödül töreni

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR, DHA)

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement